Smartklokke Test 2023

smartklokke test 2021

Inneholder annonsørlenker

Smartklokke test 2022 har vurdert smartklokker, som stiller sterkt i dagens marked. Dette er smartklokker som byr på en rekke integrerte funksjoner. Her får du muligheten til å ringe, sende SMS, høre på musikk og sjekke om du har fått e-post. Våre vurderinger i denne samletesten tilsier at riktig bruk av smartklokke, vil bidra til en enklere hverdag. Vinneren av testen vår er Apple Watch SE levert av Eplehuset.no.

De fleste smartklokker tillater også at du kan laste ned apper. Dette utvider bruksområdet til smartklokken på mange måter. Før du går til anskaffelse av en smartklokke kan det være lurt å lese gjennom en smartklokke test. I testen har vi valgt å legge vekt på både design og funksjoner.

Hva skal du se etter i en smartklokke test?

En slik test tar gjerne for seg egenskaper som skjerm, prosessor, operativsystem, batteri, minne og materiale. Ved å ta utgangspunkt i disse spesifikasjonene blir det enklere å sammenligne hver enkelt smartklokke. Du kan derfor være sikker på at det har blitt tatt høyde for de viktigste egenskapene i vår smartklokke test.

 • Skjerm – Vår test har lagt vekt på skjermens størrelse. Det har også blitt tatt hensyn til om skjermen er en berøringsskjerm eller har klassiske knapper.
 • Prosessor – Vi har også tatt utgangspunkt i hvilken prosessor som er i smartklokken. En kraftig prosessor bidrar til at klokken går raskere. I testen har vi også tatt hensyn til at batterilevetiden er lang.
 • Operativsystem – En slik samletest redegjør gjerne for hvilket operativsystem som tilbys. De fleste modellene leveres med tanke på at smartklokken skal brukes i forbindelse med mobilen.
 • Batteri – Vi opplyser om hvorvidt smartklokken leveres med oppladbare batterier. Vår smartklokke test tar også høyde for hvor lang batteritiden er.
 • Minne – En smartklokke krever et godt minne for å fungere best mulig. I vår smartklokke test oppgis minnet i RAM.
 • Materiale –  I dag får du smartklokker i mange ulike materialer. Dette utgjør et viktig utgangspunkt for både design og fargevalg. Vår smartklokke test har tatt utgangspunkt i smartklokker som leveres i materialer som plast, metall eller lær.

Beste smartklokker i vår smartklokke test 2022:

 1. Apple Watch Serie 8 ( Best i vår smartklokke test)
 2. Apple Watch 6
 3. Samsung Galaxy Watch 3
 4. Fitbit Versa 3
 5. Samsung Galaxy Watch Active 2

Vi har listet opp topp 5 smartklokke test 2022:

1. Apple Watch Serie 8 – Smartklokke test

smartklokke best i test
4990 kr,- | Til butikk

Innovative funksjoner gjør denne smartklokken til vinner i vår smartklokke test 2023. Dette er toppmodellen til Apple og det gjenspeiler seg i kvaliteten. I vår smartklokke test skårer Apple Watch Serie 8 høyt og her får du raskt tilgang til den oversiktlige menyen. Dette ved bruk av en firkantet skjerm, som gir tilgang til et stort utvalg apper.

Skjerm: Den innovative smartklokken Apple Watch Serie 8 imponerer i vår samletest. Den leveres med en Retina-skjerm. Retina er et merkevarenavn som benyttes av Apple. Dette tilsier en skjerm som innehar en høyere pikseltetthet, enn mange tradisjonelle skjermer fra Apple. I denne testen har vektlagt at den firkantede skjermen er 30 % større, enn modellen Series 3.

Prosessor: Vår smartklokke test viser at Apple Watch Serie 8 har oppgradert S8 prosessor. Dette den nyeste i markedet og vi opplevde den som svært effektiv. Den fungerer raskt når den er i bruk. Smartklokke test 2023 viser til at både apper og meny skiller seg ut, forhold til andre smartklokker.

Operativsystem: Apple Watch Serie 8 er designet for å passe til iPhone. Det benyttes derfor en Apple S8 prosessor og iOS operativsystem. Testen viser at smartklokken gir tilgang til utallige funksjoner som Apple tilbyr. Dersom du trykker på smartklokkens skruknott, kan du navigere blant appene. Du får blant annet tilgang til en søvnapp, Emergency SOS og Apple Music.

Batteri: Skjermen til Apple Watch Serie 8 må aktiveres for at den skal være funksjonell. Dette tilsier at den bare virker når du beveger armen eller berører skjermen. Skjermen vil da begynne å lyse for at displayet skal være synlig. Vår Smartklokke test viser til at mindre bruk av skjermen, gir lengre batteritid. Batteriets levetid er på rundt 36 timer, når den er fulladet.

Minne: Apple er vanligvis forsiktig med å informere om hvor mye intern lagringsplass, det er i smartklokkene. I vår smartklokke test har vi derfor tatt utgangspunkt i at Apple Watch Serie 8 leveres med minne på 1 GB RAM. Apple Watch Se har derimot begrenset med lagringsplass. Det meste lagres derfor på din iPhone.

Materiale: Apple har brukt mye tid på å finne materialer som kan brukes av personer med allergier. Vår smartklokke test har tatt utgangspunkt i at urkassen er laget i aluminium. Remmen til denne smartklokken kan fås i flere design og farger. Du kan velge blant remmer i materialer som rusfritt stål, vevd nylon og silikon.

2. Alpha Watch 6- Smartklokke test

apple watch 6 - smartklokke
4190 kr,- | Til butikk

I vår smartklokke test har vi rangert Apple Watch 6 med en god andre plass. Denne flotte smartklokken tilfredsstiller forventningene til enhver eier. Den er en nyere modell av testens vinner Apple Watch SE, og selges i en noe høyere prisklasse. Vår test har tatt hensyn til funksjoner som pulsmåler, høyttaler, kompass, trådløs lading, mikrofon og vibrasjonsvarsel.

Skjerm: Denne testen viser til at Apple Watch 6 smartklokke leveres, med en funksjonell Retina-skjerm. Denne skjermen er stilt inn, slik at den alltid er på. Du trenger derfor ikke å bevege armen for å se displayet. Du styrer funksjonene med en raskt berøring. Urskiven kan effektivt tilpasses dine behov i forhold til design, farger og funksjonalitet.

Prosessor: Etter flere undersøkelser har vi kommet frem til at Apple Watch 6 har en meget kraftig prosesser, sammenlignet med andre smartklokker. Den er i utgangspunktet basert på den som benyttes i iPhone 11. En smartklokke test viser at dette er effektivt, når du skal bruke smartklokken din aktivt. Du får raskt tilgang til både funksjoner og menyvalg.

Operativsystem: Operativsystemet til smartklokken Apple Watch 6 er basert på iOS. Dette er det samme operativsystemet som benyttes av iPhone. Testen viser til at WatchOS 7 er tilrettelagt for funksjoner, som søvnsporing og påminnelse av håndvask. Dette operativsystemet omfatter også de samme funksjonene, som de tidligere utgavene.

Batteri: Etter å ha gjennomført vårt test har vi kommet frem til at Apple Watch 6 skårer høyt på batteritid. Dersom du lader denne smartklokken om natten, skal det være nok til 18 timers bruk på dagtid. Resultatet av en smartklokke test viser til at batteriets levetid avhenger av hvordan smartklokken brukes. Dette i forhold til både appbruk og mobildekning.

Minne: Som nevnt, er det ikke alltid at Apple informerer om hvor mye minne smartklokkene har. Vi har i vår smartklokke test tatt utgangspunkt i at Apple Watch 6, har et minne på 32 MB RAM. De fleste bilder og filer, lagres eventuelt på din iPhone. Det er derfor ikke så viktig hvor mye lagringsplass det er i smartklokken.

Materiale: Smartklokke test 2022 har vurdert Apple Watch 6 som en nikkelfri smartklokke. Den er i utgangspunktet laget av rustfritt stål. Reimen kan skiftes ut i en annen farge, om du ønsker dette. Du kan velge blant fagene hvit, sort, rød, blå, rosa, gul og grønn. Reimene leveres også i både silikon, lær og nylon.

3. Samsung Galaxy Watch 3 – Smartklokke test

2997 kr,- | Til butikk

Vi gjennomførte en smartklokke test og har rangert Samsung Galaxy Watch som nummer tre, av fem aktuelle smartklokker. Denne smartklokken byr på et fremragende funksjoner som du kan ha stor nytte av. En smartklokke test viser at smartklokken leveres med en innovativ helseteknologi. Du får smartklokken i to størrelser og tre farger.

Skjerm: Vi har undersøkt skjermen og det vises at Samsung Galaxy Watch leveres med en meget god skjerm. Skjermen er rund i designet, og har et oversiktlig display. Smartklokke test 2022 har lagt vekt på at smartklokken har innebygget eSIM. Dette gjør at du kan ringe med den, slik som du gjør med mobilen. Du kan velge blant flere fronter og to skjermstørrelser.

Prosessor: I testen har vi kommet frem til at prosessoren fungerer raskt og effektivt. Dette bidrar til at batteriet varer lengre ved bruk. Prosessoren byr på flere tilkoblingsfunksjoner, som blant annet inkluderer Bluetooth og WiFi. Dette gjør at smartklokken fungerer effektivt som fitness tracker og radio. 

Operativsystem: Den funksjonelle smartklokken til Samsung benytter seg av operativsystemet Tizen. Dette er Samsung sitt eget operativsystem. Smartklokke test 2022 viser at dette operativsystemet fungerer utmerket i forbindelse med trening og helse. Operativsystemet er meget brukervennlig og effektivt. Både berøringsskjerm og menyvalg, er eksempler på dette.

Batteri: Samsung Galaxy Watch har et kraftigere oppladningsbart batteri, enn de tidligere modellene. Du kan velge blant to ulike skjermstørrelser. En smartklokke test viser til at batteristørrelsen varierer ut fra hvilken størrelse du velger. Batteritiden er på opp mot 48 timer ved vanlig bruk. Dersom du bruker mange funksjoner eller lignende, vil batteritiden være kortere.

Minne: Dette er en funksjonelle smartklokke som har 1000 MB i RAM-minne og 4 GB i internt minne. Dersom du benytter Bluetooth får du tilgang til 768 MB Ram. Samsung Galaxy Watch er enkel å bruke i hverdagen. Du kan være tilkoblet mobilen din når du ønsker. Etter å ha testen denne modellen opp mot flere andre klokke, imponerer Samsung Galaxy Watch, som en meget god smartklokke.

Materiale: Denne smartklokken ble vurdert som nummer 3 i vår smartklokke test. Dette mye på grunn av en stilfull og funksjonell design. Du kan selv tilpasse smartklokken slik at den passer din smak. Samsung Galaxy Watch er designet med en urskive i rustfritt stål. Reimen er i silikon, og leveres i fargene Rose Gold, Midnight Black og Silver.

4. Fitbit Versa 3 – Smartklokke test

fitbit versa 3 smartklokke
1989 kr,- | Til butikk

Velkjente FitBit har utviklet Fitbit Versa 3 til glede for kresne tilhengere av deres tidligere modeller. Vår smartklokke test har vurdert dette som en stilfull smartklokke, som har funksjoner som er verdt å legge merke til. Du kan blant annet mulig måle søvn, puls og annen fysisk aktivitet. Den fungerer derfor utmerket til bruk for å lytte til musikk.

Skjerm: I testen vår har vi tatt hensyn til skjermens funksjonalitet. Fitbit Versa 3 leveres med en meget god firkantet skjerm. Smartklokken er behagelig å ha på seg. Dette skyldes blant annet at kantene er avrundet. Både funksjoner og menyvalg er lett tilgjengelig. Vår smartklokke test viser til at skjermen har et brukervennlig design.

Prosessor: Fitbit Versa 3 leveres med en meget god og funksjonell prosessor. Resultatene i vår smartklokke test viser at smartklokken yter maksimalt. En touchskjerm gjør at du effektivt kan benytte de funksjonene som du ønsker. Den reagerer raskt når du skal bruke en av appene. Du kan derfor benytte deg av funksjoner som gjør det morsommere å trene, uten problemer.

Operativsystem: Vi har også vurdert operativsystemet til Fitbit Versa 3. Fitbit OS er et operativsystem som fungerer meget godt, til bruk i hverdagen. Du får tilgang til nyttige funksjoner som pulsmåler, GPS og musikk. Ved å benytte deg av en Fitbit-app kan du raskt designe displayet, slik du selv ønsker.

Batteri: Fitbit Versa 3 leveres med et oppladbart batteri, med lang levetid. I følge smartklokke test 2022 kan du bruke smartklokken i opptil 12 timer, etter fullading. Hvor lang brukstid smartklokken har kommer også an på hvordan den brukes. Vår smartklokke test viser at stor bruk av apper og funksjoner, kan føre til at det må lades oftere.

Minne: Dersom du er på jakt etter en smartklokke med godt minne, bør du vurdere Fitbit Versa 3. I testen har vi vurdert minnet som meget godt. Smartklokken leveres med rundt 2,5 GB minne. Dette gjør at den fungerer utmerket med operativsystemet. Du får raskt tilgang til funksjoner som tid, klokke, GPS og sportsmodus.

Materiale: Fitbit Versa 3 ble rangert som nummer 4 i vår smartklokke test. Den er i utgangspunktet laget av aluminium. Reimen er laget av silikon for at den skal tåle bruk i all slags vær. Velg blant lekre farger som pink clay, soft gold, black og midnight. Du kan velge akkurat det designet og utseendet som passer deg best.

5. Samsung Galaxy Watch Active 2 – Smartklokke test

Samsung galaxy Smart watch active 2 smartklokke test
2290 kr,- | Til butikk

Samsung har lansert flere smartklokker som har slått an hos kresne brukere. Vår smartklokke test viser at modellen Samsung Galaxy Watch Active 2 er en funksjonell og praktisk smartklokke. Smartklokke test 2022 rangerer derfor denne modellen som nummer 5. Den er allikevel en meget god smartklokke, som anbefales til både trening og søvnmåling.

Skjerm: Vi har vurdert skjermen til Galaxy Watch Active 2 etter flere grundige analyser. Den funksjonelle skjermen leveres i en sort og rund design. Den har derfor en utforming som kan minne om en vanlig klokke. Skjermoverflaten er glatt og uten kanter. Den fås i størrelsene 44 og 40 mm. Den skårer derfor høyt i smartklokke test 2022.

Prosessor: Samsung Galaxy Watch Active 2 leveres med en prosessorhastighet på 1, 15 GHz. Grundige analyser i vår smartklokke test viser til at operativsystemet fungerer tilfredsstillende. Du får her en smartklokke som byr på treningsfunksjoner som du ikke får mange andre smartklokker. Du får også tilgang til en EKG og fallsensor. 4G og eSim bidrar til at den kan brukes som telefon.

Operativsystem: Operativsystemet til Samsung Galaxy Watch Active 2 er basert på Tixen. Dette er operativsystemet har blitt oppgradert i de senere årene. Du kan derfor forvente en meget god funksjonalitet. Tekguide.no sin smartklokke test viser at den effektivt kan kobles til din mobil. Denne smartklokken har derfor en utmerket ytelse i forbindelse med funksjoner og menyvalg.

Batteri: Vi har også gjort en test av batteriet til Active 2 smartklokke og der la vi vekt på batteritiden. Lang batteritid er en fordel når du ikke har tilgang til lader. Du kan regulere batteritiden ved å være sparsommelig med bruk av apper og andre funksjoner. Batteritiden er på rundt to dager om du ikke lar skjermen stå på. Derimot velger mange allikevel å bruke skjermen aktivt.

Minne: Smartklokkens minne er på totalt 1536 MB. Dette bidrar til at du får tilgang til et meget godt minne. Denne modellen scorer høyt på dette området i testen vår. Ved å stoppe unødvendige apper frigjør du mer minne. Du kan også rydde plass ved å bruke rengjøringsikonet i menyen.

Materiale: En annen spesifikasjon vi har vurdert i vår test er  Samsung Galaxy Watch Active 2 smartklokke sitt design og materiale. Den fremstår som stilig på armen og vi liker godt designet. Her får du en smartklokke som kan designes slik som du selv ønsker. Den er i utgangspunktet laget i rustfritt stål. Dersom du tar et bilde av antrekket ditt, vil skjermbildet tilpasse seg fargene og mønsteret på klærne.

Smartklokke test: Velg en smartklokke etter dine behov

Totalt sett er dette smartklokker som er verdt å se nærmere på. En smartklokke er designet for  forenkle hverdagen din. Smartklokkene i vår smartklokke test kan brukes i forbindelse med trening, mobilbruk, musikkavspilling og bruk av e-post. Den sitter som støpt på håndleddet ditt, uten at den er ubehagelig å gå med.

Slik vurderer du hvilken smartklokke som passer best

En smartklokke test gir deg et overblikk over hvilke smartklokker, som er best i dagens marked. Vi har sammenlignet de viktigste egenskapene i vår smartklokke test. Slik blir det enklere å vurdere hvilken smartklokke som passer for deg og ditt bruk. Vi skal se nærmere på hvilke egenskaper en smartklokke bør ha.

Disse spesifikasjonene er lurt å vurdere: 

Smartklokke test – Stadig flere smartklokker i markedet

Når du skal velge smartklokke bør du vurdere hvilke funksjoner som er viktige for deg. Smartklokkene som presenteres i vår smartklokke test 2022, er multifunksjonelle. De fleste funksjonene kan slås av og på. Du kan derfor stille den inn slik at den passer dine behov. Vår smartklokke test har vurdert de beste smartklokkene som er å få i dagens marked.

Det lanserer stadig nye smartklokker med mange praktiske funksjoner. Det jobbes derfor aktivt med å forbedre både design og funksjonalitet. Dette for at du skal få størst utbytte av de funksjonene som er tilgjengelig. Vår topp 5 smartklokke test gir deg et overblikk over hvorfor dette er smartklokker som skiller seg ut i mengden.

Vi valgt å presentere de 5 smartklokkene, som fikk den beste rangeringen i testen. Vår test gir et overblikk over de beste smartklokke modellene som tilbys i dag. I tillegg er dette innovative produkter fra kjente merkevareleverandører som Apple, Samsung og Fitbit. Dette er derfor klokker i god kvalitet.

I dag lanseres det stadig nye smartkokker. Smartklokke test presenterer smartklokkene som utmerker seg i dagens marked. De fleste lever i dag en moderne livstil, der en hektisk hverdag står i sentrum. Det er derfor lurt å vurdere hvilken smartklokke som kan bidra til å forenkle hverdagen. Finn den modellen som passer deg og dine behov.

Hvorfor investere i en smartklokke?

I følge vår smartklokke test fungerer smartklokken som et effektivt hjelpemiddel i en hektisk og stressende hverdag. Smartklokken er i denne sammenhengen en god samarbeidspartner. Den kan stilles inn slik at du får beskjed når det for eksempel nærmer seg en avtale eller et viktig møte. Du kan også benytte smartklokken som alarm til vekking og som kalender. 

Smartklokkene som presenteres i vår smartklokke test er effektive, i forbindelse med trening. De kan telle skritt, ta pulsen og ikke minst måle blodtrykket. Du kan også lytte til favorittmusikken din, mens du trener. En stoppeklokke kan også ta tiden på hvor lenge du skal utføre en øvelse. Samtlige smartklokker i vår smartklokke test kan benyttes til trening og det er et praktisk verktøy i denne sammenheng.

treining smartklokke test
funksjoner smart klokke

I vår smartklokke test har vi lagt vekt på at skjermen skal være brukervennlig. De fleste smartklokker leveres med en berøringsskjerm. Smartklokker kan også ha en skjerm som fungerer ved bruk av tradisjonelle knapper. Du bestemmer selv hvilken skjerm som passer best. I følge vår smartklokke test fungerer skjermen best når den reagerer raskt ved berøring.

De fleste smartklokker kan brukes i forbindelse med mobilen din. Du får derfor smartklokker som passer til både iPhone og Android. I følge vår smartklokke test kan du benytte smartklokken som en mobil. Du kan ringe og kommunisere ved bruk av SMS. Det er også mulig å benytte seg av e-post og andre viktige funksjoner. Dette er egenskaper som vi har vektlagt i vår smartklokke test.

Velg riktig design til ditt bruk – Se smartklokke test

Vi har gjennomført en smartklokke test og har vurdert både design og funksjonalitet. De fleste leverandører av smartklokker har valgt å fokusere på disse egenskapene. I dag kan du derfor velge både materialer og farger, ut fra hvilken design du selv ønsker. I følge vår smartklokke test kan også skjermbildet endres på noen modeller.

Smartklokkene som presenteres i testen vår, har firkantet eller rund skjerm. Den runde fasongen minner om den tradisjonelle klokken. Derimot er en firkantet skjerm godt synlig på armen. Det er ingen tvil om at du har på deg en smartklokke om du velger denne varianten. Vår smartklokke test har tatt hensyn til at skjermen reagerer raskt på berøring.

Smartklokke test design

Smartklokke test  2022 har fokus på at funksjoner og meny bør være lett tilgjengelig. Den bør være godt opplyst på både dagtid og kveldstid. Vår smartklokke test vurderer skjermen ut fra brukervennligheten i sterkt sollys. Skjermen bør ikke bli svart når den ikke er i bruk. Den bruker da lenger tid på å reagere når du først berører den.

De fem utvalgte smartklokkene i vår smartklokke test er nøye utvalgt. Her får du smartklokker som byr på funksjoner som gjør hverdagen enklere for deg. Smartklokkene som presenteres i smartklokke test er brukervennlige i en hektisk hverdag. Ved riktig bruk vil du få mer ut av dagen din. Dette grunnet tilgangen til funksjonelle apper og funksjoner.

Tilbehør praktisk til din smartklokke

Vi har i vår smartklokke test valgt å fokusere på både Samsung og Apple. Dette på grunn av både kvalitet og funksjonalitet. Du bør i utgangspunktet velge en smartklokke som passer til din mobiltelefon. Slik får du maksimalt ut av smartklokken i hverdagen. Den også tilpasses med passende tilbehør.

Ved å ta utgangspunkt i vår test finner du en smartklokke som passer. Du kan velge balt utallige modeller, og tilpasse den akkurat slik du selv ønsker. En smartklokke kan effektivt tilpasses med ulike remmer. Velg blant materialer som lær, silikon og nylon i lekre fager. Varier gjerne tilbehøret slik at det står i stil med antrekket.

tilbehør klokke

Samtlige smartklokke modeller i vår test kan tilpasses med unikt tilbehør. Bruk gjerne en beskyttelse for skjermen. Slik unngår du riper eller knust skjerm om uhellet er ute. Du kan også investere i flere ladekabler og ikke minst et ladestativ. Slik sørger du for at smartklokken din alltid har nok batteri til dagens oppgaver.

Du kan også installere nye apper om du har behov for det. Det har blitt lansert utallige apper siden den første smartklokken ble lansert. Vår smartklokke test legger vekt på at smartklokken holder styr på mer enn bare tid og dato. Vi presenterer smartklokker i vår vurdering som stiller sterkt, i forhold til andre smartklokker i dagens marked.

Sjekk også ut våre andre tester!

Massasjestol test

Massasjestol test banner

Massasjepistol test

Massasjepistol

El sparkesykkel test

El-sparkesykkel test

Badstuovn test

Badstuovn test 2020

Luftfukter test

Luftfukter test 2021

Airfryer test

Airfryer test 2021

El sykkel test

El sykkel test Oslo

Støvsuger test

støvsuger test

Romaskin test

Romaskin banner

3D printer test

3D Printer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *