Sportsmaster T300 – Tredemølle test

Sportmaster t300 tredemølle test 1

I vår store tredemølle test har vi sett på Sportsmaster T300. Vi har gitt den noen skikkelig knalltøffe utfordringer for å sjekke stabilitet, demping og ytelse. På papiret er denne mølla en skikkelig råtass som dekker et vidt spekter fra løpsentusiaster til bedrifter, institusjoner og mindre treningssentre. Prismessig ligger den i det høyere sjiktet, men er fortsatt prisgunstig sammenliknet med andre modeller i samme klasse.

Spørsmålet er om dette er en modell som faktisk kan sammenliknes med ultrasolide treningsstudio-modeller eller om den hører best hjemme i privatmarkedet. I vår tredemølle test har vi benyttet et testpanel bestående av både nybegynnere og erfarne løpsentusiaster for å gi deg svaret på hvilke brukergrupper denne modellen treffer best.

 

Design og funksjoner

Når det gjelder funksjoner er dette en mølle som ligger helt i tetsjiktet når det gjelder egenskaper som hastighet, stigning og demping. Når det gjelder hastighet dekker den hastigheter fra 0,8 – 22 km/t, noe som er opp til pari sammenliknet med profesjonelle treningsstudiomodeller. Selv om du er nybegynner og kanskje ikke har behov for høye hastigheter til å begynne med, kan det være smart å velge en modell som ikke begrenser deg i forhold til fart når du begynner å komme i bedre form. En av de mest effektive metodene å trene på er å benytte intervalltrening med høy intensitet, makspuls og fart i korte perioder. Dette er en mølle som passer perfekt til intervalltrening, noe som bl.a. er bekreftet av at brødrene Ingebrigtsen anbefaler produktet.  

Sportsmaster T300 gir deg motordrevet stigning opp til 15%, noe som betyr at du kan legge inn noen skikkelig motbakker på løpeturen. Dette gjør at du kan løpe mer variert, og det er veldig gunstig for ledd og muskler å veksle mellom nedoverbakke, flatt terreng og oppoverbakke for å minske belastningen. På denne måten kan du forebygge sportsskader på sikt, og dessuten blir du mindre støl dagen etter.

Bygget for store påkjenninger

Dette er en tredemølle som vektmessig dekker personer opptil 159 kilo, noe som betyr at dette er en modell som er bygget for stabilitet og store påkjenninger. Den smarte treningscomputeren stiller seg automatisk inn etter vekten på personen som trener, noe som er veldig praktisk når mølla blir brukt av mange personer som f.eks. av en storfamilie, bedrift eller institusjon. Du kan også lagre egne profiler for hver enkelt person slik at du får en trening som er helt perfekt tilpasset.

Sportmaster t300 tredemølle test 1
Sportmaster t300 tredemølle test 1

Effektiv demping forebygger skader

Sportsmaster er et av de mest etablerte merkene når det gjelder tredemøller i Norge, og produsenten har lagt stor vekt på å utvikle et best mulig system for demping. Når du ser etter en tredemølle, er dempingen den viktigste egenskapen når det gjelder å forebygge slitasjeskader på lang sikt. En dårlig tredemølle med demping som ikke fungerer optimalt kan i verste fall gi alvorlige sportskader som du vil slite med i lang tid. Sportsmaster har utviklet et «Smart Shock» system hvor dempingen er tilpasset hver enkelt bruker. En lett person på 60 kg trenger naturlig nok en helt forskjellig stivhet på løpebåndet sammenliknet med en person på 120 kg, noe Sportsmaster automatisk justerer for etter at vekten er registrert. Dermed kan du forvente optimal demping uansett kroppsstørrelse.

Full oversikt over treningsdata

Displayet på Sportsmaster T300 gir deg naturligvis full oversikt over alle de ulike dataene som er interessante for treningen din, inkludert hastighet, tid, distanse og kalorier. Du får også en grafisk fremstilling av løpebanen på displayet, noe som gjør at du hele tiden har oversikt over hva slags terreng du kan forvente deg og kan forberede deg før den neste motbakken kommer. Pulsbelte er også inkludert i pakken, slik at du har full oversikt over hjerterytmen og kan optimalisere treningen. Dette er veldig praktisk når du f.eks. skal fokusere på kondisjon og fettforbrenning, og kan legge opp løpingen i forhold til bestemte pulsnivåer. 

Sportmaster t300 tredemølle test 1

Smartegenskaper

Sportsmaster T300 tredemølle har dessuten oppkobling mot Bluetooth, noe som gjør at du enkelt kan koble opp apper som Zwift og Kinomap. Dermed kan du benytte appen til å ta deg en virtuell løpetur hvor som helst i verden ved at tredemøllen justerer seg i forhold til løperuten du velger, samtidig som du kan følge med visuelt på skjermen. En fantastisk måte å bli inspirert til å gjøre ekstra innsats!

Ytelse og praktisk test

I forhold til ytelse er dette en tredemølle som i stor grad er orientert mot seriøs bruk, men som kommer i en prisklasse som ligger i mellomsjiktet mellom de mest profesjonelle treningsstudiomodellene og de rimeligste møllene for hjemmebruk. I testpanelet vårt har vi løpsentusiaster som gav Sportsmaster T300 noen skikkelige utfordringer, spesielt når det gjaldt intervalltrening på høy hastighet. Tilbakemeldingen var entydig på at løpsopplevelsen var behagelig og stabil, samtidig som løpebåndet var fast nok til å gi et godt feste ved høy fart. Dermed kunne vi konstatere at Sportsmaster T300 er en tredemølle som passer bra for selv de mest aktive. Det tydelige displayet og de enkle valgene når det gjaldt innstillinger som fart og stigning var også faktorer som bidro positivt i forhold til de mer profesjonelle løperne i testpanelet. 

Avanserte treningsprogrammer for alle kondisjonsnivåer

Når det gjelder nybegynner så var det viktig for oss å teste hele brukeropplevelsen. Mer profesjonelle løpere er ofte vant til å gjøre manuelle justeringer av tredemøllen og setter seg raskt inn i de ulike innstillingene, men for nybegynnere kan det fort virke komplisert å forstå seg på hvilket type treningsprogram man bør velge. Da er det godt å vite at Sportsmaster T300 tilbyr en rekke automatiserte treningsprogram som gjør at løperen kun trenger å følge instruksjonene på skjermen uten å gjøre manuelle innstillinger.

Tredemølle-test-Sportsmaster-918x800

Maks stigning: 15%

32 500 kr,- | Til butikk

Skreddersydd trening for hele familien

T300 justerer seg dessuten automatisk til hver enkelt person når det gjelder vekt og tyngde, så dermed er man sikret et behagelig løpsopplevelse fra første stund. Nybegynnerne i panelet satte også pris på den integrerte støtten for ulike treningsapper som gir mulighet for å legge opp løpeturen i inspirerende virtuelle omgivelser. Det kan være skikkelig tungt å komme i gang med løpetrening dersom man ikke er trent, men med Sportsmaster T300 blir man motivert til å holde løpetreningen ved like over tid.

Fordeler

Ulemper 

Sportsmaster T300 test oppsummering

Sportsmaster T300 er en tredemølle som har nesten like avanserte egenskaper som profesjonelle treningsstudiomøller, men som kommer til en langt lavere pris. Derfor passer den perfekt for de som vet de kommer til å benytte tredemøllen til mer intensiv trening. Sportsmaster T300 passer også veldig godt i miljøer hvor den blir brukt av mange forskjellige personer da den er utrolig stabil og robust, samtidig som den automatisk tilpasser seg i forhold til hver enkelt persons vekt noe som gir optimal demping. Det avanserte systemet for demping reduserer risikoen for belastningsskader, noe som også bidrar til å gjøre dette til et veldig godt valg for nybegynnere. Tilbakemeldingene fra testpanelet vårt var entydige på at denne er en veldig behagelig mølle å løpe på.

Sportsmaster T300 er derfor en allsidig tredemølle som gir mye verdi for pengene. Husk at dette også er en teknisk avansert tredemølle med oppkobling mot Bluetooth, pulsbelte og støtte for treningsapper. Dette er egenskaper som gjør det motivertene å benytte mølla over tid, og som passer perfekt for alle teknofrelste som er opptatte av å følge nøye med på alle treningsdataene. Det bør derfor ikke komme som en stor overraskelse at vi gir Sportsmaster T300 et solid skussmål i vår tredemølle test med godkjentstempel og terningkast 5.

32 500 kr,- | Til butikk

SE VÅR tredemølle samletest

Sjekk også ut våre andre tester!

Massasjestol test

Massasjestol test banner

Airfryer test 

Airfryer test 2021

Romaskin test

Romaskin banner

El sykkel test

El sykkel test Oslo

3D printer test

3D Printer

El sparkesykkel test

El-sparkesykkel test

Badstuovn test

Badstuovn test 2020

Tredemølle test

tredemølle test 2021

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *