I vår store robotstøvsuger test har vi gjort en grundig vurdering av Roborock S6 MaxV, en av de mest populære modellene på markedet som benytter både støvsuging og mopping for å gi deg skinnende støvfrie og rene gulv. S6 MaxV er en modell som i utgangspunktet dekker de aller fleste behov, med flere avanserte funksjoner som dobbelt kamera foran, LiDAR navigasjon og en rekke smarte funksjoner som kan benyttes med mobilappen. Les vår omtale av en av de mest intelligente modellene på markedet som kombinerer intuitive løsninger og rå sugekraft for å gjøre hverdagen enklere for deg.
Design og funksjoner
Når det gjelder selve konstruksjonen er mange robotstøvsugere så like at det er nærmest umulig å se forskjell på dem fra avstand. Dette gjelder også Xiaomi Mi som blir levert i et klassisk robotdesign, slik vi har blitt vant til at robotstøvsugere skal se ut. På toppen sitter det et tårn som inneholder såkalte LiDAR sensorer, som er en type avanserte lasere som gjør at roboten effektivt klarer å kartlegge alle detaljene i boligen. LiDAR er en type teknologi som bl.a. blir brukt i førerløse biler, og som gjør at potensielle hindre effektivt blir oppdaget. En annen fordel med LiDAR er at det fungerer i fullstendig mørke, så slik sett klarer Xiaomi Mi å gjøre jobben sin uansett lysforhold.
Et av hovedområdene som skiller S6 MaxV fra forgjengeren S5 Max er dobbeltkameraet som er montert foran på roboten. Disse optiske kameraene gjør at S6 MaxV klarer å navigere enda mer nøyaktig, og kan oppdage hindringer helt ned til 5 cm størrelse. Dette kommer i tillegg til LiDAR sensorene som er bygget inn i tårnet på roboten. LiDAR benyttes til å skanne rommet for å kartlegge vegger, møbler og gjenstander som utgjør hindringer. Kartleggingen av boligen får du opp på mobilappen slik at du kan finjustere rengjøringen ytterligere, dersom du skulle ønske det. Som om dette ikke skulle være nok har S6 MaxV hele 6 infrarøde sensorer montert på undersiden som forhindrer den i å falle ned trapper.
Autonom robotstøvsuger
Kombinasjonen av optiske kameraer, LiDAR og infrarøde trappesensorer gjør at dette er en modell som er så autonom (selvkjørende) som den kan få blitt med dagens teknologi. Det er ikke dermed sagt at den aldri kommer til å sette seg fast. Vi plasserte bl.a. en liten babysokk på gulvet som den ikke gjenkjente og kjørte seg fast i, så du kan ikke regne med at den tar 100% perfekte valg hele tiden.
Både støvsuging og mopping
I tillegg til den ultrasmarte navigeringen er dette en robotstøvsuger som kan benyttes til både støvsugingen og mopping. Støvbeholderen er på 500 ml og vanntanken på 460 ml, noe som er en god del større en gjennomsnittlig modell. Til sammenlikning har den ordinære Roborock S6 en vanntank med kapasitet på kun 160 ml. Den store kapasiteten på S6 MaxV gjør at den kan kjøre lenge om gangen uten at du trenger å tenke på tømming. Batterikapasiteten er også veldig bra; det kraftige li-ion batteriet på 5200 mAh gir hele 3 timers arbeidstid, og kan dekke 300 m² på en eneste lading.
Gjør livet enklere
Det flotte med robotstøvsugere er at de returnerer til basen og lader seg opp igjen, og med en såpass stor støvbeholder trenger du antakelig ikke å tømme den mer enn en gang i uka. Når det gjelder vannbeholderen kommer det helt an på hvor mye mopping du utfører, og hvor stor vanntilførsel du velger. Det som er bra, er at roboten automatisk kan skifte mellom mopping og støvsuging ettersom hva slags underlag den befinner seg på. Du kan også benytte mobilappen til å stille inn rengjøringsfunksjonen ut ifra hvilket rom du ønsker moppet.
Ytelse og praktisk test
I vår Roborock S6 MaxV test utsatte vi den for en rekke utfordrende oppgaver som å rengjøre under kjøkkengulvet hvor vi hadde plassert ut brødsmuler i kombinasjon med pastasaus-flekker som hadde rukket å tørke godt inn. Vi kjørte først på støvsugerprogrammet i automodus, noe som fungerte utmerket ved at brødsmuler og annet bøss effektivt ble borte. Etter dette kjørte vi på med moppefunksjonen for å se om den var i stand til å fjerne de tørkede pastaflekkene på gulvet. Fra første stund ble det klart at Roborock S6 MaxV slet med å få vekk flekkene. Ved å øke vanntilførselen klarte vi derimot å få til et mye bedre resultat, og flekkene ble etter hvert helt borte. Et lite tips her er å sørge for å fukte mikrofiberkluten på forhånd slik at den ikke starter med tørr klut.
Test med små partikler
Vi testet også den ordinære støvsugerfunksjonen ved å strø utover flere typer partikler på gulvet, inkluder salt, linser og riskorn. Her kunne vi konstatere at roboten gjorde en knallbra jobb, med over 97% av bøsset fjernet. De to roterende børste på siden er veldig effektive når det gjelder å sope med seg alt den finner inn mot midten hvor sugekraften er størst. Sidebørstene gjør at du enkelt støvsuger langs lister og i kroker på en effektiv måte. Dessuten er Roborock S6 MaxV lav nok til å komme under de fleste hindringer som sofaer og senger, samtidig som den er i stand til å klatre over terskler som er lavere enn 2 cm.
SUGEKRAFT: 2500 PA
KJØRETID: 180 min
MOPP/VASK: Ja
LYDNIVÅ: 67 DESIBEL
APP: Ja
Lang kjøretid
App-funksjon
Smarte retningsvalg
Når det gjelder hindringer, la vi ut en rekke forskjellige objekter på gulvet for å sjekke hvor effektiv Roborock S6 MaxV er i stand til å ta smarte retningsvalg. Vi la bl.a. ut sokker i flere størrelser, en ledningskabel, lego-klosser, tøfler og et skjerf. Vanlige ting som de fleste har glemt å rydde opp etter seg med andre ord. S6 MaxV har som sagt en rekke sensorer, så her forventet vi et knallbra resultat. Roboten var også veldig effektiv når det gjaldt å omgå de store og middels store objektene som sokker til voksne, tøfler og skjerf. Den slet likevel med å gjenkjenne mindre gjenstander som lego-klosser og babysokker.
Virtuelle vegger er enkle å legge inn
Dersom du har et rom som du ikke ønsker at roboten skal arbeide, kan du enkelt legge inn virtuelle vegger slik at den unngår spesifikke rom eller områder i et rom. Dersom du f.eks. har et lekerom i huset, eller en del av et barnerom hvor du vet det ofte flyter med rot, kan du enkelt lage forbudssoner som roboten vil unngå. Dette er spesielt praktisk når robotstøvsugeren jobber når du ikke er hjemme. På denne måten reduserer du risikoen for at den skal sette seg fast slik at du kommer hjem til et hus med skinnende rene gulv.
Støvsuging av hundehår på teppe
Den siste testen vi gjorde var å la hunden vår Max rulle seg rundt på det dypeste teppet for å sjekke hvor bra Roborock S6 MaxV er på å fjerne dyrehår. På dette området ble resultatet helt gjennomsnittlig i forhold til andre modeller vi har testet. Den klarte ikke å hamle opp med de beste modellene vi har testet som Neatsvor X600 Pro, men den gjorde likevel en hederlig jobb ved å fjerne rundt 60% av hundehårene.
Fordeler
Stor kapasitet: Den store støvbeholderen på 500 ml og vanntanken på 460 ml gjør at du ikke trenger å tømme tanken veldig ofte.
Autonom navigasjon: Ved hjelp av et avanserte navigasjonssystem og sensorer gjør Roborock 6 MaxV en ypperlig jobb når det gjelder å unngå hindringer.
Personlig tilpassning: Det er enkelt å justere innstillingene slik at du får en optimal rengjøring tilpasset overflaten på hvert enkelt rom i boligen.
Ulemper
Dyrehår på gulvtepper: I utgangspunktet er det en veldig vanskelig oppgave for enhver støvsuger å fjerne dyrehår fra tepper. I likhet med de fleste andre robotstøvsugere sliter også Roborock S6 MaxV på dette punktet.
Roborock S6 MaxV test oppsummering
I vår Roborock S6 MaxV test ble vi mektig imponerte over den store kapasiteten og den avanserte navigasjonen. Dette er også de to egenskapene hvor den skiller seg mest positivt ut sammenliknet med forgjengerne S6 og S5. Selv om støvsugingen av hundehårene ikke fungerte helt optimalt, er det ikke tvil om at totalinntrykket er veldig bra når det gjelder rengjøringen. På glatte flater fungerer støvsugingen fantastisk effektivt, og moppefunksjonen gir også bra resultater – bare husk å fukte kluten på forhånd og øk vannmengden dersom flekkene sitter godt fast. Det blir derfor tommel opp og et veldig godkjent terningkast 5 på Roborock S6 MaxV!
4590 kr,- | Til butikk