Proform 995i – Tredemølle test

Proform 995i tredemølle test-3

Tredemøller fås i alle størrelser og fasonger, og ut fra egenskapene syntes vi Proform 995i virket som en perfekt kombinasjon av de beste egenskapene. Samtidig som den er relativt kompakt og kan klappes delvis sammen, har den en rekke funksjoner som kjennetegner noen av de største og dyreste modellene på markedet. Så på papiret virker dette derfor som den ultimate tredemøllen. Spørsmålet er hvordan den fungere i praktisk bruk, og om den klarer å hamle opp med større modeller som er beregnet for profesjonelle utøvere og bruk på treningsstudioer. Vi tok den med på en rekke omfattende tester ved å la et testpanel bestående av aktive personer på ulike nivåer prøve de ulike funksjonene.

Design og funksjoner

For å holde løpeformen ved like året rundt kan det være praktisk å ha en tredemølle tilgjengelig i boligen. Ikke bare gjør den det enklere å holde treningsmengden oppe i vinterhalvåret når løping utendørs er vanskelig, men den kan også spare deg for et kostbart medlemskap på treningssenteret. Mange er dessuten mye mer komfortable med å trene hjemme, noe som kan være med på å gjøre terskelen for å komme i gang med løpetrening mye lavere.

Mellomklasse modell

Proform Power 995i er en tredemølle som veier 92 kg, og er derfor betraktelig tyngre enn en modell som WalkingPad K15 som vi har omtalt i en tidligere test. Samtidig er den mye lettere enn en stor profesjonell modell som Sportsmaster T300, så her har vi med å gjøre med en typisk mellomklasse modell. Spørsmålet er om den faller mellom to stoler, ved ikke å være kompakt nok til å legges bort og på den andre siden ikke har like gode egenskaper som større modeller. I avsnittet under kan du lese mer om hvordan ytelsen var under praktisk bruk.

Proform 995i tredemølle test-3
Proform 995i tredemølle test-3

Bra toppfart

Dette er en tredemølle som er beregnet for vekt opp mot 135 kg, den har en topphastighet på 22 km/t og en maks stigning på 12%. Dette tilsier at det er en tredemølle som er beregnet på et bredt spekter av brukergrupper fra nybegynnere fokusert på rask gange til å begynne med til treningsentusiaster som trener på høyt nivå. Den blir dessuten levert med et veldig robust løpebånd som gir veldig god demping ved hjelp av såkalt PROSHOX™ teknologi som gir mye mindre påkjenning på føtter, ankler, knær og hofter. Noe som igjen betyr at du klarer å holde ut treningen lenger, og dessuten kommer raskere til hektene igjen.

Innnebygget vifte gir god avkjøling

En annen fordel med Proform 995i er at den blir levert med en innebygget vifte. Viften slår seg på fra du setter foten på løpebåndet, og slår seg automatisk av når du går av. Du kan dessuten justere den manuelt ved behov. En helt genial funksjon som gjør at du kan holde tempoet oppe enda lenger!

Proform 995i tredemølle test-3

Tredemølle med avanserte funksjoner

Proform Power 995i blir levert med en avansert treningscomputer som har hele 30 forskjellige forhåndsprogrammer. De mange forskjellige modusene du kan velge mellom gjør det enkelt å komme raskt i gang med treningen, selv for nybegynnere. Men det finnes også en rekke programmer beregnet på erfarne løpere som er vant til høy intensitet og harde treningsøkter. Lyst på en løpetur opp til kristusstatuen i Rio de Janeiro? Ikke noe problem. Proform Power 995i er en tredemølle som kan benyttes med iFit som er en treningsapp du kan laste ned på både Android og App Store. iFit lar deg velge mellom en rekke forskjellige inspirerende treningsøkter i virtuelle omgivelse, slik at du oppleve verden mens du er på løpetur. Appen er integrert med Google Maps, noe som sagt gjør at du kan ta deg en løpetur langs Copacabana i Rio, eller hvilken som helst annen by i verden. Proform Power 995i blir ofte levert med gratis prøvemedlemskap i iFit, men sjekk gjerne dette på forhånd.

Ytelse og praktisk test  

Proform 995i blir levert flatpakket, men vi kom kjapt i gang med oppbyggingen og det tok oss rundt en time å sette den sammen. Treningscomputeren har en rekke forskjellige funksjoner å velge mellom, så vi tok oss god tid til å sette oss inn i de forskjellige treningsprogrammene. Det var kjapt og enkelt å koble den opp mot mobilen via Bluetooth, og dermed var vi klare til å teste den ut.

Solid ramme

Vi merket raskt at dette er en tredemølle som er bygget på en veldig solid metallramme. Til tross for den relativt enkle fremtoningen, er mølla veldig solid og balansert å løpe på. Dempingen er dessuten også veldig bra, så dette passer bra for hele spekteret av løpeentusiaster. Spesielt for nybegynnere som kanskje ikke har prikket inn den perfekte løpeteknikken enda, er Proform 995i en tredemølle som er veldig behagelig å løpe på. Nybegynneren i testpanelet hadde en veldig god opplevelse, og dessuten virket iFit programmet motiverende for å komme over den første kneika når det gjaldt å få på plass en løperutine.

Proform 995i tredemølle test-3

Motor HK: 3

16 999 kr,- | Til butikk

Godt tilpasset løpsentusiaster

Når det gjelder de mer erfarne løperne i testpanelet, var det viktig å kunne koble opp hjertefrekvensmåler for å kunne finjustere tempoet underveis. Dette lar seg enkelt gjøre, og det er ikke tvil om at dette er en tredemølle som passer veldig bra for selv de mest krevende løpeturene. Med en ytelse på 3 HK, stigningsprosent opp mot 12% og topphastighet på 22 km-T dekker Proform 995i hele spekteret av løpetrening.

Benytt nettbrett

Vi satte opp et nettbrett i holderen foran på stativet som gjorde at vi kunne få full nytte av iFit appen, men du kan naturligvis også benytte nettbrettet til å følge med på favorittserien på Netflix dersom du skulle ønske det. Proform 995i blir dessuten levert med innebyggede høyttalere som du kan koble opp via Bluetooth eller AUX-kontakt, så her er det bare å la favorittmusikken pumpe ut i takt med løpetreningen.

Liten lagringsplass

En praktisk egenskap ved Proform 995i er at du kan gjøre den mye mer kompakt ved å vippe opp løpebeltet på høykant under lagring. Dermed tar den vesentlig mindre plass enn en tradisjonell tredemølle, selv om den ikke er like kompakt som WalkingPad 15. Så her kommer det helt an på hvor stor eller liten plass du har til rådighet. Uansett tar den mye mindre plass enn f.eks. Sportsmaster og Circle, så dersom du ønsker en plassvennlig tredemølle med størst mulig ytelse er dette et kjempebra valg.

Fordeler

Ulemper 

Proform 995i test oppsummering

Dersom du er på jakt etter en seriøs og toppspekket tredemølle til en rimelig pris, er Proform 995i en modell som ikke kommer til å skuffe. Her får du virkelig mye tredemølle for pengene, og dersom dere er flere i husstanden tilpasses den enkelt til ulike vektklasser og kondisjonsnivåer. Dette er en tredemølle som kan brukes av hobbymosjonisten like mye som den topptrente løpeentusiasten. Treningscomputeren er dessuten rask å komme i gang med, og den integrerte støtten for iFit gjør det ekstra motiverende å komme seg opp av sofaen og ut på løpetur.

Selve løpingen er behagelig, med et dempingssystem som fungerer veldig effektivt, samtidig som metallrammen gir en stor grad av stabilitet selv ved høy intensivitet. Detaljer som innebygget vifte og høyttalere gjør dette til en tredemølle som gjør løpingen morsommere og får deg til å yte enda litt ekstra. Etter denne testen av Proform 995i bør det derfor ikke komme som noen stor overraskelse at den får et solid terningkast 5. Dette er en tredemølle som løfter løpsopplevelsen til et helt nytt nivå, og som du kommer til å ha veldig mye glede av i lang tid.

16 999 kr,- | Til butikk

SE VÅR tredemølle samletest

Sjekk også ut våre andre tester!

Massasjestol test

Massasjestol test banner

Airfryer test 

Airfryer test 2021

Romaskin test

Romaskin banner

El sykkel test

El sykkel test Oslo

3D printer test

3D Printer

El sparkesykkel test

El-sparkesykkel test

Badstuovn test

Badstuovn test 2020

Tredemølle test

tredemølle test 2021

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *