Cosori Dual Blaze – Airfryer test

cosori dual blaze test

I vår Cosori Dual Blaze test har vi sett på en rekke egenskaper i praktisk bruk, både i form av brukervennlighet, ytelse, innstillinger og kapasitet. Dette er flaggskipet til Cosori, og det var med store forventninger vi pakket ut airfryeren for å ta den i bruk. Spesielt var vi spente på å teste den unike doble varmefunksjonen, med varmeelementer både over og under matkurven. Ifølge produsenten skal dette bidra til jevnere stekeresultat og mindre behov for å riste maten underveis. Stemmer dette? Nedenfor gir vi deg en pekepinn på om Dual Blaze lever opp til forventningene.

Sjekk ut topp 10 airfryer best i test 

Design og funksjoner

Førsteinntrykket er veldig bra. Her har vi å gjøre med en elegant og stilren airfryer, som tar seg utrolig bra ut på kjøkkenbenken. I motsetning til mange airfryere som kan virke billige og plastikkaktige, er Dual Blaze en airfryer som oser av kvalitet. Overflatene er enkle å rengjøre, uten unødvendige knapper som stikker ut hvor maten setter seg fast. Samtidig er dette en avansert airfryer, med en lang rekke funksjoner som gjør den daglige matlagingen til en lek. 12 automatiske funksjoner gjør at du enkelt tilpasser innstillingene i forhold til hver enkelt rett, enten det gjelder fisk, kjøtt, grønnsaker eller bakevarer.  

Dobbelt varmeelement

De aller fleste airfryere blir levert med kun et varmeelement, noe som gjør at maten blir bedre stekt på oversiden enn undersiden. Derfor vil du se at mange produsenter anbefaler å riste maten halvveis i stekeprosessen. Cosori har løst dette på en elegant måte ved å konstruere separate varmeelementer øverst og nederst, derav produktnavnet Dual Blaze. Dette gjør at varmen omfordeles mye mer effektivt, slik at behovet for å snu maten reduseres. Dermed slipper man stresset med å riste maten under stekingen. Dette er en genial funksjon som Cosori scorer mange ekstrapoeng på.

12 matprogrammer

De automatiske matprogrammene bidrar til høy grad av brukervennlighet. Cosori har laget et veldig godt gjennomtenkt system med en kombinasjon av automatiske programmer, app-tilkobling og oppskriftsbok. De 12 matprogrammene gjør at du kan lage alt fra avanserte fiske- og kjøttretter til sprøstekt pommes frites og bakevarer UTEN å måtte google deg frem til oppskrifter på nettet. Dette sparer mye tid, og gjør matlagingen enklere. Dual Blaze har flere matprogrammer enn de aller fleste av konkurrentene, og har perfeksjonert innstillingene for hver enkelt rett. Med en kjøkkenmaskin som dette klarer alle å lage nydelige matretter fra bunnen av med perfekt resultat.

cosori dual blaze test

360 Termo IQ™-teknologi

Dual Blaze benytter en patenterte 360 Termo IQ™-teknologi som omfordeler varmen automatisk gjennom tilberedningen, og holder en stabil temperatur slik at maten blir jevnt tilberedt. I tillegg til det doble varmeelementet er derfor alt lagt til rette for et jevnt stekeresultat fra alle vinkler. De kraftige viftene gjør at maten blir gjennomstekt fra alle sider. I motsetning til andre airfryere vi har testet med brent resultat på oversiden og dårlig stekt på undersiden, gir Dual Blaze deg et perfekt stekeresultat. Vi merket stor forskjell fra andre modeller på en rekke matretter som pommes frites, bakevarer, og fisk -og kjøttretter.

VeSync-Appen

I vår Dual Blaze test har vi gjort en grundig gjennomgang av den medfølgende VeSync-Appen. Mobilappen gjør at du kan styre airfryeren uansett hvor du måtte befinne deg. Smartfunksjonene bidrar til å gjøre Dual Blaze til enda mer brukervennlig, da du slipper å oppholde deg på kjøkkenet for å følge med på stekeprosessen. Appen er dessuten veldig praktisk når det gjelder å velge matprogrammer og oppskrifter. Du blar deg enkelt gjennom oppskriftene, og ved et par klikk sender du oppskriften til Dual Blaze. På denne måten slipper du å kaste bort unødvendig med tid på å google etter oppskrifter og tilpasse innstillingene på airfryeren.

cosori dual blaze test

Ytelse og praktisk bruk

Når det gjelder praktisk bruk er dette en airfryer som det er utrolig enkelt å komme raskt i gang med.  Så fort vi fikk pakket ut airfryeren, var det en kjapp prosess å sette i stikkontakten og trykke på på-knappen. Deretter er det bare å velge seg et egnet matprogram, og vips så er man i gang. Prosessen er veldig intuitiv, og man trenger egentlig ikke bruksanvisningen. Her er det bare å kjøre på med matlaging fra første minutt. Det doble varmeelementet og den effektive omfordelingen av varmluften minsker dessuten behovet for å riste og snu maten underveis. Her er det rett og slett nesten umulig å få dårlig resultat på matlagingen.

Smak og konsistens på maten

Et av poengene med å benytte en airfryer er å kunne lage frityrstekt mat på en sunnere måte. I stedet for å dyppe maten i kokende matolje benytter airfryeren varmluft som gjør at maten blir sprøstekt med minimal bruk av olje. Dette er teorien. Rent praktisk fungerer det ikke alltid like effektivt, og mange airfryere sliter med å levere et bra stekeresultat. Dual Blaze derimot gir en nydelig sprøstekt stekeflate, jevnt fordelt på alle overflatene. Dette er rett og slett det nærmeste vi har kommet frityrstekt mat i en airfryer, for ikke å snakke om det fantastisk gode resultatet vi fikk da vi laget kjøtt- og fiskeretter.

Airfryer best i test 2023 dual blaze
3249 kr,- | Til butikk

Kapasitet

Et av de største ankepunktene mot airfryere er den begrensede kapasiteten i forhold til tradisjonelle stekeovner. Dual Blaze har en kapasitet på hele 2,5 kilo, og du får plass til matvolum på 6,4 liter. Dette er helt i toppsjiktet, og du skal lete lenge etter airfryer med bedre kapasitet enn dette. Beregner du rundt 500 gram per person, betyr dette at du fint kan lage matretter til rundt fem personer om gangen. Det doble varmeelementet og den effektive omfordelingen av varmluften gjør at maten blir jevnt og godt stekt på alle overflatene, selv om du fyller opp matkurven til maksgrensen. Skal du lage mat til mange om gangen, er Dual Blaze derfor et godt valg.

Rengjøring

Når det gjelder rengjøring får det ikke blitt stort enklere enn med Dual Blaze. Matkurven fjerner du enkelt fra hovedelementet, slik at det enkelt skylles i vasken eller settes i oppvaskmaskinen. Overflaten er dekket med et non-stick materiale som gjør at matrestene enkelt slipper taket. Matkurven har en avtakbar grillplate i bunnen som du kan vaske separat. Det stilrene designet gjør dessuten at det er enkelt å holde overflatene rene. Her er det ingen kriker og kroker eller utstående brytere hvor matrester og fett setter seg fast i. Et gjennomtenkt og praktisk design gjør dette til en airfryer som det er enkelt å holde skinnende rent.

Fordeler

Ulemper 

Cosori Dual Blaze Test Oppsummering

En kombinasjon av unike egenskaper og knallbra resultat på matlagingen gjør Cosori Dual Blaze til den ubestridte vinneren av vår airfryer test. Det doble varmeelementet løser et gjennomgående problem med mange airfryere, og leverer en mye jevnere stekeskorpe enn mange andre modeller. Enten du skal steke laks, biff, pizza, boller eller pommes frites finner du enkelt frem til et matprogram som gir deg skreddersydde innstillinger for hver enkelt matrett. Den medfølgende mobilappen er en av de mest praktiske på markedet og gir deg tilgang til enda flere oppskrifter, som du enkelt overfører til airfryeren. Kapasiteten på hele 2,5 kilo gjør at du kan lage deilige matretter til hele storfamilien, uten å måtte steke maten i flere omganger. Dette er en airfryer som lever opp til forventningene, og som du kommer til å bli fornøyd med i lang tid. Vi gir Dual Blaze et velfortjent terningkast 6!

3249 kr,- | Til butikk

SE VÅR airfryer samletest

Sjekk også ut våre andre tester!

Massasjestol test

Massasjestol test banner

Airfryer test 

Airfryer test 2021

Romaskin test

Romaskin banner

El sykkel test

El sykkel test Oslo

3D printer test

3D Printer

El sparkesykkel test

El-sparkesykkel test

Badstuovn test

Badstuovn test 2020

Tredemølle test

tredemølle test 2021

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *