Neatsvor X600 – Robotstøvsuger Test

Neatsvor-X600

Robotstøvsugere har for alvor gjort sitt inntog i norske hjem, og det var med store forventninger vi mottok Neatsvor X600 for å gjøre en grundig robotstøvsuger test. Robotstøvsugere har i løpet av få år gått fra å være en nerdete greie for teknisk interesserte, til å bli nærmest allemannseie. Dette kommer først og fremst av at teknologien har gjort stormskritt.

Fra å være klønete dingser som konstant satte seg fast, har robotstøvsugere fått avanserte funksjoner som laser og Ai-teknologi. Dette er begreper som kanskje høres innviklet ut, og til syvende og sist handler vel en robotstøvsuger test om hvor bra den er på støvsuging og rengjøring? Kan Neatsvor X600 hamle opp med en vanlig støvsuger? Og kan den moppe like bra som en langkost? I de neste avsnittene får du resultatet fra testene våre.

Design og funksjoner

Noe av det første man legger merke til med Neatsvor X600 er det lille tårnet som stikker ut på oversiden av enheten. Tårnet huser avanserte lasersensorer som gjør at den effektivt kan skanne rommet den befinner seg fra alle vinkler, 360 grader. Data fra laserkanningen blir fortløpende bearbeidet, og såkalte SLAM (simultaneous localization and mapping) algoritmer gjør at robotstøvsugeren er i stand til å gjenkjenne og unngå forskjellige objekter.

Dette gjør at Neatsvor X600 ikke setter seg fast i ting som ledningskabler og klær på gulvet, i motsetning til mindre avanserte modeller på markedet som må gjetes rundt i huset for å forhindre krøll. SLAM algoritmene brukt i Neatsvor er for øvrig samme type teknologi som blir brukt i autonome biler, hvor formålet er å gjenkjenne forhindringer og unngå kollisjoner.

Batterikapasitet

Neatsvor X600 blir levert med et kraftig batteri på 5200 mAh, noe som gjør at den har en kjøretid på hele 150 minutter som bør være nok til å dekke de fleste store boliger. Her er det derfor bare å lene seg komfortabelt tilbake å stole fullt og helt på at roboten får jobben gjort. Dersom du likevel ønsker å ha litt kontroll på hva den holder på med, styrer du den enkelt med den dedikerte mobilappen (Apple og Android). Ved å benytte appen kan du f.eks. legge inn såkalte «no-go-zones», dersom det er rom eller områder i boligen som du ikke ønsker at den skal rengjøre. Du kan naturligvis også programmere den til å sette i gang med rengjøringen på bestemte tidspunkter, f.eks. når du er på jobb slik at du kommer hjem til et hjem med skinnende rene gulv. Ja, tenk deg at støvsugingen kan blir gjort av seg selv hver dag uten at du trenger å løfte en finger!

Mye kraft for pengene

Kronen på verket når det gjelder Neatsvor X600 er likevel den kraftige sugekraften på 6000 PA. Dette er helt i toppsjiktet når det gjelder ytelse, noe som gjør at du kan bruke denne robotstøvsugeren på absolutt alle overflater med veldig bra resultat. Til sammenlikning ligger de fleste andre robotstøvsugere på rundt 2000 – 2500 PA, så her får du virkelig mye støvsugerkraft for pengene. Neatsvor X600 egner seg derfor veldig godt for teppegulv, og hjem som er mye plaget med dyrehår fra katt eller hund som konstant setter seg fast. Roboten blir naturligvis også levert med et innebygget HEPA-filter som du raskt og effektivt kan rengjør eller bytte ut. Slik sett er dette en robotstøvsuger som også passer veldig bra for allergikere som ønsker et best mulig inneklima.

Moppefunksjon

Når det gjelder moppefunksjonen er dette en veldig nyttig egenskap som gjør roboten ekstra anvendelig. Enkelte overflater har en tendens til å tiltrekke seg skitt og flekker som setter seg ekstra godt fast, som f.eks. rundt inngangsdøren eller på kjøkkenet. Ønsker du at roboten skal gjøre en ekstra innsats og benytte en kombinasjon av støvsuging og mopp på visse områder? Ikke noe problem. Ved hjelp av appen kan du enkelt legge inn hvilken type funksjon og ytelse du ønsker å bruke på de forskjellige områdene i boligen. Ved hjelp av denne funksjonen oppnår du maks effektivitet og unngår også at den overdriver rengjøringen på flater som ikke er like mye i bruk.

Neatsvor-x600-Pro-Robotstovsuger-med-mopp-og-vask

Neatsvor X600 ytelse og praktisk bruk

Det var som sagt med store forventninger vi tok i bruk Neatsvor X600, som på papiret har funksjoner som ligger helt i toppsjiktet. En av egenskapene som vi raskt satte mest pris på var den enormt kraftige sugekraften, som gjorde at hundehårene raskt forsvant. Ja, selv fra teppegulvene forsvant jammen hundehårene, noe vi har slitt med å klare å fjerne i årevis. Vanligvis har robotstøvsugere mye dårligere sugekraft enn vanlige støvsugere, men i denne testen klarte Neatsvor X600 faktisk å overgå den kraftige Electrolux-støvsugeren vi vanligvis bruker på de vanskeligste overflatene.

Moppefunksjon i praktisk bruk

Hva med moppefunksjonen? Når du leser tester på nettet, er det veldig vanlig å lese om klager på hvor dårlig moppefunksjonen fungerer når det gjelder roboter. I vår robotstøvsuger test la vi vekt på å utsette Neatsvor X600 for flere utfordrende oppgaver, inkludert gjørme rundt inngangspartiet og noen dråper inntørket pastasaus som hadde havnet under kjøkkenbordet. Ved hjelp av full effekt på moppefunksjonen klarte Neatsvor begge oppgavene med glans, og vi kunne rask konstatere at gulvene ble like skinnende rene nesten like bra som ved vanlig gulvvask.

støvsuger best i test neatsvor
4990 kr,- | Til butikk

100% autonom

Neatsvor X600 er en 100% autonom robotstøvsuger, dvs. at den klarer seg selv uten menneskelig hjelp og assistanse. Når dette er sagt, kan det lønne seg å gi den noen grunnleggende instruksjoner ved hjelp av mobilappen. Dette syntes vi fungerte veldig bra, og det tok heller ikke lang tid før vi hadde koblet roboten opp mot Google Home. Da vi hadde filmkveld med barna og de sølte popcorn over hele stuegulvet var det utrolig praktisk å bare kunne gi Google en enkelt beskjed «Hei Google, støvsug stuegulvet». Dermed unngikk vi sure miner, og kunne fortsette filmkvelden mens den stillegående robotstøvsugeren gjorde jobben i bakgrunnen.

Fordeler

Ulemper 

Neatsvor X600 test oppsummering

I vår robotstøvsuger test har vi sett at Neatsvor X600 er en modell du kan stole på. Her får du markedets kraftigste sugekapasitet i kombinasjon med høyteknologi på linje med de mest avanserte selvstyrende kjøretøyene. Moppefunksjonen fungerer veldig bra på flekker som har satt seg fast, og vi satte dessuten pris på at du enkelt kan velge hvilken funksjon som skal brukes på hvert enkelt rom. I testen vår utsatte vi roboten for en rekke forskjellige substanser strødd utover gulvet, inkludert riskorn, linser og salt. Neatsvor X600 klarte alle oppgavene med glans og i gjennomsnitt støvsugde den opp mer enn 98% av partiklene.

Ved hjelp av mobilappen satte vi raskt opp en «no-go-zone» på et av barnerommene hvor vi vet at det ligger lego-brikker strødd rundt til stadighet. Hundehårene ble dessuten borte i en fei, noe vi har slitt med i årevis. Og det var en utrolig herlig følelse å komme hjem fra jobb uten bekymringer over støv i kriker og kroker. Her får du rett og slett en toppmodell som gjør hverdagen utrolig mye enklere. Ikke overraskende gir vi et velfortjent terningkast 6 til Neatsvor X600 i vår robotstøvsuger test.

4499 kr,- | Til butikk

SE VÅR robotstøvsuger samletest

Sjekk også ut våre andre tester!

Massasjestol test

Massasjestol test banner

Airfryer test 

Airfryer test 2021

Romaskin test

Romaskin banner

El sykkel test

El sykkel test Oslo

3D printer test

3D Printer

El sparkesykkel test

El-sparkesykkel test

Badstuovn test

Badstuovn test 2020

Tredemølle test

tredemølle test 2021

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *