OBH Nordica Easy Fry Steam – Airfryer test

OBH Nordica Easy Fry Steam Airfryer Test

I denne airfryer testen ser vi nærmere på OBH Nordica Easy Fry Steam. Dette er en ny og innovativ airfryer som benytter damp og varmluft for å tilberede maten. Den har et elegant design som passer inn på moderne kjøkken, og den er dessuten enkel å bruke og rengjøre. En rekke forskjellige matprogrammer lover å gjøre stekeprosessen enklere å håndtere. Men hva med smak og konsistens på maten? I vår OBH Nordica test har vi tilberedt en rekke forskjellige retter som pommes frites, pizza, kanelboller og biff. I de neste avsnittene går vi gjennom de viktigste egenskapene og resultatene av matlagingen.

Sjekk ut topp 10 airfryer best i test 

Design og funksjoner

Airfryeren har en stor og tydelig berøringsskjerm. Du kan velge mellom 7 forhåndsinnstilte matprogrammer for tilberedning av sprø pommes frites og nuggets, velsmakende kylling, pizza, kjøtt og fisk og deilige desserter. Alternativt kan du også justere temperaturen og tiden manuelt. OBH Nordica Easy Fry Steam har ikke innsynsvindu, så du er avhengig av å benytte håndtaket for å ta ut kurven for å sjekke maten. Denne airfryeren har en kapasitet på 6,5 liter, noe som er nok til å lage mat til rundt fire personer. Den har også en avtakbar vanntank som rommer 1,1 liter vann, og som gjør at du kan dampe maten slik at den beholder næringsverdiene.

OBH Nordica Easy Fry Steam Airfryer Test

3-i-1 funksjoner

Det unike med OBH Nordica er at du får en airfryer som kombinerer damp, varmluft og grilling. Dermed skiller denne modellen seg fra de mer rendyrkede airfryerne i testen som er mer fokusert på luftfritering ved hjelp av varmluft. Dampkokingen fungerer bra, spesielt på grønnsaker og fisk, så for deg som ønsker variasjon er dette helt klart en velkommen funksjon. Dersom du først og fremst er ute etter en airfryer for å lage klassiske frityrretter som pommes frites, anbefaler vi heller en av testvinnerne fra Cosori som er mer spesialisert på nettopp luftfritering. Husk at dampen slippes ut på baksiden av maskinen, så det er viktig å finne en egnet plass.

Smarte egenskaper

Airfryeren har mange smarte funksjoner som gjør matlagingen enklere og bedre. Den har for eksempel en pausefunksjon som lar deg stoppe stekingen midtveis for å riste eller snu maten, og en funksjon som holder maten varm i opptil 30 minutter etter at den er ferdig. Den har også en timerfunksjon som lar deg forhåndsinnstille når du vil at maten skal være klar, slik at du kan planlegge måltidene dine i forveien. Airfryeren har også en overopphetingsbeskyttelse som slår av apparatet automatisk hvis det blir for varmt. I likhet med de fleste andre airfryere har OBH Nordica en velfungerende varmluftsirkulasjon, som gjør at maten blir stekt jevnt på alle sider.

OBH Nordica Easy Fry Steam Airfryer Test
OBH Nordica Easy Fry Steam Airfryer Test

7 matprogrammer

Airfryeren har 7 forhåndsinnstilte matprogrammer som er tilpasset ulike typer mat, slik at du slipper å gjette riktig temperatur og tid. Disse programmene er: pommes frites, nuggets, kylling, pizza, kjøtt og fisk og desserter. Hvert program har en optimal kombinasjon av damp og varmluft som gir det beste resultatet for hver matvare. Du kan også justere temperaturen mellom 80°C og 200°C, og tiden mellom 1 og 60 minutter, hvis du vil ha mer kontroll over stekingen. I tillegg kan du selvfølgelig google deg frem til oppskrifter tilpasset airfryere, og OBH har listet en rekke spesialtilpassede oppskrifter på nettsiden sin.

Teknologi

Airfryeren bruker en patentert teknologi som kalles SteamCrisp Technology, som kombinerer damp og varmluft på en unik måte. Dampen kommer fra det avtakbare vannreservoaret, som du fyller med vann før du starter stekingen. Vannet blir varmet opp av et varmeelement i bunnen av airfryeren, og blir til damp som stiger opp mot kurven med maten. Varmluften kommer fra et annet varmeelement i toppen av airfryeren, og blåses inn i kurven med en vifte. Dampen og varmluften blandes sammen i kurven, og skaper et optimalt miljø for matlaging. Grillristen gjør at grillmaten din ser fantastisk ut med en stekt overflate og perfekte grillmerker. En solid grillrist er inkludert i samme pakke med airfryeren.

OBH Nordica Easy Fry Steam Airfryer Test

Ytelse og praktisk bruk

Det spesielle med OBH Nordica Easy Fry & Grill er at den benytter både damp, grill og varmluft for å tilberede maten på en sunnere måte enn tradisjonell frityrsteking. Dampen gjør at maten beholder mer av sin naturlige smak, farge og næringsstoffer, mens varmluften gir en sprø overflate uten å tilsette mye olje. Grillfunksjonen gir en nydelig grillsmak på kjøttet. Maten blir jevnt stekt på alle sider, takket være den roterende kurven som sørger for at luften sirkulerer rundt maten. Vi lagde en rekke forskjellige retter, inkludert sprø pommes frites, kylling, deilige kaker og friske grønnsaker. Maten smakte overraskende godt, og ble spesielt imponerte over den saftige kyllingen som ble helt perfekt gjennomstekt med nydelig gyllen og sprøstekt stekeskorpe.

Smak og konsistens på maten

Maten vi lagde i airfryeren hadde veldig god og intens smak. Dampen gjør at maten ikke tørker ut eller mister sin egen smak, men heller får mer aroma og saftighet. Varmluften gir maten en sprø skorpe som forsterker smaken og gir en god tekstur. Maten smaker som om den er laget i en profesjonell ovn, men med mindre fett og kalorier. Vi var spesielt fornøyde med kyllingen som kom ut av airfryeren med en perfekt konsistens, sprø på utsiden og saftig innvendig. Dampen gjør at maten blir myk og mør inni, mens varmluften gjør at maten blir sprø og knasende utenpå. Hjemmelaget pommes frites fungerer også utrolig bra. Det eneste du trenger å gjøre er å stille inn maskinen på riktig matprogram, så blir resten gjort av seg selv. Vi anbefaler riktignok å spraye potetene med en skje olje for et optimalt sprøstekt resultat.

Airfryer test obh nordica
3290 kr,- | Til butikk

Rengjøring

Du tenker kanskje at det blir mye søl med en airfryer? Faktisk er de fleste modellene i testen veldig enkle å rengjøre, og dette gjelder også for OBH Nordica. Airfryeren er enkel å vaske, takket være non-stick belegget som gjør at maten ikke fester seg til kurven eller airfryeren. Kurven og vannreservoaret kan vaskes for hånd eller i oppvaskmaskinen. Du kan også tørke av innsiden og utsiden av airfryeren med en fuktig klut. Du trenger heller ikke å bekymre deg over oljesøl, da airfryeren benytter minimalt med olje.

Fordeler

Ulemper 

OBH Nordica Easy Fry Test Oppsummering

OBH Nordica Easy Fry Steam er en airfryer som gir deg sunn, smakfull og sprøstekt mat på en enkel måte. Den har et flott design, mange smarte funksjoner, 7 forhåndsinnstilte matprogrammer, og en unik teknologi som kombinerer damp, varmluft og grilling. Matrettene vi tilberede i denne maskinen var veldig bra, både når det gjaldt stekeoverflaten og konsistens. Airfryeren er også brukervennlig, med et lettforståelig menysystem som gjør at du kommer raskt i gang når du velger en av automodusene. Vi kan varmt anbefaler denne airfryeren til alle som vil ha et praktisk og allsidig kjøkkenapparat som kan lage alt fra snacks til hovedretter. Vi ender på et velfortjent terningkast 5 for OBH Nordica Easy Fry.

3290 kr,- | Til butikk

SE VÅR airfryer samletest

Sjekk også ut våre andre tester!

Massasjestol test

Massasjestol test banner

Airfryer test 

Airfryer test 2021

Romaskin test

Romaskin banner

El sykkel test

El sykkel test Oslo

3D printer test

3D Printer

El sparkesykkel test

El-sparkesykkel test

Badstuovn test

Badstuovn test 2020

Tredemølle test

tredemølle test 2021

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *