Gassgrill Test 2022

gassgrill test weber 2021

Inneholder annonsørlenker

Gassgrill test 2022! Når grillsesongen nærmer seg er det på tide å sjekke grillen. Mange velger gå til anskaffelse av en gassgrill. Det er mange gode modeller tilgjengelige i dag. Du bør derfor bruke tid på å finne en gassgrill som passer ditt bruk. I den forbindelse er det viktig å vurdere hvor stor grill du har behov for. Vinner av vår gassgrill test er Weber Genesis ll E410 levert av bakerenogkokken.no

Når du skal velge gassgrill bør du ta hensyn til grillflaten. Hvor stor grillflate du har bruk for, avgjøres av hvor mye du vanligvis griller om gangen. Dette er også avgjørende for hvor stort grillareal du har behov for. I vår Gassgrill test 2022 har vi derfor valgt å kåre de 5 beste modellene som passer til årets grillsesong.

Gassgrillene ble vurdert etter disse spesifikasjonene:

Når du skal vurdere hvilken gassgrill som passer, er det flere faktorer å ta hensyn til. I vår gassgrill test har vi derfor valgt å ta utgangspunkt i kjente leverandører som Weber, Nordic Season og Char-Broil. Dette er produsenter som er kjent for å levere kvalitetsgriller. Når sesongens grillmat skal forberedes er en gassgrill det beste alternativet.

  • Grillflate: Gassgriller leveres i ulike størrelser. Dette avgjøres først og fremst av hvor stor grillflate det er. Grillflaten er avgjørende for hvor mye du kan grille på en gang. Enkelte gassgriller har også flere typer grillflater.
  • Grillareal:  En gassgrill som har et stort grillareal gjør det mulig å forbedre grillmat til flere personer samtidig. Et stort grillareal gjør at du har kapasitet til å grille flere typer mat. Enkelte gassgriller har flere grillrister og høydenivåer. 
  • Indirekte grilling: Ved å la være å bruke en brenner, oppnås det som betegnes som indirekte grilling. Du plasserer noe mat på den kalde delen, mens resten av maten plasseres varmt. 
  • Sidebrennere: En sidebrenner passer perfekt til deg som ønsker å tilberede mat på en kokeplate eller lignende. Ved bruk av en sidebrenner kan du koke ris eller saus, om du har behov for det. 
  • Antall gassbrennere: Vi har vurdere gassgriller med opptil fire gassbrennere. Dette gjør at du kan tilberede mat ved bruk av høy varme. Du kan også velge å skru av en av gassbrennerne mens du griller.

Sjekk ut topp 5 gassgrill test 2022:

1. Weber Genesis II E410 – Gassgrill

Weber gassgrill best i test
13 995 kr,- | Til butikk

Weber gassgrill er kjent for å være i god kvalitet. Du kan derfor få stort utbytte av hvilken som helst modell fra Weber. Derimot har vi vurdert Weber Genesis II E410 – gassgrill som best i vår Gassgrill test 2022. Dette er derfor en gassgrill som skiller seg ut blant de andre gassgrillene, som presenteres i vår gassgrill test med terningkast 6.

Grillflate: Er du på jakt etter en gassgrill med stor grillflate, bør du velge Weber gassgrill. Her får du en gassgrill med en stor grillflate. Det er derfor lett å holde oversikten over grillmaten når du griller. Den store grillflaten gjør det mulig å grille til flere personer på en gang. Et lokk bidrar effektivt til at temperaturen er jevn.

Grillareal: Hvis du velger en gassgrill med to eller flere grillflater, er grillflaten gjerne stor. De fleste gassgriller leveres med lokk. Dette lokket bidrar til at det blir enklere å holde maten varm om den må stå litt. Weber gassgrill har et grillareal som rommer to hyller og en sidebrenner. Det er også plass til 4 gassbrennere.

Indirekte grilling: Ved bruk av indirekte grilling kan du tilberede maten forskjellig. Dette er en gassgrill som har en stor nok grillflate til at du kan bruke indirekte grilling. Du har tilgang til fire effektive gassbrennere. Ved å slå av en gassbrenner kan du grille indirekte på grillflaten. Det store lokket bidrar til en jevn temperatur, der gassbrenneren er slått av. 

Sidebrennere: Weber gassgrill Genesis II E410 har ikke sidebrenner. Derimot er det mulig med indirekte grilling. Du kan også benytte deg av en praktisk varmehylle. Denne kan brukes til å varme hamburgerbrød eller annet tilbehør. Den har en åpen hylleløsning og praktiske sidebord. Her kan du oppbevare grillutstyr og annet tilbehør.

Antall gassbrennere: Weber gassgrill har fire praktiske gassbrennere. Dette bidrar til at gassgrillen raskt blir varm. Den er også veldig enkel å betjene i forhold til mange andre griller. Denne gassgrillen har en enkel opptenningsfunksjon. Den jevne varmen bidrar til at du får et godt grillresultat. Du får derfor en effektiv gassgrill med mange gode egenskaper.

Justerbar termostat: En justerbar termostat gjør det enkelt å justere varmen mens du griller. En  Weber gassgrill Genesis II E410 har et meget godt GS4-grillsystem. Ved bruk av en iGrill3-funksjon oppnår du meget gode grillresultater. Denne funksjonen er et termometer som kan kobles med en iGrill-app, ved bruk av Bluetooth.

Effekt: Weber gassgrill Genesis II E410 har en effekt på 14 000 watt. Dette gjør at du grillingen foregår raskt og effektivt. Ved bruk av iGrill-funksjonen måler du raskt kjernetemperaturen på grillmaten. Når temperaturen er riktig får du et varsel på mobilen din. Du kan bruke sidebordet til å plassere krydder, tilbehør og serveringsfat.

2. Weber Spirit Premium EX-315 – Gassgrill

gassgrill weber test
8697 kr,- | Til butikk

Weber Spirit Premium EX-315 er en funksjonell gassgrill med mange praktiske løsninger. Den har en middels stor grillflate. Dette gjør at du enkelt holder oversikt over grillmaten som tilberedes. Du kan både grille indirekte ved bruk av lokket og du kan også tilberede tilbehør som saus, poteter og ris ved bruk av en sidebrenner. Denne Weber modellen leverer suverene resultater og får en velfortjent 2 plass og terningkast 6. 

Grillflate: Dette er en gassgrill med en medium grillflate. Den er allikevel stor nok til at du lett kan holde oversikten over når grillmaten er ferdig. Du kan også benytte deg av indirekte grilling om du ønsker det. Ved bruk av lokket bevares en jevn temperatur på grillmaten. Dette er en praktisk løsning som bidrar til en effektiv tilberedning.

Grillareal: Weber gassgrill har et grillareal på 60 x 44 cm. Inkludert i dette grillarealet er det en grillflate, sidebrenner, lukket grillskap og en beskyttelse for gassflasken. Den leveres i et sort og elegant design. Du kan derfor plassere den godt synlig på terrassen. Benytt deg av et praktisk sidebord når du har behov for ekstra plass.

Indirekte grilling: Når du griller ved bruk av Weber gassgrill kan du benytte deg av funksjonen indirekte grilling. Ved bruk av lokket oppnår du en jevn temperatur på grillmaten. Det benyttes en Sear station funksjon for at du skal oppnå maksimal varmeeffekt. Her får du derfor en funksjonell gassgrill som kan tilberede mye grillmat.

Sidebrennere: Weber gassgrill har en praktisk sidebrenner. Dette er en funksjon som gjør det mulig å koke mat mens du griller. Du kan derfor tilberede tilbehør uten at du behøver å bruke tid på kjøkkenet. Sidebrenneren kan blant annet tilberede ris, poteter og saus. Dette er en derfor gassgrill som i stor grad fungerer som et velutstyrt utekjøkken.

Antall gassbrennere:  Weber Spirit Premium EX-315 har to gassbrennere. Dette er en kvalitetsgrill som raskt gir fra seg den temperaturen som er ønskelig. Du kan derfor tilberede mye grillmat på en gang. Dette uten at du behøver å vente lenge på at den skal bli varm nok. Gassbrennerne er plassert slik at de ikke er synlige når den er i bruk.

Justerbar termostat: Ved å justere termostaten får du raskt den temperaturen som er ønskelig. Du kan derfor tilpasse temperaturen til den maten som skal tilberedes. Ved behov kan du også benytte indirekte grill. Det er også mulig å bruke sidebrenneren om du ønsker å tilberede sauser og annet tilbehør.

Effekt: Weber gassgrill har en effekt på 9500 watt. Gassgrillen varmes effektivt på kort tid. Du slipper å bruke tid på å vente til grillen er varm nok. Dette gjør at du raskt kan begynne grillingen. Du kan justere temperaturen ved å bruke lokket. Når du lukker lokket oppnår du en jevn temperatur på maten.

3. Sunwind Vilja – Gassgrill

gassgrill weber test
3890 kr,- | Til butikk

Vi har valgt å rangere Sunwind Vilja gassgrill som nummer fire i vår gassgrill test. Dette er en meget god gassgrill med en medium grillflate. Du kan derfor tilberede mye smakfull grillmat på en gang. Den har 3 kraftige gassbrennere som effektivt bidrar til at det oppnås ønsket temperatur.

Grillflate: Sunwind gassgrill leveres med en middels stor grillflate. Du får derfor raskt oversikt over grillmaten mens du griller. Du regulerer temperaturen ved å bruke det funksjonelle lokket. Dette er en moderne gassgrill som er svært brukervennlig. Du kan også regulere temperaturen ved å bruke et termometer.

Grillareal: Dette er en effektiv gassgrill med et grillareal på 59 x 42. Den tar derfor ikke stor plass på terrassen. Den kan flyttes ved bruk av praktisk transporthjul. Du kan derfor sette den bort når den ikke er i bruk. Den leveres med et stort oppbevaringsskap der du kan plassere tilbehør, krydder og grillutstyr når den er i bruk. 

Indirekte grilling: Sunwind Vilja gassgrill tillater bruk av indirekte grilling. Dette er en funksjon som gjør at du kan tilberede grillmat, ved bruk av ulike temperaturer. Du regulerer denne funksjonen ved å justere termostaten slik at en av gassbrennerne ikke er i bruk. Deretter plasserer du grillmaten på grillristen som ikke er varm.

Sidebrennere: Her får du en gassgrill som blir levert uten sidebrennere. Likevel har den en unik oppvarmingsevne og bli meget imponert over hvor godt denne gassgrillen beholder varmen. Et problem som ofte oppstår med flere modeller, er at varmen ikke klarer å holde seg når mat blir plassert på grillen. Dette er da ikke tilfelle med Sunwind Vilja gassgrill. 

Antall gassbrennere: Her får du en gassgrill som leveres med 3 gassbrennere. Dette gjør at den fungerer effektivt for deg som ønsker å tilberede mye grillmat på en gang. Gassbrennerne er laget i rustfritt stål. Dette er derfor en gassgrill som er lett å vedlikeholde hele grillsesongen. Den er laget av materialer som gjør at den varer i mange år.

Justerbar termostat: Dette er en effektiv gassgrill som tilbereder maten raskt. Derimot leveres den ikke med en justerbar termostat. Hvis du skal justere temperaturen kan du bruke lokket. Her kan du også se hvilken temperatur det er under lokket mens du griller.

Effekt: Sunwind Vilja gassgrill har en effekt på 10 500 watt. Den er derfor effektiv til å grille maten som skal tilberedes. Dette er en gassgrill som har stor kapasitet. Den rengjøres ved at du skrur alle gassbrennerne på en høy temperatur. Deretter lar du den stå i 10 minutter uten at den er i bruk.

4. Char-Broil 4400S – Gassgrill

Char gassgrill test
5499 kr,- | Til butikk

Vi har rangert Char-Broil gassgrill som nummer 4 i vår Gassgrill test 2022. Dette tilsier at den stiller sterkt i forhold til mange andre gassgriller som er tilgjengelig i dag. Den har en stor grillflate som kan brukes til å tilberede smakfulle grillretter. Den leveres med både sidebrenner og en termostat som kan justeres ved behov.

Grillflate: Her får du en gassgrill som har en stor og funksjonell grillflate. Char-Broil gassgrill er derfor en gassgrill som kan tilberede mye grillmat på en gang. Med god planlegging kan du derfor forberede hele måltidet utendørs. Du starter gassgrillen ved å trykke på en knapp. Deretter brukes det en Char-Broil teknologi når grillmaten skal varmes.

Grillareal: Char-Broil gassgrill har et grillareal på 76,6 x 44, 5. Du har derfor god plass når du skal tilberede grillmaten. Du kan benytte deg av de praktiske sidebordene om du har behov for mer plass. Under grillflaten er det et praktisk skap med hyller. Du kan også benytte deg av sidehyllene om du trenger mer plass mens du griller.

Indirekte grilling: Dette er en praktisk gassgrill med mulighet for indirekte grilling. For å kunne grille indirekte må du skru av den ene gassbrenneren. Deretter plasserer du maten på grillristen som ikke er varm. Du kan så lukke lokket for å oppnå en jevn temperatur inni grillen. Slik tilbereder du smakfulle grillmåltider på en effektiv måte.

Sidebrennere: Her får du en gassgrill med en praktisk sidebrenner. Denne sidebrenneren er i rustfritt stål. Den er derfor enkel å vedlikeholde. Du kan tilberede tilbehør til grillmaten utendørs om du ønsker det. Ved å bruke en sidebrenner kan du koke ris, poteter og saus. Ved behov kan du bruke sidebordet mens du tilbereder grillmaten.

Antall gassbrennere: Char-Broil gassgrill har totalt fire gassbrennere. Disse gassbrennerne bidrar til at den fungerer optimalt mens du bruker den. Ved behov kan du slå av en gassbrenner for å bruke funksjonen som betegnes som indirekte grilling. Det anbefales å bruke lokket til å regulere temperaturen. Ved behov kan du også benytte sidebrenneren til å tilberede saus og lignende.

Justerbar termostat: En av egenskapene til Char-Broil gassgrill er at du kan justere termostaten slik du ønsker. For at det skal oppnås en jevn temperatur brukes det en Tru-Infrared funksjon. Denne effektive funksjonen varmer gassgrillen raskt og effektivt. Dette tilsier at maten som grilles aldri kommer i direkte kontakt med flammen.

Effekt: Dette er en gassgrill som leveres med en effekt på 9 400 watt. Den er derfor effektiv når den griller maten. For å oppnå en jevn temperatur bør du bruke lokket. Dette lokket er konstruert for å gi grillmaten den temperaturen som er nødvendig. Sidebrenneren har en effekt på 3 800 watt. Du kan derfor tilberede smakfull grillmat med tilbehør.

5. Weber Spirit II E-210 – Gassgrill

weber gassgrill 2021
4995 kr,- | Til butikk

I vår Gassgrill test 2022 har  vi valgt å rangere Weber Spirit II E-210 gassgrill på en god femte plass. Du kan derfor trygt investere i denne praktiske gassgrillen. Grillflaten er stor nok til at du kan tilberede mye mat på en gang. Det er også mulig å tilberede maten ved bruk av indirekte grilling. Du justerer enkelt temperaturen.

Grillflate: Weber gassgrill leveres med en middels stor grillflate. Dette tilsier at du har god oversikt over grillmaten som tilberedes til enhver tid. Ved å bruke lokket beholder du varmen selv om ikke temperaturen er høy. Du kan også benytte indirekte varme om du ønsker det. Dette er en gassgrill som har et effektivt fetthåndteringssystem.

Grillareal: Her får du en gassgrill med et grillareal på 51 x 46 cm. Den kan derfor plasseres på terrassen uten at den tar mye plass. Den har et åpent hyllesystem som er plassert under grillflaten. Den har en sidehylle som kan brukes mens du griller. Den har også to transporthjul som gjør at den kan flyttes ved behov.

Indirekte grilling: Weber gassgrill er tilrettelagt for indirekte grilling. Du regulerer denne funksjonen ved å justere gassbrennerne og plassere maten riktig på grillristen. Dette er derfor en gassgrill som kan tilberede grillmaten på flere måter. Ved å tilberede maten på riktig måte oppnår du den beste grillsmaken.

Sidebrennere: Weber Spirit II E-210 gassgrill leveres uten sidebrennere. I stedet får du tilgang til to romslige sidehyller som kan justeres ved behov. Disse praktiske sidebordene kan brukes om du har behov for bordplass når du griller. Dette er derfor en funksjonell gassgrill som passer for deg som liker å invitere på grillmat. 

Antall gassbrennere: Weber gassgrill fungerer ved bruk av to gassbrennere. Den er derfor ikke den kraftigste blant Weber sine gassgriller. Temperaturen kan justeres etter behov. Du kan derfor tilberede smakfulle grillretter. En iGrill3-funksjon gjør det mulig å bruke en app på mobilen din. Denne appen varsler når temperaturen er riktig i forhold til maten som skal tilberedes. 

Justerbar termostat: Du kan justere temperaturen ved bruk av en effektiv termostat. Varmen kan derfor tilpasses den maten som skal tilberedes. Slik oppnår du et perfekt resultat på sommerens grillmat. Du kan bruke lokket for å justere temperaturen ytterligere. På denne måten holder maten seg varm på en temperert måte, mens du griller.

Effekt: Dette er en Weber gassgrill som har en effekt på 9500 Watt. Ved bruk av gassbrenneren regulerer du varmen mens du griller. Du oppnår raskt den temperaturen som er nødvendig for å grille maten som skal tilberedes. Her får du en gassgrill med porselensemaljerte GBS-grillrister. Et fetthåndteringssystem bidrar til at grillristene er enkle å vedlikeholde.

Velg en praktisk gassgrill

Mange velger å investere i en ny grill før grillsesongen begynner. Du kan selvsagt gå for den klassiske kullgrillen. Derimot velger stadig flere grillentusiaster gassgrill. I vår gassgrill test 2022 har vi valgt å vurdere fem ulike gassgriller. Dette er gassgriller fra de anerkjente produsentene Weber, Nordic Season og Char-Broil.

Det tar ikke lang tid før det oppnås en tilfredsstillende temperatur i en gassgrill. Du trenger ikke å bruke tid på tennvæske og annet opptenningstilbehør. Enkelte gassgriller startes ved at du trykker eller skrur på en knapp. Du kan også justere temperaturen underveis i grillingen. Dette gjør det mulig å tilpasse stekingen i forhold til det som tilberedes.

Flere gode egenskaper med en gassgrill

En gassgrill har flere gode egenskaper sammenlignet med andre typer griller. I tillegg til å kunne justere temperaturen underveis i grillingen, kan du også benytte en sidebrenner. På mange gassgriller fungerer denne sidebrenneren som en kokeplate. Du kan derfor bruke den til å tilberede saus, grønnsaker, ris eller annet tilbehør.

På mange gassgriller kan du skru av en gassbrenner. Du bruker deretter lokket for å bevare temperaturen. Denne måten å grille på betegnes som indirekte grilling. Slik kan du grille mat som ikke nødvendigvis skal tilberedes ved bruk av høy varme. Mange gassgriller leveres med et varmeskap eller hylle, som kan holde grillmaten varm.

gassgrill sommer

Velg riktig størrelse på din gassgrill

Det er ikke alle som har plass til en stor gassgrill i hagen eller på terrassen. Det kan derfor være en fordel å velge en gassgrill ut fra størrelse. I vår gassgrill test har vi derfor vurdert både grillflate og grillareal. Dette er to viktige egenskaper som bør tas hensyn til når du skal bestemme hvilken gassgrill som passer.

Størrelsen på en gassgrill kan også bestemmes ut fra den totale høyden og bredden. Dette er mål som er avgjørende for om den passer der den skal stå. Du får også gassgriller med transporthjul. Du kan derfor flytte den når den ikke er i bruk. Størrelsen har også noe å si for hvor mange gassbrennere den har.

steketid grill test

Ta hensyn til farge og design

Når du skal velge en gassgrill  bør du ta hensyn til design og farge. Stadig flere bruker tid på eksteriør i dag. Designet på grillen har derfor stor betydning for mange. En gassgrill kan variere i både fasong, størrelse og farge. Du bør derfor bruke tid på å finne en gassgrill som passer inn i din hage eller terrasse.

I dag kan du velge blant en rekke moderne og tradisjonelle design. Dagens gassgriller leveres også i mange farger. De fleste velger allikevel å gå for den klassiske gassgrillen som fungerer som et lite utekjøkken. En slik gassgrill har gjerne rom for både lagring og oppbevaring av diverse grillutstyr. I dag kan du velge blant mye praktiske grilltilbehør.

Praktisk tilbehør til gassgrillen

Når grillsesongen nærmer seg bør du sørge for at du har alt du trenger til gassgrillen. Du bør sørge for at du har funksjonelle grillrister. De ulike grillristene er gjerne tilpasset ulike bruksområder. Det finnes også kurver som er tilpasset til bruk direkte på grillen. Disse kurvene brukes for å samle kjøtt, fisk eller grønnsaker på ett sted mens du griller.

Mange velger også å bruke grillfat eller grilltepper. Dette er tilbehør som skal brukes direkte på grillristen. Du kan tilberede en smakfull pizza ved bruk av en pizzastein. Med riktig tilbehør blir det enklere å grille. Mange gassgriller leveres med både sidebrenner og varmeskap. Du kan derfor tilberede grillmaten på mange måter.

Lær deg riktig grillteknikk

Når du har sørget for at grillutstyret er orden bør du finne ut hvordan utstyret skal brukes. De ulike gassgrillene har en rekke funksjoner som du bør lære deg å bruke. Indirekte og direkte grilling er teknikker som du bør lære deg med en gang. Direkte grilling tilsier at maten grilles direkte på en varmekilde.

Indirekte grilling tilsier derimot at du ikke plasserer maten direkte på varmekilden. I stedet bruker du lokket til å holde varmen jevn. Du kan kombinere indirekte og direkte grilling om du ønsker det. Du oppnår også et god resultat om du pakker maten inn i folie. Ved å bruke riktig grillteknikk oppnår du det beste resultatet.

grillet biff

Bruk tid på vedlikehold av gassgrillen

En gassgrill kan vare i mange år om den vedlikeholdes riktig. Den bør derfor rengjøres både før og etter bruk. Det anbefales at du brenner risten etter at du er ferdig med å grille. Dette gjør du ved å skru på varmen, mens lokket er på. For å oppnå det beste resultatet bør du også benytte en grillbørste.

Dersom grillristen er laget i støpejern, bør du pensle den med olje etter rengjøring. Dette hindrer at det danner seg rust på risten. Du unngår også at matrester setter seg fast på grillristen, mens du bruker den. Du bør alltid foreta en sjekk av slangen som hører til gassflasken. Denne bør ikke ha noen form for lekkasje.

Vaske gassgrill

Gjør grillen klar for vinteren

Du bør alltid sjekke at regulatoren fungerer slik den skal. Regulatoren er plassert på toppen av gassflasken. Den skal ha en synlig trykkmåler plassert på utsiden. I løpet av grillsesongen bør grillen rengjøres både innvendig og utvendig. Du kan også bruke et trekk når den ikke er i bruk. Slik sikrer du at den varer i mange år.

Når grillsesongen nærmer seg slutten, er det på tide å foreta noe vedlikehold. Du bør rengjøre gassgrillen før du setter den bort for vinteren. Du bør brenne grillristen for å få bort matrester. Det kan også være nødvendig å bruke en grillrens. Du bør demontere gassflasken før du lagrer gassgrillen. Den kan derimot lagres både innendørs og utendørs.

Oppdatert Gassgrill test 2022

I vår Gassgrill test 2022 har i vurdert fem gassgriller fra kjente leverandører. Dette er gassgriller som stiller stekt i forhold til andre griller som er å få i dag. Vi har blant annet tatt hensyn til grillflaten og grillareal. Samtlige gassgriller i testen har medium til stor grillflate. Grillarealet omfatter gjerne både sidebrenner og sidebord.

Når grillsesongen nærmer seg er det viktig å sørge for at grillen er klar til bruk. Dersom den ikke fungerer slik den skal, bør du vurdere å gå til anskaffelse av en ny gassgrill. I den forbindelse bør du vurdere hvilke egenskaper som er viktig for deg. De ulike gassgrillene byr på flere nyttige grillfunksjoner.

Sjekk også ut våre andre tester!

Massasjestol test

Massasjestol test banner

Massasjepistol test

Massasjepistol

El sparkesykkel test

El-sparkesykkel test

Badstuovn test

Badstuovn test 2020

Luftfukter test

Luftfukter test 2021

Airfryer test

Airfryer test 2021

El sykkel test

El sykkel test Oslo

Støvsuger test

støvsuger test

Romaskin test

Romaskin banner

3D printer test

3D Printer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *