Støvsuger Test 2024

støvsuger test

Støvsuger test 2024 gjennomført av Tekguide.no. De fleste benytter seg av en støvsuger i hverdagen. Før du bestemmer deg for hvilken modell som passer, bør du lese gjennom denne testen for å få en bedre oversikt over modellene som tilbys på markedet. Vi har forsøkt å gi den beste vurderingen av støvsugere, som er tilgjengelig. Vi har kåret Levoit håndholdt støvsuger som best i test 2024. Totalt har det blitt foretatt vurderinger av fem typer.

Det er ikke alltid like enkelt å velge riktig rengjøringsverktøy til boligen. Du bør derfor ta hensyn til noen viktige faktorer før du bestemmer deg. Det er praktisk å velge en variant som er brukervennlig i en ellers hektisk hverdag. I vår støvsuger test har vi vektlagt egenskaper som brukervennlighet og kapasitet. Dette for å kunne gi deg de beste anbefalingene.

Hver støvsuger med tråd ble vurdert etter: 

I vår støvsuger test har vi vektlagt egenskaper som watt, lydnivå og munnstykker. Dette er faktorer som i stor grad bidrar til effektiv støvsuging på alle flater. En kraftig variant bidrar til at både støv og smuss blir tatt opp i munnstykket. Flere munnstykker bidrar til at du kan variere styrken, i forhold til hvor du skal støvsuge.

Trådløs støvsuger ble vurdert etter: 

I vår støvsuger test har de trådløse modellene blitt vektlagt egenskaper som støynivå, batterikapasitet og bruk av ladestativ. Dette er faktorer som spiller en stor rolle i forhold til anvendelighet og fleksibilitet. En støvsuger som fungerer uten at den produserer mye støy, er et kjærkomment tilbehør i ethvert hjem.

En batteridrevet krever gjerne et kraftig batteri. I støvsuger test har samtlige trådløse modeller tilfredsstillende batterikapasitet. Batteriet kan variere hos de ulike typene. Det er også en fordel at batteriet kan lades raskt og effektivt. En kraftig trådløs variant har gjerne en batterikapasitet, som tilsvarer over en time i bruk.

Sjekk ut vår støvsuger test topp 5 liste 2024:

1. Levoit Håndholdt Støvsuger – Robotstøvsuger test 

Støvsuger best i test
3490 kr,- | Til butikk

Levoit LVAC-200 Håndholdt Støvsuger

Vi introduserer Levoit LVAC-200: Oppdag denne trådløse støvsugeren, perfekt for dyreeiere og aktive hjem. Med et spesialmunnstykke for dyrehår, anti-tangle-teknologi, og opptil 50 minutters driftstid, tilbyr den 4-i-1 allsidighet og 99,9 % filtereffektivitet i et vedlikeholdsfritt, poseløst design. Effektiv rengjøring, enklere liv.

Sugekraft og kjøretid:

Levoit LVAC-200 tilbyr en variabel driftstid fra 12 til 50 minutter, avhengig av rengjøringsmodus. I turbomodus kan den operere i opptil 12 minutter for ekstra kraftig rengjøring, mens økomodus gir en driftstid på mellom 30 til 50 minutter. Med et utskiftbart batteri og en full opplading som tar mellom 4 til 5 timer, kan denne støvsugeren rengjøre store områder uten avbrudd. For kontinuerlig bruk anbefales det å ha et ekstra batteri tilgjengelig.

Anti-hårfloker-teknologi:

Denne funksjonen forhindrer at hår og fiber floker seg rundt børsterullene, noe som gjør den spesielt nyttig i hjem med kjæledyr. Dette bidrar til å opprettholde støvsugerens effektivitet og reduserer behovet for hyppig vedlikehold av børsten.

Tømming og vedlikehold:

Levoit LVAC-200 er designet for hygienisk tømming, slik at du unngår direkte kontakt med skitt og støv. Dette er viktig for å opprettholde et rent og hygienisk hjemmemiljø, spesielt for allergikere.

Lett og smidig design:

Med en vekt på bare 2,85 kg er denne støvsugeren enkel å manøvrere og transportere rundt i hjemmet, spesielt opp og ned trapper. Den er også ideell for rengjøring av møbler og gardiner.

Filterytelse:

Levoit LVAC-200 har et 5-trinns filtreringssystem med 99,9 % effektivitet, noe som betyr at den fanger opp nesten alle støvpartikler og allergener i hjemmet ditt. Dette sikrer at luften som slippes ut er renere, noe som er ideelt for allergikere og de som prioriterer god luftkvalitet.

LED-belysning:

En integrert LED-gulvbørste lyser opp mørke hjørner og under møbler, slik at du kan se og fjerne skitt og støv som ellers ville blitt oversett.

Konklusjon:

Levoit LVAC-200 er en allsidig og kraftig håndholdt støvsuger som kombinerer høy sugekraft, lang batterilevetid og avanserte funksjoner som anti-hårfloker-teknologi og 5-trinns filtrering. Med sin lette og smidige design, hygieniske tømming og sterke filtreringsevne, er denne modellen ideell for hjem med høye krav til renhold og luftkvalitet.

Electrolux pure støvsuger
1639 kr,- | Til butikk

Vi har valgt å gi Electrolux Pure D8.2 Silence en andreplass, i forbindelse med vår støvsuger test 2024. Dette er derfor en modell som er verdt å ta en nærmere titt på.  Her får du en støvsuger med tråd, som fungerer ved bruk av en pose. Du får en stillegående og kraftig motor, som bidrar til meget gode resultater.

SmartMode – Electrolux Pure D8.2 Silence kan reguleres ved bruk av teknologien SmartMode. Denne teknologien gjør det mulig å skifte innstilling, ut fra om du skal støvsuge teppe eller gulv. Du skifter enkelt innstillinger slik at du oppnår de beste resultatene. Dette uavhengig av hvilket underlag du skal rengjøre.

Effektive munnstykker – Electrolux Pure D8.2 Silence leveres med et OneGo Power Clean-munnstykke. Dette munnstykket gir optimale resultater på alle gulv. Du kan derfor glede deg over å kunne støvsuge selv små støvpartikler. Vår støvsuger test viser at den er effektiv på alle gulv og flater.

PureSound-system  – Det er alltid en fordel med en stillegående motor. Electrolux Pure D8.2 Silence rengjør uten mye lyd. Dette er mulig ved bruk av det effektive systemet PureSound. Resultatene ved bruk viser at den gir fra seg 70 dB ved rengjøring på harde flater. Derimot tilsvarer lyden 57 dB ved bruk på teppe.

Bærekraftige løsninger – Electrolux har gått inn for å levere en bærekraftig støvsuger. Den har blitt produsert av materialer som er 55 % resirkulert. Vi vurderer det som positivt at denne støvsugeren produseres, ved å ta hensyn til miljøet. Du kan derfor glede deg over at boligen din blir rengjort ved bruk av et miljøvennlig rengjøringsverktøy.

Praktisk håndtak – En av fordelen med Electrolux Pure D8.2 Silence er et praktisk bærehåndtak. Dette håndtaket gjør det enkelt å flytte støvsugeren til der du skal rengjøre. Du finner dette praktiske håndtaket på midten av støvsugeren. Dette gjør at vekten fordeles jevnt, for at den lettere skal kunne fraktes der du ønsker.

Vi mener at stilfulle Electrolux Pure D8.2 Silence tilfredsstiller våre krav og forventninger. Det er alltid en fordel at den er både er effektiv og stillegående. Dersom du er på jakt etter en modell med tråd, er dette definitivt et utmerket alternativ. Utallige forbrukere foretrekker fortsatt den klassiske støvsugeren med tråd.

3. Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro 2 – Støvsuger

Dyson animal støvsuger
4190 kr,- | Til butikk

Dyson støvsuger Cinetic Big Ball Animal Pro 2 kan være det riktige valget for deg som ønsker en effektiv rengjøring. Her får du en unik støvsuger som ikke har behov for bytting av poser eller filtre. I tillegg har denne modellen totalt 35 sykloner. Dette gjør at den raskt suger til seg støv og andre partikler på alle flater.

35 sykloner – Dyson støvsuger Cinetic Big Ball leveres med totalt 35 sykloner. Disse syklonene bidrar til at støv effektivt blir tatt opp i munnstykket. Dette fungerer uten at du risikerer at støvsugeren blir tett. Sugeevnene opprettholdes derfor på en effektiv måte, uten at du behøver å rengjøre filteret. 

Uten pose og filter – Vi setter pris på at Dyson støvsuger hverken har poser eller filtre, som må byttes. Du kan derfor tømme beholderen rett i avfallsposen. Vi erfarer at den kan brukes mye, uten at sugeevnen reduseres. Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro 2 stiller derfor sterkt i forhold til andre i markedet.

Selvjusterende munnstykke – Støvsugeren fungerer ved hjelp av en ball. Denne ballen gjør det enkelt å manøvrere seg rundt i boligen uten problemer. Funksjonen bidrar også til at den retter seg opp automatisk, om uhellet skulle være ute. Ved å benytte deg av riktig munnstykke, får du raskt resultater i både trapper og sprekker. 

Stang med 360° ledd – En av fordelene med Dyson støvsuger Cinetic Big Ball  er at den har en stang med 360° ledd. Denne funksjonen gir deg større frihet og bevegelsesevne. Du kan derfor rengjøre på steder som du vanligvis ikke kommer til. Den store beholderen gjør det mulig å rengjøre store områder uten tømming.

Quick-release – Dyson støvsuger Cinetic Big Ball leveres med funksjonen Quick-release. Denne funksjonen bidrar til at du raskt kan bytte munnstykke og andre verktøy. Du kan velge blant totalt 7 munnstykker. De ulike munnstykkene har hver sine funksjoner. Dette gjør at du alltid kan tilpasse munnstykket til de områdene som skal rengjøres.

Vi har valgt å plassere Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro 2 på en god tredjeplass i vår støvsuger test. Dette grunner mye i at den er fleksibel i bruk. Du får tilgang til en rekke verktøy, som gjør det mulig å rengjøre på steder som er vanskelig å komme til. Det er også positivt at du ikke behøver å huske å bytte poser eller skifte filter.

4. Miele Triflex HX1 Pro – Trådløs støvsuger

Miele trådløs støvsuger
8888 kr,- | Til butikk

Miele er kjent for å være en god og stabil leverandør av elektriske apparater. Miele Triflex HX1 Pro trådløs støvsuger tilfredsstiller våre forventninger i forhold til rengjøringsytelse. Her får du en kraftig trådløs modell, i en stilfull design. Dette er et utmerket valg for deg som plages av astma eller allergier.

Enkel å håndtere –  Dette er en trådløs støvsuger som er enkel å håndtere under rengjøringen. Den veier lite i forhold til mange andre trådløse støvsugere i dagens marked. Du kan derfor enkelt manøvrere deg frem til de rette rengjøringspunktene. Dette er en allsidig støvsuger modell som imponerer.

Fleksible brukerinnstillinger – Miele Triflex HX1 Pro trådløs støvsuger leveres med en 3-i-1 funksjon. Dette tilsier at den kommer med en håndholdt enhet, som kan tas av. Denne enheten kan benyttes som en liten håndholdt støvsuger. Du kan også skyve denne delen lenger ned, for at den skal komme nærmere munnstykket.

Lang batteritid – Vi liker spesielt godt at den leveres med et utskiftbart batteri. Det er derfor mulig å benytte et ekstra batteri, som gir en levetid på opp mot 120 minutter. Miele Triflex HX1 Pro trådløs fungerer derfor utmerket for deg, som ønsker en kraftig motor. Både støv og små artikler blir raskt tatt opp i munnstykket.

Hygienisk beholder – Dette er et utmerket rengjøringsmiddel som bidrar til at du oppnår et støvfritt hjem. Beholderen samler effektivt inn støv når du rengjører. Beholderen må tømmes når den er full av støv og andre partikler. Den er også enkelt å vedlikeholde etter bruk. Riktig lagring sørger for at munnstykker og annet tilbehør, alltid er klart til bruk. 

Praktiske munnstykker – Miele Triflex HX1 Pro trådløs støvsuger kan brukes med gode resultater, på alle typer flater. Du kan også velge blant totalt 4 ulike munnstykker. Det brede munnstykket ElectroBrush har blitt designet til å rengjøre i hjørner. Munnstykket XXL SPD 20 utfører effektiv rengjøring av møbeltrekk.

Miele Triflex HX1 Pro trådløs gjør rengjøringen mer effektiv. Du skifter enkelt mellom de fire munnstykkene. Du kan derfor tilpasse verktøyet etter hvilken gulvtype, som skal støvsuges. En Vortex-teknologi bidrar til at støv og andre partikler, samles hygienisk i beholderen. Denne beholderen skiftes enkelt når den er full.

5. Bosch Cosyy ProFamily GL-40s – Trådløs støvsuger

Bosch støvsuger
2695 kr,- | Til butikk

Vi har vurdert Bosch Cosyy y ProFamily GL-40s som nummer 5 i vår støvsuger test 2024. Den har en tråd som gjør det mulig å støvsuge på 12 meters avstand. Her får du også en kraftig og stillegående motor. Du regulerer selv hvilket munnstykke som passer best til den flaten, som skal støvsuges.

PowerProtect System – PowerProtect System bidrar til at støvsugeren gir optimal ytelse. Selv om posen er full, kan du støvsuge små partikler fra gulvets overflate. Boschs sitt innovative QuattroPower System gir et meget godt resultat uten å bruke for mye energi. Dette bidrar til at den skårer høyt i støvsuger best i test 2024. 

Kraftig motorteknologi – Motorteknologien til Bosch skårer høyt i forhold til andre produsenter. Den kraftige motoren er produsert i Tyskland. Støvsugeren bidrar til at du kan rengjøre flater og gulv, på en effektiv måte. Ved å velge riktig munnstykke vil effekten bli optimal. Du kan blant annet velge et munnstykke som er tilpasset parkett. 

Ultra Allergy-hygienefilter – Her får du et effektiv rengjøringsverktøy som byr på en rekke fordeler. Et Ultra Allergi-hygienefilter gjør at denne støvsugeren kan anbefales til allergikere. Den suger til seg små partikler som legger seg på gulv og i kroker. Ved å benytte deg av de ulike munnstykkene vil du få optimal effekt.

4 liters støvsugerpose – Våre vurderinger tilsvarer at dette er en støvsuger som både er effektiv og fleksibel i bruk. Grunnet en 4 liters pose kan du bruke støvsugeren over en lengre tidsperiode. Det spiller ingen rolle om det er mye støv og smuss på gulvet. PowerProtect System bidrar til at sugeeffekten blir opp mot 60 % bedre.

SilenceSound System – Den skårer høyt når det kommer til lydnivå. Et SilenceSound System gjør at lyden er behagelig når du rengjører. Mye av grunnen til dette er bruk av innovative materialer, som isolerer godt. Den solide lydisolasjonen gir en grundig beskyttelse mot høy lyd. Det laveste lydnivået er på 69 dB.

Hvilke egenskaper bør du se etter i en støvsuger? 

Vi har gjennomført en støvsuger test og har valgt å fokusere på flere viktige faktorer. I denne prosessen har det vært viktig å ta utgangspunkt i bruksanvisningen. For å få det beste resultatet har vi latt flere personer teste hver av typene. Deretter har det blitt foretatt en vurdering av hvilken variant, som er det beste alternativet.

Hvilken variant som passer best for deg bør vurderes ut fra de egenskaper du ønsker skal være i fokus. Du bør derfor vurdere hvilke faktorer som er viktige for deg. Den bør være effektiv når den brukes i forbindelse med den daglige rengjøringen. I støvsuger test har vi valgt å skille mellom støvsugere med og uten tråd.

Den trådløse passer for deg som ikke ønsker å forholde deg til lange ledninger. Denne kan fraktes der du selv ønsker, uten problemer. Du kan derfor glede deg over at rengjøringen blir utført på en effektiv måte. I dag lanseres det trådløse støvsugere med stadig flere og bedre funksjoner og de blir mer og mer populære. 

Når vi skulle vurdere de trådløse modellene i vår støvsuger test, valgt vi å vurdere funksjoner som brukerinnstillinger, støvkapasitet, antall munnstykker, støynivå, batteri og ladestativ. Dette er de funksjonene vi mener er viktigst å vurdere når du skal kjøpe en trådløs støvsuger og dette er greit å ta i betraktning når du ser på ulike modeller. 

trådløs støvsuger
støvsuger med tråd

En støvsuger med tråd anses gjerne som den klassiske varianten. Her får du et effektivt rengjøringsverktøy som fungerer, ved bruk av en ledning festet til støpselet. Denne løsningen fører gjerne til at du ikke har stor bevegelsesfrihet, i forhold til en trådløs. Derimot er denne varianten fremdeles en storfavoritt i vår støvsuger test.

Vi har valgt å vurdere en rekke spesifikasjoner som for eksempel kraft. En støvsuger med mer Watt har også som regel kraftige sugeevne. Lydnivå er en annen spesifikasjon vi har vurdert da det er viktig at den ikke bråker for mye. Videre så er det essensielt og se på antall munnstykker, rekkevidde, støvsugerpose kapasitet og hovedfilter

støvsuger med tråd

Slik fungerer en trådløs støvsuger

En trådløs støvsuger er effektiv og lett anvendelig i bruk. Den leveres gjerne i et stilfullt og moderne design, som tar seg godt ut. Det lanseres stadig flere trådløse varianter i dag. Det er derfor viktig at du både vurderer pris og brukeranvendelighet. En trådløs støvsuger kan brukes i mange år, om du vedlikeholder den riktig.

Den trådløse varianten er ikke alltid like kraftig, som den klassiske varianten med tråd. Den er i stedet utviklet for at du raskt skal kunne bruke den på rengjøringspunktet. For at oppsugingsevnene skal være god nok, bør du investere i en kraftig modell med godt batteri. I noen tilfeller kan du også bruke et ekstra batteri.

Den bør også leveres med en funksjonell ladestasjon som kan henges på veggen. En ladet trådløs støvsuger fungerer utmerket i opp mot en time, eller mer. Du kan derfor få stort utbytte av å benytte deg av en trådløs variant. Det er  viktig at du husker å lade den, etter hver gang du bruker den.

En stor fordel med en trådløs støvsuger er at man både kan bruke den med og uten stativ. Tar du ut støvsugeren fra stativet kan du bruke den som en liten håndstøvsuger og hvis du trenger den ekstra lengden så benytte du deg av stativet. 

cleanmox

Støvsugere med tråd imponerer fremdeles

Den klassiske støvsugeren med tråd er fremdeles populær. Derimot har denne klassikeren blitt lansert i utallige varianter. Du kan derfor velge blant et stort utvalg modeller i dag. Det er derfor viktig å ta visse forbehold, før du går til anskaffelse av en slik støvsuger. De fleste forbrukere har gjerne et forhold til denne varianten.

Dagens forbrukere er opptatt av inneklima og andre miljømessige hensyn. Dette er derfor et viktig utgangspunkt for mange når det skal velges en ny støvsuger. Dette styres som regel ved bruk av en pose. Enkelte fungerer derimot uten bruk av pose. I slike tilfeller kan beholderen tømmes manuelt, ved behov.

En støvsuger med tråd er effektiv for deg som skal rengjøre lenge om gangen. Denne varianten krever ikke at du lader et batteri. Den kan derfor virke kraftigere enn andre varianter uten tråd. En støvsuger med tråd krever gjerne en større oppbevaringsplass. Vi ønsker at støvsuger test skal bidra til at valget blir enklere for deg. 

En klassisk støvsuger med tråd har som regel en større støvkapasitet enn en trådløs versjon. En annen fordel med klassiske støvsugere er at du ikke slipper å lade dem, så du vil kunne bruke den til enhver tid.

vaske huset

Fordeler med en god støvsuger

Vi anbefales at du bruker tid på å vurdere hvilken modell som passer best til ditt behov. Det har mye å si hvilke typer gulvflater du skal bruke den til. Det finnes mange typer gulv i dagens boliger. Du bør derfor være påpasselig med å velge en støvsuger med munnstykker, som kan brukes på dine gulvflater.

I vår støvsuger test har vi lagt vekt på at du kan velge mellom to typer. En trådløs Støvsuger er en moderne variant av den klassiske støvsugeren. En støvsuger uten tråd er en utmerket løsning for dagens forbrukere. Ved bruk av en trådløs slipper du å ta hensyn til ledningens lengde.

Derimot krever en trådløs støvsuger at den alltid er fulladet. Mange føler derfor at en trådløs ikke alltid strekker til. Derimot gir denne typen en fleksibilitet som du ikke får ved bruk av støvsugere med tråd. Med tilgang til lengre rekkevidde når du frem til boligens vanskelige rengjøringspunkter.

Når du skal gå til anskaffelse av en ny støvsuger, bør du ta hensyn til flere faktorer. I støvsuger test 2024 har vi også valgt de modellene med det mest lukrative designet. Du kan derfor velge en stilfull modell, som står i stil med boligens interiør. Du bør også vurdere om du ønsker en variant med eller uten tråd. Dette kan vurderes ut fra hvilken type bolig du har. 

Ta hensyn til støvsugerens egenskaper

I støvsuger best i test 2024 har vi presenterte fem gode modeller, med og uten tråd. Dette er støvsugere som stiller sterkt både i forhold til funksjonalitet og pris. Du bør derfor ta en nærmere titt på våre vurderinger når det kommer til ytelse. Dette er en egenskap som raskt avgjør om du har valgt riktig type.

støv sugere

Det er viktig at den er fleksibel og anvendelig i din bolig. Den bør være lett å dra med seg til de rommene, som skal rengjøres. En trådløs passer derfor best til deg som har stor bolig. Denne løsningen er praktisk for deg, som må bevege deg i trapper og flere rom på en gang. Du unngår da å være avhengig av en stikkontakt.

Du bør også legge merke til om den er lett å bære med seg. De fleste modeller har et funksjonelt håndtak, som kan benyttes i denne sammenhengen. En trådløs har gjerne en ladestasjon som må monteres eller plasseres, på et passende sted. Ved å planlegge godt får du et praktisk verktøy som gjør effektiviserer renholdet.

I Tekguide sin støvsuger test har vi tatt hensyn til hvilke funksjoner de ulike støvsugerne har å tilby. Kontrollpanel er ofte utformet på ulike måter. Du bør derfor ta en titt på hvordan du kontrollere støvsugerens funksjoner. Støvsuger best i test 2024 byr på en innovativ LED-skjerm, som ikke alle andre modeller kan tilby.

Velg en modell med flere funksjoner

Funksjonen kan ofte reguleres ved bruk av mange innstillinger. Testvinneren Dyson støvsuger har en 2-i-1 funksjon. Dette betyr at den kan reguleres slik at den kan brukes på to ulike måter. Ved å ta av den øverste delen får du en funksjonell håndstøvsuger. I best i test støvsuger fremheves det at denne er både kraftig og effektiv.

En håndstøvsuger forenkler rengjøringen av flater som ikke alltid er tilgjengelig, for den store modellen. Du kan benytte håndstøvsugeren på både myke og harde flater. Miele Triflex HX1 Pro trådløs støvsuger byr på totalt 3 funksjonelle løsninger. Dyson støvsuger ble nummer 3 Best i test støvsuger 2024.

funksjonalitet støvsuger uten tråd

Enkelte typer kan reguleres slik at det oppnås økt rekkevidde. Miele Triflex HX1 Pro trådløs støvsuger leveres med denne løsningen. Ved å kunne regulere rekkevidden kommer du lettere til på vanskelige steder. Dette er gjerne steder som tak, taklister og hjørner. Den kan også være funksjonell til bruk bak og under møbler.

Ved å benytte praktiske hjelpemidler i forbindelse med rengjøring, vil du oppnå gode resultater. Våre vurderinger i støvsuger test er et god utgangspunkt. I forbindelse med innkjøp er det viktig å ta hensyn til dine behov. Det er ikke sikkert at alle modeller tilfredsstiller dine krav og forventninger.

dyson d11

Effektiv rengjøring på alle flater

Vår støvsuger test 2024 har tatt hensyn til at du skal få et utmerket resultat, når du rengjører. Det har derfor blitt lagt vekt på modeller som leveres med unikt tilbehør. I den forbindelse har vi valgt å vurdere de ulike munnstykkene til hver modell. Ikke bare har vi sett på antallet som følger med i pakken, men også funksjonalitet.

Du kan derfor forvente gode resultater på både tepper og parkett. Best i test støvsuger vektlegger at Dyson støvsuger leveres med totalt 7 munnstykker. Ved å velge allround munnstykket High Torque slipper du å skifte munnstykke på ulike gulvtyper. Dette munnstykket tilpasser seg automatisk både parkett og tepper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *