Cosori Premium – Airfryer test

cosori premium test

I vår Cosori Premium test laget vi en rekke forskjellige matretter, som pommes frites, pizza og laks for å sjekke konsistens og smak. Her har vi å gjøre med en av bestselgerne på det norske markedet, og det var med store forventninger vi satte i gang med å lage mat i Cosori Premium. Vi testet også de ulike forhåndsinnstillingene for mat som bacon, reker, kylling, fisk og brød for å sjekke hvor brukervennlige disse automodusene faktisk er. Er dette en airfryer som gjør livet enklere? I de neste avsnittene gir vi deg svaret.

Sjekk ut topp 10 airfryer best i test 

Design og funksjoner

Du har kanskje lagt merke til at mange airfryere ser ganske kjedelige ut, med mye blank svart plast hvor fingermerker og fettflekker lett setter seg fast. Dette er ikke tilfelle med Cosori Premium. Overflaten har en finish som skiller seg markant fra andre modeller vi har testet, med detaljert teksturering som gjør den mye enklere å holde ren. Den tar seg dessuten veldig bra ut i moderne kjøkken, og den fremstår som et flott kvalitetsprodukt. Dette er en kjøkkenmaskin som vi gjerne lar stå fremme mellom bruk. Funksjonsmessig er får du en lang rekke egenskaper, inkludert hele 11 forhåndsinnstillinger og en kapasitet på 5,5 liter, som rekker selv til store middagsselskaper.

cosori premium test

Prisvinnende

Dette er en airfryer som har vunnet forbrukertester på et titalls ulike nettsteder, både i Norge og utlandet. Cosori Premium airfryer er kåret til Årets Kjøkkenprodukt 2022/2023 av fagbladet Elektronikkbransjen. På Amazon er den listet som «Amazon’s Choice” med over 50 000 anmeldelser, og en gjennomsnittlig vurdering på 4,7, noe som overgår alle andre modeller i samme produktklasse. Den oppnådde 94,3% i det tyske testmagasinet ETM, og vant «Red Dot Award» for best design. Effektiv varmeutveksling og et fantastisk bra stekeresultatet er den gjennomgående kommentaren når det gjelder brukeranmeldelsene. Kombinasjonen av høy ytelse, stor kapasitet og en rekke automatiserte matprogrammer betyr at du får veldig mye for pengene, sammenliknet med dyrere modeller på markedet.

11 matprogrammer

De automatiserte matprogrammene gjør Cosori Premium til kjøkkenmaskin som er lekende lett for alle å bruke, uansett nivået på kokkekunstene. Lurer du på hvordan du skal steke laks i en airfryer? Da er det bare å trykke på forhåndsinnstillingen for fisk. Dermed er du ikke avhengig av å google deg frem til oppskrifter og konvertere dem til optimale innstillinger for airfryer. I tillegg får du med et oppskriftshefte med norske oppskrifter som dekker et vidt spekter av kulinariske nytelser fra nydelige biffmiddager til perfekte bakevarer. Utenom dette så har Cosori premium Pre Heat og Keep Warm funksjoner i tillegg til en SHAKE funksjon som varsler deg om når du må riste på matkurvene / snu maten.

cosori premium test

QuickHeat teknologi

Et av poengene med en airfryer er å kunne tilberede maten på en sunnere måte enn ved frityrsteking. For å få til dette er det viktig med god sirkulasjon av varmluften i matkurven, slik at overflatene får en jevn stekeflate. Siden varmeelementet sitter på oversiden av matkurven, er det nødvendig å riste matkurven når man steker mat som f.eks. pommes frites, for å sikre et sprøstekt resultat. En såkalt shake-påminnelse varsler deg om at det er på tide å riste kurven. I tillegg har Cosori patentert en teknologi som sikrer 360 grader sirkulasjon på varmluften, slik at du får et perfekt sprøstekt resultat som likner hva du hadde fått ved vanlig frityrsteking.

Touchscreen

En oversiktlig touchscreen gjør at du du kan styre de viktigste funksjonene ved et enkelt trykk på skjermen. Her har Cosori lagt vekt på brukervennlighet, og det er befriende enkelt å komme raskt i gang med matlagingen. Du kan velge mellom manuelle innstillinger og de forhåndsinnstilte matprogrammene. Ved å benytte oppskriftsheftet stiller du kjøkkenmaskinen enkelt inn på ønsket temperatur og tid. Dersom du benytter forvarmeprogrammet blir du varslet når ønsket temperatur er oppnådd, og det er på tide å sette inn maten. Både innstillinger, forvarming og steking er raskere enn i en vanlig stekeovn, så her sparer du tid på hvert eneste ledd i matlagingsprosessen.

Ytelse og praktisk bruk

Cosori Premium er en airfryer som du kommer lett i gang med. Så fort vi hadde pakket den ut av esken, gav vi den en grundig vask for å være på den sikre siden. Deretter er det egentlig bare å sette i stikkontakten, skru på maskinen og velge riktig matprogram. Etter å ha forvarmet ovnen, plasserer du maten ganske enkelt i matkurven og deretter er det bare å vente på at maten blir ferdig. Sammenliknet med en vanlig stekeovn blir maten ferdig rundt 50% raskere i Cosori Premium, så her går det fort i svingene. Når maten er ferdig, åpner du skuffen og fjerner selve matkurven slik at du enkelt kan tippe maten over på en tallerken eller et serveringsfat. Kurven kan vaskes separat fra skuffen ved å sette den i oppvaskmaskinen, eller du kan skylle den under vasken.

Smak og konsistens på maten

Er du typen som elsker frityrstekt mat som pommes frites, kan du se frem til å bruke Cosori Premium. Her får du nydelig stekeskorpe, uten å benytte en stor mengde matolje. Vi anbefaler å spraye maten med rundt en spiseskje olje, noe som holdt i massevis da vi testet den på mat som pommes frites og fiskepanetter. Denne airfryeren egner seg dessuten ypperlig til kjøtt- og fiskeretter. Du har veldig god kontroll på stekegraden i forhold til å benytte en stekepanne. Enten du liker biffen godt stekt, medium stekt eller blodig, får du et perfekt resultat hver gang. Med Cosori Premium slipper du å gjette deg frem til om maten blir bra. Vi ble også veldig positivt overrasket over hvor enkelt det er å steke bakevarer og tilberede desserter. Hvem hadde trodd at du kunne få nydelige hjemmebakte kanelboller ved å benytte en airfryer! Her er det bare fantasien som setter begrensninger for hva du kan tilberede.

1699 kr,- | Til butikk

Kapasitet

Til tross for det kompakte utseendet, kan Cosori Premium få plass til 5.5 liter med mat opp til 2.2 kg. Her må vi berømme Cosori for å ha konstruert en airfryer som tar relativ liten plass, samtidig som kapasiteten er veldig bra. Skal du ha middagsbesøk og servere pommes frites til mange gjester? Da er det bare å fyre opp Cosori Premium og laste den full med deilige og sunne hjemmelagde pommes. Den firkantete formen gjør at den er lettere å få plass til på kjøkkenbenken i forhold til andre modeller som «buler ut» på midten. En airfryer som Cosori Premium er dessuten energisparende sammenliknet med å benytte en tradisjonell stekeovn, og steketiden er mye kortere.

Rengjøring

Ved hjelp av en enkel utløsermekanisme trykker du på en knapp som løsner den innerste kurven i skuffen. Vi nøyde oss som regel med å skylle den under vasken, da det var veldig lite matrester som satte seg fast (den er laget i non-stick materiale). Overflatene på airfryeren vasker du enkelt da det hverken er utstående brytere eller knapper hvor matrestene kan sette seg fast. Slik sett tok rengjøringen bare et par minutter. Dersom du ønsker å gjøre en grundigere rengjøring kan du naturligvis plassere kurven i oppvaskmaskinen, eller benytte vanlig såpevann i vasken. Siden alle overflatene er ikke-klebende, selv etter omfattende matlaging.  

Fordeler

Ulemper 

Cosori Premium Test Oppsummering

På grunn av alle de positive omtalene hadde vi høye forventninger til Cosori Premium. Etter å ha testet den på en rekke forskjellige matretter over flere uker, kan vi bekrefte at dette er en helt enestående airfryer. Du skal lete lenge etter mer sprøstekte pommes frites, for ikke å snakke om alle de nydelige kjøtt- og fiskerettene som vi tilberedte. Det var litt uvant å få et perfekt resultat hver gang (vi er ikke de beste kokkene), men med Cosori Premium føltes det som om vi hadde tatt steget opp på Øystein Hellstrøm nivå. For ikke å snakke om alle de usunne kaloriene vi sparte oss for ved å bytte frityrstekt mat med velsmakende luftfriterte alternativer. Dette er en knallgod airfryer som vi med heder og ære tildeler terningkast 6 og andreplass i vår airfryer test.

1699 kr,- | Til butikk

SE VÅR airfryer samletest

Sjekk også ut våre andre tester!

Massasjestol test

Massasjestol test banner

Airfryer test 

Airfryer test 2021

Romaskin test

Romaskin banner

El sykkel test

El sykkel test Oslo

3D printer test

3D Printer

El sparkesykkel test

El-sparkesykkel test

Badstuovn test

Badstuovn test 2020

Tredemølle test

tredemølle test 2021

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *