El Sykkel Test – Under 20 000 Kroner

El sykkel test Oslo

Inneholder annonsørlenker

El sykkel har kommet for å bli, og vi har derfor sett oss nødt til å gjennomføre en test av dette unike produktet. Populæriteten rundt dette produktet har økt noe voldsomt de siste årene og det med god grunn.

El sykkel test – Best i test 2023!

Fra lastesykler til by- og pendelsykler, terrengsykler, landeveissykler, sammenleggbare sykler og til og med strandcruisere, det er noe for enhver smak. Det fine med en el sykkel er at de gjør sykkelgleden tilgjengelig for så mange mennesker på så mange måter. 

Vi har derfor testet de beste beste el syklene på markedet slik at du kan finne den som passer perfekt til deg! Se testen vi i Tekguide.no har gjennomført av våre topp 5 rangerte el sykler.

Vi evaluerte hver og en el sykkel i vår test på følgende vis:

 • Kvalitet: Hva slags type el sykkel er det? Hva slags materialer er brukt?
 • Batteri: Hvor lenge varer batteriet? Hvor lang tid tar det å lade? 
 • Motor: Hvor mange Watt har motoren? Hvor lang er rekkevidden? 

Dette er noen av de tingene vi tester.

1. Momas Jason El sykkel best i test

Momas el sykkel test 2023
19 990 kr,- | Til butikk

Momas jason el sykkel er en veldig solid sykkel med justerbar dempergaffel og lett aluminiumsramme. Du kan komme opp til 25 km/t (med den lovlige versjonen) med minimal innsats. Når vi kjørte denne i oppoverbakker dro den utrolig bra og det tok ikke lange tiden før vi hadde nådd toppen av bakken. Med Hydrauliske skivebremser kan man unngå en hver farlig situasjon, du kan altså stole på at den bremser godt. 

De 8 automatisk skiftende girene til Momas jason el sykkel gir en behagelig kjøreopplevelse og du kan justere giret etter kjøreforholdene. Med et LCD display kan du alltid ha oversikt over fart og batterinivå. Dekkene er 27,5 tum noe som gjør de svært optimale også til tøffere terreng. 

Når du skal velge el sykkel så er det viktig å se på rekkevidden til sykkelen. Det vi likte best med Momas Jason er at den har en rekkevidde på hele 80-100 km avhenging av vekt og forhold. Dette er veldig praktisk da du kan kjøre lange turer uten å måtte tenke på å lade batteriet. 

Med en 250W motor og et batteri med 504wh kan du være sikker på at du får en sykkel med mye power. Momas Jason el sykkel veier 23 kg noe som er en nokså standard vekt på en el sykkel i dette kalibre. 

Hvorfor likte vi denne? Momas jason el sykkel vant tekguide best i test prisen av flere grunner. Ikke nok med at den leverte eksepsjonelt i alle testene våres, men dette er en komplett el sykkel som passer til enhver person. Den kommer også med en Bewo krankmotor, noe som gjør at sykkelen føles mer stabil. Dette sa han som testet sykkelen: «Det eneste jeg savnet med Momas Jason el sykkel var enda mer tid med den, så jeg kjøpte meg min egen dagen etterpå«.

2. EAZbike M19 – Fatbike – El sykkel test

18 990 kr,- | Til butikk

EAZbike M19 føles som et produkt av høyere kvalitet enn prisen indikerer. Grunnet de brede dekkene blir dette sett på som en fatbike – el sykkel som egner seg godt i både snø, grus og offroad. Motorens 500 watt gjør EAZbike el sykkel mer sporty enn de fleste konkurrenter. Pedalassistenten maksimerer en hastighet på 25 Km/t (lovlig versjon) og grunnet en kraftig motor går den raskt opp i fart. 

Med hele 7 forskjellige gir kan du på lik linje med best i test vinneren enkelt justere giret for en bedre kjøreopplevelse i forskjellige kjøreforhold. Denne kommer også med en LCD skjerm hvor du har oversikt over fart og batteri. Kraftige hjul gjør den godt egnet i røffe kjøreforhold.

Batteri: EAZbike M19 el sykkel har et kraftig 48 volts lithium batteri med 500wh. Batteriet har en ladetid på et sted i mellom 4-6 timer, noe som gjør den svært praktisk. 

Rekkevidde: Vi kjørte i omtrent 53 km før den gikk tom for batteri. Den optimale rekkevidden skal være på et sted i mellom 50 – 60 km og her leverte den som beskrevet. EAZbike har en god rekkevidde til å være en fatbike og motoren trakk like godt under hele testen.

Hvorfor vi likte den: Vi likte EAZbike M19 el sykkel av flere grunner. Først og fremst så har den et unikt utseende, med hjul som passer til forhold en normal el sykkel ikke hadde taklet. Den har en 500W motor, noe som gjør den utrolig kraftig og vi merket at den trakk godt både på falt vei og oppoverbakke. 

3. Le Grand eLille 1 – El sykkel test

El sykkel Le Grand
18 995 kr,- | Til butikk

Det kan ikke benektes at dette er en elegant el sykkel, og det er forfriskende å se noe som er så elegant og raskt ute på markedet. Le Grand eLille 1 er designet for å fungere som ditt daglige transportmiddel. Med sin raske aluminiumsramme, dempergaffel og kraftige skivebremser er dette en solid el sykkel som passer perfekt til normale kjøreforhold. Vi anbefaler denne sykkelen på det sterkeste, og hvis du vil ha en bysykkel til hverdagslig bruk med en utrolig rekkevidde så er denne sykkelen perfekt til deg! 

Le Grand eLille 1 er en den perfekte bysykkel til enhver person som vil kjøre på normale veier. Her får du mye sykkel for pengene og denne også leverte godt på de fleste punktene i testen vår. Med et Bafang DP E10 display vil du ha full oversikt over fart og batteritid.

Vår tester ble positivt overrasket over de elegante 28-tommers dekkene for deres evne til å holde seg plantet på veien, og inngangsnivået for de 3 girene som den trengte for å cruise opp i oppoverbakkene.

Le Grand eLille 1 el sykkel kommer med en rekke rekke tilbehør. Når du kjøper denne sykkelen får du med: pedaler, Velo holker, lys, bagasjebrett, skjermer, støtte og ringeklokke.

Denne bysykkelen kommer med en lekker ramme laget av aluminium. Den er også utstyrt med en Zoom HL 730AMS, 50 mm vandrings gaffel. Det er svært lite negativt å si om utseende til Le Grand eLille 1 og dette en el sykkel som også er utrolig funksjonell.

Hvorfor vi likte den: Dette er en super rimelige el sykkel som imponerer deg med sin pris og overrasker deg med sine høykvalitets deler. Drevet av en Bafang motor, kjører denne råtassen til 12 999 Kr ,- på en 250 watt front dreven motor og et 340wh batteri som gir deg opptil 100 km rekkevidde på kun en lading. Som en bysykkel har vi omtrent ikke noe negativt å si om La Grand eLille1 og vi i Tekguide.no anbefaler denne bysykkelen.

4. City Explorer – El sykkel

El sykkel YOSEMITE
12 999 kr,- | Til butikk

City Explorer er en den perfekte bysykkel til deg som liker å cruise rundt med en elegant sykkel i byen. Her får du mye sykkel for pengene og denne leverte godt på de fleste punktene i testen vår. 26-tommers hjul, 50-80 km rekkevidde, 8-gir og skivebremser og et stort, komfortabelt sete gjør dette til en bysykkel som fortjener terningkast 5!

Batteri: City Explorer el sykkel leverer et Samsung Li-on batteri med 36V og 415WH. Tiden det tar å lade batter fullt er et sted i mellom 5-7 timer. Batteriet har kvalitetsceller fra Samsung med 500 ladesykluser. 

 Rekkevidde: Etter vi hadde kjørt el sykkelen i 50 km skal jeg love deg at testeren vår var helt utslitt! City Explorer derimot virket ikke andpusten engang med hele 14% igjen på batteriet. I likhet med bysykkelen Le Grad eLille 1 så har den en imponerende rekkevidde og dette er noe vi setter pris på. 

Motor: City Explorer el sykkel kommer med en 250 watts Bafang kvalitetsmotor som er utrolig stillegående da det er ekstra sensorer inni motoren. 

Den kommer også med en stor LCD skjerm som gir deg oversikt over hastighet, batterikapasitet, total strektning, gjennomsnittshastighet og assistansenivå.

Hvorfor vi likte den: Vi likte City Explorer el sykkel ettersom den ga gode resultater under vårt test i Oslo. Ikke bare ga den gode resultater, men her får du en el sykkel til under 13 000 kroner, noe som er svært billig. Det vi likte spesielt godt var det at den var så stillegående grunnet ekstra sensorer inni motoren. 

5. ClassyWalk MB300 El sykkel test

El sykkel classywalk
16 990 kr,- | Til butikk

ClassyWalk MB300 er en el sykkel levert av Stayclassy.no. Denne terreng sykkelen er en av de billigere syklene i vår test, og til tross for at den ikke har hydrauliske skivebremser, er den fortsatt utrolig god og anbefales både til nybegynnere og sykkel entusiaster. Det er definitivt kraftigere elektriske sykler der ute enn dette, og noen svært få som er billigere, men Stayclassy er best kjent for sine hoverboards og el sparkesykler, så her overrasket de oss med sin nye classywalk sykkel.

Batteri: Batteriet er produsert av LG og er et 36 Volts batteri som er utskiftbart. Det leverer 10,4 AH og har en ladetid på ca 5-7 timer for å oppnå et fulladet batteri. 

 Rekkevidde: En av grunnene for at denne ikke fikk en topp karakter på terningen er grunnet rekkevidden. Denne el sykkelen ble testet med en person som veier 92 kilo og Classywalk leverte en rekkevidde på 42 km. Dette var vesentlig mye mindre enn de andre vi testet og vi hadde håpet på en litt lengere rekkevidde. Likevel så er det begrenset med hva man kan forvente av en el sykkel i denne prisklassen. 

Motor: Som med alle de andre syklene i vår test, så er dette en el sykkel med begrenset hastighet til 25 km/t. Motoren til Classywalk er en 36V 250W Befang G06 børsteløs motor (45 NM). Den leverte en god drivkraft i oppoverbakker og vi var svært fornøyde med dette. 

Hvorfor vi likte den: Først og fremst er dette en utrolig billig el sykkel som passer til alle og en hver. Den gir deg omtrent alt du ser etter i en el sykkel og den kan kjøres i tøft terreng. Andre kunder som også har kjøpt denne sykkelen har gitt  gode tilbakemeldinger og det av god grunn. Alt i alt syns vi Stayclassy leverer en prisgunstig sykkel som leverte godt på omtrent alle våre tester. 

Hvilken el sykkel er best for din livsstil?

Kanskje du vil ha en sammenleggbar sykkel for pendling eller en som er rask og tåler alle type kjøreforhold! Uansett hva livsstilen din krever, er det en el sykkel på markedet for deg. 

Når du velger den elektriske sykkelen som passer perfekt for deg, må du ta hensyn til faktorer som:

 • Hvor ofte vil du bruke sykkelen? Daglig? Ukentlig? Av og til?
 • Hva vil du først og fremst bruke den til? Pendler du? Utforske? Eller noe annet?
 • Hva slags rekkevidde ønsker du oppnå med sykkelen? 
 • Hva slags terreng vil du sykle på?
 • Trenger du en sykkel som kan brettes og er lett bærbar?

Hva du skal se etter når du kjøper en el sykkel

Fordeler med el sykkel

Du tenker kanskje at el sykkel er mest for de som ikke gidder å sykle vanlig sykkel? Vi har sett på noen av fordelene du faktisk kan forvente av en el sykkel.

El-sykler gir god trening

På det grunnleggende planet skiller ikke en el sykkel seg fra den vanlige sykkelen vi lærte oss å sykle på i barndommen. Teknikken du bruker for å komme i gang, sykle og stoppe er nøyaktig den samme som du alltid har vært vant til. Den eneste forskjellen er at du har en motor som hjelper deg å yte en ekstra innsats når du trenger det.

Den viktigste helsegevinsten med en el sykkel er at den bidrar til å aktivisere mennesker på en ny og morsommere måte. Selv om intensiteten ved å sykle en el sykkel er noe lavere enn ved å sykle en vanlig sykkel er den samplede fysiske aktiviteten ofte veldig lik. Dette fordi brukere av el sykler ofte sykler lengre distanser som inkluderer perioder hvor pedalene blir brukt manuelt.

I vår el sykkel test har vi sett at modellene faller i to kategorier:

El-sykler gir forbedret velvære og redusert stress

Alle har godt av å komme seg ut på tur en gang iblant, men det er ikke alltid like lett å finne motivasjon til å begynne med aktiviteter med høy intensitet som krever god kondisjon. El sparkesykkel er et fantastisk lavterskeltilbud for de som ikke nødvendigvis har hatt ork eller har vært i form til å komme seg ut i aktivitet.

Men el sykkel er ikke bare et morsomt kjøretøy man kan ta seg en tur på butikken med en gang iblant. I vår el sykkel test opplevde vi at testvinneren Momas Jason klokken inn hele 92 kilometer før batteriet begynte å ebbe ut. Dette betyr at du kan bruke el sykkelen til å komme deg ut på fantastisk lange sykkelturer og planlegge sykkelferien du alltid drømte om å dra på. Helt uavhengig av kondisjonsnivå!

Det å komme seg ut på tur i frisk luft enten det gjelder en kjapp sykkeltur på butikken eller en utfordrende sykkeltur i skog og mark er noe som burde være alle forunt. Føler du deg stresset i hverdagen så kan en el sykkel gjøre det mye lettere å få forandringen man trenger.

El sykkel test natur

Opplev Norges fantastiske natur

Norge har en fantastisk natur med imponerende fjell, skogsområder, fjorder og havgap. Naturen er dessuten veldig tilgjengelig i landet vårt, og enten man bor midt i en storby eller på landet er det som regel kort vei til nærmeste turterreng. Samtidig er det ikke til å stikke under en stol at terrenget vårt ofte er veldig kupert. Skal du legge opp en sykkelrute i fjellandskap er det vanskelig å unngå knallharde stigninger som vil kreve høy intensitet for selv den best trente. Med el sykkel derimot blir dette terrenget plutselig tilgjengelig for alle! Bare pass på å planlegge ruten slik at du har nok batteri til å komme deg opp den siste kneika!

Best el sykkel i oppoverbakke

I vår el sykkel test har vi sett på en rekke modeller med ulik batterikapasitet, motorstørrelse og ytelse. Den kraftige motoren på 504 wh var en av hovedgrunnene til at Momas Jason stakk av med den gjeve førsteplassen. Her ble vi dratt opp oppoverbakkene på rask og effektiv måte, og vi hadde fortsatt en hel masse batterikapasitet igjen. Dersom du vil bruke el sykkelen din til å oppleve helt rå naturopplevelser kan vi varmt anbefale Momas Jason. Et godt alternativ er EAZbike M19 – Fatbike som har samme batteristyrke, men noe lavere rekkevidde.

Det finnes etter hvert en rekke forskjellige sykkelruter som passer for alle. Et enkelt søk på Google vil gi den en enorm mengde treff på sykkelturer enten du leter etter enkle turer for familien eller mer utfordrende off-road ruter. Rallarvegen mellom Haugastøl og Myrdal er den mest populære sykkelturen i Norge og med el sykkel kommer du til å nyte naturen til fulle uten å miste pusten i oppoverbakkene.

Lave driftskostnader med el sykkel

Det er beregnet at det koster rundt 50 øre å lade opp en gjennomsnittlig el sykkel. Samtidig vet du fra vår el sykkel test at el sykler har milevis med rekkevidde før de trenger å lades opp. Så hvorfor er det ikke flere som bytter ut bilen med el sykkel til jobben? Ikke bare sparer du en hel masse penger i løpet av et år, men du sparer dessuten miljøet og du får en akkurat passe mengde trening som gjør at du slipper å ankomme kontoret våt av svette.

Mange er i ferd med å oppdage fordelene med el sykler, og har forstått at dette ikke bare er et morsomt leketøy for spesielt interesserte. En el sykkel krever dessuten minimalt med vedlikehold og når dagen kommer og du blir nødt til å skifte ut batteriet vil du på de fleste modellene kunne gjøre dette på veldig enkelt vis. Dermed kan du også nyte godt av fremtidige forbedringer innen batteriteknologi slik at du kan oppgradere sykkelen din etter hvert som det blir gjort tekniske fremskritt. Alle topp 5 modellene i vår el sykkel test blir levert med utskiftbare batterier.

Brukervennlig el sykkel

En el sykkel er utrolig enkel i bruk, og de fleste vil bli overrasket over hvor behagelig og gøy de har det sittende på en sykkel som går av seg selv. Det er blir litt som en barndomsdrøm man hadde om å feste en motor på den gode gamle sykkelen. Ta f.eks. en modell som Le Grand eLille 1 fra vår el sykkel test. Dette er en sykkel beregnet på relativt jevnt underlag som bygater, gangstier, veier og fortau. Her har el sykkel produsenten lagt full vekt på komfort og kvalitet i alle ledd.

Du bestemmer hvor mye du vil at elmotoren skal hjelpe og kan velge mellom 5 forskjellige nivåer. Motoren er plassert i forhjulsnavet og driver el sykkelen så snart brukeren trykker på pedalene. Stort enklere får det ikke blitt! Selv om dette er en modell som legger vekt på brukervennlighet, kvalitet og komfort vil du fortsatt kunne nye godt av så mye som 80 km – 100 km rekkevidde så her skal det mye til å gå tom for batteri med vanlig bysykling!

Ting å huske på ved valg av el sykkel

Det finnes etter hvert et enormt utvalg el sykler på markedet, og det kan være forvirrende å finne frem til en modell som passer for nettopp deg. Her er noen gode råd og vink når det gjelder å vurdere valg av sykkel opp mot behov.

Hva skal du bruke el sykkelen til?

I vår el sykkel test har vi lagt vekt på å dekke et bredt spekter av forskjellige typer sykler. Skal du benytte el sykkelen til å pendle? Eller lette mosjonsturer i helgene? Eller kanskje du er glad i utfordringer og trenger en terrengsykkel som du kan bruke på de mest ekstreme sykkelstiene? Vi har sett på noen av de mest vanlige bruksområdene.

Hvordan vi gjennomførte vår el sykkel test

El sykkel bildet
 • Hver eneste El sykkel blir først ladet med fullt batteri.
 • Vi blåser deretter opp dekkene til hver el sykkel utifra produsentens spesifikasjoner.
 • El sykkelen er i sin maksimerte ytelsesmodus.
 • Område: Vi tester hver eneste El sykkel rundt i Oslo.
 • Utføres i ytelsesmodus og ikke energisparende modus.
 • El sykkelen kjøres aggressivt – maksimerer belastning på motoren når det er mulig og akselererer raskt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *