Theragun Massager Elite Massasjepistol Test

Theragun Massager Elite

Massager Elite fra produsenten Theragun er antakelig den mest fullspekkede modellen vi har testet i vår store massasjepistol test så langt. Listen over funksjoner og egenskaper er veldig innholdsrik og inkluderer Bluetooth oppkobling, LCD-skjerm, ulike massasjehoder og reiseetui. Prisen er naturligvis også deretter, så mye av vår massasjepistol test handler om å vurdere hvorvidt dette er et kjøp som lønner seg og gir god verdi for pengene. I testen vår går vi nøye inn på egenskaper som ytelse, batterikapasitet, brukervennlighet og effekt av massasjen.

Design og funksjoner

Vi i tekguide.no har etter hvert testet en rekke forskjellige massasjepistoler, og vi har begynt å gjøre oss opp en klar mening når det gjelder hvilken type design og konstruksjon som fungerer best. Når det gjelder Theragun Massager Elite er selve håndtaket formet som en trekant, noe som gjør at du kan få godt tak fra tre forskjellige vinkler. Dette var en av egenskapene som vi også likte veldig godt ved Trigger Point Premium som fikk terningkast seks i en tidligere test.

Mange av områdene på kroppen er vanskelig å komme til når man foretar massasjen på egenhånd, men slik Massager Elite er utformet synes vi det blir mye lettere å foreta behandling av områder som korsrygg og nakke sammenliknet med mer klassisk «boremaskin» utformede massasjepistoler.

Theragun_Elite

5 programmer

Når det gjelder nivået på behandlingene kan du velge mellom 5 forhåndsinnstilte programmer som gir deg 1750, 1900, 2100, 2200, eller 2400 slag per minutt. Du velger hastighet via en enkel knapp som sitter rett under LCD-skjermen. Disse fem hastighetene dekker de aller fleste muskelområdene på kroppen, men dersom du ønsker å finjustere behandlingen ytterligere kan du gjør dette via den dedikerte Therabody appen. Selv om du strengt tatt ikke behøver å benytte appen i den daglige bruken, vil vi likevel anbefale å ta den i bruk for å få maks utbytte av massasjepistolen. Appen er utrolig praktisk for nybegynnere da den gir deg direksjoner steg for steg for hvordan du skal foreta massasjen.

5 massasjehoder

Ellers er dette en massasjepistol som blir levert med fem forskjellige massasjehoder som raskt og enkelt kan byttes ut ved behov. Ikke overraskende var det det kuleformede hodet som vi benyttet mest, men vi syntes også det kjegleformede hodet var veldig effektivt når det gjaldt å trenge dypt inn i muskelvevet på de store muskelgruppene. Her bør det nevnes at massasjehodene til Theragun Massager Elite er laget av et mykt skummateriale, i motsetning til mange andre produsenter som benytter en mye hardere type plast. Den myke overflaten på hodene gjør behandlingen veldig skånsom og derfor egner den seg også veldig bra på mange forskjellige brukergrupper inkludert eldre og yngre brukere.

Theragun_Elite

Praktisk LCD display

Selve LCD-displayet gir deg essensiell informasjon som styrkemåler, slag per minutt og batterinivå. Vi syntes det var veldig praktisk å kunne lese av styrkemåleren for å være sikker på at vi brukte akkurat passe press på de ulike områdene på kroppen. F.eks. bør man være forsiktig med ikke å dure på med stort press mot nakke, men heller velge lav intensitet og press. Dette synes vi fungerte mer intuitiv og kontrollert med Theragun Massager Elite enn noen annen massasjepistol vi har testet så langt.

Theragun Massager Elite ytelse og praktisk bruk

Det høres kanskje i overmåte kompliserende ut å utstyre en massasjepistol med Bluetooth oppkobling til mobilapp. Er det virkelig et behov for dette i markedet? Her vil det nok være forskjellige oppfatninger om oppkobling mot app er strengt tatt nødvendig, men etter å ha benyttet apparatet i to uker landet vi på at det faktisk er en nyttig funksjon som vi hadde stort utbytte av. Det er ikke alltid like lett å vite hvilken intensitet og hvilket type massasjehode som egner seg best til de forskjellige områdene på kroppen, men med appen ble vi guidet steg for steg slik at vi kunne ta de riktige valgene uten risiko for skader.

En allsidig massasjepistol for alle aldre 

Steg-for-steg metoden gjorde oss dessuten tryggere på at barna kunne benytte den etter endt fotballtrening uten tilsyn. Vi gav sågar besteforeldrene i oppdrag å teste ut massasjeegenskapene, og ved å benytte den laveste intensiteten på ømme skuldre, nakke og rygg kunne vi raskt konstatere at dette er en massasjepistol som kan benyttes av alle i familien. Så til tross for at reklamen er mye rettet mot unge treningsentusiaster er dette på mange måter et allsidig massasjeverktøy som kan benyttes av mange brukergrupper.

Ganske støyende på maks effekt

Et annet aspekt vi testet nøye er hvor lydløst Theragun sin massasjepistol er. Den børsteløse motoren lager minimalt med lyd på de laveste nivåene, men du må regne med litt mer støy når du skrur opp intensiteten. På det høyeste nivået målte vi antall desibel til 70, noe som faktisk er blant modellene med høyest lydnivå. I det daglige er dette kanskje ikke det helt store problemet, så lenge du ikke setter deg ned ved siden av partneren din når han/hun lese ren bok og drar opp intensiteten på full guffe.

Massasjepistol gymgrossisten
4499 kr,- | Til butikk

Veldig effektiv slagdybde

Når det gjelder slagdybde, beveger Theragun Massager seg hele 16mm mellom hvert slag, noe som er det lengste/dypeste i testen. Hva har dette å si for selve massasjen? Desto større slagdybde, desto dypere vil massasjehodet teoretisk trenge inn i muskelvevet. Dette kan ha litt å si for de store muskelgruppene som lårmuskler og biceps hvor det kan være en fordel at massasjen går dypere enn f.eks. når det gjelder nakke og rygg hvor du bør ta en mer skånsom tilnærming. Theragun fungerer derfor veldig bra på de store muskelgruppene, men dette er en massasjepistol som du bør være litt ekstra forsiktig med når det gjelder de mest sensitive områdene på kroppen hvor ønsker en lettere massasje hvor slagene bør være mye mer dempet.

Fordeler

Ulemper 

Theragun Massager Elite test oppsummering

Når vi nå skal oppsummere denne massasjepistol testen er det store spørsmålet om Theragun Massager Elite har kvaliteter som forsvarer prisen som tross alt er over dobbelt så høy som andre modeller vi har testet som f.eks. Booster E. På mange måter gjør de ekstra funksjonene at du får større utbytte av denne massasjepistolen enn andre modeller vi har testet, spesielt dersom man setter seg inn i og benytter den medfølgende Therabody appen. Samtidig er det ikke alle som kommer til å ha like stort utbytte av de ekstra funksjonene, så her kommer det an på behovet til den enkelte. For nybegynnere kan det definitivt være nyttig å få assistanse fra appen når det gjelder å velge riktig intensitet og massasjehode, og dessuten liker vi at dette er en massasjepistol som enkelt lar seg bruke av alle i familien, både gamle og unge.

Vi likte også at massasjehodene er av veldig god kvalitet som virker mer dempende enn mange andre produsenter som benytter seg av billigere plastmateriale. Sist, men ikke minst er det viktig å ta med i vurderingen at håndtaket er utrolig bra konstruert i et ergonomisk design som sitter veldig bra i hånden, uansett hvilken vinkel og kroppsområde du behandler. Vi kan derfor varmt anbefale Theragun Massager Elite, og ender opp med terningkast fem i vår massasjepistol test.

4499 kr,- | Til butikk

SE VÅR massasjepistol samletest

Sjekk også ut våre andre tester!

Massasjestol test

Massasjestol test banner

Airfryer test 

Airfryer test 2021

Romaskin test

Romaskin banner

El sykkel test

El sykkel test Oslo

3D printer test

3D Printer

El sparkesykkel test

El-sparkesykkel test

Badstuovn test

Badstuovn test 2020

Tredemølle test

tredemølle test 2021

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *