Luftfukter Test 2022 – Under 1500 Kroner

Luftfukter tekguide test

Luftfukter test 2022 – I vår luftfukter test skal vi se på de fem forskjellige luftfukter modellene som nådde helt opp i testen gjennomført av ekspertene fra Tekguide.no. Det er et stort marked for luftfuktere i Norge, og derfor var det mange produkter å velge mellom til denne luftfukter testen. Vinneren av testen er Wilfa Tåke Hue-6B luftfukter som selges hos Power.no. Her har vi kommet frem til de fem beste modellene vi anbefaler mest i 2022. 

Hvordan har vi vurdert hver luftfukter?

For å vurdere ulike luftfukter modeller opp hverandre i en test, er det nødvendig å sette opp noen kriterier for hvordan de forskjellige luftfukterne skal vurderes. Derfor har vi valgt å sammenligne de forskjellige spesifikasjonene som er aktuelle, og vurdert dem etter følgende kriterier:

Utseende og design – En luftfukter vil også bli stående synlig i hjemmet, og derfor ønsker vi å vurdere hvordan hver modell er designet i vår luftfukter test. Her er vi opptatt av at designet skal anses som tidløst og passe inn i de fleste hjem.

Lydnivå – Vi er også veldig opptatt av å vurdere støynivået i vår luftfukter test da det kan være en kilde til støy i hjemmet. Dersom luftfukteren skal plasseres i stuen eller soverommet er det vesentlig at den ikke lager for mye bakgrunnsstøy.

Smart tilkobling og teknologi – Vi vurderer hvilke ekstra funksjoner hver luftfukter er utstyrt med. Har den en medfølgende app, touchskjerm eller fysiske knapper? Kan den stilles inn til forskjellige moduser til forskjellige tidspunkt på døgnet?

Kapasitet – Hvor store rom er de ulike luftfukter modellene i stand til å håndtere? Hvor stor er vannbeholderen og hvor lenge den kan gå på en tank? Fungerer den best i små rom, eller kan den også håndtere store åpne rom?

Brukervennlighet –  Når den gjennomsnittlige nordmannen skal kjøpe en luftfukter og ta den i bruk, er det å anse som svært viktig at den er enkel å håndtere for folk flest. Vi har derfor vurdert de ulike programmene og hvordan de er å operere.

Les også: Luftfukter test – Modeller over 1500 kroner

Her finner du de 5 beste modellene –  luftfukter test 2022:

1. Wilfa Tåke Hue-6B – Luftfukter

luftfukter best i test
1499 kr,- | Til butikk
Utseende og design

Wilfa er en lukrativ luftfukter som ser både stilig og moderne ut. Den er svart med en blank glatt overflate, og kommer til å gli rett inn i de fleste moderne norske hjem. Den kommer til å gjøre seg som en pen kontrast i lyse rom, mens den vil bli godt kamuflert mellom maskiner, pc-skjermer, tastatur og mus på spillrommet. Det er ingen tvil om at Wilfa luftfukter best i test er en sikker vinner. 

Lydnivå

Dette er en utrolig stillegående luftfukter og den kan enkelt kan brukes i alle rom. Den kan uten problemer plasseres i barnerommet eller soverommet, og vil ikke forstyrre nattesøvnen. Uansett program og tidsintervall den er stilt inn på, vil den gå nesten ubemerket hele tiden. Poenget med denne Wilfa luftfukter er ikke at den skal bli sett og hørt, men den skal opprettholde luftfuktigheten på et sunt og komfortabelt nivå.

Smarttilkobling og teknologi

Denne luftfukteren har ingen tilkobling til internett, men den har flere smarte teknologier som gjør den ypperlig til alle hjem. For å sørge for optimal luftfuktighet har denne luftfukteren en innebygget hygrostat som kontinuerlig måler luftfuktigheten i rommet. Med denne måleren vil luftfukteren vite når målet er nådd, og automatisk stoppe slik at ønsket luftfuktighet ikke overskrides. Wilfa luftfukter har også en ioniseringsfunksjon som bidrar til at luftfuktigheten i rommet blir bedre og friskere.

Kapasitet

Vi er spesielt imponert over kapasiteten til denne luftfukter modellen. Den kan håndtere rom i størrelser opp til 35m², noe som gjør den aktuell for de fleste rom. Med en vanntank på 6 liter kan den holde på i mange timer av gangen uten påfyll, og man kan justere tiden fra 1 til 12 timer.

Brukervennlighet

Wilfa tåke hue-6b luftfukter har imponert oss i form av brukervennlighet. Touch-skjermen på fremsiden av apparatet er enkelt å bruke, og det er lett å finne frem til de forskjellige innstillingene. Uten mye styr eller mye lesing i bruksanvisning er det fort gjort å lære seg funksjonene. Man kan enkelt endrer mellom varm og kald dis, justere hvor mange timer den skal gå av gangen, og hvilken luftfuktighet man ønsker at den skal stilles inn på. Wilfa luftfukter forteller oss også når det er på tide å fylle på vann slik at man ikke behøver å passe på dette selv.

 

2. Sandstrøm Luftfukter SWCH20E – Luftfukter

Luftfukter sandstrom
799 kr,- | Til butikk

Modellen Sandstrøm luftfukter SWCH20E har fått terningkast 6 i vår luftfukter test 2022. Dette tilsier at den skårer høyt i forhold til andre luftfuktere som er tilgjengelig i dagens marked. Her får du en luftfukter med en 5 liters vanntank. Den fungerer utmerket i rom med størrelse på maksimalt 40 m².

Vanntank – Denne luftfukteren har en vanntank som rommer totalt 5 liter. Den er likevel ikke liten i forhold til vanntankene til andre modeller i dag. Du slipper derfor å etterfylle vanntanken innen kort tid. Luftfukteren slår seg av når vanntanken er tom for vann. Denne modellen leveres i en størrelse på 35,80 x 18,40 x 25.10 cm og veier 2, 5 kg.

Maks romstørrelse – Sandstrøm luftfukter SWCH20E har god effekt i rom på totalt 40 m². Den kan derfor plasseres i både stue og kjøkken med godt resultat. Den fungerer effektivt for deg som ønsker at  boligens luftfuktighet inne skal forbedres. Bruk av en luftfukter forbedrer inneklimaet i boligen din hele året.

Nivåer – Her får du en luftfukter som kan stilles inn på syv ulike nivåer. Dette er derfor den modellen som har flest nivåer. Du kan blant annet stille den inn på et helsemodus, babymodus, nattmodus og auto-modus. Du velger selv hvilket nivå som passer best til ditt bruk. Auto-modus passer perfekt for deg som ikke alltid oppholder deg i nærheten av luftfukteren.

Lydnivå – Dette er en stillegående luftfukter som kan stilles inn på syv ulike nivåer. Et av disse nivåene er nattmodus. Du kan derfor ha den på om natten uten at du blir forstyrret. Dette er en fordel for deg som ønsker bedre luftfuktighet inne, hele døgnet. Denne modellen har et lydnivå på 35 dB.

Konklusjon – Sandstrøm luftfukter SWCH20E er rangert som nummer fire i vår Luftfukter test 2022. Dette er derfor en av de beste modellen som er tilgjengelig i dag. Du kan derfor være sikker på at du får en effektiv luftfukter, som raskt forbedrer boligens inneklima. Sandstrøm luftfukter SWCH20E stiller sterkt i vår luftfukter test, grunnet stor vanntank og antall nivåer.

3. Beurer LB88 – Luftfukter

Luftfukter beruer 3 plass
999 kr,- | Til butikk
Utseende og design

En utrolig stilren og pen luftfukter er det som møter oss når vi skal teste Duux Beam Smart. Denne kommer i både svart og hvit utførelse, og har et moderne design som passer inn i alle dagens stiler. Modellen er en svært slank og nokså høy enhet, slik at den tar opp lite plass på gulvet.

Lydnivå

Spesielt imponerende er det lave støynivået på denne luftfukteren. Uansett hvilket program og effektnivå den stilles inn på er den særdeles stillegående, og måler aldri over 32dB. Dette betyr at den enkelt kan brukes ved siden av barnesengen, inne på soverommet eller ved siden av tv-en uten å by på forstyrrende støy.

Smarttilkobling og design

Denne luftfukteren har både fjernkontroll og smarttilkobling til app på smarttelefonen. På denne måten har man muligheten til å stille inn luftfukteren både fra en fjernkontroll, og fjernstyrt fra en smarttelefon. Den vil gjennom appen kunne varsle deg om nivået på vanntanken og når den må fylles på. Den varsler også om når den har nådd ønsket luftfuktighet i rommet, og når den eventuelt slår seg av. På Duux Beam luftfukter kan man også se en godt opplyst LED skjerm som viser hvilke innstillinger luftfukteren er innstilt på.

Kapasitet

Denne Duux luftfukter modellen har kapasitet til å håndtere rom på opp til 40 kvadratmeter uten problemer. Den har en vannbeholder på 5 liter, og har en driftstid på hele 25 timer. Den selvregulerende hygrostaten sørger også for at den aldri overskrider den ønskede luftfuktigheten du har stilt den inn til.

Brukervennlighet

Når man blir tilbudt flere valgmuligheter for styring av luftfukteren så blir vi med en gang imponert i vår luftfukter test. Vi synes det er veldig brukervennlig at man har flere alternativer. Man kan både kan styre enheten fra telefonen dersom man foretrekker denne metoden, eller via fjernkontrollen dersom man foretrekker dette. Den store LED skjermen viser tydelig hva man har stilt luftfukteren inn på, og gjør det enkelt å navigere mellom programvalgene. Det er enkelt å forstå hvilke tidsinnstillinger man har tilgang til å velge. Man kan stille både tidsintervall, automatisk stopp ved ønsket luftfuktighet, sette på nattmodus, stille inn ønsket dampmengde, og hvilket effektnivå den skal være på.

 

4. Levoit Dual 100 – Luftfukter 

Dual luftfukter levoit tekguide
1399 kr,- | Til butikk
Utseende og design

Dette er en relativt liten luftfukter, men den passer allikevel bra inn i de fleste norske rom med sitt slanke design. Den veier lite i forhold til de andre luftfukter modellene i vår samle test. Dette gjør den svært praktisk og den kan plasseres de fleste steder. Ellers har den også et flott og stilrent design sørger for at den ikke bryter med andre stiler eller fasonger i rommet, og derfor vil den passe inn over alt.

Lydnivå

På maks effekt er denne luftfukteren fortsatt svært stillegående. Den vil altså ikke forstyrre nattesøvn eller andre aktiviteter. Den kan enkelt plasseres i stuen ved siden av tv-en uten å lage unødvendig støy. Den kan også plasseres på barnerommet ved siden av barnesengen.

Nivåer

Levoit Dual 300 kan ved hjelp av knapper på forsiden av enheten, justere fuktigheten med 3 ulike nivåer. Den er svært effektiv og den sprer dampen godt utover rommet den står i. Den har en kraftig diffusor og kan skyte damp så høyt som 100 cm opp i været, noe som sørger for mindre søl og lekkasje.

Kapasitet

Den to liters vannbeholderen kombinert med den lave effekten gjør at Duux luftfukter har stor kapasitet og en driftstid på 20 timer. Den kan håndtere rom på opptil 27 kvadratmeter, som inkluderer de aller fleste soverom og stuer i Norge.

Brukervennlighet

Med en slik luftfukter er det lite vanskeligheter. Den er svært enkel å navigere og stille inn med de få lettfattelige knappene på fremsiden. Knappene er utstyrt med hvert sitt lille ikon som indikerer hva knappen gjør. Dette gjør den meget brukervennlig. Denne modellen leverer godt i forhold til prisen og vi har valgt å gi den terningkast 5.

 

5. Wilfa Lotus HU-4W – Luftfukter 

Wilfa luftfukter
749 kr,- | Til butikk

Wilfa Lotus HU-4W luftfukter er rangert som nummer fem i vår Luftfukter test 2022. Dette er derfor en luftfukter som har meget gode kvaliteter. Den har derimot en vanntank på bare 2 liter og kan brukes i rom på maksimalt 20 m². Denne modellen er derfor mindre enn de andre luftfukterne. Den fikk terningkast 5 i vår Luftfukter test.

Vanntank –  Denne luftfukteren leveres med en vanntank på 2 liter. Vanntanken er derfor mindre enn vanntanken til de andre modellene. Wilfa Lotus HU-4W Luftfukter kan brukes i opptil 10 timer. Den har mål på 21 x 13 x 25 cm og en vekt på nesten 1 kg. Dette er derfor en liten luftfukter som passer utmerket til bruk i små rom.

Nivåer – Dette er en luftfukter som effektivt kan justeres til det fuktighetsnivået som passer best. Den passer perfekt for deg som trenger en liten luftfukter som kan plasseres på et bord eller lignende. Den har en aroma-funksjon som gjør det mulig å bruke den med en parfymepute. Luftfukteren regulerer effektivt luftfuktigheten inne i små rom.

Lydnivå – Denne luftfukteren fungerer effektivt for deg med liten plass. Den produserer hele 200 ml vanndamp hver time. Den justerer derfor raskt gjeldende luftfuktighet inne i boligen din. Her får du en luftfukter med et lydnivå på 38 dB. Wilfa Lotus HU-4W Luftfukter er stillegående og kan derfor brukes på soverom.

Konklusjon  – Hvis du er på jakt etter en liten luftfukter er Wilfa Lotus HU-4W Luftfukter det riktige valget. Dette er en stillegående luftfukter som ikke rommer mer enn 2 liter vann. Derimot varer effekten av luftfukteren, i opptil 10 timer. I vår Luftfukter test 2022 har vi derfor valgt å gi den terningkast 5.

Dette bør du vurdere før du kjøper en luftfukter

Det er ikke alltid like enkelt å opprettholde god nok luftfuktighet inne i boligen hele året. Spesielt på vinterstid vil mange erfare at luften kan bli tørr. Dette kan føre til dårlig inneklima på sikt. En luftfukter vil bidra til bedre inneklima. Mange velger å plassere en luftfukter på soverommet. De fleste modeller leveres derfor med et nattmodus.

Slik bruker du en luftfukter

De fleste luftfuktere er det som betegnes som ultrasoniske. Dette tilsier at luftfukteren fungerer ved at en liten plate vibrerer raskt i vannet. Denne funksjonen gjør at vannet forstøves, for deretter å bli blåst ut i rommet som varm eller kald tåke. Denne tåken er helt ufarlig for deg som er i rommet der luftfukteren står plassert.

Tidligere ble det brukt luftfuktere som hadde en funksjon der vannet ble oppvarmet. Dette kunne føre til dannelsen av bakterier. Dagens modeller fungerer uten fare for at det skal danne seg bakterier i luften. Resultatet blir i stedet at boligens luftkvalitet inne blir bedre når en luftfukter er plassert i rommet.

Riktig vedlikehold  av en luftfukter

En luftfukter bør både rengjøres og vedlikeholdes. Hvis luftfukteren brukes riktig vil den vare i mange år. Dette kreves imidlertid at den vedlikeholdes riktig. En luftfukter som ikke er rengjort kan ha motsatt effekt. Riktig rengjøring vil på sikt føre til at inneklimaet ikke blir preget av bakterier og dårlig luftkvalitet.

De fleste luftfuktere fungerer ved hjelp av en vanntank. Denne vanntanken bør rengjøres med jevne mellomrom. En luftfukter fungerer vanligvis ved bruk av en vifte, et filter og en plate som roterer. Dette er deler som bør rengjøres og vedlikeholder over tid. Dette kan vanligvis gjøres ved å både rengjøre luftfukteren og dens deler.

Vedlikehold luftfukter

Velg riktig luftfukter til ditt bruk

Bruk av en effektiv luftfukter kan lindre luftveisinfeksjoner. En god luftfukter vil kunne bidra til en bedre luftfuktighet inne i boligens rom hele året. Det er derimot spesielt i vintersesongen at luftfuktere er mest effektive. Når kuldegradene er et faktum om vinteren, vil luften bli tørrere innendørs.

De fleste luftfuktere fungerer ved bruk av både kald og varm tåke. Du bestemmer selv hvilken funksjon som passer best for ditt bruk. De fleste bruker derimot en luftfukter med kald tåke. Du kan investere i en luftfukter med en plate som roterer raskt. Mange luftfuktere fungerer også ved bruk av en vifte eller ultralyd vibrasjoner.

Design luftfukter

Luftfuktere fås i trendy design

De fleste av dagens luftfuktere leveres i trendy design. En luftfukter er designet for at den skal kunne stå plassert i både stue og på soverom. Mange modeller leveres i flere farger som sort, hvit og grå. Vanntanken er designet for å gjøre det enkelt å etterfylle. Når vanntanken er tom vil de fleste modeller slå seg av.

En luftfukter leveres i flere størrelser. De største modellene har gjerne en større effekt på luftfuktigheten inne i boligen rom. Den fungerer i større rom som eksempelvis stue med åpen kjøkkenløsning. Mange apparater fungerer også ved bruk av duft. Dagens modeller er derfor et funksjonelt tilbehør i alle hjem.

Invester i praktisk tilbehør

Det er ikke alle luftfuktere som leveres med tilbehør. Det er derfor ikke like enkelt å vite hvilket tilbehør som er tilgjengelig i dag. Det er viktig med god rengjøring av luftfuktere. Dette kan gjøre ved bruk av rensemiddel. Det er mange ulike rensemidler å velge blant i dag. Mye av dagens tilbehør er universalt og kan brukes til alle modeller.

For å oppnå den riktige effekten er det viktig med riktig rengjøring. Enkelte modeller leveres med vannfilter. Dette vannfilteret kan ofte skiftes ut. Dette gjør det enklere å vedlikeholde den luftfukteren du har valgt å investere i. Dette er ikke alle modeller som har løse deler, som kan skiftes ut. De ulike luftfukterne leveres i forskjellige prisklasser.

Juster innstillingene ved bruk av mobilen

Dagens modeller leveres i mange ulike design. Du kan derfor velge blant mange spennende design som ikke var tilgjengelig tidligere. Det er heller ikke nødvendig å justere innstillingen manuelt. Dette kan gjøres ved bruk av både touch-skjerm, fjernkontroll og smarttelefon. Du velger derfor selv hvordan du skal justere effekten.

En digital skjerm er enkel å bruke for deg som ønsker å justere innstillingene manuelt. Her velger du raskt de innstillingene som passer best. En fjernkontroll gjør det mulig å justere innstillingene uten å være i kontakt med luftfukteren. Du kan også velge en luftfukter med en app som kan lastes ned på smarttelefonen din.

Velg blant praktiske funksjoner

Det er viktig at du velger en luftfukter som har nødvendige funksjoner. De mange modellene har ulike egenskaper som det er verdt å legge merke til. Det er derimot først og fremst viktig at den fungerer effektivt, slik at luftfuktigheten i boligen blir bedre. Dette er en av grunnene til at det stadig utvikles flere funksjoner.

Mange av dagens luftfuktere leveres med mulighet for bruk av duft. Dette betegnes vanligvis som aromaterapi. Denne duften skal kompensere for eventuell lukt, som kan komme når luftfukteren er i bruk. Du velger selv hvilken type duft du ønsker å bruke. Slik aromaterapi vil vanligvis ikke ha innvirkning på allergier.

Velg en luftfukter med tilleggsfunksjoner

I dag kan du velge blant utallige modeller, med ulike egenskaper. Mange modeller leveres med praktiske tilleggsfunksjoner. Du kan blant annet justere innstillingen slik at den passer perfekt til det rommet som den skal stå i. Det er ikke alltid like nødvendig med den sammen luftfuktigheten i samtlige rom i boligen.

Enkelte luftfuktere er tilpasset bruk på nattestid. Luftfukteren fungerer stille om natten. Du får derfor modeller som kan stilles inn på et nattmodus. Enkelte modeller leveres også med innebygget LED lys, som kan justeres slik du ønsker. Du kan bruke innstillinger som blant annet dvalemodus, automodus og kald eller varm damp.

Flerfunksjonell luftfukter

Fordeler med bruk av luftfukter

De luftfukterne som vi kjenner til i dag, så dagens lys på 1980-tallet. Siden den gang har de klassiske luftfukterne fått flere funksjoner. I dag kan du også få luftfuktere i mange stilfulle design. Dette har ført til at luftfuktere fortsatt er et populært inventar i dagens boliger. Det er mange fordeler med å bruke en effektiv luftfukter.

God luftfuktighet inne i boligens rom, bidrar raskt til et bedre innemiljø. Dette er spesielt viktig på vinterstid. Dette da minusgradene kan føre til at luftkvaliteten blir dårligere. Mange opplever å få luftsveiskomplikasjoner om inneklimaet ikke er godt nok. Dette gjelder spesielt personer som allerede har problemer med astma.

God luftfuktighet inne er bra for møblene

Et bedre inneklima bidrar til at møbler og annet inventar vedlikeholdes bedre. En luftfukter kan også bidra til at plantene dine trives bedre. Dette er riktignok egenskaper du ikke tenker over med det første. Mange velger å investere i en stor og effektiv luftfukter som plasseres i stue. Dette er også en god løsning for deg med åpen kjøkkenløsning.

En effektiv luftfukter forbedrer innemiljøet raskt. Med bedre luftfuktighet inne i boligens rom, oppnås mange fordeler. Luften vil gradvis bli renset for små partikler og støv. Det er også viktig at det jevnlig foretas rengjøring av møbler og annet inventar. Slik ivaretar du den opprinnelige kvaliteten på både møblene og teppene dine.

frisk pust

Hvor bør luftfukteren plasseres

En luftfukter bør plasseres i det rommet du ønsker at luftkvaliteten skal bli bedre. Mange velger å plassere den i stue eller i et soverom. Luftfukteren fungerer innenfor bestemte arelaer. Du kan ikke forvente at den fungerer i hele boligen. Du kan imidlertid oppleve at bruk av luftfukter gir bedre luftkvalitet inne i hele boligen, på sikt.

Før du bestemmer deg for hvilken luftfukter du skal investere i, bør du sjekke egenskapene til de ulike modellene. Du bør plassere luftfukteren på et sted som tåler vann. Det er viktig å huske på at overflater kan bli skadet av luftfukteren. En av grunnene til dette er at den kan etterlate seg vann på overflaten, der den står plassert.

Flere gode alternativer for et bedre inneklima

Før du velger et passende sted til din luftfukter, bør du se om det står noen anbefalinger i bruksanvisningen. En luftfukter bør ikke plasseres på kjøkkenet eller i en vinduskarm. Dette da luftfuktigheten allerede er høy i dette området. Derimot kan du plassere en luftfukter i et romslig kjøkken.

Du kan også plassere luftfukteren i en stue eller i et soverom. Det er derimot viktig at du sørger for god luftkvalitet inne. En god natts søvn krever at det er normal luftfuktighet i rommet. Du bør ikke plassere den nært sengen der du skal sove. Mange velger å plassere luftfukteren slik at den står på hjemmekontoret.

Luftfukt

Oppdatert Luftfukter test 2022

En praktisk luftfukter vil raskt forbedre luftkvaliteten inne i boligen din. Dette er derfor en utmerket løsning for deg som sliter med dårlig innemiljø. Dette er en av årsakene til mange luftveisplager i dag. Både møbler og tepper vil også ha godt av et bedre inneklima. Det er mange modeller å velge blant i dag.

I vår Luftfukter test 2022 har vi valgt å vurdere luftfuktere fra en rekke ulike aktører. Dette er modeller som har gode kvaliteter for deg som ønsker bedre luftkvalitet inne. Bruk gjerne tid på å finne en modell som passer ditt bruk. Dette vurderes først og fremst ut fra hvor den skal plasseres.

Sjekk også ut våre andre tester!

Luftfukter test

Luftfukter test 2021

Massasjepistol test

Massasjepistol

El sparkesykkel test

El-sparkesykkel test

Badstuovn test

Badstuovn test 2020

Smartklokke test

smartklokke test 2021

Airfryer test

Airfryer test 2021

El sykkel test

El sykkel test Oslo

Støvsuger test

støvsuger test

Romaskin test

Romaskin banner

3D printer test

3D Printer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *