Luftfukter Test 2023

Luftfukter test 2021

Luftfukter test 2023 – I vår luftfukter test skal vi se på de fem forskjellige luftfukter modellene som nådde helt opp i testen gjennomført av ekspertene fra Tekguide.no. Det er et stort marked for luftfuktere i Norge, og derfor var det mange produkter å velge mellom til denne luftfukter testen. Vinneren av testen er Levoit 600 Hybrid luftfukter som selges hos Levoit.no. Her har vi kommet frem til de fem beste modellene vi anbefaler mest i 2023. 

Hvordan har vi vurdert hver luftfukter?

For å vurdere ulike luftfukter modeller opp hverandre i en test, er det nødvendig å sette opp noen kriterier for hvordan de forskjellige luftfukterne skal vurderes. Derfor har vi valgt å sammenligne de forskjellige spesifikasjonene som er aktuelle, og vurdert dem etter følgende kriterier:

Utseende og design – En luftfukter vil også bli stående synlig i hjemmet, og derfor ønsker vi å vurdere hvordan hver modell er designet i vår luftfukter test. Her er vi opptatt av at designet skal anses som tidløst og passe inn i de fleste hjem.

Lydnivå – Vi er også veldig opptatt av å vurdere støynivået i vår luftfukter test da det kan være en kilde til støy i hjemmet. Dersom luftfukteren skal plasseres i stuen eller soverommet er det vesentlig at den ikke lager for mye bakgrunnsstøy.

Smart tilkobling og teknologi – Vi vurderer hvilke ekstra funksjoner hver luftfukter er utstyrt med. Har den en medfølgende app, touchskjerm eller fysiske knapper? Kan den stilles inn til forskjellige moduser til forskjellige tidspunkt på døgnet?

Kapasitet – Hvor store rom er de ulike luftfukter modellene i stand til å håndtere? Hvor stor er vannbeholderen og hvor lenge den kan gå på en tank? Fungerer den best i små rom, eller kan den også håndtere store åpne rom?

Brukervennlighet –  Når den gjennomsnittlige nordmannen skal kjøpe en luftfukter og ta den i bruk, er det å anse som svært viktig at den er enkel å håndtere for folk flest. Vi har derfor vurdert de ulike programmene og hvordan de er å operere.

Her finner du de 6 beste modellene –  luftfukter test 2023:

1. Levoit 600 Hybrid – Luftfukter

Luftfutker best i test 2023
2499 kr,- | Til butikk

Levoit 600 Hybrid er en luftfukter som passer perfekt for deg som ønsker bedre luftfuktighet inne. Her får du en effektiv luftfukter med en vanntank på totalt 6 liter. Den fungerer utmerket i et rom på opptil 70 m². I vår Luftfukter test 2023 har vi gitt modellen Levoit 600 Hybryd terningkast 6.

Vanntank:

Denne modellen leveres med en vanntank på totalt 6 liter. Her får du derfor en vanntank som varer lenge uten at den må etterfylles med vann. Den kan virke i opptil 60 timer med kontinuerlig bruk. Dette er en luftfukter som veier 2, 95 kg og leveres i dimensjonene 28,7 x 17,8 x 26,7 cm. Den er liten og elegant i designet.

Maks romstørrelse:

Her får du en funksjonell og praktisk luftfukter som fungerer i rom med en størrelse på opptil 70 m². Vår luftfukter test viser at denne modellen er effektiv for riktig luftfuktighet inne hele året og den sprer fukten svært godt. Du bestemmer selv hvor du ønsker å plassere den. Levoit 600 Hybrid luftfukter kan fint plasseres i en stue med åpen kjøkkenløsning.

Nivåer:

Denne luftfukteren kan justeres på tre ulike nivåer. Du bestemmer derfor selv hvilken effekt du ønsker til enhver tid. Den er enkel å stille inn det nivået du ønsker å bruke. Den kan også brukes i et auto-modus, slik at du slipper å justere effekten selv. Du velger ønsket nivå ved bruk av et praktisk kontrollpanel eller fjernkontroll.

Lydnivå:

Luftfukteren Levoit 600 Hybrid er svært stillegående. Du merker derfor ikke stort av denne luftfukteren når den er i bruk. Vår luftfukter test viser likevel at dette er en luftfukter som er effektiv og svært kraftig. Du oppnår raskt et forfriskende resultat der luftkvaliteten er tilfredsstillende.

Konklusjon:

I vår Luftfukter test har vi valgt å gi denne luftfukteren fra Levoit terningkast 6. Ikke noe med at dette er en suveren luftfukter, men den kan også brukes som en aroma diffusor med eteriske oljer. Dette er den ideelle løsningen for deg som ønsker bedre luftfuktighet inne i et mellomstort/stort rom. Du kan velge mellom alternativene kald eller varm og den tilbyr både sovemodus og har en innebygd nattlampe. Her får du mye luftfukter for pengene og vi har derfor valgt å kåre Levoit 600 Hybrid som best i test. 

 

2. Levoit Classic 300 Smart – Luftfukter

Levoit luftfukter smart tekguide
1999 kr,- | Til butikk

Levoit Classic 300 Smart  er en luftfukter som raskt fornyer inneklimaet i boligen din. Den kan brukes og styres med touch-panel eller ved hjelp av en VeSync-app. Ved bruk av denne appen kan du justere tid, nivåer og funksjoner via smarttelefonen din. Via Google Home eller Alexa, kan den styres via stemmebruk. Dette er derfor en praktisk og smart luftfukter som kan brukes i alle hjem. I vår luftfukter test har denne luftfukteren fått terningkast 6.

Vanntank:

Denne modellen leverte eksepsjonelle resultater i vår luftfukter test. En av grunnene til dette er den store vanntanken som totalt rommer 6 liter. Dette er derfor en luftfukter som kan stå å virke opptil 60 timer før du må etterfylle vanntanken. Denne praktiske modellen måler 25 x 19 x 34 cm og har en samlet vekt på 2 kg.

Maks romstørrelse:

Luftfukteren Levoit Classic 300 Smart fungerer i rom på opptil 47 m². Her får du derfor en luftfukter som gir bedre luftfuktighet inne i boligen din. Denne modellen passer like bra i et av boligens store rom som den gjør i et mindre rom. Våre tester viser at denne modellen oppretter inneklimaet på en tilstrekkelig måte.

Nivåer:

Dette er en luftfukter som fungerer ved bruk av et touch-panel eller en Vesync-app. Du kan derfor justere de ulike nivåene ved bruk av smarttelefonen din. Den kan også brukes sammen med Google Assistant. Du kan stille den inn på Auto Mode for å få automatisk tilpasset luftfuktighet i rommet. Den kan også stilles inn manuelt ved å velge blant tre ulike nivåer. Denne modellen har også en aromaterapi-funksjon hvor man kan bruke eteriske oljer.

Lydnivå:

Levoit Classic 300 Smart kan brukes med nattlys på 50 %, 100 % eller avslått. Den kan også brukes ved at du stiller den inn ved hjelp av en tidsplan. Du kan også bruke appen til dette formålet. Du slipper derfor å befinne deg i nærheten av luftfukteren når den skal stilles inn. Lyden er på maks 30 dB.

Konklusjon:

Levoit Classic 300 Smart er effektiv for deg som ønsker bedre luftfuktighet inne i boligen. Dette apparatet fungerer utmerket for deg som ønsker et moderne og smart alternativ. Den scorer svære bra på alle de ulike testene våres og vi har derfor valgt å gi den terningkast 6 og en solid 2 plass. 

 

3. Levoit Classic 300 Smart – Luftfukter

Stadler luftfukter liten
1569 kr,- | Til butikk
Utseende og design

Ønsker man seg en luftfukter som øker luftfuktigheten samtidig som den har et elegant design, så er det denne luftfukteren man vil ha. Den kommer både i svart og hvit slik at man kan velge den modellen som passer best inn i hjemmet. Dette er en luftfukter som skal plasseres på gulvet og ikke på bord eller hyller. Modellen er ikke veldig stor eller ruvende, og den har et slankt, stilrent og tidløst design som passer inn i de fleste hjem.

Lydnivå

Denne luftfukteren er ekstremt stillegående, og på lavest lydnivå og program gir den ikke mer støy enn 24dB. Det maksimale lydnivået er så stille som 34dB. Det er svært imponerende for en luftfukter å være, og vi er særdeles imponert over lydnivået.  Ikke bare er den god til å øke luftfuktigheten, men den klarer å gjøre det nesten uten å lage noe lyd. Dette gjør at den passer perfekt inn uansett hvilket rom du trenger den i, og den kan vel å godt brukes ved siden av tv-en som på soverommet. Den kommer verken til å forstyrre for favorittfilmen eller nattesøvnen, selv på maks lydnivå.

Smarttilkobling og design

Luftfukteren fra Stadler har heller ikke internettilkobling, men den er allikevel utstyrt med moderne teknologi og smarte funksjoner som imponerer oss stort. Først og fremst må vi trekke frem at den er tilpasset bruk med eteriske oljer. Stadler luftfukter har en egen beholder til eteriske oljer. Man kan altså kombinere en komfortabel og helsemessig luftfuktighet med duften av beroligende eller energigivende oljer som lavendel eller sitrus. Dampen blir også sendt rett oppover i 1,4 meter, slik at den passer best til å stå på gulvet. Den medfølgende fjernkontrollen fungerer både som fjernkontroll og som ekstern sensor til å måle luftfuktigheten.

Kapasitet

Vanntanken i denne luftfukteren er på 4 liter, men den er så effektiv i bruk at denne luftfukteren har en driftstid på hele 30 timer før den trenger å fylles på nytt. Den kan håndtere lokaler på opptil 50 kvadratmeter, men den større modellen kan håndtere rom på 80

Brukervennlighet

Vi liker utrolig godt at denne luftfukteren har en fjernkontroll som gjør det enkelt å styre apparatet fra der man befinner seg. På denne måten trenger man ikke reise seg fra sofaen, bøye seg ned til apparatet på gulvet, eller flytte den fra plassen sin for å endre på innstillingene. Det er en liten oversiktlig skjerm som viser hvilket program som er valgt. Man klikker seg bare gjennom de forskjellige valgene med de brukervennlige knappene på fjernkontrollen. Denne luftfukteren kan absolutt alle få til å bruke.

 

4. Duux Beam Smart – Luftfukter

Duux luftfukter test 2021
2295 kr,- | Til butikk
Utseende og design

En utrolig stilren og pen luftfukter er det som møter oss når vi skal teste Duux Beam Smart. Denne kommer i både svart og hvit utførelse, og har et moderne design som passer inn i alle dagens stiler. Modellen er en svært slank og nokså høy enhet, slik at den tar opp lite plass på gulvet.

Lydnivå

Spesielt imponerende er det lave støynivået på denne luftfukteren. Uansett hvilket program og effektnivå den stilles inn på er den særdeles stillegående, og måler aldri over 32dB. Dette betyr at den enkelt kan brukes ved siden av barnesengen, inne på soverommet eller ved siden av tv-en uten å by på forstyrrende støy.

Smarttilkobling og design

Denne luftfukteren har både fjernkontroll og smarttilkobling til app på smarttelefonen. På denne måten har man muligheten til å stille inn luftfukteren både fra en fjernkontroll, og fjernstyrt fra en smarttelefon. Den vil gjennom appen kunne varsle deg om nivået på vanntanken og når den må fylles på. Den varsler også om når den har nådd ønsket luftfuktighet i rommet, og når den eventuelt slår seg av. På Duux Beam luftfukter kan man også se en godt opplyst LED skjerm som viser hvilke innstillinger luftfukteren er innstilt på.

Kapasitet

Denne Duux luftfukter modellen har kapasitet til å håndtere rom på opp til 40 kvadratmeter uten problemer. Den har en vannbeholder på 5 liter, og har en driftstid på hele 25 timer. Den selvregulerende hygrostaten sørger også for at den aldri overskrider den ønskede luftfuktigheten du har stilt den inn til.

Brukervennlighet

Når man blir tilbudt flere valgmuligheter for styring av luftfukteren så blir vi med en gang imponert i vår luftfukter test. Vi synes det er veldig brukervennlig at man har flere alternativer. Man kan både kan styre enheten fra telefonen dersom man foretrekker denne metoden, eller via fjernkontrollen dersom man foretrekker dette. Den store LED skjermen viser tydelig hva man har stilt luftfukteren inn på, og gjør det enkelt å navigere mellom programvalgene. Det er enkelt å forstå hvilke tidsinnstillinger man har tilgang til å velge. Man kan stille både tidsintervall, automatisk stopp ved ønsket luftfuktighet, sette på nattmodus, stille inn ønsket dampmengde, og hvilket effektnivå den skal være på.

 

5. Stadler Form Oskar Big – Luftfukter

Stadler luftfukter test
2999 kr,- | Til butikk
Utseende og design

Dette er en robust luftfukter som ikke bare er flott å se på, men den er også både stilren og kommer til å passe inn uansett hvordan man har designet rommet sitt. Den har stilige LED lamper som indikerer hvilket program som er valgt. Disse kan både dimmes ned eller slås helt av dersom den skal plasseres på soverommet. På denne måten kan luftfukteren gi god luftfuktighet nesten helt uten å være synlig.

Lydnivå

Denne maskinen er større enn de andre i vår luftfukter test, og dermed har den også litt høyere støynivå på full effekt. Til tross for dette har den imponerende lavt støynivå. Ved maks effekt kommer man ikke til å bli plaget av lyden selv når man har den på soverommet og skal sovne til de ulike programmene.

Smarttilkobling og design

En av de veldig smarte funksjonene til denne luftfukteren er det at den skrur seg automatisk av når vanntanken er tom. Dette gjør at at man ikke risikerer å la den fortsette å gå selv om den er tom for vann. I tillegg har den støvfilter og antibakterielt filter inni som kan fjernes og byttes ut. Disse sørger for å fjerne bakterier og gir deg et enda bedre inneklima. En egen indikator vil også vise når det er på tide å bytte filter. Hygrostaten som er innebygget vil sørge for at luftfuktigheten holdes på ønsket optimalt nivå. Vi må også trekke frem det lave strømforbruket til denne Duux Beam luftfukter. Selv om dette er den største i testen, så har den også det desidert laveste strømforbruket av alle i Tekguide sin luftfukter test.

Kapasitet

Med stor maskin følger også stor kapasitet som seg hør og bør i en luftfukter test. Denne enheten er skapt til å kunne håndtere rom og lokaler på opptil 100 kvadratmeter. Dette betyr at den kan håndtere store åpne stue- og kjøkkenløsninger. Den kan også håndtere store stue- og gangløsninger, og mange andre rom av gangen så lenge dørene står åpne og man lar luften gli gjennom.

Brukervennlighet

Denne luftfukter modellen er svært enkel å stille inn. Den har et eget lokk der vannet skal fylles på slik at det ikke er mulig å ta feil av hvordan dette gjøres. I samme åpning er det også et eget lite rom til eteriske oljekapsler slik at man kan kombinere økt luftfuktighet med en behagelig duft med ønsket effekt. Eteriske oljer kan påvirke både humøret og energinivået ditt. Her kan man eksperimentere med forskjellige dufter som lavendel, sitrus, mynte og andre dufter, og kjenne etter de forskjellige effektene.

 

6. Duux Motion White – Luftfukter

Duux airfryer test 2021
2699 kr,- | Til butikk
Utseende og design

Dette er en relativt stor luftfukter, men den passer allikevel bra inn i de fleste norske rom med sine rette linjer og hvite farge. Den veier litt mer enn de andre luftfukter modellene i vår samle test. Dette kan komme godt med for dem som for eksempel har husdyr i hus som springer rundt og kan velte ting som står på gulvet. Ellers har den også et flott og rektangulært design. Dette sørger for at den ikke bryter med andre stiler eller fasonger i rommet, og derfor vil den passe inn over alt.

Lydnivå

På maks effekt er denne luftfukteren fortsatt svært stillegående. Den vil altså ikke forstyrre nattesøvn eller andre aktiviteter. Den kan enkelt plasseres i stuen ved siden av tv-en uten å lage unødvendig støy. Den kan også plasseres på barnerommet ved siden av barnesengen.

Smarttilkobling og design

Duux Motion White luftfukter har et enkelt og lite touchdisplay på fremsiden. Dette gjør det mulig å justere de forskjellige effektene og tidsinnstillingene. Her kan man stille inn hygrostaten til ønsket luftfuktighet, sette på auto-stoppen på alt fra 1 til 12 timer, og man kan sette den i nattmodus slik at den automatisk dimmer lysene fra panelet. Duux Motion luftfukter er ikke bare god til å øke luftfuktigheten i rommet. Den kan nemlig også brukes som en 2 i 1 maskin som renser luften med sine innebyggede filtre, samtidig som den tilfører ekstra fuktighet for et optimalt inneklima.

Kapasitet

Den fire liters vannbeholderen kombinert med den lave effekten gjør at Duux luftfukter har stor kapasitet og en driftstid på 12 timer. Den kan håndtere rom på opptil 40 kvadratmeter, som inkluderer de aller fleste soverom og stuer i Norge.

Brukervennlighet

Med en slik luftfukter er det lite vanskeligheter. Den er svært enkel å navigere og stille inn med de få lettfattelige touchknappene på fremsiden. Knappene er utstyrt med hvert sitt lille ikon som indikerer hva knappen gjør. Dette gjør den meget brukervennlig. Rett under touchknappene ser man også et flott LED display som viser hvilken innstilling som er valgt. Her kan man også enkelt navigere mellom de forskjellige programvalgene.

Et bedre inneklima med en luftfukter

Hva betyr optimalt inneklima?

Det optimale inneklimaet for mennesker er likt hele året og i alle verdensdeler. Hvordan man oppnår dette inneklimaet vil variere sterkt både fra land til land, og fra sesong til sesong. Dette er fordi uteklimaet påvirker inneklimaet i stor grad uten bruk av luftfukter. Det er derfor viktig å tilpasse måten man behandler luften innendørs på for å møte sesongens utfordringer. Mange bruker luftfuktere for å sørge for at luften ikke blir for tørr innendørs.

Hvilken luftfukter passer best for meg?

Tekguide.no får mange tilbakemeldinger fra leserne våre, og som alltid er målet vårt å gi forbrukere et best mulig grunnlag når de vurderer et nytt kjøp. Christine F. fra Fredrikstad sendte oss en veldig hyggelig e-post som vi bestemte oss for å dele med leserne våre:

«Kjære Tekguide

Først og fremst, tusen takk for en utrolig nyttig nettside! Vi er en familie på 4 som ofte ender opp med å bruke masse tid og diskusjoner på hvilket kjøp som er det beste 😊 Det fine med Tekguide er at dere lager så oversiktlige sider hvor det er superenkelt å finne frem til de ulike egenskapene. Akkurat nå planlegger vi å kjøpe en luftfukter, men er litt usikker på hvilken modell som passer best for en familie med to allergiske barn på 4 og 6 år … Hadde vært skikkelig kult om vi kunne fått et godt råd!!

Mvh Christine F.»

Tekguide tok Christine på ordet og vi tenkte det kunne være nyttig med en liten oversikt over hvilken type luftfukter som passer best for ulike kundegrupper. Her kommer oversikten:

luftfukter hvit tekguide

Best luftfukter for allergikere og astmatikere

For allergikere er det spesielt viktig å velge riktig luftfukter modell. I vår luftfukter test har vi sett på en rekke forskjellige egenskaper, og det er spesielt tre egenskaper som er viktige:

  • Du bør velge en luftfukter som benytter ultrasonisk teknologi
  • Velg en luftfukter modell som er enkel å rengjøre og trenger lite vedlikehold
  • Se etter en luftfukter som automatisk justerer nivået på luftfuktigheten

Velg luftfukter med ultrasonisk teknologi

Hvorfor er det så viktig med en modell som benytter en ultrasonisk metode når den produserer dampen? Eldre og billige luftfukter modeller benytter ofte oppvarming som metode for å produsere damp, noe som kan resultere at større vannpartikler legger seg som et belegg på innemiljøet. Dette er alt annet enn ideelt for allergikere fordi fuktigheten kan føre til muggdannelser som igjen forverrer inneklimaet. Derfor er det også vanlig å se advarsler for allergikere mot å benytte en luftfukter type som benytter en utdatert metode som dette.

En ultrasonisk luftfukter derimot benytter høyfrekvente vibrasjoner som produserer damp som inneholder mye mindre partikler enn de eldre modellene. Alle modellene i vår luftfukter test benytter seg av ultrasonisk teknologi.

levoit luftfukter hvit

Rent vann i en luftfukter

Et annet viktig moment for allergikere og astmatikere er å velge en luftfukter modell som er lett å rengjøre. Ved å forhindre forurensinger i vannet sørger du for at dampen som sprer seg i rommet er fullstendig ren. Velger du en modell som vinneren av vår luftfukter test Levoit 600 Hybrid får du også et vannfilter som en ekstra forsikring mot urenheter.

Ikke øk fuktigheten for mye

En annen viktig ting å huske på for allergikere og astmatikere er at nivået på luftfuktigheten ikke bør være for høyt. Dette for å unngå dannelse av mugg som kan føre til at innemiljøet blir forverret. De fleste er enige om at riktig luftfuktighet bør ligge et sted mellom 40% og 60% generelt sett, men for allergikere kan det lønne seg å holde nivået innen et litt smalere intervall mellom 40% og 50% nettopp for å være helt sikker på at innemiljøet ikke blir for fuktig med negative konsekvenser i form av muggdannelser. Alle modellene i vår luftfukter test har muligheten til å stille inn nivået på luftfuktigheten og mange har også automoduser som gjør at du ikke trenger å gjøre manuelle justeringer. Vi ble spesielt imponerte over Levoit Classic 300 Smart som tok andreplassen i vår luftfukter test. Dette er en modell gjør det lekende lett å holde øye med luftfuktigheten uansett hvor du måtte befinne deg via den dedikerte VeSync-appen. Dette er en luftfukter som du også kan programmere slik at du f.eks. kan stille den inn til å starte rett før du kommer hjem fra jobben.

luftfukter test tekguide

Best luftfukter mot forkjølelse

Forkjølelsessesongen starter gjerne om høsten og mange snufser og hoster seg gjennom vinteren. Siden vi tilbringer mye mer tid innendørs i de kalde vintermånedene er det desto viktigere at luftkvaliteten er god. Om vinteren er det vanlig at luftfuktigheten faller langt under 30% noe som fører til at den tørre luften irriterer slimhinnene og forverrer forkjølelsen slik at det tar enda lenger å bli bra igjen.

Automodus er viktig

Sterk oppvarming bidrar til å gjøre inneluften enda tørrer, som i kombinasjon med støv og andre forurensninger gjør at det føles som om forkjølelsen aldri slipper taket. Kjøper du en luftfukter med automodus kan du sørge for et mye mer stabilt inneklima, hvor du unngår unødvendig irritasjon av slimhinner som bidrar til å forlenge forkjølelsessymptomene. Alle modellene i vår luftfukter test har mulighet til å velge nivå på fuktigheten, men igjen vil vi trekke frem Levoit Classic 300 Smart. Dette er en modell som gjør det utrolig enkelt å stille in luftfukter modellen slik at nivået på fuktigheten holder seg konstant innenfor valgt intervall via den dedikerte appen.

luftfukter hybrid

Best luftfukter for familier med små barn

For familier med små barn er det nesten uunngåelig at inneklimaet blir en utfordring. For det første gjør tidsklemma det vanskelig for mange familier å holde huset så rent og ryddig som man skulle ønske. Spesielt om høsten og våren når barna kommer tråkkende inn med sølete støvler er det vanskelig å unngå at støv og skitt samler seg. Kombinasjonen av tørr inneluft og økt støvnivå gjør at slimhinnene lettere blir irriterte noe som igjen at det tar lenger tid å bli bedre fra luftveisinfeksjoner.

Barn blir som kjent veldig lett smittet av forkjølelse og influensa i barnehage og skole, så dersom man sørger for å holde inneklimaet rent i kombinasjon med en god luftrenser vil man kunne lindre symptomer som tørr hals og rennende nese. For større familier med stort boligareal vil vi anbefale å benytte en modell med stor vanntank og kapasitet, som f.eks. vinneren av vår luftfukter test Levoit 600 Hybrid som dekker et areal på hele 70 m² og har en vanntank på 6 liter. Et godt luftfukter alternativ er den litt dyrere modellen Stadler Form Oskar Big som dekker hele 100 m² med en tankstørrelse på 6 liter.

Best luftfukter for eldre mennesker

Mange eldre mennesker blir sittende mye inne, spesielt om vinteren. Derfor kan en luftfukter bidra veldig positivt til bedre helse og inneklima. For denne kundegruppen er ofte kvalitet og funksjonalitet viktigere enn det siste innen teknologiske løsninger. Mange trenger heller ikke å dekke så stort areal, slik at det kan lønne seg å benytte en mer kompakt modell.

I vår luftfukter test ble vi spesielt imponerte over Levoit Classic 300 Smart luftfukter som er utrolig brukervennlig samtidig som den har alle egenskapene vi forventer av en moderne luftfukter. Dette er en modell som ikke har internettoppkobling, men som i stedet blir levert med en enkel og grei fjernkontroll som gjør at man kan sitte behagelig i sofaen og styre enheten uten å måtte lene seg ned for å trykke på knapper. Dette er en modell som er veldig enkel å betjene.

levoit luftfukter hybrid

Best luftfukter mot tørr hud

Sliter du med tørr hud om vinteren? På grunn av den kalde vinteren og all oppvarmingen er det mange som sliter med tørr inneluft i Norge. Dette kan gi tørr og kløende hud, eller eksem. Folk som har tørr hud eller atopisk eksem fra før av får det som regel også verre i vinterhalvåret. Når luftfuktigheten beveger seg ned mot 10% er det vanlig å få tørre øyne, tørre sprukne lepper og tørr hud samtidig som det utvikler seg statisk elektrisitet.

Evoparative luftfuktere er populære fordi de er selvregulerende og tilpasser ytelsen til luftfuktigheten. Alle modellene i vår luftfukter test er i stand til å regulere nivået på luftfuktigheten via hygrostat, noen med mer avanserte funksjoner enn andre. De to testvinnerne fra Levoit gjør det veldig enkelt å stille inn ønsket nivå på luftfuktigheten med en rekke funksjoner som tidsintervall og automatisk tilpasning.

Best luftfukter mot snorking

Dersom du sliter med snorking, kan en god luftfukter gjøre underverker. Snorking skyldes vibrasjon av bløtdeler i ganen og svelget. Når du sover blir svelget trangere når musklene i svelgets vegger slapper av, og lyden kan oppleves som veldig høy. Snorkingen kan også forsterkes av bihuleplager, allergier og luftveisinfeksjoner. I kombinasjon med frisk luft på soverommet og ikke for høy temperatur kan en luftfukter ha en veldig god effekt i forhold til å lindre plagene i luftveiene. Hva er viktig når det gjelder luftfukter på soverommet? I tillegg til å velge en luftfukter av høy kvalitet og gunstig pris, bør du se etter disse to egenskapene:

  • Lavt støynivå
  • Dimmefunksjon på lysene

I vår luftfukter test har vi gjort det lett for deg å sjekke lydnivået på hver enkel modell, men vi vil gjerne trekke frem Levoit Classic 300 Smart og Levoit Classic 300 Smart. Begge disse to modellene har et lydnivå på kun 28 dB til sammenlikning med «bråkmakeren» i testen Stadler Form Oskar Big luftfukter med et lydnivå på 46 dB. 28dB er å sammenlikne med veldig svak hvisking, slik at her er du fullstendig trygg på ikke å bli forstyrret.

Når det gjelder dimmefunksjon var det flere modeller i vår luftfukter test som Duux Motion White som automatisk dimmer lysene når du velger nattmodus. Testvinnerne fra Levoit har dessuten en egen knapp som slukker alle lysene slik at du er sikret en uforstyrret og god nattesøvn.

Lav eller høy luftfuktighet?

Det finnes noen tall som beskriver hva den optimale inneluften skal være. Disse tallene avhenger også av både temperatur og årstid. På sommeren er temperaturene både innendørs og utendørs ofte svært høye. Da kan luftfuktigheten godt være opp mot 60%, men det anbefales ikke å være høyere enn dette. Om vinteren er det kaldt utendørs og da bør den relative luftfuktigheten i oppvarmede oppholdsrom være mellom 20% og 40%. I kalde rom derimot kan den være opp til 50%. Ved å bruke en luftfukter, kan du enkelt justere dette og sørge for en optimal luftfuktighet.

Hva er forskjellen på ulike luftfukter modeller?

Da luftfukter kom på markedet på 80-tallet var det lite kunnskap om hva denne innretningen faktisk gjorde, og lite forskning på konsekvensene av å ta den i bruk. På denne tiden var luftfuktere laget slik at de varmet opp vannet til en temperatur der det starter å fordampe, men uten å koke vannet. Det de på denne tiden ikke tenkte over var at denne temperaturen er ideell for bakterier, og derfor skapte luftfuktere en optimal grobunn for mugg og andre bakterier. Heldigvis har teknologien kommet en lang vei siden den gangen, og dagens moderne luftfukter modeller bruker en annen metode og teknologi for å få vannet til å fordampe, og skaper derfor ikke ideelle omstendigheter for bakterier og mugg. Alle luftfukterne i denne luftfukter testen er ultrasoniske luftfuktere, mens det finnes også varm damp luftfuktere, evaporativ luftfukter og luftvaskere.

Hvorfor kjøpe luftfukter?

Hovedsakelig går man til innkjøp av en luftfukter enten fordi man føler at luften er for tørr, eller fordi man har benyttet en hygrostat i boligen og funnet ut at luftfuktigheten er for lav. De aller fleste som kjøper luftfuktere vil nok si at de har kjøpt den fordi de ønsker å motarbeide tørr luft, men det er også en del som går til innkjøp av luftfuktere for å lindre allergier eller astma. 

De aller fleste som kjøper luftfuktere bruker den på barnerommet eller på soverommet da det ofte er disse rommene som føles mest tørre, og som får lite annen tilførsel av fuktighet til luften. I stuen, kjøkken og andre oppholdsrom er det ofte mange andre elementer som spiller inn, men få av disse elementene påvirker luftfuktigheten på soverommet, og derfor er det som oftest her man plasserer en luftfukter.

luftfukter beskrivelse

Sjekk også ut våre andre tester!

Massasjestol test

Massasjestol test banner

Massasjepistol test

Massasjepistol

El sparkesykkel test

El-sparkesykkel test

Badstuovn test

Badstuovn test 2020

Smartklokke test

smartklokke test 2021

Airfryer test

Airfryer test 2021

El sykkel test

El sykkel test Oslo

Støvsuger test

støvsuger test

Romaskin test

Romaskin banner

3D printer test

3D Printer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *