Hyperice HyperVolt Massasjepistol Test

Hyperice HyperVolt

Bruken av massasjepistoler er i sterk vekst takket være stor grad av brukervennlighet og effektivitet når det gjelder å massere muskelvev. En massasjepistol er designet for å fremme riktig sirkulasjon, akselerere restitusjon og oppvarming samt lindre ømme og støle muskler. Hypervolt fra den ledende produsenten Hyperice er en massasjepistol som kan skilte med en rekke avanserte funksjoner. Som en del av vår store test av massasjepistoler har vi gjort en grundig vurdering av Hypervolt og sett på hvor bra den fungerer etter daglig trening. Dessuten har  vi gjort en vurdering av brukervennlighet og ytelse når det gjelder effekten fra selve massasjen. I de neste avsnittene kan du lese mer om erfaringene våre.

Design og funksjoner

Hypervolt har et klassisk design og et ergonomisk håndtak som føles godt å holde i. Den er konstruert med en spesiell pulserende type teknologi som er laget i samarbeid med romforskere, noe som har resultert i en kraftfull og energieffektiv motor med et relativt lavt støynivå. I testen vår målte vi støynivået til rundt 65 desibel på det høyeste, som er akseptabelt, men en god del mer støyende enn testvinneren Trigger Point Premium.

Hyperice HyperVolt

4 utskiftbare hoder

Hypervolt kommer med fire utskiftbare hoder: runde, flate, kule og gaffel. Hvert hode er bygget av hardplast med unntak av det avrundede hodet, som er laget av et mykere skummateriale. Alle massasjehodene passer i den medfølgende bærevesken sammen med hovedenheten.

3 hastigheter

 Massasjeapparatet har tre forskjellige hastighetsstyrkenivåinnstillinger: 30Hz for 1800 perkusjoner per minutt, 40Hz for 2400 perkusjoner per minutt og 53Hz for 3200 perkusjoner per minutt. Slik sett er Hypervolt massasjepistol i stand til å operere med ørlite grann raskere frekvens på de pulserende slagene enn testvinneren Trigger Point Premium.

Hyperice HyperVolt
Hyperice HyperVolt

2 timer batteritid

Det oppladbare batteriet holder i litt over to timer per lading og lades opp på under seks timer ved hjelp av den medfølgende 24-voltsadapteren. Hvis den to timer lange kjøretiden ikke er nok for deg, tilbyr Hyperice ekstra batterier, slik at du kan holde enheten i gang mens det andre batteriet lades. To timers aktiv bruk holder til de fleste massasjeøkter, men du må belage deg på å måtte lade den relativt ofte sammenliknet med andre modeller vi har testet, som f.eks. Booster E massasjepistol.

Hyperice HyperVolt ytelse og praktisk bruk

Det var enkelt og intuitivt å komme i gang med massasjepistolen, selv om jeg måtte vente i omtrent to timer på at batteriet skulle lades helt opp før jeg kunne ta enheten i bruk. Brukerhåndboken nevner at den første ladingen kan ta opptil seks timer, så planlegg deretter. Dette er for øvrig en massasjepistol som kommer ferdig montert ut av esken, så alt du trenger å gjøre er å velge et massasjehode, sette det inn i sporet og skru på start-knappen.

Husk å skru på strømbryteren på batteriet

Etter å ha ladet opp apparatet og festet massasjehodet, ble jeg forvirret over neste sted. Jeg trykket på bryteren på baksiden av massasjepistolen for å starte den opp, men merkelig nok skjedde ingenting. Etter en rask konsultasjon med bruksanvisningen skjønte jeg endelig at det ikke bare er én, men to start-brytere: en på bunnen av batteriet og en annen på baksiden av enheten (denne justerer også hastighetene). Når jeg snudde på strømbryteren på batteriet, fungerte bryteren på selve håndtaket helt fin.

Effektiv mot muskelsmerter

Jeg bruker hovedsakelig Hypervolt for å behandle smertene jeg kjenner i nakken, skuldrene og ryggen, samt for mer fokusert massasje rundt anklene og føttene. Det at Hypervolt retter seg mot spesifikke problemområder som har knuter eller annen sårhet syntes jeg fungerte effektivt. Når jeg brukte den på nakken og skuldrene (områdene jeg oftest føler meg støl og stiv), hjalp Hypervolt meg å redusere muskelsmertene betraktelig. For meg så fungerte den laveste innstillingen best på skuldrene og nakken, men dette kan oppleves forskjellig fra person til person. 

Massasjepistol Hypervolt
2990 kr,- | Til butikk

Maks effekt på lårmusklene

Når det gjelder lårmuskler og føtter derimot lot jeg Hypervolten kjøre på maksimal effekt og full guffe. Med en såpass høy intensitet som 3200 pulserende slag per minutt er det betryggende å vite at dette er en virkelig solid bygget massasjepistol som ikke viste tegn til svakheter under testen. Resultatet av massasjen var til å ta og føle på, og det tok ikke lang tid før jeg kunne føle at de stive muskelknutene begynte å løse seg opp og jeg følte meg mye bedre i kroppen.

Praktisk reiseeuti

Det medfølgende reiseetuiet er praktisk, og selv om dette en massasjepistol som veier 1,1 kilo er det enkelt å ta med seg på farten enten du skal på reise eller tar den med deg på treningsstudio. Etter en periode med mye reisevirksomhet fikk jeg ryggplager etter å ha sittet i sammenklemt posisjon i trange flyseter. Etter dette begynte jeg å ta med Hyperice Hypervolt på reisene mine, noe som førte til at jeg ble i stand til å løse opp ryggmusklene og sørge for å lindre smertene mye raskere enn jeg noensinne har klart med smertestillende midler.

Fordeler

Ulemper 

Hvordan tilpasse nivåene på massasjepistolen:

Nivå 1: Den laveste hastigheten passer veldig bra for eldre og ungdom med mindre muskler, men det er litt for mykt press for store muskelgrupper på voksne personer. Jeg la merke til at jeg umiddelbart ville bytte til nivå 2, det samme gjorde de fleste andre vi testet den på. Nivå 1 er mer å sammenlikne med lett oppvarming, mens nivå 2 er mer som en sportsmassasje.

Nivå 3: Det høyeste nivået når det gjelder frekvensen på de pulserende slagene. Selv om nivå 3 kan være overkill for øvre del av ryggen, er den perfekt for lårmuskler, setemuskler og hamstrings. Slik sett fungerer nivå 3 best på større muskelgrupper som lettere absorberer den høye slagfrekvensen.  Når det gjelder øvre del av rygg og nakke derimot, ble vibrasjonene for kraftige og jeg skrudde den raskt ned til nivå 2.

Hyperice HyperVolt oppsummering

Hypervolt gjorde en enestående jobb med å lindre muskelsmertene mine med en merkbar effekt etter trening i form av mye mindre støle og stive muskler neste dag.  Selv om dette er en relativ kostbar modell, er den verdt investeringen dersom du er fokusert på å maksimere potensialet ditt når det gjelder treningsfrekvens og -ytelse. Fordelen den gav meg når det gjaldt å lindre de såre musklene mine etter trening har gjort at jeg gradvis har kunnet øke treningsmengden samtidig som jeg har opplevd mye mindre smerter og skader. Hyperice Hypervolt er bygget som en stridsvogn, og tåler mye juling. I løpet av de to månedene jeg brukte den, viste enheten aldri tegn til slitasje og den presterte rutinemessig som forventet hver gang jeg fyrte den opp. Her får du en massasjepistol i topp kvalitet som du kommer til å ha glede av i veldig mange år. Vi ender derfor på et terningkast fem når det gjelder Hyperice Hypervolt.  

SE VÅR massasjepistol samletest

Sjekk også ut våre andre tester!

Massasjestol test

Massasjestol test banner

Airfryer test 

Airfryer test 2021

Romaskin test

Romaskin banner

El sykkel test

El sykkel test Oslo

3D printer test

3D Printer

El sparkesykkel test

El-sparkesykkel test

Badstuovn test

Badstuovn test 2020

Tredemølle test

tredemølle test 2021

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *