Toorx TRX-45 S – Tredemølle test

Toorx TRX 45 S Tredemølle Test

Kvier du deg for å begynne på treningsstudio? Hva med en tredemølle til hjemmebruk? Toorx er en prisgunstig tredemølle som gjør det enkelt og komfortabelt å komme i gang med treningen i trygge omgivelser på hjemmebane. Ikke bare har en den en rekke gode kvaliteter som man forbinder med mye dyrere modeller, den er også utrolig kompakt som gjør det mye enklere å finne en egnet plass til den. Tekguide har gjort en grundig test av Toorx som en del av vår store tredemølle test. I de neste avsnittene kan du lese mer om erfaringene våre. Finn ut om dette er en tredemølle kun for nybegynner eller om den også tåler større belastninger og intensive økter!

Design og funksjoner

Et problem som har forhindret mange i å kjøpe seg tredemølle for hjemmebruk er de store dimensjonene. De største tredemøllene veier opp mot 200 kilo og er flere meter lange. Dessuten trenger du ofte også en stor takhøyde for de største modellene, noe mange ikke tenker på. Toorx er en tredemølle som passer for alle med begrenset plass, da selve løpebåndet kan skyves opp og dermed blir den under en meter lang, og benytter til sammen mindre enn en kvadratmeter med plass.  Dessuten veier den kun 58 kg og har hjul, noe som gjør det enkelt å flytte litt rundt på den. Du får riktignok enda mer kompakte modeller som WalkingPad K15 som kan skyves under en seng eller plasseres bak sofaen, men dette er en enorm forbedring i forhold til de digre tredemøllene som mange er vant til.

God på intervalltrening

Når det gjelder egenskaper er Toorx TRX-45 S en tredemølle-modell som yter hele 3 hestekrefter og har en toppfart på 16 km/t. Med tanke på at gjennomsnittsfarten på de fleste løpere ligger på godt under 10 km/t er dette en modell som er mer enn bra nok for de fleste behov. Du kommer riktignok ikke opp i samme fart som Usain Bolt på 100 meter, så dersom ambisjonsnivået er veldig høyt vil vi nok anbefale å se på en av de mer profesjonelle tredemøllene som f.eks. Circle M7 AC eller Sportsmaster T300. Spesielt når det gjelder intervalltrening og HIIT-trening kan det være praktisk å ha en tredemølle som tåler høye hastigheter, noe som er fint mulig med Toorx TRX-45 S når det gjelder løpere på vanlig amatørnivå.

Toorx TRX 45 S Tredemølle Test
Toorx TRX 45 S Tredemølle Test

12% stigning gir en god utfordring

Toorx TRX-45 S er en modell som kan justeres opp til 12% stigning, så her er det bare å kose seg til slitsomme motbakker og mye motstand for maks uttelling på løpeturen. Ved å justere stigningsgraden under løpeturen kan du også variere belastningen på ulike kroppsdeler som knær, hofter, ankler og føtter. Dermed forebygger du også skader, og får en mer jevn belastning. Displayet på tredemøllen gir deg dessuten en veldig bra oversikt over løpsruten, slik at du hele tiden kan planlegg neste steg og er forberedt på neste motbakke.

12 løpsprogrammer for alle ferdigheter

Denne tredemøllen blir levert med hele 12 forskjellige løpsprogrammer, noe som gjør det lekende lett for nybegynnere å komme raskt i gang med treningen. Det kan være tungt å begynne med løpetrening dersom det er en stund siden du trente sist, og programmene gir deg en ekstra motivasjon til å komme i gang, samt holde rutinen gående uten å gi opp. Displayet gir deg full oversikt over alle de essensielle treningsdataene du trenger å holde oversikt over inkludert hastighet, distanse, kaloriforbruk og tid. 

Toorx TRX 45 S Tredemølle Test

Innebygde pulssensorer

Det er dessuten innebygde pulssensorer i håndtakene som gjør at du enkelt kan sjekke pulsen din uten å måtte feste ekstrautstyr på kroppen. Treningscomputeren gir deg beskjed om når det er på tide å sjekke pulsen, og justerer seg selv ettersom hvilket program og intensivitet du velger. Dersom du fokuserer på kondisjonstrening og fettforbrenning lønner det seg å ligge på 70%-80% av makspulsen slik at du kan holde det gående i en lang økt om gangen. Ved hjelp av pulssensoren har du full oversikt, og kan dermed maksimere kaloriforbruket under treningsøkten.

Ytelse og praktisk test  

Testpanelet til Tekguide består av både nybegynnere og erfarne løpsentusiaster, og vi legger vekt på å teste både brukervennlighet og ytelse i form av stabilitet og løpsopplevelse. Nybegynnerne i panelet vårt følte Toorx TRX-45 S var en veldig enkel modell å komme raskt i gang med. Displayet er enkelt og intuitivt bygget opp, og når du velger en av de 12 automodusene er det bare på følge instruksjonene steg for steg på skjermen. Dette gjør det lekende lett for alle å komme raskt i gang. Selve løpsopplevelsen blant nybegynnerne var også veldig bra, og flere bemerket hvor bra dempingen fungerte. Toorx benytter en type luftdemping som er veldig effektiv, og gir deg et ekstra lite skyv når du rykker til i steget.

Lett og kompakt tredemølle

Når det gjelder de mer erfarne løperne i panelet vårt, bemerket de at hastigheten godt kunne ha vært noe høyere. Dempingen derimot fungerte veldig bra bortsett fra den tyngste i teamet som veier tett opptil maksgrensen på 110 kg. Det er verdt å merke seg at Toorx TRX-45 S har en mye lavere maksvekt enn f.eks. Sportsmaster T300, noe som også er logisk med tanke på at Toorx er en tredemølle som er veldig lett og kompakt. Så her kommer det helt an på behovet, men for tyngre løpere vil vi nok anbefale å se på en litt kraftigere modell enn Toorx.

Motor HK: 2/3

9120 kr,- | Til butikk

Uten treningsapp

Toorx TRX-45 S blir ikke levert med innebygget støtte for Bluetooth eller treningsapper, men som tidligere nevnt får du tilgang til alle de essensielle treningsdataene via displayet. Mange benytter dessuten allerede treningsapper som man naturligvis kan fortsette å benytte slik at treningsdataene blir lagret på samme sted. Under testene våre sjekket vi også hvor nøyaktig hastigheten på løpebåndet, og den stemte godt overens med hva vi målte ved hjelp av treningsklokke.

Fordeler

Ulemper 

Smartegenskaper

Toorx TRX-45 S blir ikke levert med innebygget støtte for Bluetooth eller treningsapper, men som tidligere nevnt får du tilgang til alle de essensielle treningsdataene via displayet. Mange benytter dessuten allerede treningsapper som man naturligvis kan fortsette å benytte slik at treningsdataene blir lagret på samme sted. Under testene våre sjekket vi også hvor nøyaktig hastigheten på løpebåndet, og den stemte godt overens med hva vi målte ved hjelp av treningsklokke.

Toorx TRX-45 test oppsummering

Det er ikke tvil om at Toorx TRX-45 S er en prisgunstig tredemølle som gir veldig god verdi for pengene. Her får du en treningsmaskin i kompakt design med mange av de samme egenskapene som mye større og dyrere modeller har. Ved at løpebåndet kan skyves opp tar den tar mindre enn en kvadratmeter plass, noe som gjør at langt flere vil ha anledning til å finne en egnet plass til den. Den veier dessuten kun 58 kilo, noe som er langt mindre enn de typiske beistene på treningsstudio som veier opp mot 200 kilo. Løpebåndet er også utstyrt med hjul, noe som gjør det enkelt og greit for en person å flytte den litt rundt på egen hånd.

På en annen side har den en maksgrense når det gjelder brukervekt på 110 kilo, og de tyngre medlemmene av testpanelet bemerket at dempingen ikke var helt optimal. Slik sett vil vi anbefale lesere som ser etter en tredemølle som tåler en skikkelig trøkk og intensiv bruk over tid å vurdere modeller som Sportsmaster T300. Prismessig derimot tåler Toorx TRX-45 S å bli sammenliknet med de feste andre modeller. Det er ikke ofte man ser en fullverdig tredemølle til under 10 000 kroner med egenskaper som kan konkurrere med noen av de beste modellene på markedet når det gjelder f.eks. stigningsgrad. Topphastigheten på 16 km/t er riktignok noe mindre enn enkelte toppmodeller vi har testet som Circle M7 AC, men med tanke på at prisen er 5 ganger høyere, så er det kanskje ikke så rart. Til tross for enkelte mangler, var hovedinntrykket vårt av Toorx veldig bra, og vi gir derfor et solid terningkast 4.

9120 kr,- | Til butikk

SE VÅR tredemølle samletest

Sjekk også ut våre andre tester!

Massasjestol test

Massasjestol test banner

Airfryer test 

Airfryer test 2021

Romaskin test

Romaskin banner

El sykkel test

El sykkel test Oslo

3D printer test

3D Printer

El sparkesykkel test

El-sparkesykkel test

Badstuovn test

Badstuovn test 2020

Tredemølle test

tredemølle test 2021

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *