Romaskin Test 2023

Romaskin banner

Inneholder annonsørlenker

Ved å trene med en romaskin oppnår du en perfekt blanding av kondisjonstrening og styrketrening. Dette treningsapparatet etterligner den naturlige bevegelsen av  å ro, noe som gir deg god trening uten å rive leddene. Vi har testet og sammenlignet 5 populære romaskiner. Les mer om testen nedenfor og finn ut hvorfor Romaskin Master R6040 – Svart var den beste i vår romaskin test.

Hva er den perfekte romaskin?

Vi har gått gjennom alle de mest populære romaskinene og funnet de som vi mener var verdt å se på litt ekstra med gode kundevurderinger. Nedenfor viser vi de 5 beste romaskinene, som alle er produkter det er verdt å kjøpe. Vi har blant annet sett på priser i forhold til kvalitet og funksjoner, men også leveringstider og anmeldelser fra andre aktører og mennesker. Vi har testet dette:

Funksjon: Hvor mange motstandsnivåer er det? Er pulsmåleren inkludert?

Kvalitet: Føles konstruksjonen robust? Er det magnetisk, vann- eller luftmotstand? Hva er den maksimale vekten for brukeren?

Pris: Hva koster maskinen i forhold til funksjonalitet og kvalitet?

1. Romaskin TP 900 Rower

romaskin best i test 2023
13 999 kr,- | Til butikk

TP 900 Rower romaskin er designet for den kresne brukeren eller til bedriftshelsestuido. Hvis du er ute etter en romaskin som føles veldig stabil selv under mer intense ro-økter, er dette et godt valg. Den leverte generelt veldig bra på alle testene våres, og vi er svært fornøyde.

R900 er utviklet for det skandinaviske markedet. Romaskinen vil gi deg nok utfordringer selv om du er en erfaren roer. Den kan håndtere brukere med en vekt på opptil 150 kg og har god motstand med ni forskjellige motstandsnivåer. Dette er noe man setter pris på, da man kan få en variert treningsøkt.

Motstandssystemet er luftbasert og gir kvalitet og følelse i årene. Treningscomputeren lar deg stille inn ønsket kaloriforbruk, distanse, tid og andre programmer. På toppen av skjermen er det en holder til smarttelefonen din. Du kan også koble til et valgfritt hjertefrekvensbelte.

Hvis du har høye ambisjoner med ro-opplæringen og vil ha en romaskin som gir både glede og holdbarhet, er TP 900 Rower perfekt for deg. Prisen er overraskende bra for å være i premiumklassen. Denne leverte godt på alle punkter og vi ble svært overrasket over funksjonaliteten og brukervennligheten. TP 900 modellen vant derfor best i test prisen 2023 og får terningkast 6.

2. Romaskin Master R6040 – Svart

10 990 kr,- | Til butikk

Master R6040 romaskin er en robust og en godt designet romaskin som passer perfekt til deg som ror ofte. Kvaliteten er så god at den ikke bare passer i hjemmet, men også i firmaets treningsstudio eller et mindre treningsstudio. Ikke nok med dette, men den er  også sammenleggbar og har praktiske transporthjul. Denne scorte utrolig bra på vår romaskin test og vant derfor best i test prisen 2023!

Motstanden fungerer ved hjelp av både luftmotstand og en motorstyrt magnetbrems. Takket være den kombinasjonen er det mulig å sette virkelig tung motstand og trening med forskjellige nivåer. Romaskinen sin store lengde gjør at selv høye personer kan trene uten problemer. Maksimal brukervekt er 150 kg.

Skjermen foran på R6040 romaskin gir deg full oversikt over de forskjellige funksjonene. Her får du en god oversikt over ting som  tid, avstand, energiforbruk, hastighet, antall slag per minutt, puls, watt, forbruk og 15 forskjellige brukerprogrammer. Pulsbelte er ikke inkludert, men romaskinen støtter trådløs pulsregistrering.

Hvis du har høye ambisjoner med ro-opplæringen og vil ha en romaskin som gir både glede og holdbarhet, er Master R6040 et godt valg. Prisen er overraskende bra for å være i premiumklassen. Denne leverte godt på alle punkter og vi ble svært overrasket over funksjonaliteten og brukervennligheten. Master modellen vant derfor best i test prisen 2023.

3. Romaskin Master R610 Black

Romaskin best i test 2 plass
4690 kr,- | Til butikk

Master R610 Svart er en veldig kompakt romaskin som ikke veier mer enn 28 kg og er sammenleggbar. Det er et rimelig alternativ for deg som er opptatt av at romaskinen ikke tar for mye plass. Her får du utrolig mye romaskin for pengene og dette er en av de mer praktiske romaskinene ute på markedet. Ikke bare var den veldig brukervennlig, men Master R610 har omtrent alt du ser etter i en romaskin.

Motstanden gjøres ved hjelp av en magnetbrems som justeres med ratt. I likhet med testvinneren, så får du også med en oversiktelig skjerm hvor du kan se tid, energiforbruk og antall slag per minutt. Imidlertid har den ikke pulsmåler, speedometer eller treningsprogram. Her får du en romaskin med en maks brukervekt på 110 kilo som passer enhver person.

Prisen og det kompaktet formatet er R610 romaskin sine største fordeler og det skal mye til for å finne en romaskin av denne kvaliteten til denne prisen. Flere test-steder har kåret den R610 romaskin til det beste budsjettvalget. Dette gjør Master R610 Svart til en perfekt romaskin for deg som ønsker å komme i gang med roopplæringen til en billig penge.

Vi har valg å gi R610 romaskin en solid 3 plass, da vi mener at dette er en av de mest praktiske romaskinene som passer til absolutt alle. Det behøver ikke å koste skjorta for å skulle kunne ta i bruk en god romaskin, og dette beviser R610 modellen. Alt i alt er vi utrolige fornøyde med resultatene.

4. Romaskin Apollo Hybrid AR

Romaskin Apollo
12 999 kr,- | Til butikk

Apollo Hybrid AR er en romaskin utenom det vanlige! Vi hadde høye forventninger til denne modellen før vi testet den, da vi har lest mange gode omtaler om denne toppmodellen. Den leverte godt som forventet, og vi ble ikke skuffet over resultatene. Tvert i mot, den overrasket oss positivt og vi anbefaler Hybrid AR romaskin.

Toppmodellen fra Abilica romaskin har bedriftsmarkedet som målgruppe, men passer selvfølgelig også for deg som er en kresen hjemmebruker. Konstruksjonen er stabil, noe som gir høy brukertilfredshet. Brukerens maksimale vekt er 150 kg, noe som gjør den svært akutell for de fleste. 

Motstanden er luftbasert og er tilpasset det kresne skandinaviske markedet. Med ni forskjellige motstandsnivåer kan du enkelt stille den motstanden du ønsker. På skjermen kan du stille inn tid, avstand og kaloriforbruk. Den viser også wattforbruket under ro-turen.

Abilica Premium TopRower romaskin er, som navnet antyder, en premiummaskin for deg som ønsker å få mest mulig ut av ro-treningen din. Dette er en helt suveren romaskin og vi gir den terningkast 5. Hvorfor vi ikke gir den en 6ér er grunnet en litt høyere pris en de andre modellene på markedet.

5. Romaskin Premium TopRower

Romaskin premium
13 499 kr,- | Til butikk

Premium Top Rower romaskin er godt egnet både for deg som ønsker å trene hjemme eller på helsestudio. Dette er en toppmodell, med alle funksjoner du trenger i en romaskin. Dette gjenspeiler seg også i prisen, da dette er en modell i den høyere prisklassen. Terningkastet vi har gitt baserer seg ikke så mye på funksjonaliteten, men mest prisen sammenlignet med produktet.

Konstruksjonen er stabil, noe som gir høy brukertilfredshet. Brukerens maksimale vekt er 150 kg og med en fin legnde så er den også godt egnet til høyere personer. Den har en robust kvalitet, og den passer godt til personer som ikke har rodd mye tidligere og personer som har lengere erfaring.

Motstanden er luftbasert og er tilpasset det kresne skandinaviske markedet. Med ni forskjellige motstandsnivåer kan du enkelt stille den motstanden du ønsker. På skjermen kan du stille inn tid, avstand og kaloriforbruk. Den viser også wattforbruket under roturen.

Abilica Premium TopRower romaskin er, som navnet antyder, en premiummaskin for deg som ønsker å få mest mulig ut av rotreningen din. Vi har gitt denne modellen karakter 4, da vi mener at kvaliteten ikke gjenspeiler seg like godt i prisen sammenlignet med de andre modellene i testen.

Hvordan finne romaskinen som passer perfekt til deg?

Hvis du skal kjøpe en romaskin, er det en rekke ting du bør være spesielt oppmerksom på. Dette er de vanligste funksjonene du kan tenke deg:

Romaskin - luftmotstand

Romaskin test – luftmotstand

Den vanligste typen romaskin i treningsstudioet har et svinghjul der det er luftmotstand hvert år. Den mekaniske motstanden er tilpasset din alder, noe som bidrar til en jevn bevegelse.

Det er bra for treningen din, men det kan være bra å vite at denne typen romaskiner kan oppleves som noe høylytte. Lyden er ikke så høy at den forstyrrer under normale omstendigheter, men hvis du vil kunne trene helt stille, er det et mindre godt valg.

Romaskin test – Vannmotstand

Romaskiner med vannmotstand er ikke like vanlige fordi de er dyrere. Vannrosmaskiner gir bevegelser som ligner motstanden til ekte roing. De er roligere enn en romaskin med svinghjul, men er samtidig større og mer klønete.

De krever også noe vedlikehold av vann-mekanikken. Denne typen romaskin passer best for deg som er en virkelig seriøs roer eller ønsker å investere i best mulig ro-opplæring.

Romaskin - Vannmotstand
Romaskin - Magnetisk

Romaskin test –  magnetisk motstand

Hvis du vil ha mer allsidighet i motstanden under roing, kan den magnetiske mekanismen være best. Disse romaskinene er populære for hjemmetrener fordi de er stille og koster mindre enn både romaskin med vannmotstand og de med svinghjul.

Her er fokus på å gi en allsidig trening i stedet for å etterligne «ekte» roing. Takket være at magneter styrer motstanden, kan du enkelt øke og redusere den for å få en roopplæring som passer dine forhold og mål.

Hydraulisk romaskin test

Hvis du har lite plass hjemme, kan en hydraulisk romaskin være et godt valg. De er ofte designet for å brettes og er både kompakte og stille. Her er det stemplene som gjør jobben med å kanalisere luftstrømmen som oppstår hvert år.

Hydrauliske romaskin er også den rimeligste av alle romaskiner. Imidlertid gir de ikke en realistisk følelse av ro. Likevel er dette et godt treningsprodukt når det kommer til cardio trening. Denne er ikke like effektiv for styrketrening.

Romaskin manuell

Hvordan komme i gang treningen med en romaskin:

Når du har kjøpt en romaskin på nett og mottatt den, er det på tide å komme i gang å trene. Det er en rekke ting å huske på. Vi vil se på de viktigste punktene:

Fordeler med romaskin

Etter å ha gjort en grundig vurdering av alle modellene i vår romaskin test har vi ha sett på noen av de største fordelene ved å benytte en romaskin. Hva slags treningsutbytte kan du egentlig forvente? Er trening med romaskin like effektiv som andre typer utholdenhetstrening som løping og sykling? Her er en oppsummering på hva slags utbytte du kan forvente når du benytter en romaskin som treningsverktøy på regelmessig basis.

Bra for nybegynnere

En stor fordel med romaskin er hvor enkelt det er for nybegynnere å komme raskt i gang. Dersom man vegrer seg for å begynne å jogge eller sykle, er en romaskin et spennende alternativ som trener veldig mange muskler samtidig som det gir minimalt med slitasje på leddene. Vi har sett i vår romaskin test at noen romaskiner er mer kompliserte enn andre når det gjelder tekniske egenskaper, så her kommer det også an på hvor glad du er i teknologiske løsninger. Dersom du er typen som mener at en treningsmaskinen skal fungere på enklest mulig vis så føles det kanskje unødvendig med avanserte funksjoner og programmer med oppkobling mot mobiltelefon.

Hvorfor skal du trene med en romaskin?

Til tross for at denne typen treningsutstyr lenge har vært på markedet, er designet stort sett uendret. Håndtakene og kablene gir motstand mens skyvesetet krever at du bruker hele kroppen din hver gang.

Mens noen hopper på cross trainer til cardio og deretter bytter til styrketrening, får du begge disse trenings typene samtidig med en romaskin. For de av dere som vil trene crossfit, er romaskinen perfekt fordi den trener både styrke og utholdenhet.

Noen mennesker tror at romaskiner bare brukes av idrettsutøvere, men dette er ikke tilfelle. Alle kan bruke og dra nytte av disse maskinene. Enten du trener litt innimellom eller forbereder deg på triatlon, vil en romaskin være nyttig.

Det finnes mange forskjellige typer treningsutstyr på markedet. De fleste redskaper fungerer best i kombinasjon med andre redskaper og maskiner. Romaskin gir deg derimot så omfattende trening at du ikke trenger veldig mange andre øvelser. Avhengig av målene dine med treningen, kan det være nok å veksle med push-ups, situps og andre lettere øvelser.

Hva bør du være oppmerksom på når du kjøper romaskin?

Romaskin test – best modell for hjemmebruk

Vi i Tekguide er selvfølgelig opptatt av teknologi og vi har selvfølgelig gått grundig til verks i vår romaskin test når det gjelder å vurdere de forskjellige treningscomputerne. Her finner du en rekke forskjellige funksjoner som du kan velge mellom. Testvinneren TP 900 Rower romaskin er et godt eksempel på et avansert men enkelt brukergrensesnitt som lar deg velge mellom en rekke forskjellige programmer som kaloriforbruk, distanse, tid og andre programmer. Noen romaskiner har også innebygget støtte for pulsmåling mens andre har gjort det enkelt å plugge inn ekstern pulsmåler eller hjertefrekvensbelte.

Vannbasert eller magnetisk motstand?

Mange liker lyden av vannet som skvulper i tanken. Prismessig må du ofte betale en del ekstra for en romaskin med vannbasert motstand, så her kommer det også an på hva budsjettet ditt er. Dersom du primært kjøper romaskin for treningens skyld og ikke har noen planer om å melde deg på i den lokale roklubben er en magnetisk romaskin et utrolig godt valg. Dette er de mest vanlige typen romaskiner for hjemmebruk, og du finner et stort utvalg innen en rekke prisklasser med en rekke forskjellige egenskaper. Vår favoritt blant denne gruppen romaskiner er Master R6040 som kom på andreplass i vår romaskin test og kan vise til veldig bra resultater.

Sjekk også ut våre andre tester!

Massasjestol test

Massasjestol test banner

Massasjepistol test

Massasjepistol

El sparkesykkel test

El-sparkesykkel test

El sykkel test

El sykkel test Oslo

3D printer test

3D Printer

Airfryer test

Airfryer test 2021

Badstuovn test

Badstuovn test 2020

Tredemølle test

tredemølle test 2021

Kommentarer

  1. Pingback: Tredemølle test 2020! | Tekguide.no har delt ut best i test prisen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *