Airfryer Test 2021

airfryer

Airfryer test 2021 gjennomført av Tekguide.no. Airfryer er små ovner med en svært konsentrert varmekilde og kraftig vifte som beveger den varme luften rundt for å frityrsteke kyllingvinger, pommes frites, grønnsaker og flere luftfriterte oppskrifter med lite eller ingen olje. De skaper en fin «stekt» finish som ovnen ikke kan konkurrere med, samt oppvarmingsresultater som blåser bort den gjennomsnittlige mikrobølgeovnen. I tillegg krever en airfryer bare en liten mengde olje for å gjøre maten sprø med en brøkdel av kaloriene og fettet fra tradisjonelle tilberedningsmetoder, som fritering.

Hvilke egenskaper skal du se etter i en Airfryer?

Vi har gjennomført en test på hver og en airfryer ut fra instruksjonene som følger med  produktet. Vi har deretter latt flere forskjellige personer teste de forskjellige modellene. Til slutt har vi gitt en vurdering hvor vi har fokusert ekstra mye på noen spesifikke punkter:

  • Funksjonalitet: Hvor mange programmer har den? Hvor mange watt er det? Hva er totalkapasiteten? 
  • Kvalitet: Er materiale til airfryeren slitesterkt og robust? Er det god kvalitet på den, eller føles den billig ut?
  • Design: Har den et praktisk design som passer godt inn i et standard kjøkken? Hvordan er størrelsen og vekten?
  • Pris: Hvordan er prisen på produktet i forhold til funksjonene? Er den verdt pengene?

Vinneren av testen er Cosori Premium airfryer levert av Cosori.no

Disse gjorde det best i vår Airfryer test:

1. Cosori Premium – Airfryer
2. Philips XXL Premium – Airfryer
3. Cosori Original  – Airfryer
4. Philips Avance Collection – Airfryer
5. Philips Essential XL – Airfryer

Nedenfor finner du topp 5 airfryer test 2021:

1. Cosori Premium – Airfryer test

airfryer test 2021 norge best
2990 kr,- | Til butikk

Cosori Premium Airfryer:

Dette er den ultimate airfryer, og den er helt overlegen på alle punkter. Når det gjelder å tilberede mat, er det vanskelig å slå Cosori Airfryer. Denne modellen er utrolig sofistikert, med hele 11 forskjellige forhåndsinnstilte tilberedningsmoduser for å tilberede et bredt utvalg av matretter. Den ser også elegant og kompakt ut, til tross for at den tilbyr 2.2 kg / 5,5 liter kapasitet. Vi er positvit overrasket over Cosori sin premium airfryer, og anbefaler denne på modellen på det sterkeste.

Kapasitet:

En av fordelene med en airfryer er at den tilbereder maten din raskere enn det en ovn gjør. Når du skal velge en Airfryer så er det viktig å se på selve kapasiteten. Du vil ha plass til alt du skal lage med en gang, slik at du slipper å vente unødvendig lenge på maten. Du trenger ikke å være redd for å ha for lite plass med Cosori airfryer. Denne rommer hele 5 liter / 2.2 kg mat, og vi ble positiv overrasket over hvor mye mat vi kunne tilberede samtidig. Likevel er den komprimert i en størrelse som ikke tar mye plass, så du behøver ikke å bekymre deg for plassen på kjøkkenbenken.

Antall innstillinger:

Ja, du hørte riktig. Cosori Premium modellen kommer med hele 11 forhåndsinnstilte tilberedningsmoduser slik at du kan tilberede omtrent alle tenklige matretter med den perfekte tilpassede oppvarmingen. Alt fra frossen mat som kyllingnuggets og pommes frites, til løkringer, mozzarella-sticks, kylling, biff og fisk som er innstilt til å gjøre maten gyldenbrun og deilig. Den taklet til og med rosenkål, takket være den dedikerte rotgrønnsaksmodusen.

Andre funksjoner:

Vi liker godt designet på Cosori Airfryer Premium modellen, og vi syns den ser bra ut estetisk sett. Den kommer med en touch skjerm som er brukervennlig og har en justerbar temperatur på 77°–205°C. Den har en fin passform som enkelt fikk plass på kjøkkenbenken vi brukte, og den veier 5.6 kg. Noe annet vi likte med denne modellen var de forskjellige funksjonene som «hold varmen» og at den skrur seg av automatisk etter bruk. Det fulgte også med en bok med over 100 oppskrifter.

Konklusjon:

Cosori Airfryer stoppet ikke å overraske oss. Det er en helt komplett airfryer med alle de funksjonene du ønsker, pluss mye mer. Den er helt overlegen, og vi ble forbauset over hvor lik smak maten hadde etter den var blitt tilberedt i Cosori Airfryer sammenlignet med en tradisjonell måte. Den har en innstilling til absolutt alt og varsler deg med en alarm når du må riste på matkurven. Vi mener den selges til en fornuftig pris og vi har derfor valgt å gi Cosori Premium best i test prisen 2021.

2. Philips XXL Premium – Airfryer

Airfryer test philips
3449 kr,- | Til butikk

Philips XXL Premium airfryer:

Dette er den største airfryer modellen til Philips. Du kan steke rundt 1400 gram mat og stekekurvene har en kapasitet på 7,3 liter. Philips XXL airfryer drives av en 2225 watt motor og kan nå en maksimumstemperatur på 200 grader celsius. Vi ble ikke overrasket over resultatene på denne modellen i vår airfryer test. Den leverte gode resultater på alle punkter, og vi var meget fornøyde med funksjonene og ikke minst maten som ble tilberedt. Her får du en robust og slitesterk airfryer som trenger minimalt med olje for å gi deg crispy og smakfulle matretter.

Kapasitet:

Philips sin XXL premium airfryer modell har fått navnet sitt for en grunn. Her får du en svær airfryer med stor kapasitet. Du kan tilberede så mye som 1.4 kg mat, noe som tilsvarer ca. 7.3 liter i matkurven. Vi fikk laget både kylling og pommes frites, og det tok ca 6 minutter kortere tid i airfryeren enn maten vi tilberedte i ovnen. Du kan altså lage mye mat til flere personer samtidig. Maten vi lagde ble crispy og smakte utrolig godt.

Antall instillinger:

Philips XXL airfryer blir levert med 5 forhåndsinnstilte funksjoner som er tilpasset til ulike matretter. Philips Airfryer XXL tilbereder ikke bare pommes frites, selv om det er det første folk ser ut til å snakke om når de diskuterer disse tingene. Gitt, det vil steke en gjennomsnittlig tallerken med pommes frites, men den fungerer også bra til biff, i tillegg til å ha muligheten til å kunne tilberede de fleste andre måltider.

Andre funksjoner:

Designet på Philips air fryer er utrolig elegant og den passer inn i et hvert kjøkken. Den er veldig stor, så det lønner seg å holde av litt plass på kjøkkenbenken før denne settes opp. XXL Airfryer fungerer med Philips TurboStar-teknologi, som betyr at den sirkulerer varm luft raskt rundt maten du vil lage for å jevne varmen med 2225 watt kraft. Man kan justere temperaturen fra 40 ° C opp til 200 ° C etter behov. Her følger det også med en oppskriftsbok.

Konklusjon:

Hvis du ser etter en sterk og robust airfryer av topp kvalitet, så er Philips airfryer perfekt for deg. Den gjorde det utrolig bra på de forskjellige kriteriene under vår airfryer test. Det som trekker litt ned er at den kommer med lite tilbehør, samt at det kunne vært enda litt flere innstillinger. Uavhengig av det, så er dette en fantastisk god airfryer som kan lage omtrent alle mulig retter du kan tenke deg. Anbefales på det sterkeste.

3. Cosori Original  – Airfryer

Cosori Original Airfryer test
2490 kr,- | Til butikk

Cosori Original airfryer:

Denne airfryer modellen har noen av de samme flotte kvalitetene som premium modellen og til en lavere pris. Den passer perfekt for noen som leter etter en litt mindre fancy og en rimeligere airfryer. Det skal sies at vi savnet alle innstillingene og funksjonene som Premium versjonen har, men til denne prisen så får du mye airfryer for pengene. Oppskriftsboken inneholder, som i likhet med premium airfryer, vakre fargebilder med hver oppskrift. Men i motsetning til premiumversjonen har denne boka 30 oppskrifter (100 i premiumoppskriftsboken).

Kapasitet:

 Det vi liker med denne modellen, er at den har en fin størrelse, så den tar ikke for mye verdifull benkeplass. Den er heller ikke for liten, så du kan tilberede riktig mengde mat. Her får du plass til så mye som 2.2 kg kjøtt eller opptil fire grillede ostesmørbrød. Dette er en airfryer som har størrelsen og stilen som er perfekt for en familie i gjennomsnittlig størrelse (2-5 personer). Airfryer Original kan tilberede all mat som du ellers kan lage ovnen.

Enkel å bruke:

Det blir faktisk ikke enklere enn dette. Det eneste man trenger å gjøre er å vri det store hjulet til den nødvendige temperaturen og det lille hjulet til den nødvendige koketiden. Det er omtrent så brukervennlig som det kan få blitt. I airfryer oppskriftsboken får du all den informasjonen du trenger å vite om temperatur og koketid på diverse matretter. Det er også instruksjoner med tid og temperatur på de mest tradisjonelle rettene, øverst på Cosori airfryer. 

Andre funksjoner:

Original airfryer er svært enkel å rengjøre. Det var ikke mer enn noen få våtservietter med varmt såpevann som var nødvendige for å fjerne smuler og olje (kan også vaskes i oppvaskmaskinen). Annet enn programmeringsmekanismene og innstillingene, er denne airfryeren identisk med premium airfryer. De består av det samme materialet med identiske dimensjoner. De har samme håndtak, bunn og matkurv.

Konklusjon:

Cosori Original Airfryer er perfekt airfryer for en familie i gjennomsnittlig størrelse (2-5 personer). Den har grunnleggende kontroller og kommer med en stor matkurv, som er svært enkel å rengjøre. Utenom dette så får du med en oversiktelig oppskriftsbok og materialet er av god kvalitet. Estetisk sett så syns vi den ser bra ut, og den har en praktisk størrelse. Hvis du leter etter en rimeligere airfryer med stor kapasitet, er denne perfekt for deg!

4. Philips Avance Collection – Airfryer

Airfryer test - Philips XXLAirfryer test - Philips XXL
2399 kr,- | Til butikk

Philips Avance airfryer:

Denne er nokså lik Premium versjonen, men det er noen forskjeller på funksjonene. Det vil liker veldig godt med Philips sine airfryers er alle de ekstra tilbehørene man kan kjøpe med, noe som gir en enda bedre matlagnings opplevelse. Avance Collection Airfryer har sin Twin TurboStar-teknologi, som kombinerer et kraftig varmeapparat og motor (2225W) som gjør at varm luft i Airfryeren kan virvle raskt og jevne ut varmen. Her får du også med en oppskriftsbok med deilige matoppskrifter eller en app hvor du kan finne de samme oppskriftene.

Kapasitet:

Philips Avance Airfryer er ganske lik premium versjonen når det gjelder den store størrelsen, og den gode kapasiteten. Her kan du bruke 1 av dem 5 innstillingene og airfryer den matretten du måtte ønske. Med denne modellen kan du få plass til en hel (mellomstor) kylling i stedet for å måtte lage mat i to omganger – litt mindre plagsomt og tidkrevende. I tillegg til hele kyllinger, kan kurven også fylles med 1,4 kg ferske pommes frites på en gang. Passer perfekt til familier på 2-4 personer.

Antall instillinger:

Philips Avance airfryer blir i likhet med premium modellen levert med 5 forhåndsinnstilte funksjoner. Det er 5 forhåndsinnstilte tilberedningsprogrammer med ett trykk som lar deg lage frossen mat, fisk, kylling, kjøtt og kaker uten problemer. En fin funksjon med Avance airfryer er funksjonen for oppvarming i opptil 30 minutter. Temperaturkontrollen kan justeres fra 40 ° C (hold innstillingen varm) til 200 ° C.

Andre funksjoner:

Twin Turbostar-teknologien hjelper også til å fjerne fett fra mat, opp fra 70% til 90% i denne siste iterasjonen. Fettene blir deretter samlet i fettreduksjonsrommet under kurven. I tillegg er det en behold varmen-funksjon, som er praktisk når du vil servere maten senere. Utseende messig ser den utrolig bra ut, og den er like robust som premium versjonen.

Konklusjon:

Alt i alt må vi si oss veldig fornøyde med Philips Avance airfryer modellen. Den gjorde det utmerket i vår airfryer test, og vi ble positivt overrasket over hvor crispy maten ble, selv med så lite olje. Her får du en fantastisk airfryer med alle de funksjonene du trenger. Den passer perfekt til en mellomstor familie og den kan håndtere de fleste matretter. Hvis du ikke er av den kresne typen hvor kun det beste er bra nok, så har du ikke behov for premium airfryer versjonen. Denne ga utmerkede resultater og endte opp med terningkast 5.

5. Philips Essential XL – Airfryer

Airfryer test philips
2490 kr,- | Til butikk

Philips Essential Airfryer:

Dette er en av flere airfryer modeller Philips har lansert de siste årene. Den er omtrent like stor som XXL modellene, da den har 7.0 liter kapasitet og har plass til 1.2 kg mat. Essential airfryer kommer også med den patenterte funksjonen Rapid Air. Dette sørger for at Philips airfryer gir en rask oppvarming og vil tilberede maten 1.5 ganger raskere enn en vanlig ovn. Den har et flott utseende, men den kan være litt stor hvis du har et lite kjøkken. Denne komme også med en oppskriftsbok med en rekke matretter som vi testet ut.

Kapasitet:

Philips Essential Airfryer er enorm, i likhet med de andre modellene til Philips. Under vår airfryer test, tilberede vi 1.2 kg pommes frittes i Essential modellen, og resultatet var utrolig. De smakte identiske til de som var fritert med olje, med en crispy skorpe. Du kan enkelt justere temepraturen tilpasset forskjellige matretter ved å benytte deg av knappene foran.

Enkel å vaske:

Når du er ferdig med å lage maten, så kan det være kjedelig å skulle ta oppvasken etterpå. Philips Airfryer kommer med en QuickClean-matkurv som er skapt for en rask og enkel rengjøring. Alle delene som kan tas ifra hverandre på Essential Airfryer kan vasker i oppvaskmaskinen. Dette fikk vi opplevd i vår airfryer test, og det var utrolig lettvint.

Andre funksjoner:

Med Essential Airfryer kan du gjøre alt fra å frityrsteke, bake, grille, steke og varme opp mat. Du kan justere temperaturen helt opp til 200 grader celsius, slik at du kan tilpasse varmen til maten du tilbereder. Oppskriftsboken du får med er helt fantastisk. Den inneholder 100 vis av deilige matretter du kan tilberede med airfryer. Du kan også laste ned appen og få de samme oppskriftene der.

Konklusjon:

Essential airfyrer gjorde det bra under vår test. Den leverte god mat, og hadde nyttige funksjoner. Likevel er den et stykke unna XXL modellene når det gjelder funksjonalitet, imens prisen er ganske lik. Vi var svært fornøyde  med maten og kapasiteten. Størrelsen og vekten er noe som vi mener kan bli litt for stort, spesielt hvis man har lite plass på kjøkkenet fra før av. Likevel, er vi svært fornøyde med Essential modellen fra Philips og vi har valgt å gi denne en terningkast 4. 

Hva du bør vurdere når du kjøper en airfryer?

Når du skal kjøpe en airfryer er det flere ting du må vurdere. Du må først og fremst se på de forskjellige funksjonene til hver airfryer og se om de dekker behovene dine. Det vi har lagt mest vekt på er: Brukervennlighet, verdi for pengene, kvaliteten på maten, oppvarmingsevne, størrelse, rengjøring, funksjoner og shaking.

Her ser vi nærmere på de forskjellige kriteriene:

Hva er en airfryer?

Airfryer er en sunnere variant av tradisjonelle frityrkokere som ofte bruker altfor store mengder olje ved matlaging. Dette er en revolusjonerende kjøkkenmaskin for matlaging, og med dette kan du nå tilberede sunn stekt mat helt uten eller med bare en liten mengde olje. 

Airfryer er en relativt ny oppfinnelse som tilbyr sunne, smakfulle måltider med mindre olje. Dette er takket være de mange gode egenskapene og evnen til å fritere mat ved hjelp av varmluft. Dette bidrar til at maten får den samme sprøheten, med opp til 90% mindre fett. Hvis du er nysgjerrig på hvordan en airfryer fungerer og helseaspektene ved bruk av en, kan du lese informasjonen vår nedenfor.

banner airfryer

Slik fungerer en airfryer

Airfryer bruker varmluftsteknologi til å lage all slags mat du ellers ville blitt stekt med mye olje og fett. Denne nye teknologien betyr at sirkulerende luft ved høy varme, opptil 230 grader, brukes til å «steke» ulike matvarer som inkluderer fisk, poteter, bakverk, kylling og mer. Denne teknologien har brakt med seg en ny æra med matlaging og nye tilberedningsmetoder som strekker seg langt utover alt som tidligere har eksistert på et kjøkken.

Blir maten sunnere med en Airfryer?

En airfryer er et kjøkkenapparat som tilbereder maten ved å sirkulere varm luft rundt maten, ved konveksjon, for å skape en sprø konsistens noe som gjør det praktisk for mat som pommes frites, stekt kylling eller annen mat. De har blitt sett på som et sunnere alternativ, men stemmer det?

Airfryer bruker mye mindre olje enn frityrkokere (så mye som 85-90%) og en studie fra 2015 viste at mat tilberedt med en airfryer hadde betydelig mye mindre fett og kalorier.

Det er også bevis for at bruk av Air fryer reduserer en forbindelse kjent som akrylamid med opptil 90%, sammenlignet med fritering. Akrylamid er et kjemisk stoff som dannes når stivelsesholdige matvarer, som poteter, tilberedes ved høye temperaturer (over 120 ° C) og det er kjent kreftfremkallende.

Airfryer test 2020 helsefordeler

Hvorfor kjøpe en airfyrer?                                 

Enkelt og greit: bekvemmelighet. Som enhver kjøkkenmaskin, vil du ha noe som vil gjøre livet enklere. Det er ingen tvil om at steking og baking konvensjonelt kan være rotete, grisete eller til og med farlig.

Det å bruke en air fryer til å bake, steke og oppvarme vil øke prosessen, potensielt kutte kalorier og spare deg penger ettersom du ikke trenger å bruke en større ovn til mindre porsjoner og tilbehør. Tenk på en air fryer som en miniovn som kan takle omtrent all slags mat.

Vi ble svært overrasket over hvor mye man kan tilberede i en air fryer, og hvor rask den er. Det var noen matretter som ikke smakte like godt som da det ble frityrstekt, men sammenlignet med hvor mye sunnere det er, synes vi det var verdt det.

Hva tilberedes best i en Airfryer?

Mange bruker airfryer for å tilberede frosne matvarer som fisk, kyllingnuggets og pommes frites, og mange foreldre liker at barna deres kan komme hjem fra skolen og trygt tilberede en matbit i airfryeren. Du kan lage dine egne ting fra bunnen av, så for eksempel kyllingbryst, burgere, biff, lammekoteletter er noe du ikke trenger å panere.

En airfryer tilbereder maten med den perfekte temperaturen til det er saftig og crispy. Bruker du litt oliven- eller avokadoolje, blir grønnsakene dine gyllenbrune og skarpe.

De fleste grønnsaker er ferdig på under 10 minutter. Mange liker å tilberede grønnsaker som bønner, brokkoli sopp, asparges og poteter. Du kan til og med bake boller, brød, kaker og annen bakst i en air fryer.

Airfryer test 2020 helsefordeler

Airfryer tips

Ofte stilte spørsmål

Hva er en airfryer?

Airfryer er store kjøkkenapparater som gir en stor fordel når det gjelder matlagning: Den gir perfekt stekt mat med svært lite olje (ofte mindre enn en spiseskje). Til tross for navnet, er en airfryer ikke det samme som en frityrgryte. Det er en varmluftsovn som steker mat ved å sirkulere varm luft rundt maten med en vifte. På denne måten tilberedes maten ved konveksjon, noe som betyr at den kan nærme seg sprøheten av frityrstekt mat mens den bruker langt mindre olje. Den intense varme luften er også ideell for steking og til og lar deg  tilberede retter du ellers kan lagd i ovnen eller på grillen.

Er airfryer sunnere enn frityrsteking?

Ja, en airfryer fungerer slik: I stedet for store mengder olje, kan man bruke en spiseskje med olje og oppnå fantastiske resultater på pommes frites, kylling, fisk og mer. Vi fant ut at resultatene til en airfryer lignet mer på ovnstekt mat, men enda mer crispy. Vi fant også ut at de beste airfryerne produserte mat som er enda bedre enn mat som er tilberedt i ovnen.

Må jeg forvarme en airfryer?

En airfryer oppvarmes mye raskere enn en ovn. Da vi lagde maten i vår airfryer test, fant vi ut av at den totale tiden det tok å varme opp en airfryer var så mye som 3 ganger så raskt som en klassisk ovn. Når vi la frossen mat i airfryeren, syns vi det var greit å legge maten oppi uten forvarming, da forvarmingen tinte maten i mens den lå inni kurven. Vi anbefaler at du forvarmer din airfryer før du lager all annen mat, da det bland annet er lettere å bregne tilberedningstiden.

Hvor mye kan en airfryer inneholde?

En standard airfryer kan tilberede mat til 2-4 personer avhengig av maten. Det er viktig å ikke overbelaste kurven. Hvis du velger å lage flere batcher av en airfryer oppskrift, kan du begynne å sjekke den andre batchen noen minutter tidligere enn anbefalt, siden airfryeren allerede er varm og kan lage den andre batchen raskere.

Hvordan forhindrer jeg at mat fester seg fast i airfryeren?

For matvarer som er utsatt for å klebe seg, som panert kylling eller delikat fisk, anbefaler vi at du sprøyter airfryerkurven lett med vegetabilsk oljespray. Bruk av folieslynge kan også gjøre susen.

Hvordan rengjør jeg en airfryer?

De fleste avtakbare delene av airfryeren, for eksempel skuffen og kurven til mange modeller, er oppvaskmaskinsikre, men du bør se på manualen til din airfryer før du legger deler i oppvaskmaskinen. Hoveddelen av frityrkokeren må også rengjøres av og til, da fett og matflekker kan samle seg rundt varmeelementet og forårsake røyk. Å snu luftfrityrkokeren opp ned kan gjøre det lettere å få tilgang til varmeelementet til noen modeller. Forsikre deg om at airfryeren er helt kjølig før du rengjør innsiden, og bruk et mildt vaskemiddel.

Hva gjør jeg hvis jeg lukter røyk mens jeg steker, eller hvis airfryeren begynner å lukte rart?

Vask din airfryer! Vi fant ut at de største problemene med røyk og lukt skyldtes en skitten airfryer. Hvis du ser overdreven røyk eller det lukter brent selv om maten ikke er brent, må du sørge for å rengjøre området rundt varmeelementet i airfryeren for å fjerne matrester.

Sjekk også ut våre andre tester!

Massasjestol test

Massasjestol test banner

Massasjepistol test

Massasjepistol

Romaskin test

Romaskin banner

El sykkel test

El sykkel test Oslo

3D printer test

3D Printer

El sparkesykkel test

El-sparkesykkel test

Badstuovn test

Badstuovn test 2020

Tredemølle test

tredemølle test 2021

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *