Luftfukter Test 2021

Luftfukter test 2021

Luftfukter test 2021 – I vår luftfukter test skal vi se på de fem forskjellige luftfukter modellene som nådde helt opp i testen gjennomført av ekspertene fra Tekguide.no. Det er et stort marked for luftfuktere i Norge, og derfor var det mange produkter å velge mellom til denne luftfukter testen. Vinneren av testen er Wilfa Tåke Hue-6B luftfukter som selges hos Power.no. Her har vi kommet frem til de fem beste modellene vi anbefaler mest i 2021. 

Hvordan har vi vurdert hver luftfukter?

For å vurdere ulike luftfukter modeller opp hverandre i en test, er det nødvendig å sette opp noen kriterier for hvordan de forskjellige luftfukterne skal vurderes. Derfor har vi valgt å sammenligne de forskjellige spesifikasjonene som er aktuelle, og vurdert dem etter følgende kriterier:

Utseende og design – En luftfukter vil også bli stående synlig i hjemmet, og derfor ønsker vi å vurdere hvordan hver modell er designet i vår luftfukter test. Her er vi opptatt av at designet skal anses som tidløst og passe inn i de fleste hjem.

Lydnivå – Vi er også veldig opptatt av å vurdere støynivået i vår luftfukter test da det kan være en kilde til støy i hjemmet. Dersom luftfukteren skal plasseres i stuen eller soverommet er det vesentlig at den ikke lager for mye bakgrunnsstøy.

Smart tilkobling og teknologi – Vi vurderer hvilke ekstra funksjoner hver luftfukter er utstyrt med. Har den en medfølgende app, touchskjerm eller fysiske knapper? Kan den stilles inn til forskjellige moduser til forskjellige tidspunkt på døgnet?

Kapasitet – Hvor store rom er de ulike luftfukter modellene i stand til å håndtere? Hvor stor er vannbeholderen og hvor lenge den kan gå på en tank? Fungerer den best i små rom, eller kan den også håndtere store åpne rom?

Brukervennlighet –  Når den gjennomsnittlige nordmannen skal kjøpe en luftfukter og ta den i bruk, er det å anse som svært viktig at den er enkel å håndtere for folk flest. Vi har derfor vurdert de ulike programmene og hvordan de er å operere.

Her finner du de 5 beste modellene –  luftfukter test 2021:

1. Wilfa Tåke Hue-6B – Luftfukter

luftfukter best i test
999 kr,- | Til butikk
Utseende og design

Wilfa er en lukrativ luftfukter som ser både stilig og moderne ut. Den er svart med en blank glatt overflate, og kommer til å gli rett inn i de fleste moderne norske hjem. Den kommer til å gjøre seg som en pen kontrast i lyse rom, mens den vil bli godt kamuflert mellom maskiner, pc-skjermer, tastatur og mus på spillrommet. Det er ingen tvil om at Wilfa luftfukter best i test er en sikker vinner. 

Lydnivå

Dette er en utrolig stillegående luftfukter og den kan enkelt kan brukes i alle rom. Den kan uten problemer plasseres i barnerommet eller soverommet, og vil ikke forstyrre nattesøvnen. Uansett program og tidsintervall den er stilt inn på, vil den gå nesten ubemerket hele tiden. Poenget med denne Wilfa luftfukter er ikke at den skal bli sett og hørt, men den skal opprettholde luftfuktigheten på et sunt og komfortabelt nivå.

Smarttilkobling og teknologi

Denne luftfukteren har ingen tilkobling til internett, men den har flere smarte teknologier som gjør den ypperlig til alle hjem. For å sørge for optimal luftfuktighet har denne luftfukteren en innebygget hygrostat som kontinuerlig måler luftfuktigheten i rommet. Med denne måleren vil luftfukteren vite når målet er nådd, og automatisk stoppe slik at ønsket luftfuktighet ikke overskrides. Wilfa luftfukter har også en ioniseringsfunksjon som bidrar til at luftfuktigheten i rommet blir bedre og friskere.

Kapasitet

Vi er spesielt imponert over kapasiteten til denne luftfukter modellen. Den kan håndtere rom i størrelser opp til 35m², noe som gjør den aktuell for de fleste rom. Med en vanntank på 6 liter kan den holde på i mange timer av gangen uten påfyll, og man kan justere tiden fra 1 til 12 timer.

Brukervennlighet

Wilfa tåke hue-6b luftfukter har imponert oss i form av brukervennlighet. Touch-skjermen på fremsiden av apparatet er enkelt å bruke, og det er lett å finne frem til de forskjellige innstillingene. Uten mye styr eller mye lesing i bruksanvisning er det fort gjort å lære seg funksjonene. Man kan enkelt endrer mellom varm og kald dis, justere hvor mange timer den skal gå av gangen, og hvilken luftfuktighet man ønsker at den skal stilles inn på. Wilfa luftfukter forteller oss også når det er på tide å fylle på vann slik at man ikke behøver å passe på dette selv.

 

2. Stadler Form Eva Liten – Luftfukter

Stadler luftfukter liten
2089 kr,- | Til butikk
Utseende og design

Ønsker man seg en luftfukter som øker luftfuktigheten samtidig som den har et elegant design, så er det denne luftfukteren man vil ha. Den kommer både i svart og hvit slik at man kan velge den modellen som passer best inn i hjemmet. Dette er en luftfukter som skal plasseres på gulvet og ikke på bord eller hyller. Modellen er ikke veldig stor eller ruvende, og den har et slankt, stilrent og tidløst design som passer inn i de fleste hjem.

Lydnivå

Denne luftfukteren er ekstremt stillegående, og på lavest lydnivå og program gir den ikke mer støy enn 24dB. Det maksimale lydnivået er så stille som 34dB. Det er svært imponerende for en luftfukter å være, og vi er særdeles imponert over lydnivået.  Ikke bare er den god til å øke luftfuktigheten, men den klarer å gjøre det nesten uten å lage noe lyd. Dette gjør at den passer perfekt inn uansett hvilket rom du trenger den i, og den kan vel å godt brukes ved siden av tv-en som på soverommet. Den kommer verken til å forstyrre for favorittfilmen eller nattesøvnen, selv på maks lydnivå.

Smarttilkobling og design

Luftfukteren fra Stadler har heller ikke internettilkobling, men den er allikevel utstyrt med moderne teknologi og smarte funksjoner som imponerer oss stort. Først og fremst må vi trekke frem at den er tilpasset bruk med eteriske oljer. Stadler luftfukter har en egen beholder til eteriske oljer. Man kan altså kombinere en komfortabel og helsemessig luftfuktighet med duften av beroligende eller energigivende oljer som lavendel eller sitrus. Dampen blir også sendt rett oppover i 1,4 meter, slik at den passer best til å stå på gulvet. Den medfølgende fjernkontrollen fungerer både som fjernkontroll og som ekstern sensor til å måle luftfuktigheten.

Kapasitet

Vanntanken i denne luftfukteren er på 4 liter, men den er så effektiv i bruk at denne luftfukteren har en driftstid på hele 30 timer før den trenger å fylles på nytt. Den kan håndtere lokaler på opptil 50 kvadratmeter, men den større modellen kan håndtere rom på 80

Brukervennlighet

Vi liker utrolig godt at denne luftfukteren har en fjernkontroll som gjør det enkelt å styre apparatet fra der man befinner seg. På denne måten trenger man ikke reise seg fra sofaen, bøye seg ned til apparatet på gulvet, eller flytte den fra plassen sin for å endre på innstillingene. Det er en liten oversiktlig skjerm som viser hvilket program som er valgt. Man klikker seg bare gjennom de forskjellige valgene med de brukervennlige knappene på fjernkontrollen. Denne luftfukteren kan absolutt alle få til å bruke.

 

3. Duux Beam Smart – Luftfukter

Duux luftfukter test 2021
2664 kr,- | Til butikk
Utseende og design

En utrolig stilren og pen luftfukter er det som møter oss når vi skal teste Duux Beam Smart. Denne kommer i både svart og hvit utførelse, og har et moderne design som passer inn i alle dagens stiler. Modellen er en svært slank og nokså høy enhet, slik at den tar opp lite plass på gulvet.

Lydnivå

Spesielt imponerende er det lave støynivået på denne luftfukteren. Uansett hvilket program og effektnivå den stilles inn på er den særdeles stillegående, og måler aldri over 32dB. Dette betyr at den enkelt kan brukes ved siden av barnesengen, inne på soverommet eller ved siden av tv-en uten å by på forstyrrende støy.

Smarttilkobling og design

Denne luftfukteren har både fjernkontroll og smarttilkobling til app på smarttelefonen. På denne måten har man muligheten til å stille inn luftfukteren både fra en fjernkontroll, og fjernstyrt fra en smarttelefon. Den vil gjennom appen kunne varsle deg om nivået på vanntanken og når den må fylles på. Den varsler også om når den har nådd ønsket luftfuktighet i rommet, og når den eventuelt slår seg av. På Duux Beam luftfukter kan man også se en godt opplyst LED skjerm som viser hvilke innstillinger luftfukteren er innstilt på.

Kapasitet

Denne Duux luftfukter modellen har kapasitet til å håndtere rom på opp til 40 kvadratmeter uten problemer. Den har en vannbeholder på 5 liter, og har en driftstid på hele 25 timer. Den selvregulerende hygrostaten sørger også for at den aldri overskrider den ønskede luftfuktigheten du har stilt den inn til.

Brukervennlighet

Når man blir tilbudt flere valgmuligheter for styring av luftfukteren så blir vi med en gang imponert i vår luftfukter test. Vi synes det er veldig brukervennlig at man har flere alternativer. Man kan både kan styre enheten fra telefonen dersom man foretrekker denne metoden, eller via fjernkontrollen dersom man foretrekker dette. Den store LED skjermen viser tydelig hva man har stilt luftfukteren inn på, og gjør det enkelt å navigere mellom programvalgene. Det er enkelt å forstå hvilke tidsinnstillinger man har tilgang til å velge. Man kan stille både tidsintervall, automatisk stopp ved ønsket luftfuktighet, sette på nattmodus, stille inn ønsket dampmengde, og hvilket effektnivå den skal være på.

 

4. Stadler Form Oskar Big – Luftfukter

Stadler luftfukter test
2999 kr,- | Til butikk
Utseende og design

Dette er en robust luftfukter som ikke bare er flott å se på, men den er også både stilren og kommer til å passe inn uansett hvordan man har designet rommet sitt. Den har stilige LED lamper som indikerer hvilket program som er valgt. Disse kan både dimmes ned eller slås helt av dersom den skal plasseres på soverommet. På denne måten kan luftfukteren gi god luftfuktighet nesten helt uten å være synlig.

Lydnivå

Denne maskinen er større enn de andre i vår luftfukter test, og dermed har den også litt høyere støynivå på full effekt. Til tross for dette har den imponerende lavt støynivå. Ved maks effekt kommer man ikke til å bli plaget av lyden selv når man har den på soverommet og skal sovne til de ulike programmene.

Smarttilkobling og design

En av de veldig smarte funksjonene til denne luftfukteren er det at den skrur seg automatisk av når vanntanken er tom. Dette gjør at at man ikke risikerer å la den fortsette å gå selv om den er tom for vann. I tillegg har den støvfilter og antibakterielt filter inni som kan fjernes og byttes ut. Disse sørger for å fjerne bakterier og gir deg et enda bedre inneklima. En egen indikator vil også vise når det er på tide å bytte filter. Hygrostaten som er innebygget vil sørge for at luftfuktigheten holdes på ønsket optimalt nivå. Vi må også trekke frem det lave strømforbruket til denne Duux Beam luftfukter. Selv om dette er den største i testen, så har den også det desidert laveste strømforbruket av alle i Tekguide sin luftfukter test.

Kapasitet

Med stor maskin følger også stor kapasitet som seg hør og bør i en luftfukter test. Denne enheten er skapt til å kunne håndtere rom og lokaler på opptil 100 kvadratmeter. Dette betyr at den kan håndtere store åpne stue- og kjøkkenløsninger. Den kan også håndtere store stue- og gangløsninger, og mange andre rom av gangen så lenge dørene står åpne og man lar luften gli gjennom.

Brukervennlighet

Denne luftfukter modellen er svært enkel å stille inn. Den har et eget lokk der vannet skal fylles på slik at det ikke er mulig å ta feil av hvordan dette gjøres. I samme åpning er det også et eget lite rom til eteriske oljekapsler slik at man kan kombinere økt luftfuktighet med en behagelig duft med ønsket effekt. Eteriske oljer kan påvirke både humøret og energinivået ditt. Her kan man eksperimentere med forskjellige dufter som lavendel, sitrus, mynte og andre dufter, og kjenne etter de forskjellige effektene.

 

5. Duux Motion White – Luftfukter

Duux airfryer test 2021
3399 kr,- | Til butikk
Utseende og design

Dette er en relativt stor luftfukter, men den passer allikevel bra inn i de fleste norske rom med sine rette linjer og hvite farge. Den veier litt mer enn de andre luftfukter modellene i vår samle test. Dette kan komme godt med for dem som for eksempel har husdyr i hus som springer rundt og kan velte ting som står på gulvet. Ellers har den også et flott og rektangulært design. Dette sørger for at den ikke bryter med andre stiler eller fasonger i rommet, og derfor vil den passe inn over alt.

Lydnivå

På maks effekt er denne luftfukteren fortsatt svært stillegående. Den vil altså ikke forstyrre nattesøvn eller andre aktiviteter. Den kan enkelt plasseres i stuen ved siden av tv-en uten å lage unødvendig støy. Den kan også plasseres på barnerommet ved siden av barnesengen.

Smarttilkobling og design

Duux Motion White luftfukter har et enkelt og lite touchdisplay på fremsiden. Dette gjør det mulig å justere de forskjellige effektene og tidsinnstillingene. Her kan man stille inn hygrostaten til ønsket luftfuktighet, sette på auto-stoppen på alt fra 1 til 12 timer, og man kan sette den i nattmodus slik at den automatisk dimmer lysene fra panelet. Duux Motion luftfukter er ikke bare god til å øke luftfuktigheten i rommet. Den kan nemlig også brukes som en 2 i 1 maskin som renser luften med sine innebyggede filtre, samtidig som den tilfører ekstra fuktighet for et optimalt inneklima.

Kapasitet

Den fire liters vannbeholderen kombinert med den lave effekten gjør at Duux luftfukter har stor kapasitet og en driftstid på 12 timer. Den kan håndtere rom på opptil 40 kvadratmeter, som inkluderer de aller fleste soverom og stuer i Norge.

Brukervennlighet

Med en slik luftfukter er det lite vanskeligheter. Den er svært enkel å navigere og stille inn med de få lettfattelige touchknappene på fremsiden. Knappene er utstyrt med hvert sitt lille ikon som indikerer hva knappen gjør. Dette gjør den meget brukervennlig. Rett under touchknappene ser man også et flott LED display som viser hvilken innstilling som er valgt. Her kan man også enkelt navigere mellom de forskjellige programvalgene.

Et bedre inneklima med en luftfukter

Hva betyr optimalt inneklima?

Det optimale inneklimaet for mennesker er likt hele året og i alle verdensdeler. Hvordan man oppnår dette inneklimaet vil variere sterkt både fra land til land, og fra sesong til sesong. Dette er fordi uteklimaet påvirker inneklimaet i stor grad uten bruk av luftfukter. Det er derfor viktig å tilpasse måten man behandler luften innendørs på for å møte sesongens utfordringer. Mange bruker luftfuktere for å sørge for at luften ikke blir for tørr innendørs.

Lav eller høy luftfuktighet?

Det finnes noen tall som beskriver hva den optimale inneluften skal være. Disse tallene avhenger også av både temperatur og årstid. På sommeren er temperaturene både innendørs og utendørs ofte svært høye. Da kan luftfuktigheten godt være opp mot 60%, men det anbefales ikke å være høyere enn dette. Om vinteren er det kaldt utendørs og da bør den relative luftfuktigheten i oppvarmede oppholdsrom være mellom 20% og 40%. I kalde rom derimot kan den være opp til 50%. Ved å bruke en luftfukter, kan du enkelt justere dette og sørge for en optimal luftfuktighet.

Hva er forskjellen på ulike luftfukter modeller?

Da luftfukter kom på markedet på 80-tallet var det lite kunnskap om hva denne innretningen faktisk gjorde, og lite forskning på konsekvensene av å ta den i bruk. På denne tiden var luftfuktere laget slik at de varmet opp vannet til en temperatur der det starter å fordampe, men uten å koke vannet. Det de på denne tiden ikke tenkte over var at denne temperaturen er ideell for bakterier, og derfor skapte luftfuktere en optimal grobunn for mugg og andre bakterier. Heldigvis har teknologien kommet en lang vei siden den gangen, og dagens moderne luftfukter modeller bruker en annen metode og teknologi for å få vannet til å fordampe, og skaper derfor ikke ideelle omstendigheter for bakterier og mugg. Alle luftfukterne i denne luftfukter testen er ultrasoniske luftfuktere, mens det finnes også varm damp luftfuktere, evaporativ luftfukter og luftvaskere.

Hvorfor kjøpe luftfukter?

Hovedsakelig går man til innkjøp av en luftfukter enten fordi man føler at luften er for tørr, eller fordi man har benyttet en hygrostat i boligen og funnet ut at luftfuktigheten er for lav. De aller fleste som kjøper luftfuktere vil nok si at de har kjøpt den fordi de ønsker å motarbeide tørr luft, men det er også en del som går til innkjøp av luftfuktere for å lindre allergier eller astma. 

De aller fleste som kjøper luftfuktere bruker den på barnerommet eller på soverommet da det ofte er disse rommene som føles mest tørre, og som får lite annen tilførsel av fuktighet til luften. I stuen, kjøkken og andre oppholdsrom er det ofte mange andre elementer som spiller inn, men få av disse elementene påvirker luftfuktigheten på soverommet, og derfor er det som oftest her man plasserer en luftfukter.

luftfukter beskrivelse

Sjekk også ut våre andre tester!

Massasjestol test

Massasjestol test banner

Massasjepistol test

Massasjepistol

El sparkesykkel test

El-sparkesykkel test

Badstuovn test

Badstuovn test 2020

Smartklokke test

smartklokke test 2021

Airfryer test

Airfryer test 2021

El sykkel test

El sykkel test Oslo

Støvsuger test

støvsuger test

Romaskin test

Romaskin banner

3D printer test

3D Printer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *