Neato Botvac D7 – Robotstøvsuger Test

Neato Botvac D7 Robotstøvsuger test

Irritert over hybelkaniner som hoper seg opp i kriker og kroker, under møbler og bak dører? Da bør du lese hva Neato Botvac D7 har å by på. I vår store robotstøvsuger test har vi gitt roboten en rekke praktiske oppgaver, som å strø riskorn og hundehår på forskjellige overlater for å sjekke hvor effektivt den jobber. Vi har også lagt ut en rekke hindringer som sokker og lego-klosser for å sjekke hvordan den er i stand til å navigere rundt objekter som den kan sette seg fast i. Sist, men ikke minst har vi sjekket hvordan smartfunksjonene fungerer når det gjelder å gjøre rengjøringen så enkel og praktisk som mulig.

Design og funksjoner

Neato Botvac har et D-formet design som skiller seg fra mange andre robotstøvsugere som benytter en rund konstruksjon. Grunnen til at Neato benytter mer spisse kanter er for å være sikker på å komme helt inn i hjørner, noe de runde robotstøvsugerne kan slite litt med, selv om sidebørstene vanligvis fanger opp det meste. I motsetning til andre modeller som Roborock, har Neato kun en sidebørste, noe som gjør at den er avhengig av å støvsuge langs kanter fra siden der børsten befinner seg. Dette gjør den litt mindre fleksibel, og vi kan ikke helt forstå hvorfor den ikke har blitt utstyrt med to sidebørster for derved å dekke et større område. Selve hovedbørsen dekker derimot et mye bredere område enn mange andre modeller, så resultatet blir likevel bra kun med en enkeltstående sidebørste.

Infrarøde sensorer

Når det gjelder navigeringen er Neato utstyrt med et lite tårn hvor LiDAR sensorene befinner seg. LiDAR benyttes for å kartlegge rommet slik at roboten planmessig kan lage en kjørerute som gjør at den får jobben gjort så effektivt som mulig (uten å sette seg fast). Roboten har også infrarøde sensorer som gjør at den ikke faller ned trapper, noe som er standard på de fleste modeller. Infrarøde sensorer fungerer for øvrig i totalt mørke, så her er det bare å la den bevege seg rundt i stummende mørke. Ellers er det verdt å merke seg at Neato Botvac D7 ikke er utstyrt med optiske kameraer, i motsetning til f.eks. Roborock S6 MaxV som har et dobbelkamera i fronten.

Neato Botvac D7 Robotstøvsuger test
Neato Botvac D7 Robotstøvsuger test

Gedigen støvbeholder

Støvbeholderen til Neato Botvac D7 er på hele 700 ml, noe som også er den største størrelsen blant robotene vi har testet så langt. Dette er en stor fordel da beholderen fylles raskt opp dersom du har et stort hus. Litt av vitsen med en robotstøvsuger er at den skal klare seg mest mulig på egenhånd, og det kan fort bli irriterende dersom du må tømme den til stadighet. Ellers målte vi batteritiden til rundt to timer, noe som er i underkant av gjennomsnittet for andre modeller vi har testet.

Smarte autonome retningsvalg

Når det gjelder smartfunksjoner kan du knytte Neato Botvac D7 opp mot en mobilapp som lar deg finjustere innstillingene og legge inn virtuelle vegger slik at den unngår områder i boligen som du ønsker å skjerme. Dette kan f.eks. være lekerom hvor det pleier å flyte med lego-klosser, eller et bestemt område i et rom. Du kan også benytte appen som fjernkontroll dersom du skulle ønske å styre den manuelt, f.eks. dersom du har sølt noe på et bestem sted. Neato Botvac D7 har for øvrig ikke moppefunksjon, så du må passe på at den kun beveger seg over tørre overflater.

Neato Botvac D7 Robotstøvsuger test

Ytelse og praktisk test

Vi begynner med den vanskeligste testen vår som er hundehår som har blitt sittende fast i teppegulv. Dette er en oppgave vi forventer at roboten skal klare å fjerne mer enn 60% av hårene, noe den også klarte med glans. Her er det bare å ta av seg hatten for Neato, som har konstruert et børstehode som fungerer veldig bra på teppegulv. Mye takket være den brede hovedbørsen klarer den å fange opp ekstra mye hår.  Dersom du er mye plaget av dyrehår kan vi derfor varmt anbefale Neato Botvac D7.

Hvordan fanger den opp små partikler?

Når det gjelder støvsuging på glatte gulv som parkett og laminat testet vi forskjellige mindre substanser som riskorn, salt og linser. Her forventer vi at den fjerner minst 95% av partiklene, noe den klarte så vidt. Med kun en liten sidebørste som feier bøsset innover mot hovedbørsten er konklusjonen vår at den er litt mindre effektiv enn andre modeller som Roborock når det gjelder å fange opp små partikler fra glatte gulv.

Hvordan unngår den hindringer?

Vi testet også Neato Botvac D7 ved å legge ut en rekke hindringer som sokker, ledninger og lego-klosser. Neato benytter seg av en rekke forskjellige sensorer, men selv om den klarte å omgå en rekke forskjellige hindringer hadde den store problemer med å oppdage mindre objekter som lego-klosser. Inntrykket vår er at den er litt røffere i stilen enn mange andre robotstøvsugere som vi har testet ved at den skubber seg litt mye langs lister og kanter. Dette kan ha å gjøre med at sidebørsten er ganske liten, noe som gjør at robotstøvsugeren må kjøre veldig nærme kantene for å fange opp støvet.

Neato robotstøvsuger
5799 kr,- | Til butikk

Hva med lydnivået?

Vi la også merke til at støynivået på Neato Botvac D7 er ganske høyt, spesielt når den kjører på turbonivå. Velger du «eco-mode» eller «gentle navigation mode» vil lydnivået bli mye mer dempet og virke mindre forstyrrende slik at du kan fortsette å lese boken eller se filmen. Her gjelder det derfor å gjøre seg godt kjent med de ulike funksjonene slik at du tilpasser rengjøringen mest mulig til ditt eget behov.

Hvor godt klarer den seg selv?

Ellers er Neato Botvac D7 en robotstøvsuger som klarer seg godt på egenhånd, og det er naturligvis praktisk at den finner raskt tilbake til basen sin når den er i ferd med å gå tom for batteri. Du kan naturligvis programmere den til å jobbe når du ikke er hjemme, slik at du kan komme tilbake til et støvfritt hjem uten å måtte ta fatt på den kjedelige støvsugingen. Dersom den ikke har satt seg fast vel å merke. I likhet med de fleste andre robotstøvsugere anbefaler vi deg å ta en runde i boligen å rydde opp mindre gjenstander som den potensielt kan sette seg fast i. Etter hvert som du blir vant til å benytte robotstøvsugeren får du raskt en fornemmelse av hva den pleier å surre seg fast i.

Fordeler

Ulemper 

Neato Botvac D7 test oppsummering

Det er veldig mye vi liker når det gjelder innsatsen til Neato Botvac D7. I motsetning til mange andre robotstøvsugere gjør den faktisk en enda bedre jobb på teppegulv enn harde overflater. Mye takket være det store børstehodet som fanger opp hår og partikler som har satt seg godt fast i teppet. Vi liker også veldig godt at den har en rommelig støvbeholder på hele 700 ml. Vi merket oss at lydnivået var høyt og at den kunne være litt tøff i stilen rundt kanter og lister, men dette er også noe som kan tilpasses ved å velge en «snillere» modus som gjør at den tar det litt roligere i svingene.

Den litt spesielle D-formede konstruksjonen gjør at den kommer seg skikkelig godt inn i hjørner og kroker, noe som gjør at hybelkaninen dine går usikre tider i møte. Sist, men ikke minst er Neato Botvac D7 en robotstøvsuger som har en rekke smartfunksjoner som gjør at du langt på vei kan helautomatisere støvsugingen av hjemme ditt. Med Neato i hus er det bare å glede seg til den herlige følelsen av å komme hjem fra jobb til støvfrie gulv! Vi gir et velfortjent terningkast 5 til Neato Botavac.

5799 kr,- | Til butikk

SE VÅR robotstøvsuger samletest

Sjekk også ut våre andre tester!

Massasjestol test

Massasjestol test banner

Airfryer test 

Airfryer test 2021

Romaskin test

Romaskin banner

El sykkel test

El sykkel test Oslo

3D printer test

3D Printer

El sparkesykkel test

El-sparkesykkel test

Badstuovn test

Badstuovn test 2020

Tredemølle test

tredemølle test 2021

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *