Philips XL Essential – Airfryer test

Philips XL Essential test

I denne airfryer testen har vi gjort en grundig gjennomgang av Philips XL Essential. Den har et stort volum på 7 liter, som gjør at du kan lage mat til mange personer om gangen. Den har også en digital berøringsskjerm med forhåndsinnstilte programmer for ulike typer mat, som pommes frites, kylling, fisk og grønnsaker. I denne anmeldelsen skal vi se nærmere på hvordan Philips XL Essential fungerer i praksis, fordeler og ulemper, og om den er verdt prisen. Vi har også laget en rekke forskjellige matretter, for å sjekke om smaken og konsistensen på maten lever opp til forventningene.

Sjekk ut topp 10 airfryer best i test 

Design og funksjoner

Vi testet Philips XL Essential i fire uker, og vi ble imponerte over både designet og funksjonene til denne airfryeren. Kapasiteten på 7 liter gjør den perfekt for store familier eller når du har gjester. Den har også en digital berøringsskjerm som lar deg velge mellom 7 forhåndsinnstilte programmer, og du kan justere temperaturen og tiden manuelt. Designet til Philips XL Essential er elegant og moderne, med en svart og sølvfarget finish. Den har et ergonomisk håndtak som gjør det enkelt å ta ut kurven, og en non-stick belegg som gjør det enkelt å rengjøre.

Den har også en oppbevaringsløsning for ledningen, noe som sparer plass på kjøkkenbenken. Den eneste ulempen jeg kan tenke på er at den er ganske stor og tung, så den passer kanskje ikke for små kjøkken. Jeg har prøvd å lage forskjellige typer mat med Philips XL Essential, og jeg må si at resultatene har vært fantastiske. Maten blir sprø utenpå og saftig inni, med minimalt med olje og fett. Jeg har laget alt fra pommes frites til kyllingvinger til grønnsaker, og alt har smakt nydelig. Bruk gjerne Philips-appen eller kokeboken som følger med for å få inspirasjon og tips til oppskrifter.

Philips XL Essential test

Kapasitet

Philips XL Essential er en airfryer som lar deg tilberede mat med lite eller ingen olje. Den har en vektkapasitet på 1.2 kg, noe som betyr at du kan lage relativt store porsjoner om gangen. Til tross for at størrelsen er ganske mye mindre enn Philips XXL, er maksvekten bare 200 gram mindre enn storebroren. Den har også et digitalt display som viser tid og temperatur, og en varmefunksjon som holder maten varm til du er klar til å servere den. Philips XL Essential er et godt valg for deg som vil lage sunnere og smakfullere mat på en enkel og rask måte.

Pommes frites og kylling

Pommes frites: Dette programmet tar ca. 18 minutter og gir sprø og gylne pommes frites med en myk kjerne. Jeg brukte bare en teskje olje og resultatet var veldig bra. Pommes fritesene var jevnt stekt og hadde en god smak som er helt på høyde med tradisjonell frityrstekt pommes.

Kylling: Dette programmet tar ca. 25 minutter og gir saftig og mør kylling med en sprø skorpe. Jeg brukte et helt kyllinglår med skinn og krydret det med salt, pepper og paprika. Kyllingen ble veldig godt stekt og hadde en deilig aroma, med nydelig gyllen stekeskorpe.

Philips XL Essential test
Philips XL Essential test

Fisk og grønnsaker

Fisk: Programmet for fisk tar ca. 12 minutter og gir perfekt stekt fisk med en lett brunet overflate. Jeg brukte et stykke laks med skinn og krydret det med sitron, dill og salt. Fisken var flaky og smakfull, og skinnet var sprøtt. Sjelden har vi opplevd en så perfekt stekt fiskemiddag.

Grønnsaker: Dette programmet tar ca. 15 minutter og gir møre og fargerike grønnsaker med en lett ristet smak. Jeg brukte brokkoli, gulrot, paprika og løk, og krydret dem med olje, salt, pepper og hvitløk. Grønnsakene var saftige og hadde en fin tekstur. Sunnere mat enn dette skal du lete lenge etter.

Brukervennlighet og praktisk bruk

Philips XL Essential har et digitalt display med touch-knapper, et justerbart temperaturvalg og en timerfunksjon. Den har også en hold-varm funksjon som holder maten varm i opptil 30 minutter etter at den er ferdig. Brukervennligheten til Philips XL Essential er god, men ikke perfekt. Den er enkel å betjene med det intuitive displayet, og den har et stort håndtak som gjør det lett å ta ut matkurven.

Den har også en non-stick-belegg som gjør det enkelt å rengjøre kurven og skuffen. Det som trekker ned, er at den er ganske tung og tar mye plass på kjøkkenbenken. Den kan steke, grille, bake og riste mat med lite eller ingen olje, noe som gir et sunnere og sprøere resultat. Den kan tilberede alt fra pommes frites og kylling til muffins og pizza. Den har en stor kapasitet som gjør at man kan lage store porsjoner på en gang, noe som er praktisk for familier eller gjester.

Airfryer test philips
2190 kr,- | Til butikk

Smak og konsistens på maten

Philips XL Essential er en airfryer som lar deg tilberede mat med lite eller ingen olje. Den har også en digital berøringsskjerm som gjør det enkelt å velge mellom ulike innstillinger og programmer. Maten blir sprø og saftig, med en god smak og konsistens. Vi laget både pommes frites, kylling, fisk, grønnsaker og kaker, og resultatene ble veldig bra. Airfryeren er også rask og effektiv, og bruker mindre strøm enn en vanlig ovn.  

Sammenliknet med tradisjonell frityrstekt mat, vil du benytte opptil 90% mindre olje når du benytter Philips XXL Essential, noe som gjør måltidene både sunnere og mindre kaloririke. Det er også mye lettere å lage hjemmelaget mat fra bunnen av. Med en airfryer i høy kvalitet som dette, er det ikke lenger nødvendig å kjøpe halvfabrikata som frosne pommes frites fra frossendisken på butikken.

Rengjøring

En av de største fordelene med Philips XL Essential er at den er enkel å rengjøre. Kurven og skuffen kan tas ut og vaskes i oppvaskmaskinen, eller bare tørkes av med en fuktig klut. Det er ingen løse deler eller kriker og kroker som samler opp smuss og fett. I tillegg har den en fettoppsamler som fanger opp overflødig olje fra maten, slik at du slipper å tømme den manuelt. Philips XL Essential er et godt valg for deg som vil lage sunn og smakfull mat på en rask og enkel måte, uten å bruke mye olje eller tid på rengjøring. Den har et stort volum, mange funksjoner og et brukervennlig design.

Fordeler

Ulemper 

Philips XL Essential test oppsummering

Philips XL Essential er en airfryer som lar deg tilberede mat med lite eller ingen olje. Den har en stor kapasitet på 7 liter, som er nok til å lage mat til opptil seks personer. Den har også en digital skjerm med forhåndsinnstilte programmer for ulike typer mat, som pommes frites, kylling, fisk og grønnsaker. Anmelderen mener at Philips XL Essential er enkel å bruke og rengjøre, og at den gir maten en sprø og saftig smak. Vi vil også trekke frem at airfryeren har en rask oppvarmingstid og en jevn varmefordeling, som sikrer et godt resultat hver gang. Vi anbefaler Philips XL Essential til alle som vil lage sunnere og smakfullere mat på en rask og praktisk måte.

2190 kr,- | Til butikk

SE VÅR airfryer samletest

Sjekk også ut våre andre tester!

Massasjestol test

Massasjestol test banner

Airfryer test 

Airfryer test 2021

Romaskin test

Romaskin banner

El sykkel test

El sykkel test Oslo

3D printer test

3D Printer

El sparkesykkel test

El-sparkesykkel test

Badstuovn test

Badstuovn test 2020

Tredemølle test

tredemølle test 2021

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *