Massasjepistol Test 2024

Massasjepistol

Massasjepistol er et relativt nytt produkt som har tatt Norge med storm. Vi har gått gjennom og testet de mest populære massasjepistolene slik at du kan finne en som passer deg. Vinneren av tekguide.no sin best i test 2023 pris er massasjepistoler.no sin Trigger Point massasjepistol. Dette er en rimelig modell med 6 forskjellige massasje hoder. Den er omtrent lydløs, noe som gjør at den skiller seg ut fra konkurrentene. 

Hva skal du se etter i en massasjepistol?

Vi har foretatt en test av hver massasjepistol i henhold til produsentens anvisninger, ettersom de er ment å brukes. I testen lot vi flere personer teste hver massasjepistol og la ekstra vekt på følgende:

 • Funksjonalitet: Hvor mange vibrasjonsnivåer er det? Hvor mange behandlingsfrekvenser? Hvor mange forskjellige massasjehoder er det? 
 • Kvalitet: Er materiale robust og av god kvalitet eller føles den plastisk? Hvordan er støynivået?
 • Batteri: Hvor lenge varer batteriet? Hvor lang tid tar det å lade?
 • Slag: Hvilket slag / amplitude har massasjepistolen? Hvor mye trykk tåler den før motoren stopper?

Etter det har vi også veid inn prisen som en faktor for å komme til en fullstendig vurdering i vår massasjepistol test.

Disse modellene gjorde det best i test:

 1. Trigger Point Premium
 2. Hyperice Hypervolt
 3. Booster E
 4. Theragun Massager Elite
 5. ReGun Professional

Topp 5 massasjepistol test 2024:

1. Trigger Point Premium – Massasjepistol

Massasjepistol best i test 2 premium
2490 kr,- | Til butikk

Trigger Point Premium massasjepistol fra massasjepistoler.no er en stille og kraftig massasjepistol som hjelper til med å frigjøre spenninger. Designet er egnet for både elite idrettsutøvere, kiropraktorer og til hverdagslig bruk. Når du skal investere i en massasjepistol, er det viktig å huske på at dette er et apparat man kan bruke daglig og man får ofte det man betaler for. Denne vant best i test prisen ettersom den var overlegen på alle punkter, samtidig som den selges til en fornuftig pris.

Hvordan fungerer Trigger Point massasjepistol? Den stimulerer muskler gjennom sterke vibrasjoner og presise slag, som hjelper til med å frigjøre spenninger i musklene. Med opptil 3200 slag per minutt er dette et kraftig og effektivt verktøy for mosjonister og idrettsutøvere på alle nivåer, noe som letter gjenoppretting raskere og hjelper deg med å prestere bedre. Ved å bruke massasjepistolen til forskjellige punkter på kroppen stimuleres bindevev og blodsirkulasjonen i musklene øker.

Behandling: Trigger Point er en massasjepistol utover det vanlige, som gir deg friheten til å tilpasse behandlingen etter din egen kropp. Med 5 utskiftbare massasjehoder og hele 4 forskjellige vibrasjonsnivåer, kan du enkelt tilpasse behandlingen til det du og kroppen din trenger. Den børsteløse motoren som gir en 14 mm behandlingsdybde er egnet for nybegynnere helt opp til profesjonelle idrettsutøvere. Trigger Point er en massasjepistol som går dypt inn i muskulaturen og gir umiddelbar virkning. 

Batteri: Med sitt elegante og enkle design er Trigger Point massasjepistol også diskret. Med hele 5 timers batterilevetid kan du enkelt ta den med deg når du er på farten.  Vi likte godt at batteriene hadde en kort ladetid. Hvert batteri ble fulladet på ca 2 timer, noe som gjør den enda mer praktisk ettersom du slipper å måtte vente flere timer på oppladning. 

Lyd: Mange massasjepistoler med sterk motor er ofte høylytte og kan være irriterende for både brukeren og miljøet rundt. Til tross for den kraftige motoren er Trigger Point en stille og diskret massasjepistol med et lydnivå på 50-55 dB, som du kan bruke både på treningsstudioet og hjemme uavhengig av tid på dagen. Støynivået er noe de færreste tenker over før de kjøper en massasjepistol, men vi kan bekrefte at dette er et viktig punkt å vurdere.

Les hele testen

2. Hyperice HyperVolt – Massasjepistol

Massasjepistol Hypervolt
2990 kr,- | Til butikk

Hyperice HyperVolt har ikke bare et fengende navn, men er det utmerkede verktøyet for massasje. Dette er en massasjepistol som tok Norge med storm allerede i 2020. Denne tilbys hos flere aktører, men selges billigst hos netonnet.no. Massasje-tilbehøret består av fem utskiftbare massasjehoder, slik at du kan variere massasjen etter dine behov og preferanser. Vi er svært imponert over HyperVolt, og vi anbefaler denne på det sterkeste.

Frekvenser: I tillegg til dette så kan Hyper Volt massasjepistol håndtere tre forskjellige vibrasjonsfrekvenser. Dette gir deg muligheten til å justere behandlingen og velge det nivået som passer best i ulike situasjoner. Det høyeste trykket gir hele 3200 støt (2600 slag) per minutt. Du skal ikke la deg skremme av dette faktumet, det er en hyggelig opplevelse og for å gjøre det lettere å unngå ubehag, er det bra å følge bruksanvisningen.

Motor: Motoren er 60W og massasjepistolen veier litt over 1,1 kg. Den kan brukes både før trening for å myke opp musklene og etter for å forhindre smerte. For å forbedre bruken ytterligere er HyperVolt massasjepistol utstyrt med trykksensorer som gir visuell tilbakemelding om hvordan du bruker Hypervolt massasjepistol. På denne måten kan du bruke apparatet på en best mulig måte og være sikker på at du får den beste massasjen.

Batteri: Det oppladbare massasjepistol batteriet gir så mye som 3 timers bruk og den må lades i ca 2 timer. Du vil altså kunne bruke massasjepistolen i mange dager uten å måtte tenke på at batteriet må lades. Dette er en stor fordel for deg som er mye på farten. Man må ta i betraktning at batteritiden kan variere litt utifra hvilket behandlingsnivå som brukes. Det følger også med et etui som både har plass til Hypervolt massasjepistol, batteriet og massasjehodene. 

Lydnivå: Quiet Glide-teknologien gjør at verktøyet suser mindre, noe som er bra for de som blir forstyrret av lavfrekvente lyder. HyperVolt massasjepistol har et lydnivå på  65-70 dB, noe som er relativt lavt nivå sammenlignet med flere modeller ute på markedet. Den er ikke forstyrrende og kan fint brukes på for eksempel jobben eller helsestudio. De lavere nivåene bråker mindre enn det kratigste og kan være bedre egnet når man masserer seg rundt andre mennesker. 

Les hele testen

3. Booster E – Massasjepistol

Massasjepistol Booster Pro
2290 kr,- | Til butikk

Booster E er ikke bare et godt valg for ivrige mosjonister, men alle som generelt  sliter med muskelsmerter og muskelknuter. Dette er en modell som gir deg mye massasjepistol for pengene. Vi ble overrasket over hvor stillegående denne er, samtidig som den leverer særdeles godt på alle punkter. I likhet med testvinneren er denne også levert av massasjepistoler.no. Vi mener denne massasjepistolen både passer til kiropraktorer, idrettsutøvere samt hverdagslig bruk. 

Stillegående: Det vi ble svært postitivt overrasket over var hvor stillegående Booster massasjepistol er. Vi målte denne med 55 dB under testen vår, og dette dro karakteren opp. Støynivået er utrolig lavt sammenlignet med andre modeller og med en så stillegående massasjepistol kan man nyte behandlinger hvor som helst. Dette er en viktig faktor som vi mener er viktig å ta i betraktning når man skal vurdere en massasjepistol. 

Batteri: Når det gjelder batteriet, så har den en ladetid på 3 timer og batteritid på 4 timer. Denne trengs altså ikke å lades like ofte som mange andre massasjepistoler, men den må lades litt lengere. Anbefalt behandlingstid med en massasjepistol hver dag er på rundt 20 minutter. En batteritid på 4 timer gir deg muligheten til å bruke Booster E massasjepistol i ca 2 uker før batteriet trengs å lades opp.  

Frekvenser: Du kan være trygg på at denne når frem til alle stive ledd og ømme muskelgrupper, da den har hele 9 forskjellige vibrasjonsfrekvenser. Man kan altså velge akkurat den frekvensen som passer deg og dine muskelgrupper best. Frekvenser er viktig for å kunne justere styrken utifra vondter og ulike behov for forskjellige muskler. Behandlingen til Booster E massasjepistol er også svært effektiv med en behandlingsdybde på 12 mm. 

Massasjehoder: Med Booster Pro massasjepistol så får du inkludert 5 forskjellige massasjehoder slik at du kan variere i mellom ulike massasje metoder. Hvert tilbehør er egnet til spesifikke muskelgrupper og vi anbefaler alle å teste dem ut på ulike muskler. Vi som testet produktene hadde ulike meninger om hvilke massasjehoder som var best. Det er derfor lurt å prøve ut alle tilbehørene på forskjellige deler av kroppen for å finne dine egne favoritter.  

Les hele testen

4. Theragun Massager Elite – Massasjepistol

Massasjepistol gymgrossisten
4499 kr,- | Til butikk

Theragun Massager Elite er en av våre favoritter for den er kraftig og har en overlegen slagsdybde. Sammenlignet med Pro-modellen, er den like kraftig og har mange av de samme funksjonene. Vi syns derfor denne massasjepistol modellen gir mer for pengene. Theragun gjorde det utrolig bra på testene våres og vi har valgt å gi den terningkast 5. Alt i alt er dette en fantastisk god massasjepistol som selges billigst hos gymgrossisten.no.

Quiet force teknologi: Dette er en teknologi som hjelper å dempe lyden for å skape en god støyreduksjon. Dette er svært positivt, og de fleste setter pris på en massasjepistol som kan brukes i ro uten en ubehagelig vibrerende lyd. Theragun ble målt med 74 dB under testen vår, men dette kan varierer litt utifra behandlingsnivåer. Den har et høyere støynivå enn andre modeller, men dette er grunnet dens kratige motor.

16 mm slagdybde: Denne kommer med en 16 mm slagdybde noe som gjør at den når dypt inn i muskelaturen og frigjør spenning. Dette er utrolig bra og mange setter pris på en massasjepistol som virkelig går dypt inn i muskelaturen. Den bli også levert med en app hvor man kan justere mellom 5 ulike frekvenser. Theragun Elite er den kraftigste modellen vi testet og denne passer godt til idrettsutøvere og folk som trenger en dypere massasje. 

Batteri: Theragun massasjepistol kommer med et litium-batteri som kan lades til fullt på ca 1 time. Med et oppladet batteri så er estimert batteritid før den må lades på nytt, ca 2 timer. Med anbefalt brukstid av en massasjepistol, kan du bruke denne i 6 dager før du behøver å lade den på nytt. TheraGun Pro som er den oppgraderte modellen til Elite massasjepistol blir levert med 2 batterier. Det er noe av det som skiller disse modellene og vi en savnet litt lengre batteritid.

APP: Theragun massasjepistol kommer med en app som man kan koble seg til smarttelefonen din via blutetooth. Der har den forskjellige programmer med forskjellige behandlingsfrekvenser som kan velges mellom. Appen i seg selv er brukervennlig og oversiktlig, noe som påvirket testen positivt. Det eneste vi savnet av en modell i denne prisklassen, er litt flere behandlings-nivåer og bedre batteritid. Theragun Elite massasjepistol er den eneste modellen i testen vår som blir levert med app.

Les hele testen

5. ReGun Professional – Massasjepistol

ReGun massasjepistol
5999 kr,- | Til butikk

ReGun Professional Massasjepistol er leverer gode resultater på testen vår. Dette er en massasje pistol som kun selges hos treningspartner.no. Denne har hele 9 ulike hoder å velge i mellom, noe som gjør den svært optimal for alle de forskejllige muskelgruppene. ReGun massasjepistol har noen imponerende spesifikasjoner og den gir en deilig massasje. Vi ble fornøyde med resultatene i testen vår og den endte opp med terningkast 4. 

Frekvenser: Her får du 4 ulike vibrasjonsnivåer noe som er en forbedring sammenlignet med konkurrenten HyperVolt. ReGun massasjepistol gir et maksimalt trykk på 3200 støt (2600 slag) per minutt som sørger for en god og varierende massasje. Når det gjelder slagdybde så går denne modellen 11 mm inn i muskulaturen. Dette er bedre enn mange modeller på markedet og slagdybden er noe man setter pris på.

Batteri: Batteriet til ReGun massasjepistol er litt dårligere enn HyperVolt og gir ca 2 timers bruk etter en full oppladning på ca 1,5 time. Du vil altså kunne bruke massasjepistolen i flere dager før du må lade batteriet. Dette er en mindre modell og batteriet er derfor ikke like stort sammenlignet med de andre modellene. Likevel bidrar størrelsen til en økt brukervennlighet og det er enkelt å ta med seg ReGun i etuiet som følger med i pakken.

Lydnivå: Her leverer ReGun massasjepistol, med en et dB-nivå på 60-65. Den er nokså stille, og plager ikke de rundt deg under bruk. Dette er en massasjepistol som er laget med deksler i aluminium, noe som er en forbedring fra deres andre modell DHZ ReGun Home som er laget i plast. I likhet med de andre modellene i testen så målte vi dB-nivået og fikk et utslag på 64 dB. Vi mener at dette er bra for en massasjepistol av denne kvaliteten.

Massasjehoder: Det vi likte spesielt godt med ReGun massasjepistol var at den ble levert med 9 forskjellige massasjehoder. Fordelen med dette er at man kan justere massasjehodene utifra den muskelgruppen du behandler. Med 9 ulike massasje-hoder, kan du velge akkurat den som passer best for deg. Tilbehørene er laget av silikon og de var behaglige å bruke kombinert med vibrasjonsbehandlingen. 

Les hele testen

Hva du bør vurdere når du kjøper en massasjepistol?

Når du kjøper en massasjepistol, er det viktig å vurdere de forskjellige funksjonene til massasjepistolen. Det vi mener er spesielt viktig å ta i betraktning er antall behandlingsfrekvenser, vibrasjonsnivå, bruksvennlighet, batterilevetid og hvor mange massasjehoder som følger med i pakken.

Her ser vi nærmere på hver kategori:

Hva er forskjellen mellom forskjellige massasjehoder?

Hva er en massasjepistol bra for?

Hvor ofte burde man bruke en massasjepistol?

Det å vite hvor ofte man burde bruke en massasjepistol vil i stor grad variere fra person til person. Hvis du er en idrettsutøver for eksempel så vil du naturligvis ha behov for å bruke den over lengre perioder og med et mer intenst nivå. 

Likevel så har vi laget noen enkle retningslinjer som gir deg et overblikk over hvor ofte en gjennomsnittsperson burde bruke en massasjepistol og hvor lenge du kan behandle de ulike muskelgruppene.

Hvordan har vi vurdert hver massasjepistol?

Hvordan bruke en massasjepistol?

Tips. 1

Tips. 2

Tips. 3

OFTE STILTE SPØRSMÅL

En massasjepistol gir en form for terapi kjent som perkussiv massasjeterapi. Perkussiv massasje er en gjennombruddsbehandling for bløtvevssmerter. Det akselererer vekst og reparasjon av vev ved å gi konsentrerte, raske pulser med kort varighet dypt inn i kroppens vev. Det øker blodstrømmen kraftig til området og forårsaker smerte og øker bevegelses- og funksjonsområdet. Perkussiv massasje gir også en mild strekk til muskler og bindevev, noe som forbedrer responsen og ytelsen.

Denne formen for perkusjonsmassasje i dypt vev kan behandle knuter og spenninger ut av musklene, samtidig som blodsirkulasjonen og bevegelsesområdet raskt forbedres. Når det brukes riktig, kan en massasjepistol forkorte restitusjonstiden mens den lindrer smerten, spenningen og ømheten som kommer naturlig av intens og regelmessig trening.

En massasjepistol er designet og konstruert for å behandle ømme melkesyrefylte muskler og frigjøre tette ledd. Den dype muskelstimuleringen som tilbys ved massasjepistolterapi, kan gi alle følgende fordeler:

 • Redusere smerte i vev og muskulatur.
 • Lindre melkesyre.
 • Akselerere muskelgjenoppretting.
 • Stimulere muskelvekst.
 • Forbedre blodsirkulasjonen.
 • Forbedre bevegelsesområdet raskt.
 • Skånsom muskelstrekning.
 • Forbedre muskelresponsivitet.

Massasjepistoler kan bidra til å øke blodstrømmen til et bestemt område i ulike muskler. Ved å gjøre dette kan denne prosessen bidra til å redusere muskelbetennelse og spenning, som kan bryte opp irriterende muskelknuter. Det er også et flott verktøy for å varme opp musklene dine før en intensiv trening, noe som ytterligere reduserer risikoen for skade.

Profesjonelle idrettsutøvere har det unike behovet for å ha kontroll over gjenopprettingsprosessen. I tillegg til at du trenger å avtale timer med idrettsleger, fysioterapeuter og utbedrende massør, gir en massasjepistol deg muligheten til å styre din egen gjenopprettingsprosess, i ethvert sted, når som helst. En massasjepistol blir også ofte brukt av fysioterapauter og idrettsleger.

Slagdybden på en massasjepistol beskriver i utgangspunktet hvor dypt den kan komme inn i de problematiske områdene og gi deg den dypvevsmassasjeopplevelsen. En massasjepistol som Theragun tilbyr for eksempel 16 mm amplitude, mens Hypervolt leverer 10 mm. Jo høyere tall, jo dypere kan massasjepistolen massere.

Vi anbefaler å kontakte fastlegen din for å høre om dette er noe du kan bruke. Som regel så går det helt fint å bruke en massasjepistol i mens du er gravid, men det er alltid best å være på den sikre siden. 

Hvis du bruker massasjepistolen riktig så skal den i prinsippet ikke skulle kunne skade deg. Likevel er det viktig å ta noen forhåndsregler før du benytter deg av en massasjepistol.

Først og fremst så er det viktig å lytte til kroppen. Hvis du behandler en muskelgruppe og du kjenner at det gjør vondt, så burde du enten skru ned styrken, eller stoppe behandlingen med en gang.

En massasjepistol skal kun brukes til muskulaturen og man skal holde den unna skjelettet. Vi anbefaler derfor i noen tilfeller å bruke hendene til å finne muskelgruppene først, før du deretter bruker massasjepistolen. 

Du trenger ikke punge ut ekstra for en smart massasjepistol, men det er verdt å vurdere om du føler at du vil dra nytte av funksjonene. De fleste massasjepistoler vil gi deg litt veiledning om hvordan du best kan bruke dem slik at de effektivt kan gi deg riktig behandling. Hvis du er redd for å kjøpe en massasjepistol og ikke vite hva du skal gjøre, kan du se etter alternativer som inkluderer veiledende smarttelefonapper. Disse tilbyr ikke bare rutiner, men de veileder deg også om hvilke typer tilbehør som skal brukes på forskjellige deler av kroppen din, og til og med styrer hastighetsinnstillingene for å sikre at du masserer hardt nok.

Så mye som vi elsker ideen om å sitte og bli slanke uten å trene så er ikke det tilfelle med en massasjepistol. Det eneste naturlige måten som kan fjerne fett er trening og et sunt, balansert kosthold. Når det er sagt, vil regelmessig bruk av massasjepistol hjelpe deg med å restituere og redusere skader, noe som betyr mer effektive / hyppige treningsøkter og mer vektreduksjon. På en måte antar vi at de hjelper deg med å fjerne fett, men på en ganske indirekte måte.

Sjekk også ut våre andre tester!

Massasjestol test

Massasjestol test banner

Airfryer test 

Airfryer test 2021

Romaskin test

Romaskin banner

El sykkel test

El sykkel test Oslo

3D printer test

3D Printer

El sparkesykkel test

El-sparkesykkel test

Badstuovn test

Badstuovn test 2020

Tredemølle test

tredemølle test 2021

 1. Karl H skriver:

  Har operert hånden min og har mye arrvev etter skaden. Er det slik at en massasjepistol kan fjerne dette? Eller må man bruke denne tidlig i rehabiliteringsprosessen?

  Takk for svar
  -Karl

  • Jakob Judis skriver:

   Jeg opplevde noe lignende for noen år tilbake, bare at dette gjald foten min. Fikk masse arrvev og det ble hard og ubehagelig. Har brukt massasjepistol i 2 måneder nå og merker allerede stor forskjell. Anbefales på det varmeste.

 2. Nora skriver:

  Fin og utfyllende massasjepistol test! Da har jeg kjøpt Pressure Point til mannen min.

 3. Eline skriver:

  Sett rundt på nettet at det er store prisforskjeller? Er det så stor forskjell på hver og en massasjepistol?

  • Andreas Hovde skriver:

   Sjekket litt rundt og snitt prisen på en ordentlig massasjepistol ligger på ca 3000 kroner. Tror det er lurt å kjøpe noe sikkelig når man først skal investere i et slikt produkt.

 4. Kjersti Skjordal skriver:

  Ser at det er flere sider som har laget en massasjepistol test, og dere har alle kåret ulike vinnere. Har dere testet de samme produktene som de andre? Ønsker å finne det beste av det beste. Må si deres har den mest utdypende testen jeg har lest hittil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *