Elektrisk Badstuovn Test 2023

Badstuovn test 2020

De fleste med badstue behøver enten en vedfyrt eller en elektrisk badstuovn av høy kvalitet. Det er mange å velge mellom, så beslutningen om å kjøpe kan være skremmende. Det er imidlertid ingen grunn til bekymring fordi vi har gjort det harde arbeidet for deg. Her gir vi deg grundige anmeldelser av vår badstuovn test 2023. Vinneren i årets test er Narvi Saana badstuovn levert av Nordiskbadstu.no.

Her er en oversikt over hver og en badstuovn på topp 5 listen: 

  • 1. Narvi Saana – Elektrisk badstuovn (Best i Test).
  • 2. Harvia Cilindro Plus Spot – Elektrisk badstuovn.
  • 3. Narvi NM – Elektrisk badstuovn.
  • 4. Harvia The Wall – Elektrisk badstuovn.
  • 5. Harvia Virta – Elektrisk badstuovn.

Hvilken badstuovn passer best til deg?

Det eneste du trenger å bekymre deg for når du først bestemmer deg for badstuens utforming, er oppvarmingen. Du trenger en pålitelig badstuovn for å få varmet opp badstuen din. Men hvilken passer deg best? Hvilken kapasitet er optimal? Hvilket merke er mer holdbart? For å hjelpe deg med å finne den perfekte badstuovn, har vi gjennomført en grundig test og gir deg all informasjon du trenger å vite.

Så la oss gå gjennom dem og finne den perfekte badstuovnen …

1. Narvi Saana – Elektrisk badstuovn

badstuovn best i test

Narvi Saana badstuovn – er laget av det topprangerte finske merket Narvi. Saana badstuovn har høy varmekapasitet for både tørr og våt bruk. Badstuovnen er utrolig slitesterk og vi ble svært overrasket over resultatene den leverte under testen vår. Ikke nok med at den var utrolig enkel å håndtere, men badstuen vi satt i ble oppvarmet allerede etter kun 30 minutter. Narvi Saana badstuovn leveres med 2 ulike kW (6.8 kW og 9.0 kW). Den kommer også i 2 ulike farger (Svart og Sølv). Vi er utrolig fornøyde med kvaliteten og spesifikasjonene til Saana og den vant derfor Tekguide 2022 best i test badstueovn prisen. 

Oppvarming – Saana badstuovn er helt suverene når det kommer til oppvarming av et badsturom. Den kommer som sagt i 2 forskjellige modeller som er tilpasset til forskjellige størrelser på badstuen. 6.8 kW badstueovnen er ment til å varme opp en badstu på 5–8 m³ i mens Saana 9 kW badstuovn passer perfekt til badsturom i størrelsen fra 8–14 m³. En annen fordel med Saana modellen er dens lange oppvarmingsevne, og vann kan helles på steinene når som helst for damp, noe som gjør den veldig allsidig.

Kontroll – Noe annet vi likte spesielt godt med Saana badstuovn var det faktumet at den kom med en kontroll som gjør at du enkelt kan justere varmen, skru den av og på. Man kan til og med bestemme når som helst på døgnet badstuovnen skal begynne å varme seg opp. Du kan for eksempel bestemme at den skal skru seg på i morgen klokken 16:00 og skru seg av klokken 19:00. Høyden til Saana badstuovn gjør den ikke kun pen å se på, men det gir den plass til å romme hele 80 kg med steiner. 

Annet – Narvi sin badstuovn er laget av rustfritt stål og kommer både i fargen sølv og svart. Den har en dimensjon på 30 cm i lengden, 32 cm i bredden og 93 cm i høyden. Her får du altså en solid badstueovn som kun veier 10 kg. Høyden til Saana modellen gjør den ikke kun pen å se på, men det gir den plass til å romme hele 80 kg med steiner. 

Hvorfor vi likte den – Her har du en komplett badstuovn som leverer på alle punkter. Den er utrolig praktisk, da den veier kun 10 kg, kan romme 80 kg steiner, er laget av rustfritt stål, kommer med en kontroll med en haug av funksjoner og den varmer opp badstuen utrolig raskt. Ikke nok med dette, men sammenlignet med andre badstueovner vi har sett på markedet, så selges denne til en fornuftig pris i forhold til hva den leverer. Vi i Tekguide.no har derfor valgt å gi den karakter 6 og best i test badstuovn prisen 2022! 

2. Narvi NM – Elektrisk badstuovn

Narvi NM Badstuovn - mørk grå

Narvi NM elektrisk badstuovn Her har vi enda en badstuovn levert av det finske merke Narvi på topp 5 listen vår. Her har prisen hatt en betydning for utfallet, men denne NM modellen leverer utrolig bra i forhold til hva den koster. Her får du mye badstuovn for pengene. Denne kommer i 3 forskjellige typer: 4.5 kW, 6 kW og 9 kW, men vi har valg å kun teste 6 kW og 9 kW. Narvi er et merke som kun fokuserer på badstuovner og de beviser gang på gang at det leverer kvalitet i alle ledd.

Oppvarming – Narvi NM badstuovn leveres som sagt i flere varianter med forskjellige kW. Den billigste modellen vi testet på 6 kW er tilpasset en badstue på 6–9 m³ og topp modellen på 9 kW er tilpasset en badstue på 9–15 m³. Det vi merket under testen var at det ikke tok lange tiden før man kunne føle varme etter man skrudde på ovnen. Den var helt rå når det kom til å frigjøre varme, og det tok ikke lang tid før hele badstuen var varm. 

Intern kontroll – Her får du en badstuovn hvor du enkelt kan justere temperaturen via den interne kontrollen so, er plassert nederst på ovnen. Dette gjør den utrolig brukervennlig og den er godt egnet for alle aldersgrupper. Ettersom dette er en modell som henger på veggen, så slipper man å bøye seg så mye ned for å justere temperaturen. 

Annet – Så utenom at dette som er nevnt over så kan du forvente en badstuovn av topp kvalitet. Den har en steinkapasitet på 30 kg og en dimensjon på: Lengde 30 cm, Bredde 43 m og Høyde 58 cm. Den er også svært enkel å montere og grunnet det store steinrommet vil den gi deg en fantastisk damp. 

Hvorfor vi likte den – Det er flere grunner til at vi likte Narvi NM badstuovn. Først og fremst så en den veldig praktisk da den ikke er så stor og tar så mye plass. Likevel så må du ikke la størrelsen lure deg, denne ovnen gir en fantastisk varme og den kommer i 3 ulike versjoner med 4 forskjellige fargevarianter. Her får du en helt super badstueovn til en god pris. Vi i Tekguide har derfor valgt å gi Narvi NM en 2 plass og terningkast 5. 

4. Harvia The Wall – Elektrisk badstuovn

Harvia badstuovn
15 890 kr,- (6.8 kw) | Til butikk

Harvia Cilindro elektrisk badstuovn Produsert av det svært populære merke Harvia, som er kjent for å levere kvalitet i alle ledd. Harvia Cilindo badstuovn er ingen unntak, og her får du en badstuovn er topp kvalitet. I likhet med testvinneren så leverte Harvia Cilindo utrolig bra i testen vår og vi har ikke noe negativt å si om denne modellen. Den blir kun levert i fargen sølv og kommer også i 2 ulike varianter, 6 kW og 9 kW. Denne blir levert med en trådløs kontroll slik at du kan enkelt kan skru av og på varmen på badstuovnen. 

Oppvarming – Harvia Cilindro badstuovn modell er helt eksepsjonell når det gjelder varme. Du kan velge mellom 6 kW eller 9 kW modellen og hver av de passer ulike badsturom Den billigste modellen er best egnet for badsturom på 5–8 m³, i mens den dyrere modellen er bedre egnet for badsturom i størrelsen fra 8–14 m³. Den er passer like fint inntil en vegg som den gjør midt i badstuen og med en steinkapasitet på 90 kg kan du være sikker på at den gir deg en avslappende damp når du påfører vann på steinene. 

Trådløs Kontroll – Her også får du med en trådløs kontroll som enkelt kan festes på en vegg eller lignende. Med kontrollen til Harvia Cilindro badstuovn kan du enkelt skru av og på badstuovnen med ett enkelt trykk. Den har ikke like mange funksjoner som Narvi sin og dette trekker litt ned i testen. 

Annet – Harvia er kjent for sine eksepsjonelle badstuovner og badstuemoduler. Cilindro Plus modellen er laget i rustfritt stål og kommer i fargen sølv. Størrelsen på badstuovnen er: Lengde = 35 cm, Bredde = 35 cm og Høyde = 105 cm. Harvia sin badstuovn er litt større enn Narvi sin og den veier også 2 kg mer, altså 12 kg. 

Hvorfor vi likte den – Cilindro Plus Spot – Elektrisk badstueovn er helt suveren og den gir deg mye badstuovn for pengene. Den ser bra ut utseendemessig og har en rekke funksjoner og spesifikasjoner som overrasket oss positivt. Hvorfor denne ikke er på topp er grunnet litt mindre funksjoner sammenlignet med test vinneren. Den er også litt dyrere, noe som gjør at den havner på en solid 3 plass.

3. Harvia Cilindro Plus Spot – Elektrisk badstuovn

Elektrisk badstuovn harvi 2

Narvi The Wall elektrisk badstuovn – Harvia Wall badstuovn modellen er en klassisk og populær modell som blir brukt i mange badstuer over hele verden. Grunnen for dette er at denne modellen er solid og som de andre på listen så leverte denne meget bra i testen vår. Etter en kort stund så var den montert på veggen, og det tok ikke lange tiden før denne modellen også varmet opp badstuen vi satt i. Denne kommer i 2 varianter (6.0 kW og 9.0 kW).

Oppvarming – Den ene badstuovn varianten som blir levert med 6.0 kW er tilpasset en middels badstue med en dimensjon på et sted mellom 5–8 m³. Den andre varianten på 9.0 kW er laget for badstuer med en dimensjon på 8–14 m³. Denne også gir en varm og behagelig damp, og man kan enkelt helle vann på steinene. Den fordeler varmen godt rundt i hele badstuen og det tar ikke lange tiden før du merker at det begynner å bli varmt.

Annet – Harvia er som sagt kjent for sin kvalitet når det gjelder badstueprodukter, så ved å kjøpe en ovn fra dem så kan du være trygg på at du får en slitesterk og langvarig badstuovn. Denne modellen har en steinkapasitet på 20k og er laget av rustfritt stål. Størrelsen på badstuovnen er: Lengde 26 cm, Bredde 43 cm og Høyde 70 cm.

Hvorfor vi likte den – Vi likte Harvia The Wall da den var lett å installere og hadde de funksjonene man ser etter i en badstuovn. Det at den enkelt kan festes på veggen, gjør at den tar svært lite plass og gjør den praktisk. Den er nokså lett og er laget av holdbart og slitesterkt materiale – Rustfritt stål. Vi i Tekguide har valgt å gi den terningkast 5, og med det så kommer den på fjerde plass i testen vår. 

5. Harvia Virta – Elektrisk badstuovn

Harvi Elektrisk badstuovn test j

Harvia Virta – Harvia Virta er en robust og kompakt badstuovn som også har fått en plass på vårt topp 5 liste. Den har ikke bare et lekkert design, men den passer perfekt inn i enhver mellom stor badstue og den gir en veldig myk og god varme. Denne kommer i 6 kW og blir levert i fargen svart. Den er svært enkel å vedlikeholde og du kan forvente en avslappende og god opplevelse i badstuen din med denne ved din side. 

Oppvarming – Når det kommer til oppvarming, kan du være trygg på at Harvia Virta badstuovn leverer varene. Ikke nok med at badstuen ble oppvarmet kjapt, men varmen spredde seg godt og det var en utrolig lett og god varme. Steinrommet og varmeelementene er skilt ifra hverandre og er plassert på bakre del av badstueovnen. Dette er altså en 6kW versjon som gir en god og varm opplevelse. 

Annet – Virta badstuovn modellen er både robust og leverer gode resultater. Den er lett og vedlikeholde og har et lekkert design. Denne Harvia modellen har en steinkapasitet på hele 50kg. Badstuovnens dimensjoner er på: Lengde 44 cm, bredde 50.5 cm og høyde 87 cm. I likhet med de 4 andre modellene er denne laget av rustfritt stål og kommer kun i fargen svart. 

Hvorfor vi likte den – Hvorfor Harvia Virta badstuovn befinner seg i vårt topp 5 liste er fordi denne også leverer utrolig bra på testene våres. Likevel så har vi valgt å gi Virta badstuovn terningkast 4. Hvorfor den ikke får en 5, er grunnet prisen. Den leverer som sagt bra i testen, men sammenlignet med de andre konkurrentene, så er de vesentlig mye billigere. Likevel så anbefaler vi denne til enhver som ser etter en solid, robust og trofast badstuovn. 

Hvordan finne den perfekte badstuovn

Det finnes i all hovesak 3 badstuovn ulike kategorier når vi skal se på de ulike varmeapparatene på markedet. Da har vi først og fremst elektrisk badstuovn, deretter vedfyrt badstueovn og til slutt infrarød badstu. 

Elektrisk badstuovn

Narvi Saana badstuovn - Sølv

Det er mye å si i debatten om en elektrisk badstuovn mot vedfyrt badstueovn. Hver type har sine fordeler, så det er ikke noe riktig eller galt valg i seg selv. Det du trenger å bestemme er hvilken som er bedre for dine nåværende behov og badstu oppsett.

Etter vår mening er en elektrisk badstuovn mer praktisk da det tar vesentlig mindre tid og dedikasjon enn å skulle vedlikeholde en tradisjonell vedfyrt badstuovn. Elektrisk badstuovn svært populære og enkle å betjene og vedlikeholde. Bortsett fra strømregningene dine, har du ingenting å bekymre deg for. Hvis du leter etter bekvemmelighet og brukervennlighet, vil vi anbefale å gå for en elektrisk badstuovn.

Vedfyrt badstuovn

Med en vedfyrt badstuovn så er det å ha nok ved det eneste du trenger å tenke på når det kommer til utgifter. Du vil også måtte bruke tid på vedlikehold og det vil ta lengre tid å varme opp badstuen på denne måten. 

På den annen side, hvis du ikke har noe imot å gjøre litt ekstra arbeid, men du virkelig beundrer den nordiske livsstilen og hva badstu kulturen handler om. Den vedfyrte badstueovnen, som finnes i de fleste tradisjonelle badstuer, krever å måtte brenne tre for å holde varmen. Men det må sies at det ikke er noe som en tradisjonell vedfyrt badstueopplevelse. Så hvis det er det du er ute etter, kan du prøve en av disse

Infrarød badstuovn

Infrarød badstuovn

Selv om det ikke er noen tvil om at alle badstuer har sine egne helsemessige fordeler, tar en infrarød badstue det et hakk. Det sies at en infrarød badstue kan hjelpe med å bekjempe kreftceller, redusere tegn på aldring, øke stoffskiftet og mye mer. Det som er helt sikkert er at en infrarød badstuovn kan bidra til de generelle velværepunkter i badstuen din, vil vi naturlig nok anbefale dette.

Vær imidlertid oppmerksom på at vedlikeholdet av en slik badstuovn kan være litt mer komplisert enn de 2 andre variantene. Hvis noe skulle slutte å fungere, kan reparasjonskostnadene som er nødvendige for en infrarød badstueovn fort bli dyrt.

 

Størresle:

Det er to aspekter å vurdere her. Det første man må ta i betraktning er plassen du har. Den perfekte badstuovn må passe inn i hjemmet ditt uten å ødelegge utformingen av spa-rommet ditt.

For det andre er det også størrelsen på rommet ovnen kan varme opp. De fleste badstueovner nevner i produktspesifikasjonene at de kan varme opp en viss mengde kubikkmeter. Hvis badstuen din overstiger dette tallet, betyr det at badstuovnen er for svak for dine behov.

 

Badstuovn størrelse
Badstuovn Oppvarmingstid

Oppvarmingstid:

Det nytter ikke å kjøpe en badstuovn og måtte vente i timevis for at den skal få ønsket temperatur.  De beste badstuovnene skal kunne varme opp til god temperatur innen rimelig tid.

Hvis du ikke er sikker på om badstuen til hjemmet ditt er raskt eller sakte, eller hvis det fungerer som det skal, må du ikke glemme at du måler ytelsen med et termometer. Alle sikkerhetsbadstuer må uansett være utstyrt med badstue-termometre av sikkerhetsmessige årsaker.

 

Oppsett:

Til slutt, burde ikke det å sette opp en badstuovn selv, med mindre du har tidligere erfaring. Det skal være en fryd å motta sin nye badstuovn, uten å måtte stresse med oppsettet.

Husk at du må vurdere vanskeligheten med å sette opp en badstuovn før du bestemmer deg for den beste badstuovnen for deg. Vil du installere det selv? I så fall kan du se etter en som lover en enkel installasjon. Foretrekker å la en profesjonell gjøre jobben? Da er ikke oppsettet en faktor du trenger å vurdere.

Badstuovn oppsett

OFTE STILTE SPØRSMÅL om elektrisk badstuovn

Sikkerhet er av høy prioritet for produsentene, og de utformer badstuovn i alle størrelser og fasonger som ikke skal forårsake helseproblemer. Imidlertid bør grunnleggende tiltak tas som å ikke berøre badstuovnen når den er varm. Generelt er de trygge og skader ikke deg eller din familie.

De er ganske like fordi de begge bruker strøm som energikilde. Imidlertid vil en elektrisk badstuovn varme opp luften rundt kroppen din, og etterhvert vil denne luften varme deg opp. Mens den infrarøde badstuovnen er i stand til å varme opp kroppen din direkte ved en lavere temperatur og påvirke omgivelsene i mindre grad.

Det er flere grunner til å eie en. Bortsett fra den gode følelsen av å være i den varme luften, avgifter de også kroppen og reduserer stress. Disse helsemessige fordelene og bekvemmeligheten ved å gå inn i en privat badstu mener vi er en god nok grunn til å eie en.

Sjekk også ut våre andre tester!

Massasjestol test

Massasjestol test banner

Massasjepistol test

Massasjepistol

El sparkesykkel test

El-sparkesykkel test

El sykkel test

El sykkel test Oslo

3D printer test

3D Printer

Airfryer test

Airfryer test 2021

Romaskin test

Romaskin banner

Tredemølle test

tredemølle test 2021

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *