El Sparkesykkel Test

El-sparkesykkel test

Vi har gjennomført en el sparkesykkel test hvor vi har testet 5 forskjellige merker og gitt ut el sparkesykkel best i test prisen. Elektrisk sparkesykkel blir mer og mer populært av et par grunner.

Hvem vil ikke kjøre rundt i 20 km/t på en el sparkesykkel uten å måtte tråkke en eneste gang?

El-sparkesykkel test – Best i test 2022!

Etter å ha lest om el-sparkesykkel – oppturer og nedturer, vil du sannsynligvis vite hvilke som er de beste på markedet.

I stedet for å få deg til å gjøre all forskningen selv, og gå deg vill i massevis av el sparkesykkel anmeldelser, fant vi det vi mener er de 5 beste elektriske sparkesyklene på markedet.

Gjennom flere grundige tester har vi delt ut el sparkesykkel best i test prisen!

Vi søkte gjennom alle blogger og anmeldelser for å teste det beste av det beste, så hvis du er interessert i el sparkesykkel, bør du forsette lese vår test!

1. BYDUE S1 – El Sparkesykkel Test

el sparkesykkel best i test
7 490 kr,- | Til butikk

Bydue S1 er et nokså etablert el sparkesykkel merke fra Norge som har et valgt å fokusere kun på el sparkesykler. Bydue S1 er et godt eksempel på hvorfor de har tatt over en stor andel av markedet. Dette er en vidunderlig el sparkesykkel som gir deg utrolig mye kvalitet for pengene. I den anledning har vi valgt å kåre nettopp denne modellen til best i test el sparkesykkel 2023. 

BydueS1 er uten tvil en drøm å kjøre, og den leverer topp score i alle testene våres. De store hjulene skaper en fantastisk kjøreopplevelse og du trenger ikke å bekymre deg for sprekker og steiner i veien. Vi gir Bydue S1 terningkast 6 da den leverer godt på alle punker i testen.

Rekkevidde:

Det vi liker best med Bydue S1 modellen er den robuste konstruksjonen og den elleville rekkevidden. Bydue el sparkesykkel ble testet av en person på 95 kg og batteriet varte overraskende nok hele 40 km. Dette er en stor fordel, og for deg som skal pendle langt med en el sparkesykkel, så passer Bydue S1 helt perfekt til deg.

Fordeler:

+ 10” hjul gjør Bydue S1+ til den el sparkesykkelen med størst hjul i vår test. De store hjulene skapte en behagelig kjøreopplevelse og dette var svært positivt.

+ Med en 500W motor så kan du være sikker på at du får en el sparkesykkel med mye kraft. Denne dro godt i oppoverbakker, selv med en person på 95 kg.

+ Kjører opptil 40 km på en enkelt lading. Dette er noe man setter stor pris på, da man vil kunne slippe å måtte lade batteriet så ofte. 

Hvorfor vi likte den – Bydue har her produsert en el sparkesykkel av høy kvalitet, så vi ble positivt overrasket og må si at Bydue S1 er et fabelaktig produkt. Den robuste kvaliteten, de store hjulene og den lange rekkevidden er noen av de tingene vi likte best. Alt i alt er dette en solid el sparkesykkel som gir deg alt du trenger, pluss litt mer. Vi har derfor valgt å kåre denne el sparkesykkel modellen til best i test 2023. 

El sparkesykkel e-wheels
3990 kr,- | Til butikk

E-WHEELS E2S V2 er en av de mest populære el-sparkesyklene på markedet, og det med god grunn. Den har hver minste detalj du trenger til din el sparkesykkel for å komme deg dit du skal. Den har også diverse sikkerhetsfunksjoner som beskytter deg i mens du sykler. Det er en komplett sparkesykkel som aldri sluttet å overraske oss.

Kraftig motor og batteri

Folk ser først og fremst etter batteriets levetid og motorens hastighet. Alle de andre detaljene kommer etterpå, og det er grunnen til at vi ønsket å gi deg den veldig imponerende statistikken på E-wheels sin elektriske sparkesykkel. Denne sparkesykkelen har en hastighetsgrense på 20 km/t med sperre og 30 km/t uten med en rekkevidde på 25 kilometer på en enkelt lading.

Enorme dekk

De 8,5 ”luftfylte dekkene på denne elektriske sparkesykkelen tjener mange formål som til slutt gjør din kjøreopplevelse mye bedre. De forhindrer ikke bare slitasje på dekkene, men de gjør også turen jevnere ved å redusere sprett- effekten forårsaket av sprekker og ujevnheter i veien.

Fordeler: – El Sparkesykkel Best i Test

+ Kraftig motor som hastigheter opp til maksimalt 30km/t.

+ 25 km rekkevidde på denne elektriske sparkesykkelen er nok til å komme deg til din bestemte destinasjon og tilbake igjen.

+ 8,5 ”dekk som hjelper deg med å ha en jevnere tur når du kjører på røffe underlag.

Hvorfor vi likt den (el sparkesykkel best i test) – Enkelt sagt: E-WHEELS E2S V2 har alt du trenger for å ha en rask og jevn tur på din nye el-sparkesykkel. Det lett tilgjengelige bremsesystemet hjelper deg med å stoppe umiddelbart, noe som er viktig for din sikkerhet. Den leverte godt på alle punkter og det var desidert den beste el sparkesykkelen i testen i forhold til prisen. Derfor har vi gitt el sparkesykkel best i test prisen til E-WHEELS E2S V2.

3. Xiaomi Mi M365 – El Sparkesykkel Test

Xiaomi elektrisk sparkesykkel
2990 kr,- | Til butikk

Hvis du leter etter en elektrisk sparkesykkel for å pendle lengre destinasjoner, er Xiaomi Mi et utmerket valg. Denne el sparkesykkelen varer lenge på en enkelt batteri lading og opprettholder samme hastighet som de andre modellene på listen. Den har et lekkert design som kommer i fargene svart og hvit.

Langvarig batteri

Med alle disse elektriske sparkesyklene som bare har batterilevetid på 10 km, føler du sannsynligvis at det egentlig ikke er et godt fremkomstmiddel å bruke frem og tilbake fra jobb eller skole. Noen av oss har jobber som er langt unna og det er grunnen til at batterilevetiden på 20 kilometer er et utrolig stort pluss!

Dobbelt bremsesystem

Sikkerhetsfunksjoner er kanskje ikke alltid den mest spennende tingen å snakke om, men trygghet er verdt hver krone. Det doble bremsesystemet på Xiaomi Mi beskytter syklisten mot enhver fare foran seg. Den stopper innen 3 meter, noe som er ganske bra på 20 km/t.

Fordeler:

Det langvarige batteriet på Xiaomi Mi tar deg opp til 20 km med en enkelt lading. Med en fart på 20 km/t har du ikke noe problem med å rekke dit du skal. Det doble bremsesystemet hjelper med å beskytte deg i nødssituasjoner.

Hvorfor vi likt den – Det er ikke mange merker som fokuserer nok på sikkerhetsfunksjoner, så vi mener Xiaomi Mi er eksepsjonell på dette punktet. Batterilevetiden på 20 kilometer er også et stort pluss sammenlignet med andre merkene. Den gjorde det generelt meget bra under vår el sparkesykkel test 2023. Her kan du se Tek.no sin beskrivelse av Xiaomi Mi M365.

 

4. SparkE E9 – El Sparkesykkel Test

5490 kr,- | Til butikk

SparE E9 er en solid el-sparkesykkel. Den har mye av det du skal se etter i en elektrisk sparkesykkel. En robust el sparkesykkel med et stilrent design og god rekkevidde gjør det godt i vår el sparkesykkel test, men scorer litt lavere enn konkurrentene. Rekkevidden leverte ikke som spesifikasjonene tilsier og kvaliteten er ikke like god som andre el sparkesykler til denne prisen. 

Kraftig motor og batteri

Folk ser først og fremst etter batteriets levetid og motorens hastighet. Denne sparkesykkelen har en hastighetsgrense på 20 km/t med en rekkevidde på ca 40 kilometer på en enkelt lading. Dette er en god rekkevidde på en el-sparkesykkel, men lavere enn antatt utifra spesifikasjonene på nettsiden. Vi testet denne altså med en fartssperre på 20 km/t, selvom den også kan kjøres i 30 km/t.  Det er viktig å poengtere at maksimal lovlig fartsgrense i Norge er 20 km/t.

Enorme dekk

De 10 ”luftfylte dekkene på denne elektriske sparkesykkelen tjener mange formål som til slutt gjør din kjøreopplevelse mye bedre. De forhindrer ikke bare slitasje på dekkene, men de gjør også turen jevnere ved å redusere sprett- effekten forårsaket av sprekker og ujevnheter i veien.

Fordeler:

+ Kraftig motor som hastigheter opp til maksimalt 30km/t.

+ 40 km rekkevidde på denne elektriske sparkesykkelen er nok til å komme deg til din bestemte destinasjon og tilbake igjen.

+ 10 ”dekk som hjelper deg med å ha en jevnere tur når du kjører på røffe underlag.

Hvorfor vi likt den – Denne elektriske sparkesykkelen er meget god å kjøre og den scorer bra på alle testene våres. Den drar godt i oppoverbakker, og har slitesterke dekk. Dette er en komplett el sparkesykkel som vi mener fortjener en solid 4 plass i vår el sparkesykkel test 2023.

5. Razor E100 – El Sparkesykkel best i test for barn

El sparkesykkel razor 100
2097 kr,- | Til butikk

Hvis du leter etter en elektrisk sparkesykkel til barnet ditt, er Razor E100 det du ser etter! Dette er det perfekte transportmiddelet og har alt barnet ditt trenger for å komme seg fra og til skolen. Dette er en helhetlig god elektrisk sparkesykkel, og har funksjoner som gjør det tryggere for barn og benytte seg av el-sparkesykkel.

Rimelig hastighet og batterilevetid

Ingen vil at barnet sitt skal kjøre på rundt på en El-sparkesykkel som går i 30 km/t, det er rett og slett for farlig. Toppfarten på denne elektriske sparkesykelen er 15 km/t, noe som er akkurat nok til å få dem til skolen i tide innen 40-minutters batterilevetid. Den er bred slik at barn trygt kan stå på den, og vi mener den har et barnevennlig utseende.

Laget for barn

Ikke bare er hastigheten og batterilevetiden perfekt for barnet ditt til å komme seg til skolen og tilbake, men det er et par andre funksjoner som også passer på deres sikkerhet. Bremsesystemet er øverst på styret, og styrehøyden er justerbar for alle størrelser.

Fordeler:

+ 15 km/t er en perfekt hastighet fordi det gir dem tid til å bremse når det er nødvendig.

+ Batterilevetiden på 40 minutter er mer enn nok til å få barnet ditt til skolen og tilbake.

+ Med alle slags spesielle sikkerhetsfunksjoner er denne godt egnet til barn!

Hvorfor vi likte den – Vi likte ikke bare Razor E100, vi elsket den! Dette er den ultimate El-sparkesykkel som passer på barnas trivsel og samtidig er en utmerket metode for morro og transport! Den gjorde det utrolig bra i vår el sparkesykkel test og tok med seg best i test 2022 prisen for barn.

Hvordan vi bedømmer en el sparkesykkel i vår test

Datainnsamling

Vi bruker en høy-ytelses GPS-datalogger laget av Racelogic for å spore posisjon og hastighet av alle våre el-sparkesykler. Loggede data importeres til Circuit Tools, og vi bruker også en rekke tilpasset Python-basert skript for å analysere rå GPS-data.

For alle målinger (unntatt rekkevidde, som er veldig tidkrevende), skaffer vi vanligvis minst 3 uavhengige studier. Vi kjører også noen statistiske analyser mellom forsøkene for å kvantifisere usikkerhet i målingene våre; vi rapporterer ikke disse resultatene, men bruker dem til å validere kvaliteten på datainnsamlingen. Med dette grunnlaget, har vi kåret el sparkesykkel best i test prisen 2022!

Best i Test el sparkesykkel
El sparkesykkel test
Forhold
 • Alle tester blir utført under følgende forhold:
 • Enhver El-sparkesykkel er fulladet
 • Dekk blåses opp i henhold til produsentens spesifikasjoner
 • Sparkesykkelen er i sin maksimerte ytelsesmodus
 • Område: Vi tester en og en el-sparkesykkel i Oslo.
 • Utføres i ytelsesmodus og ikke energisparende modus.
 • El-sparkesykkelene kjøres aggressivt – maksimerer gassen når det er mulig og akselererer raskt

Hva er fordelene med å pendle med el sparkesykkel?

Lave kostnader

I vår el sparkesykkel test har vi tatt med modeller i en rekke forskjellige prisklasser. Mens den dyreste modellen i vår el sparkesykkel test Bydue 3.0+ ligger på over 10 000 kroner ligger de fleste modellene på under 5 000 kroner. Dette kan selvfølgelig ses på som en stor investering i seg selv, men det er viktig å huske at vedlikeholdskostnadene og driftskostnadene er utrolig lave. Kjøper du en el sparkesykkel i god kvalitet som modellene vi har tatt med i testen vil du dessuten kunne forvente deg en levealder på minst tre år. I de fleste tilfellene vil du sannsynligvis få minst 5 år ut av den, ja kanskje til og med så mye som 8 år dersom du behandler den bra.

Vi har sett i vår el sparkesykkel test at driftskostnaden er tilnærmet ingenting! Avhengig av strømpris og batterikapasitet vil det koste deg i overkant av 25 øre å lade en gjennomsnittlig sparkesykkel. Legger man til grunn 25 kilometer rekkevidde, vil du kunne kjøre hele 100 km før du i hele tatt har brukt opp en eneste krone. Kjører du full lading på sparkesykkelen på daglig basis 365 dager i året vil det fortsatt utgjøre under 100 kroner i strømutgifter.

Sammenlikner du med en 365-dagers årsbillett med kollektivtrafikk i Oslo som koster over 14 000 kroner vil alle forstå at her kan det fort bli store penger å spare ved å pendle til jobben med sparkesykkel. For ikke å snakke om forskjellen i forhold til gjennomsnittlige bilkostnader som ligger på langt over 50 000 kroner per år for de fleste biler.

Hvilken el sparkesykkel er den beste for pendling?

Med utgangspunkt i vår el sparkesykkel test vil vi si at vinneren E-WHEELS E2S V2 er et utrolig godt produkt som egner seg ypperlig til pendling. Her får du en perfekt balanse i forhold til rekkevidde, kapasitet og ytelse fra motoren. Den er dessuten utrolig enkel å klappe sammen og veier kun 12,5 kg som gjør den både lett og praktisk å ta med seg opp trapper, på t-banen eller på toget. Ved å klappe ned styret vil du raskt og effektivt få et bærehåndtak slik at du kan bære med deg el sparkesykkelen hvor du måtte ønske.

Dersom du kjører på mye ujevnt underlag som grus og brostein på vei til jobb vil vi anbefale deg å vurdere Bydue 3.0+ fra vår el sparkesykkel test. Dette er en modell som blir levert med store luftfylte hjul og veldig bra demping. Dette er en ganske tung modell på 23 kg, så her er det viktig å planlegge hvor du skal parkere el sparkesykkelen når du kommer på kontoret.

El sparkesykkel er bra for miljøet      

Sist, men ikke minst er bruk av el sparkesykkel veldig bra for miljøet. Spesielt gjelder dette dersom du er flink til å ta vare på el sparkesykkelen og bruker den mye som erstatning for pendling med bil. Desto flere som velger el sparkesykkel desto mindre forurensning og bedre luftkvalitet blir det, så dersom et sunnere bymiljø er viktig for deg så bør du så absolutt velge el sparkesykkel!

El sparkesykkel for barn

Tenker du på å kjøpe el sparkesykkel i gave til barnet ditt? Basert på vår omfattende el sparkesykkel test har vi sett på noen av de viktigste egenskapene du bør se etter når det gjelder modeller beregnet på barn.

Hvilken sparkesykkel modell bør du velge til barnet ditt?

Flere i Tekguide-redaksjonen har selv barn, og vi har tatt oss god tid på å teste en rekke forskjellige el sparkesykkel modeller for barn opp gjennom årene. Grunnen til at vi endte med å anbefale Razor E100 og gav den terningkast 6 i vår el sparkesykkel test er først og fremst fordi den er en trygg modell for barn i god kvalitet med alle sikkerhetsfunksjonene man kan forvente seg.

el sparkesykkel for barn

Optimale egenskaper for barn

Bremsesystemet på Razor E100 fungerer dessuten veldig bra, og styrehåndtaket er justerbart slik at man kan tilpasse el sparkesykkelen nøyaktig til barnets høyde. Dette er en el sparkesykkel man kan ha det utrolig gøy med samtidig som foreldre ikke trenger å bekymre seg for at den skal bryte sammen. Fotstøtten er dessuten ekstra bred, slik at barnet får et godt feste med benet og kan lettere holde balansen. Makshastigheten på 15 km/t og 40 minutter rekkevidde er akkurat passe for å unngå unødvendig risiko.

El sparkesykler – hva bør man være oppmerksom på?

Skal du bruke el sparkesykkel for første gang? Lurer du på hva de største risikomomentene er? Her har vi samlet noen gode råd og tips.

Øv før du begir deg ut i trafikken med el sparkesykkel

Før du kaster deg ut i trafikken er det viktig å finne et sted uten trafikk hvor du kan trene på å holde balansen, svinge, bremse og bli vant til akselerasjonen. Vi anbefaler deg å trene på:

 • Finne balansepunktet når du starter å kjøre og når du stopper 
 • Bruke bremsene i forskjellige situasjoner som på flatmark og i nedoverbakke
 • Øv på å svinge og stoppe el sparkesykkelen – lag gjerne en egen øvelsesbane 
 • Øv på å snu deg for å sjekke biler som kommer bakfra når du skal krysse veien

Spesielt når det gjelder barn er det viktig å legge vekt på mye trening, men også voksne bør ta seg noen treningsrunder i et område uten trafikk til å begynne med.

Sett deg inn i trafikkreglene

Usikker på hvor du har lov til å kjøre med el sparkesykkel? Sett deg inn i trafikkreglene slik at du kjører sikkert og kommer deg frem på en trygg måte. Husk at barn ikke har samme erfaring som voksne i trafikken, så det kan lønne seg å gå igjennom de helt grunnleggende reglene som vikeplikt, skilter, hvordan gi tegn, fartsgrenser og hvordan vise hensyn til medtrafikanter og fotgjengere for å unngå farlige situasjoner.

Barn har ikke like lett for å forutse trafikkfarlige situasjoner som voksne fordi de ikke har den nødvendige erfaringen, så her vil vi anbefale å fore poden med teskje for å være på den sikre siden.

el sparkesykkel for barn
barnehjelm

Aldersgrense og bruk av hjelm

Trygg Trafikk anbefaler 12-årsgrense på el sparkesykkel. El sparkesykler faller for øvrig under mikromobilitet begrepet noe som innebærer at reglene er de samme som for sykler. Derfor er det heller ikke overraskende at hjelm blir anbefalt på det sterkeste (for både voksne og barn).

Bruk av sykkelhjelm er det beste og viktigste middelet du har for å unngå større og mindre skader mot hodet, så ikke nøl med å skaffe deg en solid hjelm.

Vis hensyn til fotgjengere 

El sparkesykkel er et kjøretøy, og derfor har fotgjengere alltid prioritet når du kjører på fortau og gangfelt. Bruk av el sparkesykkel på fortau er tillatt når det er få fotgjengere og man ikke er til hinder.

Husk at man har et ansvar for å vise hensyn til gående og man bør alltid kjøre på lav hastighet når man beveger seg gjennom et område med mange mennesker.  

fotgjenger el sykkel

Sjekk også ut våre andre tester!

Massasjestol test

Massasjestol test banner

Massasjepistol test

Massasjepistol

Romaskin test

Romaskin banner

El sykkel test

El sykkel test Oslo

3D printer test

3D Printer

Airfryer test

Airfryer test 2021

Badstuovn test

Badstuovn test 2020

Tredemølle test

tredemølle test 2021

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *