Airfryer Test 2024

Airfryer best i test 2023

Airfryer test 2023 gjennomført av Tekguide.no. Airfryer er små ovner med en svært konsentrert varmekilde og kraftig vifte som beveger den varme luften rundt for å frityrsteke kyllingvinger, pommes frites, grønnsaker og flere luftfriterte oppskrifter med lite eller ingen olje. De skaper en fin «stekt» finish som ovnen ikke kan konkurrere med, samt tilberedningsresultater som overgår mikrobølgeovnen. I tillegg krever en airfryer bare en liten mengde olje for å gjøre maten sprø med en brøkdel av kaloriene og fettet fra tradisjonelle tilberedningsmetoder, som fritering.

Hvilke egenskaper skal du se etter i en Airfryer?

Vi har gjennomført en test på hver og en airfryer ut fra instruksjonene som følger med  produktet. Vi har deretter latt flere forskjellige personer teste de forskjellige modellene. Til slutt har vi gitt en vurdering hvor vi har fokusert ekstra mye på noen spesifikke punkter:

 • Funksjonalitet: Hvor mange programmer har den? Hvor mange watt er det? Hva er totalkapasiteten? 
 • Kvalitet: Er materiale til airfryeren slitesterkt og robust? Er det god kvalitet på den, eller føles den billig ut?
 • Design: Har den et praktisk design som passer godt inn i et standard kjøkken? Hvordan er størrelsen og vekten?
 • Pris: Hvordan er prisen på produktet i forhold til funksjonene? Er den verdt pengene?

Vinneren av testen er Cosori Dual Blaze airfryer levert av Cosori.no

Disse gjorde det best i vår Airfryer test:

1. Cosori Dual Blaze – Airfryer
2. Cosori Premium – Airfryer
3. Philips XXL Premium – Airfryer
4. OBH Nordica Easyfry Steam
5. Cosori Original  – Airfryer
6. Philips Avance Collection – Airfryer
7. Philips Essential XL – Airfryer

Nedenfor finner du topp 6 airfryer test 2023:

1. Cosori Dual Blaze TwinFry – Airfryer test

airfryer best i test twinfry
3499 kr,- | Til butikk

Cosori Dual Blaze TwinFry Airfryer

Vi har testet den nye Cosori Dual Blaze TwinFry airfryer, og den imponerer virkelig! Denne modellen utmerker seg med fire varmeelementer og en kapasitet på hele 10 liter. Med seks tilberedningsfunksjoner gjør den matlagingen til en lek. TwinFry er også utstyrt med avansert TermoIQ™-teknologi for optimal varmefordeling, som sikrer jevn og perfekt tilberedt mat hver gang.

Kapasitet:

Cosori Dual Blaze TwinFry har en enestående kapasitet på 10 liter, noe som gir deg mulighet til å tilberede store mengder mat samtidig. Den kan brukes som én stor kurv eller deles i to uavhengige kurver, hver med egne tids- og temperaturinnstillinger. Dette gjør det enkelt å tilberede flere retter samtidig uten at smakene blandes.

Antall innstillinger:

Med seks allsidige tilberedningsfunksjoner – luftsteke, bake, grille, steke, varme opp igjen og dehydrere – gir Cosori Dual Blaze TwinFry deg full kontroll over matlagingen. One-touch grensesnittet gjør det enkelt å velge riktig innstilling for enhver matrett, og med temperaturer fra 40-240°C kan du tilberede alt fra sprø grønnsaker til saftige kjøttretter.

Andre funksjoner:

Fire varmeelementer og TermoIQ™-teknologi sikrer rask og jevn oppvarming, slik at maten tilberedes perfekt uten behov for å snu eller riste den underveis. Smartfunksjoner gjennom VeSync-appen gir deg mulighet til å tilpasse matlagingen fra smarttelefonen og få varsler når maten er ferdig. Avtakbar og oppvaskmaskinsikker kurv og grillplate gjør rengjøringen enkel.

Konklusjon:

Cosori Dual Blaze TwinFry er en airfryer i en klasse for seg. Den kombinerer stor kapasitet, mange tilberedningsfunksjoner og brukervennlighet på en fremragende måte. Med sine fire varmeelementer og innovative teknologi leverer den enestående resultater hver gang. Dette er uten tvil den beste airfryeren vi har testet i 2024, og den fortjener sin plass som best i test. Hvis du ønsker en airfryer som gir deg de beste resultatene på kortest mulig tid, er Cosori Dual Blaze TwinFry det opplagte valget.

 

2. Cosori Dual Blaze – Airfryer test

Cosori-dual-blaze-airfryer
3249 kr,- | Til butikk

Dual Blaze Airfryer:

Vi har testet den splitter nye Cosori Dual Blaze airfryer! Denne modellen imponerer med sine 12 forhåndsinnstilte tilberedningsmoduser og evnen til å tilberede et bredt spekter av matvarer. Det sofistikerte designet tilbyr en kapasitet på hele 2.5 kg / 6,4 liter samtidig som den er kompakt og plassbesparende. Vi er dypt imponert over Cosori Dual Blaze Airfryer, og vil anbefale denne modellen på det sterkeste.

Kapasitet:

Ved valg av en airfryer er kapasitet en viktig faktor. Med Cosori Dual Blaze Airfryer trenger du ikke bekymre deg for plass, denne modellen rommer hele 6,4 liter / 2.5 kg mat. I tillegg er den estetisk tiltalende og enkel å plassere på kjøkkenbenken. Du kan enkelt tilberede flere matretter samtidig og sammenlignet med andre modeller som sliter med å gjennomsteke større mengde mat i kurven, så er ikke dette er problem for Dual Blaze.

Antall innstillinger:

Med 12 forhåndsinnstilte tilberedningsmoduser, kan du tilberede et bredt spekter av matretter! Den blir levert med 6 ulike forhåndsinnstillinger, og 6 ulike tilberedningsmetoder. Vi opplevde at de ulike tilberedningsmetodene justerte blant annet effekten på varmeelementene og kontrollerte hvilke elementer som skulle virke under tilberedning. Brukervennlig touch skjerm med justerbar temperatur på 75°–205°C, , gjør Cosori Airfryer til en fullverdig airfryer.

Andre funksjoner:

Cosori Dual Blaze Airfryer har et dobbelt varmeelement som er helt revolusjonerende. Dette gjør at maten tilberedes jevnt og perfekt, uten at du behøver å snu den underveis. 360° Termo IQ™ teknologien sørger for en optimal fordeling av varme, noe som fører til en raskere tilberedningstid samt en mer velsmakende matopplevelse. Du vil bli forbløffet over hvor enkelt det er å tilberede en rekke matretter, med resultater som aldri har vært mulig å oppnå før. Så, om du vil ha en airfryer som gir deg resultater på rekordtid, så bør du vurdere Cosori Dual Blaze Airfryer.

Konklusjon:

Cosori Dual Blaze Airfryer imponerte oss virkelig. Det er en airfryer med alle funksjonene du ønsker og mer til. Stor kapasitet, enkel rengjøring, app-funksjon med smart-styring og oppskrifter er bare en liten del av hva du kan forvente av denne maskinen. Vi mener at denne modellen tilbys til en rimelig pris sammenlignet med kvaliteten og er derfor kåret til best i test 2023! 

Les hele testen

3. Philips XXL Premium – Airfryer

Airfryer test philips
3090 kr,- | Til butikk

Philips XXL Premium airfryer:

Dette er den største airfryer modellen til Philips. Du kan steke rundt 1400 gram mat og stekekurvene har en kapasitet på 7,3 liter. Philips XXL airfryer drives av en 2225 watt motor og kan nå en maksimumstemperatur på 200 grader celsius. Vi ble ikke overrasket over resultatene på denne modellen i vår airfryer test. Den leverte gode resultater på alle punkter, og vi var meget fornøyde med funksjonene og ikke minst maten som ble tilberedt. Her får du en robust og slitesterk airfryer som trenger minimalt med olje for å gi deg crispy og smakfulle matretter.

Kapasitet:

Philips sin XXL premium airfryer modell har fått navnet sitt for en grunn. Her får du en svær airfryer med stor kapasitet. Du kan tilberede så mye som 1.4 kg mat, noe som tilsvarer ca. 7.3 liter i matkurven. Vi fikk laget både kylling og pommes frites, og det tok ca 6 minutter kortere tid i airfryeren enn maten vi tilberedte i ovnen. Du kan altså lage mye mat til flere personer samtidig. Maten vi lagde ble crispy og smakte utrolig godt.

Antall instillinger:

Philips XXL airfryer blir levert med 5 forhåndsinnstilte funksjoner som er tilpasset til ulike matretter. Philips Airfryer XXL tilbereder ikke bare pommes frites, selv om det er det første folk ser ut til å snakke om når de diskuterer disse tingene. Gitt, det vil steke en gjennomsnittlig tallerken med pommes frites, men den fungerer også bra til biff, i tillegg til å ha muligheten til å kunne tilberede de fleste andre måltider.

Andre funksjoner:

Designet på Philips air fryer er utrolig elegant og den passer inn i et hvert kjøkken. Den er veldig stor, så det lønner seg å holde av litt plass på kjøkkenbenken før denne settes opp. XXL Airfryer fungerer med Philips TurboStar-teknologi, som betyr at den sirkulerer varm luft raskt rundt maten du vil lage for å jevne varmen med 2225 watt kraft. Man kan justere temperaturen fra 40 ° C opp til 200 ° C etter behov. Her følger det også med en oppskriftsbok.

Konklusjon:

Hvis du ser etter en sterk og robust airfryer av topp kvalitet, så er Philips airfryer perfekt for deg. Den gjorde det utrolig bra på de forskjellige kriteriene under vår airfryer test. Det som trekker litt ned er at den er vanskelig å rengjøre, samt at det kunne vært enda litt flere innstillinger. Uavhengig av det, så er dette en fantastisk god airfryer som kan lage omtrent alle mulig retter du kan tenke deg. Anbefales på det sterkeste.

Les hele testen

4. Cosori Premium – Airfryer test

2690 kr,- | Til butikk

Cosori Premium Airfryer:

Dette er den ultimate airfryer, og den er helt overlegen på alle punkter. Når det gjelder å tilberede mat, er det vanskelig å slå Cosori Airfryer. Denne modellen er utrolig sofistikert, med hele 11 forskjellige forhåndsinnstilte tilberedningsmoduser for å tilberede et bredt utvalg av matretter. Den ser også elegant og kompakt ut, til tross for at den tilbyr 2.2 kg / 5,5 liter kapasitet. Vi er positvit overrasket over Cosori sin premium airfryer, og anbefaler denne på modellen på det sterkeste.

Kapasitet:

En av fordelene med en airfryer er at den tilbereder maten din raskere enn det en ovn gjør. Når du skal velge en Airfryer så er det viktig å se på selve kapasiteten. Du vil ha plass til alt du skal lage med en gang, slik at du slipper å vente unødvendig lenge på maten. Du trenger ikke å være redd for å ha for lite plass med Cosori airfryer. Denne rommer hele 5 liter / 2.2 kg mat, og vi ble positiv overrasket over hvor mye mat vi kunne tilberede samtidig. Likevel er den komprimert i en størrelse som ikke tar mye plass, så du behøver ikke å bekymre deg for plassen på kjøkkenbenken.

Antall innstillinger:

Ja, du hørte riktig. Cosori Premium modellen kommer med hele 11 forhåndsinnstilte tilberedningsmoduser slik at du kan tilberede omtrent alle tenklige matretter med den perfekte tilpassede oppvarmingen. Alt fra frossen mat som kyllingnuggets og pommes frites, til løkringer, mozzarella-sticks, kylling, biff og fisk som er innstilt til å gjøre maten gyldenbrun og deilig. Den taklet til og med rosenkål, takket være den dedikerte rotgrønnsaksmodusen.

Andre funksjoner:

Vi liker godt designet på Cosori Airfryer Premium modellen, og vi syns den ser bra ut estetisk sett. Den kommer med en touch skjerm som er brukervennlig og har en justerbar temperatur på 77°–205°C. Den har en fin passform som enkelt fikk plass på kjøkkenbenken vi brukte, og den veier 5.6 kg. Noe annet vi likte med denne modellen var de forskjellige funksjonene som «hold varmen» og at den skrur seg av automatisk etter bruk. Det fulgte også med en bok med over 100 oppskrifter.

Konklusjon:

Cosori Airfryer stoppet ikke å overraske oss. Det er en helt komplett airfryer med alle de funksjonene du ønsker, pluss mye mer. Den er helt overlegen, og vi ble forbauset over hvor lik smak maten hadde etter den var blitt tilberedt i Cosori Airfryer sammenlignet med en tradisjonell måte. Den har en innstilling til absolutt alt og varsler deg med en alarm når du må riste på matkurven. Vi mener den selges til en fornuftig pris og vi har derfor valgt å gi Cosori Premium en solid 4 plass. 

Les hele testen

5. OBH Norica Easyfry Steam – Airfryer

Airfryer test obh nordica
3299 kr,- | Til butikk

OBH Nordica EasyFry Steam

Kapasitet:

OBH Nordica EasyFry Steam Airfryer har en betydelig kapasitet på 6,5 liter, noe som gir deg rikelig med plass til å tilberede smakfulle retter for hele familien. Det kompakte designet gjør det enkelt å plassere denne airfryeren på kjøkkenbenken, samtidig som den har tilstrekkelig plass til å tilberede større mengder mat samtidig.

Antall innstillinger:

EasyFry Steam airfryer kommer med 7 forhåndsinnstilte tilberedningsmoduser, som gir deg enkel tilgang til ulike matlagingsalternativer. Den brukervennlige touchskjermen gir deg muligheten til å justere temperaturen fra 80° til 200°C, slik at du kan tilpasse matlagingen etter dine spesifikke behov.

Steamfunksjon:

En av de mest imponerende funksjonene til OBH Nordica EasyFry Steam er den innovative steamfunksjonen. Denne funksjonen lar deg tilberede maten med sunn damp, som bevarer næringsstoffene og gir saftigere resultater. Dette legger til en ekstra dimensjon i matlagingen og gir deg muligheten til å eksperimentere med sunnere tilberedningsmetoder.

Andre funksjoner:

OBH Nordica EasyFry Steam airfryer har en rekke nyttige funksjoner som gir en fantastisk matopplevelse. Selv om det ikke har 360° Termo IQ-teknologi eller doble varmeelementer, er denne airfryeren likevel i stand til å tilberede mat jevnt og perfekt takket være den avanserte teknologien den er utstyrt med.

Konklusjon:

OBH Nordica EasyFry Steam er en kraftig airfryer med sin imponerende kapasitet og innovative steamfunksjon. Med flere forhåndsinnstilte tilberedningsmoduser og justerbar temperatur gir den deg allsidighet og fleksibilitet i matlagingen. Velg HBO Nordica EasyFry Steam for å oppleve enestående matlaging og smakfulle resultater som vil berike din kulinariske reise.

Les hele testen

6. Cosori Pro – Airfryer

airfryer cosori pro nyhet
2290 kr,- | Til butikk

Cosori Pro Airfryer:

Cosori Pro er en helt rå airfryer utstyrt med revolusjonerende ny teknologi som resulterer i fantastiske matretter. Stor kapasitet i kombinasjon med et utrolig elegant og stilrent design har gjort dette til en av de mest populære airfryerne i Europa. En rekke automatiske funksjoner gjør dette til en airfryer som med enkle tastetrykk gjør matlagingen enklere enn noensinne. Det var derfor med store forventninger vi tok i bruk Cosori Pro i vår airfryer test for å sjekke om den lever opp til forventningene i forhold til egenskaper og brukervennlighet.

Kapasitet:

I vår airfryer test lager vi en rekke forskjellige matretter som kylling, pizza, pommes frites og biff. Vi kunne raskt konstatere at det er god nok plass til å lage mat til mange personer, og du får enkelt plass til en stor kylling, samtidig som det er nok plass rundt maten slik at Air Crisp luftsirkuleringen fungerer optimalt. Vi laget dessuten en stor porsjon på 1 kg pommes frites med veldig godt resultat i form av nydelig sprø overflate og silkemyk konsistens innvending.

Antall innstillinger:

En av de store fordelene med en airfryer er hvor utrolig enkelt det er å komme i gang med å lage velsmakende hjemmelagde matretter uten at du trenger å stå i timevis på kjøkkenet. Cosori Pro imponerer stort med sine 9 forhåndsinnstilte programmer og i vår airfryer test laget vi blant annet saftige biffer ved hjelp av biffmodusen som gav et helt perfekt stekeresultat. I tillegg kan du velge automatiske programmer for kylling, pommes frites, frossen mat, grønnsaker, bacon og sjømat.

Andre funksjoner:

Den splitter nye Air Crisp teknologien gjør at varmluften sirkulerer og tilpasses automatisk til maten du legger i beholderen, noe som resulterer i en nydelig brunstekt og sprø skorpe på pommes frites. Den effektive luftfriteringen gjør dessuten dette til en av de sunneste kjøkkenmaskinene på markedet, og erfaringen fra vår airfryer test var en drastisk reduksjon i bruken av matolje. I de fleste retter er det faktisk ikke nødvendig å bruke noe form for fett eller smør i det hele tatt.

Konklusjon Cosori Pro airfryer test:

Dette er en airfryer som oser av premium kvalitet med overflater i aluminium og glass som du kommer til å få veldig mye glede av i mange år. Her får du en helt unik airfryer som leverer hva den lover i form av nydelige stekeskorper på maten, stor kapasitet og en rekke automatiske innstillinger som gjør det veldig enkelt å lage velsmakende hjemmelaget mat. Vi kan derfor konkludere med at Cosori Pro er en av de absolutt beste modellene i vår airfryer test, og det er ikke tvil om at terningkast 5 er vel fortjent.

Les hele testen

7. Philips Avance Collection – Airfryer

Airfryer test - Philips XXLAirfryer test - Philips XXL
2399 kr,- | Til butikk

Philips Avance airfryer:

Denne er nokså lik Premium versjonen, men det er noen forskjeller på funksjonene. Det vil liker veldig godt med Philips sine airfryers er alle de ekstra tilbehørene man kan kjøpe med, noe som gir en enda bedre matlagnings opplevelse. Avance Collection Airfryer har sin Twin TurboStar-teknologi, som kombinerer et kraftig varmeapparat og motor (2225W) som gjør at varm luft i Airfryeren kan virvle raskt og jevne ut varmen. Her får du også med en oppskriftsbok med deilige matoppskrifter eller en app hvor du kan finne de samme oppskriftene.

Kapasitet:

Philips Avance Airfryer er ganske lik premium versjonen når det gjelder den store størrelsen, og den gode kapasiteten. Her kan du bruke 1 av dem 5 innstillingene og airfryer den matretten du måtte ønske. Med denne modellen kan du få plass til en hel (mellomstor) kylling i stedet for å måtte lage mat i to omganger – litt mindre plagsomt og tidkrevende. I tillegg til hele kyllinger, kan kurven også fylles med 1,4 kg ferske pommes frites på en gang. Passer perfekt til familier på 2-4 personer.

Antall instillinger:

Philips Avance airfryer blir i likhet med premium modellen levert med 5 forhåndsinnstilte funksjoner. Det er 5 forhåndsinnstilte tilberedningsprogrammer med ett trykk som lar deg lage frossen mat, fisk, kylling, kjøtt og kaker uten problemer. En fin funksjon med Avance airfryer er funksjonen for oppvarming i opptil 30 minutter. Temperaturkontrollen kan justeres fra 40 ° C (hold innstillingen varm) til 200 ° C.

Andre funksjoner:

Twin Turbostar-teknologien hjelper også til å fjerne fett fra mat, opp fra 70% til 90% i denne siste iterasjonen. Fettene blir deretter samlet i fettreduksjonsrommet under kurven. I tillegg er det en behold varmen-funksjon, som er praktisk når du vil servere maten senere. Utseende messig ser den utrolig bra ut, og den er like robust som premium versjonen.

Konklusjon:

Alt i alt må vi si oss veldig fornøyde med Philips Avance airfryer modellen. Den gjorde det utmerket i vår airfryer test, og vi ble positivt overrasket over hvor crispy maten ble, selv med så lite olje. Her får du en fantastisk airfryer med alle de funksjonene du trenger. Den passer perfekt til en mellomstor familie og den kan håndtere de fleste matretter. Hvis du ikke er av den kresne typen hvor kun det beste er bra nok, så har du ikke behov for premium airfryer versjonen. Denne ga utmerkede resultater og endte opp med terningkast 5.

Les hele testen

8. Philips Essential XL – Airfryer

Airfryer test philips
2199 kr,- | Til butikk

Philips Essential Airfryer:

Dette er en av flere airfryer modeller Philips har lansert de siste årene. Den er omtrent like stor som XXL modellene, da den har 7.0 liter kapasitet og har plass til 1.2 kg mat. Essential airfryer kommer også med den patenterte funksjonen Rapid Air. Dette sørger for at Philips airfryer gir en rask oppvarming og vil tilberede maten 1.5 ganger raskere enn en vanlig ovn. Den har et flott utseende, men den kan være litt stor hvis du har et lite kjøkken. Denne komme også med en oppskriftsbok med en rekke matretter som vi testet ut.

Kapasitet:

Philips Essential Airfryer er enorm, i likhet med de andre modellene til Philips. Under vår airfryer test, tilberede vi 1.2 kg pommes frittes i Essential modellen, og resultatet var utrolig. De smakte identiske til de som var fritert med olje, med en crispy skorpe. Du kan enkelt justere temepraturen tilpasset forskjellige matretter ved å benytte deg av knappene foran.

Enkel å vaske:

Når du er ferdig med å lage maten, så kan det være kjedelig å skulle ta oppvasken etterpå. Philips Airfryer kommer med en QuickClean-matkurv som er skapt for en rask og enkel rengjøring. Alle delene som kan tas ifra hverandre på Essential Airfryer kan vasker i oppvaskmaskinen. Dette fikk vi opplevd i vår airfryer test, og det var utrolig lettvint.

Andre funksjoner:

Med Essential Airfryer kan du gjøre alt fra å frityrsteke, bake, grille, steke og varme opp mat. Du kan justere temperaturen helt opp til 200 grader celsius, slik at du kan tilpasse varmen til maten du tilbereder. Oppskriftsboken du får med er helt fantastisk. Den inneholder 100 vis av deilige matretter du kan tilberede med airfryer. Du kan også laste ned appen og få de samme oppskriftene der.

Konklusjon:

Essential airfyrer gjorde det bra under vår test. Den leverte god mat, og hadde nyttige funksjoner. Likevel er den et stykke unna XXL modellene når det gjelder funksjonalitet, imens prisen er ganske lik. Vi var svært fornøyde  med maten og kapasiteten. Størrelsen og vekten er noe som vi mener kan bli litt for stort, spesielt hvis man har lite plass på kjøkkenet fra før av. Likevel, er vi svært fornøyde med Essential modellen fra Philips og vi har valgt å gi denne en terningkast 4. 

Les hele testen

Hva du bør vurdere når du kjøper en airfryer?

Når du skal kjøpe en airfryer er det flere ting du må vurdere. Du må først og fremst se på de forskjellige funksjonene til hver airfryer og se om de dekker behovene dine. Det vi har lagt mest vekt på er: Brukervennlighet, verdi for pengene, kvaliteten på maten, oppvarmingsevne, størrelse, rengjøring, funksjoner og shaking.

Her ser vi nærmere på de forskjellige kriteriene:

Hva er en airfryer?

Airfryer er en sunnere variant av tradisjonelle frityrkokere som ofte bruker altfor store mengder olje ved matlaging. Dette er en revolusjonerende kjøkkenmaskin for matlaging, og med dette kan du nå tilberede sunn stekt mat helt uten eller med bare en liten mengde olje. 

Airfryer er en relativt ny oppfinnelse som tilbyr sunne, smakfulle måltider med mindre olje. Dette er takket være de mange gode egenskapene og evnen til å fritere mat ved hjelp av varmluft. Dette bidrar til at maten får den samme sprøheten, med opp til 90% mindre fett. Hvis du er nysgjerrig på hvordan en airfryer fungerer og helseaspektene ved bruk av en, kan du lese informasjonen vår nedenfor.

banner airfryer

Slik fungerer en airfryer

Airfryer bruker varmluftsteknologi til å lage all slags mat du ellers ville blitt stekt med mye olje og fett. Denne nye teknologien betyr at sirkulerende luft ved høy varme, opptil 230 grader, brukes til å «steke» ulike matvarer som inkluderer fisk, poteter, bakverk, kylling og mer. Denne teknologien har brakt med seg en ny æra med matlaging og nye tilberedningsmetoder som strekker seg langt utover alt som tidligere har eksistert på et kjøkken.

Hvilke airfryer oppskrifter anbefales?

Vi har sett i vår airfryer test at en av de store fordelene med en moderne airfryer er at oppskriftene er så utrolig enkle å følge. Dette gjelder spesielt for modeller som både blir levert med en airfryer-app som inneholder oppskrifter og et separat oppskriftshefte. Disse oppskriftene gjør at du kommer kjapt i gang med matlagingen uten at du trenger å bruke tid på å søke etter oppskrifter på nettet.

I Tekguide.no sin airfryer test prøvde vi ut en rekke forskjellige oppskrifter, og vi testet også hvor enkelt det er å tilpasse de ulike oppskriftene i forhold til de automatiske modusene. Viss du er typen som helst vil unngå å måtte lese deg gjennom innviklede matoppskrifter er en airfryer helt genial. Du starter matlagingen med et enkelt tastetrykk, så stort enklere blir det ikke. Det har blitt testet en rekke ulike airfryer oppskrifter og har laget en liste over matretter som imponerte oss.

Her er noen eksempler på nydelige retter du kan lage i en airfryer med perfekte resultater:

airfryer bacon

Bacon

Fritert reke airfryer oppskrifter

Friterte reker

Grillspyd oppskrifter

Grillspyd

Airfryer biff

Biff

Laks oppskrifter

Fisk

Pizza

Pizza

Ostesmørbrød

Ostesmørbrød

Cheesburger oppskrifter

Cheesburger

Grønnsaker oppskrift

Grønnsaker

Pommes frites i airfryer

Pommes frites

muffins oppskrift

Muffins

Kanelboller airfryer

Kanelboller

Lage bakevarer i airfryer

Mange blir overrasket når de oppdager hvor enkelt det er å lage bakevarer i en airfryer. Flere av modellene fra vår airfryer test har egne forhåndsprogrammerte bakeprogrammer som gjør at du kan sette i gang med bakingen ved et enkelt tastetrykk. Intensiteten på varmluften tilpasses ofte automatisk og derfor kan du med stor suksess lage både gjærbakst som brød, hveteboller, kanelsnurrer, kaker og muffins.

Blir maten sunnere med en Airfryer?

En airfryer er et kjøkkenapparat som tilbereder maten ved å sirkulere varm luft rundt maten, ved konveksjon, for å skape en sprø konsistens noe som gjør det praktisk for mat som pommes frites, stekt kylling eller annen mat. De har blitt sett på som et sunnere alternativ, men stemmer det?

Airfryer bruker mye mindre olje enn frityrkokere (så mye som 85-90%) og en studie fra 2015 viste at mat tilberedt med en airfryer hadde betydelig mye mindre fett og kalorier.

Det er også bevis for at bruk av Air fryer reduserer en forbindelse kjent som akrylamid med opptil 90%, sammenlignet med fritering. Akrylamid er et kjemisk stoff som dannes når stivelsesholdige matvarer, som poteter, tilberedes ved høye temperaturer (over 120 ° C) og det er kjent kreftfremkallende.

Cosori pro test

        Hvorfor kjøpe en Airfyrer?                                 

Enkelt og greit: bekvemmelighet. Som enhver kjøkkenmaskin, vil du ha noe som vil gjøre livet enklere. Det er ingen tvil om at steking og baking konvensjonelt kan være rotete, grisete eller til og med farlig.

Det å bruke en air fryer til å bake, steke og oppvarme vil øke prosessen, potensielt kutte kalorier og spare deg penger ettersom du ikke trenger å bruke en større ovn til mindre porsjoner og tilbehør. Tenk på en air fryer som en miniovn som kan takle omtrent all slags mat.

Vi ble svært overrasket over hvor mye man kan tilberede i en air fryer, og hvor rask den er. Det var noen matretter som ikke smakte like godt som da det ble frityrstekt, men sammenlignet med hvor mye sunnere det er, synes vi det var verdt det.

Hva tilberedes best i en Airfryer?

Mange bruker airfryer for å tilberede frosne matvarer som fisk, kyllingnuggets og pommes frites, og mange foreldre liker at barna deres kan komme hjem fra skolen og trygt tilberede en matbit i airfryeren. Du kan lage dine egne ting fra bunnen av, så for eksempel kyllingbryst, burgere, biff, lammekoteletter er noe du ikke trenger å panere.

En airfryer tilbereder maten med den perfekte temperaturen til det er saftig og crispy. Bruker du litt oliven- eller avokadoolje, blir grønnsakene dine gyllenbrune og skarpe.

De fleste grønnsaker er ferdig på under 10 minutter. Mange liker å tilberede grønnsaker som bønner, brokkoli sopp, asparges og poteter. Du kan til og med bake boller, brød, kaker og annen bakst i en air fryer.

Airfryer test 2020 helsefordeler

Eksempler på airfryer oppskrifter

Flere av modellene i vår airfryer test blir levert med egen oppskriftsbok, og det er dessuten veldig enkelt å finne frem til airfryer oppskrifter på nettet dersom du skulle ønske å utvide spekteret av retter. Som du sikker skjønner finnes nesten ingen grenser for hvilke oppskrifter du kan lage i en airfryer, men vi skal likevel trekke frem to retter som vi syntes fungerte spesielt veldig bra i vår airfryer test:

Hel kylling airfryer

Hel kylling i airfryer er lekker middagsmat, spesielt når du får sprøstekt skinn med mørt og saftig kyllingkjøtt. Dette er en rett som mange kvier seg for å lage i en vanlig stekeovn da det er lett å ende opp med tørt kyllingbryst. Så hva med en airfryer? Hvordan blir resultatet?

I vår airfryer test laget vi en enkel kyllingoppskrift med de følgende ingrediensene:

 • 1 hel kylling på 1,2 kg*
 • 2 spiseskjeer olivenolje
 • Havsalt
 • 1 eple
 • 1 sitron
 • 1 liten løk

Fremgangsmåte:

 1. Vi pleier å fylle kyllingen med litt eple, sitron og løk kuttet i småbiter. Men du kan klare deg uten også. Husk også å salte kyllingen på innsiden.
 2. Pensle kyllingen med olje på hele utsiden av kyllingen og gni den inn med havsalt. Du kan også smake til med paprika eller andre krydder du ønsker. En hvitløksmarinade kan også med fordel benyttes.
 3. Legg kyllingen med brystet ned i matkurven på din airfryer. Du kan også legge et stykke bakepapir på bunnen av kurven, men pass på å ikke dekke sidene eller toppen av kyllingen.
 4. Sett steketemperaturen på 180 grader og stek den først på 25 minutter.
 5. Snu deretter kyllingen slik at brystet vender opp. Stek ytterligere 25 minutter på 180 grader.

Når kyllingen er ferdigstekt bør den hvile seg noen minutter før du begynner å skjære i den. Legg merke til det sprø skinnet.

Hva med å kunne lage deg sunne pommes frites, uten å ha dårlig samvittighet for at du får i deg en masse kalorier fra usunt matfett? En av de største fordelene med en airfryer er det reduserte behovet for olje, og hjemmelaget pommes frites er et glimrende eksempel på en matrett som gir veldig bra resultater i en airfryer.

I vår airfryer test fikk vi veldig bra resultater fra følgende oppskrift:

Ingredienser:

 • 0,8 – 1,2 kg poteter*
 • 1 liter kaldt vann
 • 1 spiseskje olje
 • 1 teskje hvitløkspulver
 • 1 teskje paprikapulver
 • Salt og pepper

Fremgangsmåte:

 1. Kutt opp potetene i strimler og la de ligge i kaldt vann i 30 minutter
 2. Ta potetene opp fra vannet, skyll dem under springen og tørk med papir
 3. Tilsett olje og krydder, blant godt sammen
 4. Legg potetene i matkurven på airfryeren
 5. Sett temperaturen på 185 grader på 15 minutter
 6. Rist potetene stek potetene ytterligere i 13 minutter

Resultatet: Fantastisk nydelig sprøstekte pommes frites med et ekstremt lavt fettinnhold. Når du har blitt vant til denne sunne versjonen, er sjansen stor for at du aldri kommer til å gå tilbake til butikkjøpte pommes.

*Husk å sjekke kapasiteten på airfryeren du benytter. Alle modellene i vår airfryer test har en kapasitet på minst 1,2 kg så oppskriftene passer godt for alle modellene.

Er det vanskelig å rengjøre en airfryer?

Rengjøring av kjøkkenmaskiner kan fort blir et stort irritasjonsmoment, og derfor har vi også lagt stor vekt på å sjekke hvor enkelt det er å vaske modellene i vår airfryer test. De beste modellene i testen som f.eks. Cosori benytter ikke-klebende materiale på alle overflatene som er i kontakt med maten, noe som gjør det mulig å benytte minimalt med olje. Dermed forsvinner også mye av behovet for å gjøre en grundig rengjøring da matrester raskt kan fjernes ved å skylle matkurven under springen.

Airfryer oppvask

Hvordan rengjør man innsiden av en airfryer?

Om du er på jakt etter en airfryer som gjør det nødvendig med minst mulig rengjøring bør du velge en modell som enkelt lar deg fjerne matkurven. Ved å ta ut selve matkurven kan du dermed enkelt vaske den separat, enten under springen i vasken eller i oppvaskmaskinen. Husk bare å fjerne matkurven slik at den får stått til avkjøling i minst 15 minutter for å unngå forbrenning.

Hva med rengjøring av utsiden på en airfryer?

Det lønner seg å rengjøre utsiden av airfryeren med jevne mellomrom for å unngå at matrester og fett setter seg fast i kriker og kroker. I airfryer testen la vi merke til at de ulike modellene skiller seg ganske mye fra hverandre når det gjelder selve konstruksjon. Enkelte produsenter benytter tradisjonelle brytere og knapper på sine airfryere, mens andre modeller er utstyrt med berøringsdisplay.

Utvendig rengjøring

Vår preferanse er helt klart airfryere med berøringsdisplay når det gjelder å finne modeller som er enkle å rengjøre. Knapper og brytere har en tendens til å tiltrekke seg smuss og fett over tid som setter seg fast, mens berøringsdisplay har en glatt overflate som gjør det enkelt å rengjøre med et lett drag med kluten. Vi var spesielt fornøyde med Cosori Pro fra vår airfryer test som har et berøringsdisplay i glass med stilrene overflater som gjør det utrolig enkelt å vaske airfryeren på utsiden.

Hell aldri olje i en airfryer

Det er viktig å huske at du aldri skal helle olje direkte i en airfryer, slik som i en frityrkoker. Hvis du benytter en oppskrift som inneholder olje bør du alltid pensle eller blande inn oljen på forhånd før du legger maten i selve matkurven. På denne måten unngår du søl med fett og reduserer behovet for rengjøring betraktelig. I tillegg til å rengjøre matkurven bør du også vaske innsiden av skuffen på airfryeren. Da skuffen vanligvis ikke er i direkte kontakt med maten trenger du vanligvis ikke gjøre en veldig grundig rengjøring for hver gang. Dette blir på samme måte som å rengjøre bunnen på en stekeovn. Sjekk vår airfryer test for å se hvordan vi vurderte de enkelte modellene når det gjelder rengjøring.

Hvordan benytte bakepapir i frityrkurven

For å minimere rengjøringen på innsiden av airfryeren anbefales det ofte å benytte bakepapir i bunnen på matkurven. Dette forhindrer at matrester og fett havner i selve beholderen, slik at du slipper unna mye av vaskingen. Når det gjelder bruk av bakepapir er det viktig å huske at du ikke må dekke til maten. En airfryer er avhengig av konstant luftgjennomstrømning rundt maten for å sørge for best mulig stekeresultat. Når du f.eks. dekker til kyllingen med bakepapir under steking, blir det veldig vanskelig å oppnå sprøstekt skinn.

Airfryer tips

Ofte stilte spørsmål

Airfryer er store kjøkkenapparater som gir en stor fordel når det gjelder matlagning: Den gir perfekt stekt mat med svært lite olje (ofte mindre enn en spiseskje). Til tross for navnet, er en airfryer ikke det samme som en frityrgryte. Det er en varmluftsovn som steker mat ved å sirkulere varm luft rundt maten med en vifte. På denne måten tilberedes maten ved konveksjon, noe som betyr at den kan nærme seg sprøheten av frityrstekt mat mens den bruker langt mindre olje. Den intense varme luften er også ideell for steking og til og lar deg  tilberede retter du ellers kan lagd i ovnen eller på grillen.

Ja, en airfryer fungerer slik: I stedet for store mengder olje, kan man bruke en spiseskje med olje og oppnå fantastiske resultater på pommes frites, kylling, fisk og mer. Vi fant ut at resultatene til en airfryer lignet mer på ovnstekt mat, men enda mer crispy. Vi fant også ut at de beste airfryerne produserte mat som er enda bedre enn mat som er tilberedt i ovnen.

En airfryer oppvarmes mye raskere enn en ovn. Da vi lagde maten i vår airfryer test, fant vi ut av at den totale tiden det tok å varme opp en airfryer var så mye som 3 ganger så raskt som en klassisk ovn. Når vi la frossen mat i airfryeren, syns vi det var greit å legge maten oppi uten forvarming, da forvarmingen tinte maten i mens den lå inni kurven. Vi anbefaler at du forvarmer din airfryer før du lager all annen mat, da det bland annet er lettere å bregne tilberedningstiden.

En standard airfryer kan tilberede mat til 2-4 personer avhengig av maten. Det er viktig å ikke overbelaste kurven. Hvis du velger å lage flere batcher av en airfryer oppskrift, kan du begynne å sjekke den andre batchen noen minutter tidligere enn anbefalt, siden airfryeren allerede er varm og kan lage den andre batchen raskere.

For matvarer som er utsatt for å klebe seg, som panert kylling eller delikat fisk, anbefaler vi at du sprøyter airfryerkurven lett med vegetabilsk oljespray. Bruk av folieslynge kan også gjøre susen.

De fleste avtakbare delene av airfryeren, for eksempel skuffen og kurven til mange modeller, er oppvaskmaskinsikre, men du bør se på manualen til din airfryer før du legger deler i oppvaskmaskinen. Hoveddelen av frityrkokeren må også rengjøres av og til, da fett og matflekker kan samle seg rundt varmeelementet og forårsake røyk. Å snu luftfrityrkokeren opp ned kan gjøre det lettere å få tilgang til varmeelementet til noen modeller. Forsikre deg om at airfryeren er helt kjølig før du rengjør innsiden, og bruk et mildt vaskemiddel.

Vask din airfryer! Vi fant ut at de største problemene med røyk og lukt skyldtes en skitten airfryer. Hvis du ser overdreven røyk eller det lukter brent selv om maten ikke er brent, må du sørge for å rengjøre området rundt varmeelementet i airfryeren for å fjerne matrester.

Sjekk også ut våre andre tester!

Massasjestol test

Massasjestol test banner

Massasjepistol test

Massasjepistol

Romaskin test

Romaskin banner

El sykkel test

El sykkel test Oslo

3D printer test

3D Printer

El sparkesykkel test

El-sparkesykkel test

Badstuovn test

Badstuovn test 2020

Tredemølle test

tredemølle test 2021

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *