Tredemølle Test 2023

tredemølle test 2021

Tekguide.no har gjennomfør tredemølle test 2023! En tredemølle er en allsidig treningsmaskin som lar forbrukeren gå, jogge eller løpe så langt de måtte ønske uten å måtte flytte på seg en eneste meter. Tredemøllen gir effektiv cardio trening, og den passer perfekt til deg som ønsker å få en varierende økt som både forbrenner kalorier og øker kondisjon.

Hvilken tredemølle er best i test og hvordan skal jeg velge?

Når du velger tredemølle, er det viktig å velge riktig maskin slik at du kan innse de mange fordelene du kan lese om senere i artikkelen.

Her er noen av de beste tredemøllene på markedet akkurat nå. De ser alle ut til å være i høy etterspørsel, og i tillegg er de de beste i forskjellige tredemølletester, eller de gir kjøperen virkelig god valuta for pengene.

Tredemølle i vår test:

WalkingPad K15 – Tredemølle Best i test

tredemølle walkingpad k15 - best i test

Maks stigning: 4%

8792 kr,- | Til butikk

WalkingPad K15 passer perfekt til deg som leter etter en tredemølle med gode allsidige treningsevner og en rekke nyttige funksjoner. Dette er en komplett modell som blir levert med alle de funksjonene man ser etter i en tredemølle. Her kan du blant annet justere hastigheten fra 0,8 – 15 Km/t. Den blir også levert med et Threadflex dempesystem, noe som gjør den svært brukervennlig. Vi ble positvit overrasket over resultatene til WalkingPad K15 og du kan lese mer om vår tredemølle test nedenfor.

Denne modellen blir levert med en kraftig motor, noe som gjør at den tåler daglig bruk. Den blir også levert med en løpeflate som er på størrelsen 1200 x 480 mm. Når du trener for løp med høyere stigninger, vil du sette pris på denne tredemøllens evne til å nå en 4% stigning. Dett er noe som bedre simulerer bakker enn de fleste andre tredemøller – det er enkelt å justere den både opp og ned, også, selv mens du løper.

WalkingPad K15 har også en rekke tekniske funksjoner, inkludert en stor skjerm som viser både hastighet, tid, distanse, kalorier, stigning og puls. Den blir levert med 3 forhåndsinnstilte programmer. Dette sørger for at du kan få en variert treningsøkt og tilpasse den etter egne preferanser. 

Alt i alt er dette en tredemølle av topp kvalitet som leverer helt utrolige resultater. Den overrasket oss gang på gang under vår tredemølle test og det var ingen tvil om at dette var den beste modellen i forhold til prisen. Etter å ha vurdert en rekke forskjellige punkter, så har vi valgt å gi WalkingPad K15 terningkast 6. Dette får den ettersom den leverer på alle tester og blir levert med de funksjonene man ser etter i en tredemølle. Vi har valgt å gi K15 best i test prisen 2023.

Les hele testen

2. ProForm Power 995i

Tredemølle mest for pengene

Maks stigning: 15%

16 999 kr,- | Til butikk

ProForm Power 995i er en helt suveren og den passer til enhver person. Her får du mye tredemølle for pengene, og denne overrasket oss positivt under vår test. Denne tredemøllen var veldig komfortabel å trene med. Noen av grunnene for dette er: støtdempere av høy kvalitet, bred løpeplate og en stor skjerm som gir oversikt over treningen din.

Tredemøllen inkluderer en innebygd iFit-modul som gir det muligheten til å bruke din egen telefon eller nettbrett til å løpe hvor du vil i verden. Videre så kommer ProForm Power 995i med hele 30 ulike treningsprogrammer! Du kan altså bruke akkurat det treningsprogrammet som passer deg best, og variere treningen din når du måtte ønske. Her har du både programmer for nybegynnere og maratonløpere.

Du kan enkelt og raskt endre både hastighet og stigning. Maks hastighet går opp til 22 km./ t, og du kan øke stigningen med opptil 15%. Skjermen har også innebygd Bluetooth, så det vil være mulig å «koble» til et trådløst hjertefrekvensbelte for å trene pulsen. I tillegg er det mulig å koble til en telefon eller et nettbrett, slik at du kan lytte til favorittmusikken din gjennom de integrerte høyttalerne mens du jogger.

ProForm en god, sammenleggbar og billig tredemølle, som scorer bra under vår test. Hvis du ønsker behagelig tredemølle med alle funksjonene du trenger til en billig penge, så er denne perfekt til deg. Det spesielle ProShox dempningssystemet gir god fjæring slik at du kan forhindre vondter i for eksempel akillessenen. ProForm Power 995is kraftige 3HK-motor er optimal for lange turer. Denne vinner mest for pengene prisen under vår test da dette er en fulkommen tredemølle til en veldig billig penge. 

Les hele testen

Sportsmaster T300 – Tredemølle Test

Tredemølle-test-Sportsmaster-918x800

Maks stigning: 15%

32 500 kr,- | Til butikk

Sportsmaster T300 tredemølle er en utmerket tredemølle i høy kvalitet som kan håndtere opptil 150 kg. Det er en tredemølle som kan brukes både til hjemmebruk av den ambisiøse løperen, og til bedrifter og treningssentre. Sportsmaster får generelt gode anmeldelser, og deres tredemølle er absolutt ikke noe unntak, det fikk vi opplevd under vår test. Sportsmaster produkter er et veldig godt valg, spesielt hvis du vil ha en tredemølle der prisen gjenspeiler kvaliteten.

Beltet har veldig god støtdemping på overflaten. Støtdemperne har blitt testet mange ganger i utviklingsprosessen, og det har vist seg å gi en reduksjon på hele 40%, sammenlignet med å løpe på for eksempel asfalt. I tillegg er skjermen brukervennlig og gir deg all informasjon du trenger om blant annet: hastighet, økning, tid, distanse, kaloriforbruk og hjertefrekvens. Beltet er utstyrt med en kraftig vekselstrømsmotor som har en toppfart på 22 km / t. som kan takle en økning på opptil 15%. 

Muligheten for at du både kan løpe opp og ned gir den perfekte muligheten til å trene i kupert terreng uten å forlate hjemmet. Mange tredemøller er utstyrt med en DC-motor, mens en AC-motor, som denne tredemøllen er utstyrt med, en en motor med flere fordeler som:

  • Lengre levetid
  • Mindre vedlikehold
  • Få mer ut av hestekrefter
  • Stillegående

Sportsmaster er kjent for å levere produkter av god kvalitet og dere T300 tredemølle imponerte oss. Den var utrolig behagelig å bruke, og med en stor skjerm har man full oversikt over treningsøkten. Vi har hatt strenge kritrerer under vår tredemølle test, og Sportsmaster sin T300 stoppet ikke å levere gode resultater. Vi har derfor kåret denne blandt top 5 beste tredemøller på markedet i Norge. 

Les hele testen

Circle M7 AC – Tredemølle Test

Tredemølle test circle m7

Maks stigning: 18%

53 625 kr,- | Til butikk

Circle M7 AC tredemølle er en av de beste tredemøllene på markedet. Dette er en  solid og kraftig tredemølle. Mange kan la seg skremme av prisen, men dette er en  tredemølle som brukes på treningssentre og er ment for profesjonelt bruk. Tredemøllen består av flere funksjoner som gjør den veldig brukervennlig. Det er også plass til enten telefon, nettbrett eller en bok om du ønsker underholdning mens du løper.

Dette er en tredemølle for deg som er ambisiøs eller treningssenteret. Den plettfrie tredemøllen Circle M7 drives av en AC-motor med 3 hestekrefter som leverer opptil hele 8 hestekrefter ved full effekt. Maks stigningen på denne tredemøllen går hele veien til 18%. 

Tredemøllen har myke støtdempere, noe som får tredemøllen til å føles veldig komfortabel ut. Det er også bedre for ledd og muskulatur sammenlignet med løping på harde overflater. Treningssentre er nødt til å ha en nødstopp-knapp på tredemøllene sine, og dette følger med når du kjøper en Circle M7 AC.

Det var helt klart at Circle M7 AC skulle være en del av top 5 listen i vår tredemølle test, da både kvalitet og brukeropplevelse var helt eksepsjonelt. Hvorfor den ikke kommer høyere opp på listen er grunnet prisen sammenlignet med produktet. Dette er en tredemølle for de spesielt interesserte, så med mindre du er utrolig ambisiøs med treningen og du tenker å bruke den mange timer om dagen, så anbefaler vi heller at du kjøper en rimeligere modell.

Les hele testen

Toorx TRX-45 S – Tredemølle Test

Motor HK: 2/3

9120 kr,- | Til butikk

Denne tredemøllen til hjemmebruk fra Toorx kan brukes både av deg som vil begynne å løpe fordi du vil komme i bedre form, og av deg som trenger restitusjon etter for eksempel en skade. Du kan justere hastigheten og stigningen med veldig rolige intervaller, slik at du alltid har muligheten til å føle hva du og skaden din tåler og trenger. Dette er en tredemølle som gjorde det veldig bra på vår test sammenlignet men prisen.

Denne tredemøllen anbefaler vi spesielt til nybegynnere, da den er billig og enkelt å bruke. Du har kanskje prøvd å løpe på tredemølle i et treningsstudio tidligere, der datamaskinen var mer forvirrende enn gunstig. Datamaskinen på Toorx TRX-45 S har en veldig tydelig LCD-skjerm som viser verdier, avstand, tid og kalorier. I tillegg er 12 treningsprogrammer forhåndsinnstilt.

Datamaskinen har også muligheten til å teste kroppsfett, slik at du kan følge opp treningen. Motoren i denne tredemøllen har 12 nivåer der du har muligheten til å justere skråningen. Dette gir en utfordring for de fleste løpere, uavhengig av nivå. Det som er fordelen med denne tredemøllen er at den er såpass lett. Selvom Toorx sin tredemølle veier lite, så tåler den faktisk opp til 110 kg brukervekt, noe som er utrolig bra. 

Alt i alt er vi svært fornøyde med Toorx og som alle de andre modellene så leverte den gode resultater i vår tredemølle test. Dette er en tredemølle som gir deg det du forventer + litt ekstra. Den gir deg mye tredemølle for pengene, og grunnen for at den ikke fikk bedre enn terningkast 4 er grunnet litt dårligere spesifikasjoner sammenlignet med de over. Likevel en bra tredemølle som vi anbefaler på det sterkeste. 

Les hele testen

Muskler som drar fordel av tredemølle

Tredemølle test trening

Her får du oversikt over musklene som drar nytte av tredemølle, samt en beskrivelse av dem og hva de brukes til. Deretter blir det sett litt på sirkulasjonssystemet og hvordan en tredemølle kan forbedre den.

Vil du supplere løpetreningen din med annen trening som aktiverer overkroppen mer? Ta en titt på testen vår om den beste romaskinen her.

Tredemølle test pro

Trening på tredemølle

For å få optimal effekt av å løpe på tredemølle, er det behov for målrettet trening.

Selv de mest hardføre løperne som tilhører elitenivå, bruker tredemølle. Maratonløpere trener opptil 3 timer innendørs på tredemøllen.

Å løpe innendørs på tredemølle har mange helsemessige fordeler. Det kan øke kondisjonen, være skade forebyggende og hjelpe muskelaturen din betraktelig.

Med en tredemølle kan du holde øye med forskjellige instrumenter i form av termostater, du kan etablere løp i oppoverbakke eller stille maskinen til å skåne leddene dine. 

Hvordan vedlikeholder du tredemøllen?

Hvis du har valgt å investere i tredemølle, er det også viktig at du vedlikeholder tredemøllen slik at den varer så lenge som mulig. Noen ting må du gjøre oftere for at tredemøllen skal fungere optimalt.

Det er viktig at du tørker av tredemøllen hver gang du har brukt den. Hvis du svetter mye og det renner ned i maskinen, kan du risikere at noen av metalldelene på tredemøllen ruster. I tillegg kan den også samle mye bakterier.

Det anbefales også at du sjekker tredemøllen på tredemøllen minst en gang i uke for å se etter tegn for slitasje. Hvis du bruker maskinen regelmessig, er det også lurt å fjerne støv og smuss når det samler seg på maskinen. Støvet kommer vanligvis fra sålene på skoene dine, ikke fra maskinen

Ofte stilte spørmsål

Vi har vært ute på det norske markedet, og testet de mest populære tredemøllene i Norge. Vi har blant annet sett på kvalitet, løpeopplevelse og sikkerhet. Basert på disse kriteriene har vi kåret Sole F85 tredemølle som best i test.

I vår tredemølle test har vi også sett på modellen som er best sammenlignet med prisen. ProForm Power 995i er en tredemølle er komplett og solid og selges til en fornuftig pris.

En tredemølle kan være en god ide å anskaffe, enten du skal begynne å løpe eller du har gjort det lenge. Det gir deg muligheten til å trene til enhver tid på dagen, hele året – uavhengig av norskt vær. I tillegg kan en god tredemølle gi positiv effekt til muskler og ledd i kroppen din da de er støtdempende. Vi håper at vår tredemølle test har gitt deg et bedre overblikk over hva som finnes på markedet.

Det er stor forskjell i prisene på tredemøller, alt avhengig av kvalitet og funksjoner. Hvis dette er din første tredemølle, og hvis du ikke har de store kravene, kan du få en utmerket tredemølle til 10 000 – 12 000 kr. Hvis du vil ha det beste av det beste, kan du forvente å måtte bruke over 25 000 kr. Vi har kåret 5 ulike modeller i forskjellige prisklasser i vår tredemølle test.

Sjekk også ut våre andre tester!

Romaskin test

Romaskin banner

Massasjepistol test

Massasjepistol

Massasjestol test

Massasjestol test banner

El sparkesykkel test

El sparkesykkel best i test

Airfryer test

Airfryer test 2021

Elektrisk badstuovn 

Badstuovn test 2020

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *