Roborock S5 Max – Robotstøvsuger test

roborock s5 robotstøvsuger

Roborock er en av de ledende produsentene av robotstøvsugere på verdensbasis, og Roborock S5 Max er en modell som har gått sin seiersgang med glitrende testresultater på en rekke forbrukernettsteder. Det er ikke dermed sagt at Roborock S5 Max kommer til å få toppscore fra Tekguide sin robotstøvsuger test.

Når vi tester robotstøvsugere gir vi dem en rekke knallharde oppgaver som støvsuging av riskorn, linser og salt i tillegg til hundehår fra tepper og inntørket pastasaus på kjøkkengulvet. Vi sjekker også hvor bra den er på å unngå ulike hindringer, som sokker og ledninger som ligger tilfeldig strødd rundt på gulvet. Høres rimelig vanskelig ut, ikke sant? I de neste avsnittene kan du lese mer om hvordan Roborock S5 Max klarte seg.

Design og funksjoner

Før vi går inn på testresultatene skal vi ta for oss de viktigste egenskapene til Roborock S5 Max. Dette er en robotstøvsuger med klassisk sirkelformet form, flat nok til å snike seg under møbler som sofaer og senger. Den har også et lite tårn som stikker opp fra oversiden, og som inneholder sensorer som gjør at roboten klarer å skanne boligen din ned til minste detalj. Ved å benytte mobilappen til Roborock vil du dermed visuelt få en full planoversikt over boligen din, hvor til og med møbler kan gjenkjennes. Dersom du ønsker å lage forbudssoner i form av enkelte rom som den ikke skal støvsuge, kan du ved hjelp av mobilappen enkelt lage virtuelle vegger som den vil butte mot.

Moppefunksjon

Dette er en robotstøvsuger som blir levert med moppefunksjon, dvs. den har en våt klut som blir fuktet og presset mot gulvet når den beveger seg på overflatene. Når det gjelder selve moppeteknikken på denne typen robotstøvsugere er det viktig å huske at det ikke er snakk om intensiv gnikking frem og tilbake som med en tradisjonell langkost og skurefille som vris opp i skurebøtte. Moppingen bidrar likevel til et bra resultat, selv om de verste flekkene fortsatt må skures vekk for hånd. Robotstøvsugeren har en innebygget vanntank som gjør at kluten blir fuktet, noe du også kan styre fra mobilappen.

roborock s5 robotstøvsuger
roborock s5 robotstøvsuger

Tilpass rengjøringen til hvert enkelt rom

Har du et rom som har en tendens til å bli mer skittent enn andre rom? Da kan du velge en mer intensiv vannforsyning som gjør at flekkene løser seg opp og blir vasket vekk mer effektivt. På andre rom som du ikke bruker like ofte trenger du kanskje ikke bruke moppefunksjonen i det hele tatt, og kan begrense deg til kun støvsuging. Dette er innstillinger som du kan legge inn i mobilappen slik at du får en 100% tilpasning på rengjøringen som passer perfekt for ditt eget hjem.

Stor vanntank

Vanntanken er på 290 ml, noe som er forholdsmessig stort sammenliknet med mange andre modeller på markedet. Dette er nok til å vaske en overflate på 200 m² før du må fylle mer vann på tanken. Lydnivået på 60db er litt høyere enn en modell som Neatsvor X600 Pro, men den er likevel stillegående nok til ikke å være irriterende over tid. I vår robotstøvsuger test benyttet vi den samtidig som vi så på TV, noe som går helt fint så lenge du ikke benytter den på full intensitet.

roborock s5 robotstøvsuger

Roborock S5 ytelse og praktisk bruk

En av de vanskeligste oppgavene vi gir modellene i vår robotstøvsuger test er å støvsuge hundehår som har satt seg fast på teppegulv. Dette er en test som kan være vanskelig for selv de kraftigste ordinære støvsugerne på markedet. Selv om Roborock S5 ikke har like stor sugekraft som en modell som Neatsvor X600 Pro, opplevde vi at den var effektiv og i stor grad klarte å fjerne det meste av hundehår, dvs. opp mot 80%. Dette er et veldig bra resultat og helt på linje med hva man kan forvente av ordinære støvsugere.

Støvsuging av små partikler

I vår robotstøvsuger test sjekket vi også hvor bra Roborock S5 er på å suge opp mindre partikler som riskorn, linser og salt. Ved å strø dette ut på både teppegulv og parkettgulv, lot vi roboten kjøre på automodus slik at vi kunne sjekke hvor effektiv den var. Resultatet var imponerende, og vi kunne raskt fastslå at den klarte å suge opp mer enn 95% av alle partiklene. Ved å øke intensiteten manuelt, klarte vi å fange opp enda mer. Slik sett kan du være trygg på at Roborock S5 er en modell som klarer selv de vanskeligste jobbene, så du trenger ikke å være redd for å ta frem den gamle støvsugeren for å gjære jobben skikkelig på «gamlemåten».

Roborock max s5 test
3890 kr,- | Til butikk

Mopping av pastasaus

Når det gjelder moppefunksjonen testet vi robotens ytelse ved å la den forsøke seg på pastasaus som hadde blitt liggende en stund under kjøkkenbordet. Selv om dette var flekker som klistret seg til gulvet klarte vi å fjerne det meste ved bruk av moppefunksjonen, men det ble også liggende noe igjen. Ved å benytte mobilappen til å øke vannforsyningen til moppen, klarte vi å fjerne alle flekkene med skinnende rene gulv som resultat. Etter å ha gjort denne erfaringen, kunne vi legge inn denne innstillingen fast via appen, slik at den alltid vet at kjøkkengulvet skal vaskes med ekstra vanntilførsel. En viktig grunn til at Roborock S5 gjorde det så bra på mopping i vår robotstøvsuger test er at den presser ned kluten med et konstant trykk på 300 gram. På denne måten får du et veldig jevnt resultat over hele overflaten, og trykket blir ikke dårligere når vekten av tanken reduseres.

Effektiv digital skanning med LiDAR

Ved hjelp av LiDAR-sensorer i tårnet klarer roboten å skanne hele boligen din fra alle vinkler. Resultatet er et detaljert kart over boligen din som du kan benytte i mobilappen til bl.a. å velge ulike rengjøringsfunksjoner for ulike rom. Det detaljerte kartet gjør at roboten hele tiden vet hvor den befinner seg, og kan velge den beste retningen for å gjøre rengjøringen mest mulig effektivt. Dette gjør at den styrer utenom hindre på en intelligent måte, i motsetning til mindre avanserte modeller som ikke skifter retning før den smeller inn i møbler og vegger. Ved å legge ut en rekke hindre som sokker og ledninger testet vi hvor bra algoritmen fungerer når det gjelder å gjenkjenne hindre, og vi må si vi ble mektig imponerte. I tillegg til LiDAR-sensorene som lager 3D kart, har den også akselerometer, kilometerteller, infrarødt lys og kompass som bidrar til at den ikke faller ned trapper eller setter seg fast.

Fordeler

Ulemper 

Roborock S5 test oppsummering

I løpet av vår robotstøvsuger test satte ikke Roborock S5 seg fast en eneste gang. Den klarte dessuten å løse alle oppgavene vi gav den med glans ved å fjerne selv de minste partiklene fra glatte parkettgulv sågar som hundehår fra tepper. Moppefunksjonen fungerer dessuten utmerket, og er til stor hjelp når det gjelder å fjerne flekker som matrester på kjøkkengulvet og flekker fra sko rundt inngangspartiet. Mobilappen lar deg lage en personlig rengjøringsplan, slik at roboten tilpasser seg på en perfekt måte når det gjelder hvilken funksjon som passer best til hver enkelt overflate. Du kan dessuten legge inn forbudssoner ved hjelp av virtuelle vegger som du kan legge inn på det digitale kartet over boligen din.

Vi kan dermed slå fast at Roborock S5 er en modell som innfrir i forhold til forventningene, og utgjør et utrolig godt kjøp. Dette er en modell som har vært på markedet en stund, og prisen er en god del lavere enn da den ble lansert. Teknologien er fortsatt på linje med det de beste modellene du får på markedet takket være kontinuerlig oppdatering av programvaren som skjer automatisk via mobilappen. Dette er en robotstøvsuger du kommer til å få veldig mye glede av i hverdagen, og vi gir den et solid terningkast 6 i vår robotstøvsuger test!

3890 kr,- | Til butikk

SE VÅR robotstøvsuger samletest

Sjekk også ut våre andre tester!

Massasjestol test

Massasjestol test banner

Airfryer test 

Airfryer test 2021

Romaskin test

Romaskin banner

El sykkel test

El sykkel test Oslo

3D printer test

3D Printer

El sparkesykkel test

El-sparkesykkel test

Badstuovn test

Badstuovn test 2020

Tredemølle test

tredemølle test 2021

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *