Roborock S6 – Robotstøvsuger Test

roborock s6 robotstøvsuger test

I vår robotstøvsuger test har vi gått grundig til verks når det gjelder å teste Roborock S6 på en rekke forskjellig overflater ved å måle hvor effektiv den er på å fjerne partikler som riskorn, salt og linser. Vi har også sett på hvor bra moppefunksjonen fungerer ved å la den vaske under spisebordet etter et barneselskap som endte med en salig blanding av kakerester, gele og is godt tråkket godt ned i parketten. Og sist, men ikke minst lot vi hunden vår Max rulle seg godt rundt på teppet for å sjekke hvor bra roboten er på å suge opp hundehår. Høres utfordrende ut? I de neste avsnittene får du svaret på hvordan Roborock S6 klarte seg i vår store test av robotstøvsugere.

Design og funksjoner

I likhet med selvstyrte biler, har det skjedd en enorm utviklingen når det gjelder teknologien som blir benyttet av robotstøvsugere. LiDAR sensorer innebygget i «tårnet» på Roborock S6 sørger for at den effektivt er i stand til å kartlegge boligen din ned til minste detalj. Dette gjør at den kontinuerlig vet hvor den befinner seg i forhold til de ulike objektene i rommet. Kunstig intelligens gjør at den kontinuerlig klarer å klassifisere tingene den ser i rommet slik at den kan ta en best mulig avgjørelse i forhold til retningsvalg og hastighet.

Kunstig intelligens

En raggsokk liggende på soverommet blir effektivt klassifisert som et potensielt hinder som børstene kan sette seg fast i. Dermed styrer roboten utenom raggsokken. Slik fortsetter den kontinuerlig på sin vei gjennom boligen din, og tar stort sett smarte valg ut ifra hva den observerer og sanser. Det hele styres av hjernen i roboten, en 32-bit quad-core prosessor av samme typen som du finner i moderne smarttelefoner.

roborock s6 robotstøvsuger test
roborock s5 robotstøvsuger

Digital kartlegging av boligen din

Etter at Roborock S6 er ferdig med å skanne boligen din vil du få opp et digitalt kart på mobilappen som åpner opp en rekke muligheter når det gjelder å lage en skreddersydd rengjøringsplan. Du kan f.eks. velge hvor intensiv vanntilførselen på moppen skal være i hvert enkelt rom, og du kan velge om du ønsker både støvsuging og mopping eller separat vask. Etter å ha lagret innstillingene husker Roborock S6 valgene dine til neste gang, slik at du kan lene deg tilbake og få rengjøringen gjort akkurat slik du ønsker deg. En hendig funksjon er å kunne sette opp virtuelle vegger for å sørge for at roboten ikke beveger seg inn på forbudssoner. Dette kan f.eks. være barnerom hvor du vet at sjansen er stor for at leker ligger strødd utover gulvet.

Stemmestyrt støvsuging

Selve designet på Roborock S6 er veldig stilig, og den ble raskt venn med 2-åringen vår som mest av alt hadde lyst til å sette seg på den for å ta seg en kjøretur. Dessverre fungerer ikke Roborock S6 veldig bra som fremkomstmiddel for småbarn, men det er jo alltid hyggelig å se vennskap blomstre på tvers av ulike barrierer! Roborock er også en robot du kan prate med, f.eks. via stemmestyringen til Alexa. Selv om stemmestyringen ikke er altfor avansert enda, kan det være hendig å gi enkle kommandoer for å start og stoppe den.  

roborock s6 robotstøvsuger test

Når det gjelder funksjoner sammenliknet med Roborock S5 Max, er det ikke veldig mye som skiller de to modellene. Bortsett fra at S5 Max har en vesentlig større vanntank, som selvsagt er en fordel dersom du benytter moppefunksjonen mye, er funksjonene og ytelsene veldig like. Roborock S6 er litt mer stillegående enn S5, noe som også skyldes at den benytter en ny type børstehode. I vår robotstøvsuger test var det derimot ikke nevneverdige forskjeller i forhold til rengjøringstestene.

Roborock S5 ytelse og praktisk bruk

Vi elsker hunden vår Max, men i likhet med mange andre hunder legger han igjen irriterende mye hundehår. Dette fikser vi som regel enkelt med en vanlig støvsuger, men vi har et spesielt teppe i stua hvor hundehårene setter seg ekstra godt fast. Her fikk Robotrock dermed en skikkelig bra test, og på magisk vis klarte den faktisk å fjerne en veldig stor del av hundehårene. Selv om motorytelsen er gjennomsnittlig, er børstehodet rett og slett veldig effektivt på teppegulv noe vi satte stor pris på.

Rengjøring etter barneselskap

Er det en ting som er sikkert når man arrangerer barneselskaper er det at huset kommer til å bli fullstendig bomba. Med et godt utvalg av nedtråkkede kakerester under stuegulvet, tenkte vi at dette måtte være en perfekt test for Roborock. Vi sørget selvfølgelig for at moppefunksjonen var skrudd på med høy vanntilførsel for å sørge for mest mulig effektiv vasking. Resultatet? Vel, selv om resultatet ikke ble perfekt ved første rengjøringsrunde, ble stort sett alle flekkene borte etter et par ekstra runder. Vi snakker tross alt om en moppefunksjon her, og ikke intensiv gnikking med skurefilla. Det som skjer rent teknisk er at selve kluten blir presset mot gulvet ved hjelp av fjærer samtidig som det tilføres en jevn mengde vann fra beholderen. Slik sett kan man ikke forvente en like grundig vask som vask for hånd, men bra nok til å fjerne overfladiske flekker som ikke sitter altfor godt fast.

Roborock S6 robotstøvsuger
4446 kr,- | Til butikk

Støvsuging av små partikler

Vi lot også Roborock S6 forsøke seg på en rekke forskjellige mindre partikler som riskorn, salt og tørre linser strødd utover både parkettgulv og teppegulv. På dette området klarte S6 jobben helt utmerket og sørget for å støvsuge mer en 95% av partiklene ved første forsøk. En god del av grunnen til at den er så effektiv på mindre partikler er de to roterende børstene på siden av roboten. Sidebørstene soper effektivt opp mindre partikler som dermed feies inn mot hovedbørsten der også sugekraften er størst. På denne måten sørger Roborock for å feie med seg selv de minste partiklene både langs lister og i kroker på en mye mer effektiv måte enn om du hadde brukt en tradisjonell støvsuger.

Hindringer og terskler

I vår robotstøvsuger test har vi også sett at Roborock S6 er en robot som klarer å bevege seg over hindringer som terskler og teppekanter så lenge hindringen ikke er mer enn 1,9 cm høy. Når det gjelder å komme seg under møbler som senger og sofaer klarer Roborock dette stort sett veldig greit, men husk at den ikke kommer seg under åpninger som er lavere enn 9,6 cm. Dersom du har et møbel som er ekstra lavt kan det derfor være lurt å ta frem målebåndet og sjekke høyden før du bestemmer deg for hvilken modell du skal kjøpe.

Fordeler

Ulemper 

Roborock S6 test oppsummering

I vår robotstøvsuger test har vi sett at Roborock S6 gjør en veldig bra jobb når det gjelder både sugekraft og moppefunksjon. Selv om vi skulle ønske at vanntanken hadde litt større kapasitet, er totalinntrykket at dette er en komplett robotstøvsuger som lever opp til forventningene. Den avanserte hjernen på roboten sørger for at den tar intelligente valg når det gjelder å styre utenom vanskelige hindre, og den finner effektivt frem til det beste rutevalget. Ved å lage en optimal ruteplan sørger den også for å bruke minst mulig strøm, i motsetning til mindre avanserte robotstøvsugere som kjører mer på kryss og tvers. Batterikapasiteten er uansett imponerende, og du kan kjøre den nonstop i hele 3 timer sammenhengende.

Når det gjelder vedlikehold og rengjøring skjer dette lekende lett både når det gjelder tømming av støvsugerbeholderen og bytte/rengjøring av kluter og børster. I vår robotstøvsuger test opplevde vi dessuten at dette er en stillegående modell, noe som kan være en stor fordel dersom du skal støvsuge etter at barna har lagt seg eller ønsker å sette den på om morgenen før alle har våknet. Dette er kort og godt en kjempebra robotstøvsuger som de aller fleste kommer til å bli veldig godt fornøyd med. Etter topp resultater gir vi den derfor terningkast 5.

4446 kr,- | Til butikk

SE VÅR robotstøvsuger samletest

Sjekk også ut våre andre tester!

Massasjestol test

Massasjestol test banner

Airfryer test 

Airfryer test 2021

Romaskin test

Romaskin banner

El sykkel test

El sykkel test Oslo

3D printer test

3D Printer

El sparkesykkel test

El-sparkesykkel test

Badstuovn test

Badstuovn test 2020

Tredemølle test

tredemølle test 2021

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *