WalkingPad K15 – Tredemølle test

WalkingPad K15 Tredemølle Test 1

I denne testen har vi tatt for oss WalkingPad K15 som med sitt revolusjonerende design har åpnet markedet for tredemøller for helt nye brukergrupper. Det store spørsmålet er om K15 er i stand til å hamle opp med de store gutta, dvs. klarer en tredemølle på rundt 50 kilo å yte like mye som en mye større tredemølle på godt over 100 kilo? i vår store tredemølle test har vi tatt for oss en rekke utfordrende øvelser for å finne svaret på om dette bare er en «liksom-mølle» eller om den faktisk har egenskaper som gjør den til en fullverdig tredemølle.

For mange har tredemøller fremstått som altfor store og klumpete til å ha stående i egen bolig. Den populære WalkingPad-serien har snudd opp ned på dette ved å tilby helt fantastisk kompakte tredemøller som enkelt kan foldes sammen og plasseres nær sagt hvor du måtte ønske.

 

Design og funksjoner

Når det gjelder design har vi ikke mye å utsette på WalkingPad K15 tredemølle. Her får du en treningsmaskin i lekkert sort design som oser av kvalitet. Selve metallrammen er spesiallaget i aluminium, så selv om dette er en tredemølle med veldig lav vekt er det ikke tvil om at den er robust konstruert for å tåle harde påkjenninger. Derfor tåler den også en maksbelastning på 110 kg, og det er benyttet en rekke lag med slitesterke løpebånd for å sikre maksimal demping og elastisitet samtidig som den føles fast å løpe på.

Veldig bra demping

Demping er veldig viktig for å begrense risikoen for slitasjeskader, og det er liten tvil om at WalkingPad her har satt helse og sikkerhet i høysete. Samtidig er det viktig å ha en stabil løpeflate for å unngå at man kommer i ubalanse under løpingen, og etter å ha klokken inn over 100 timer på denne tredemøllen kan vi konstatere at WalkingPad K15 er en tredemølle som har funnet en god balanse mellom demping og stabilitet. Skulle uhellet være ute ved at du ikke klarer å holde tritt med tredemøllen eller skulle snuble, er det godt å vite at sikkerhetssnoren automatisk vil gjøre at den stopper slik at du unngår unødvendige skader.

WalkingPad K15 Tredemølle Test 1
WalkingPad K15 Tredemølle Test 1

En veldig fleksibel mølle

Når du ser bilder av K15 er det lett å anta at dette kun er en gåmølle eller en minimølle for hjemmekontoret som gir deg muligheten for rask gange. WalkingPad K15 fungerer utmerket som gåmølle for hjemmekontoret, men bruksområdet stopper ikke der. Dette er en fullverdig tredemølle som kan brukes til ganske så intensive HIIT-intervaller med en topphastighet på hele 15km/t. Dette er kanskje ikke bra nok for Olympiatoppen, men for en gjennomsnittlig aktiv person holder dette i lange baner (gjennomsnittlig løpehastighet for både menn og kvinner er godt under 10km/t). I motsetning til de mye enklere gåmøllene, kan du også justere stigningen opp til 4% slik at du kan bryne deg på seige motbakker. Dermed kan du veksle mellom å belaste forskjellige muskelgruppene, noe som igjen bidrar til å skåne knær og ledd.

Avanserte funksjoner

I likhet med de større tredemøllene får du stilig berøringsdisplay på stativet hvor du kan velge mellom tre ulike funksjoner, samtidig som du enkelt kan kontrollere hastigheten på løpebåndet ved hjelp av et intuitivt kontrollhjul. Dessuten kan du hele tiden hode øye med de vitale dataene dine i form av hastighet, antall steg, kaloriforbrenning og tid. På en toppmodell som dette kan du naturligvis også koble opp tredemøllen mot mobilapp via Wifi slik at du kan finjustere treningen i enda større grad enn via displayet dersom det skulle være behov for dette. Appen gir deg også hendige tips og råd om hvordan du kan forbedre treningsmetoden din for å oppnå resultatene du ønsker. Tredemøllen har dessuten et praktisk stativ som kan brukes til å plassere mobil eller nettbrett dersom du f.eks. skulle ønske å se en film under joggeturen.

WalkingPad K15 Tredemølle Test 1

Ytelse og praktisk test

WalkingPad K15 blir levert med tre automoduser som er laget for å gjøre det enkelt å komme raskt i gang med treningen. Vi testet selvfølgelig hvert treningsprogram i tur og orden.

1. HIIT-modus

HIIT-modus har fått mye oppmerksomhet de siste årene, som en av de mest effektive metodene for å komme seg raskt i form med minimal innsats. Fremgangsmåten er å trene intensivt i relativt korte intervaller, noe som har vist seg er mer effektivt når det gjelder å styrke de største muskelgruppene i forhold til mer langvarig trening med lavere belastning. WalkingPad K15 veksler derfor mellom høyt og lavt tempo, og her er det bare å følge instruksjonene på skjermen uten at du trenger å fikle med noen av innstillingene. Etter å ha benyttet HIIT-programmet i 8 uker, kan vi konstatere at det er en fryd å løpe på K15, selv ved høy fart. Dette mye takket være det solide løpebåndet og den gode elastisiteten. Metallrammen sørger for stabilitet, så til tross for at tredemøllen kan virke litt spinkel fra bildene er det ikke tvil om at dette er en treningsmaskin som er bygget for økter med skikkelig trøkk.

2. Fettforbrenning

Dersom målet ditt med treningen er å maksimere fettforbrenningen, er det lekende lett å komme raskt i gang. Når du velger denne automodusen lønner det seg å knytte appen opp mot en pulsmåler slik at du kan finne en optimal intensivitet som gjør at du holder ut lengst mulig, og dermed også forbrenner mer enn om du kjører på med maks puls. WalkingPad K15 vil automatisk justere hastigheten for å sørge for optimal forbrenning, men du kan naturligvis justere tempoet selv ved hjelp av kontrollhjulet. Mange vil sikkert også velge å benytte en egen app, dersom du allerede er bruker av f.eks. Fitbit eller Apple Watch. På denne måten sikrer du deg at alle treningsdataene dine er lagret på ett sted. Uansett om du benytter WalkingPad-appen eller din egen app, så kommer du til å ha god nytte av det tydelige displayet som hele tiden gir full oversikt.

3. Gåmodus

I likhet med mange andre ble vi blitt godt vant med hjemmekontor under koronatiden, og dette er også noe vi i stor grad har fortsatt med i ettertid. Det flotte med hjemmekontor er at man får mer tid til familien fordi man kaster bort mindre tid på pendling, men på en annen side har det lett for å bli mye mer stillesitting. Dette forandret vi raskt på etter at vi fikk WalkingPad i hus. Gåmodusen er laget for å gå i et jevnt og kontrollert tempo slik at du kan foreta deg vanlige jobbrelaterte oppgaver som å skrive eposter og svare på telefoner uten at du blir andpusten eller mister balansen. Dermed kan du enkelt klokke inn 10 000 skritt på rekordtid, uten engang å ta øynene fra PC-skjermen.

tredemølle walkingpad k15 - best i test

Maks stigning: 4%

8792 kr,- | Til butikk

Fordeler

Ulemper 

WalkingPad K15 test oppsummering

Under WalkingPad K15 test ble det raskt åpenbart at dette er en fullverdig tredemølle som ikke bare begrenser seg til rask gange og mosjon. Til tross for den kompakte størrelsen er dette en tredemølle som virkelig gir deg full verdi for pengene i form av en treningsmaskin som tåler en skikkelig trøkk med hastigheter opp mot 15 km/t. Og det beste av alt er at den enkelt kan slås sammen slik at den kan plasseres bak en sofa eller under en seng. Plassmangel er derfor ikke lenger en unnskyldning for ikke å komme i gang med trening på tredemølle, enten du tar sikte på rask gange under morgenmøte fra hjemmekontoret eller intensiv HIIT-trening. Det er ikke tvil om at WalkingPad K15 imponerte testpanelet stort, og vi gir derfor et velfortjent terningkast 6!

8792 kr,- | Til butikk

SE VÅR tredemølle samletest

Sjekk også ut våre andre tester!

Massasjestol test

Massasjestol test banner

Airfryer test 

Airfryer test 2021

Romaskin test

Romaskin banner

El sykkel test

El sykkel test Oslo

3D printer test

3D Printer

El sparkesykkel test

El-sparkesykkel test

Badstuovn test

Badstuovn test 2020

Tredemølle test

tredemølle test 2021

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *