Kaffemaskin Test 2023

kaffemaskin test

Inneholder annonsørlenker

En kaffemaskin med kvern er det ultimate verktøyet for kaffeelskere som vil sikre seg nykvernet aromatisk kaffe i hjemmet uten å måtte løpe til nærmeste kaffebar. I vår kaffemaskin test har vi fokusert på modeller som har innebygget kaffekvern, både helautomatiske modeller og mer manuelle kaffemaskiner av barista typen. Vi har deretter rangert modellene fra 1 til 7 innenfor et bredt prisspekter. Totalvurderingen er basert på de ulike tekniske egenskapene i kombinasjon med de praktiske testresultatene. I avsnittet nedenfor kan du lese mer om kriteriene vi har brukt når vi har testet de individuelle modellene.

Hvilke egenskaper er viktige ved kjøp av kaffemaskin?

  • Kaffesmak: Det er lett å se seg blind på ulike spesifikasjoner og egenskaper. Ikke glem at kaffesmaken tross alt er det viktigste! Selv om den individuelle smaksopplevelsen vil variere, håper vi testene våre vil hjelpe deg å få et inntrykk av hvilken smak du kan forvente.
  • Automatisering: Ønsker du en kaffemaskin som er så enkel i bruk som mulig? Eller har du en hemmelig drøm om å lage kaffe som en ekte barista på kaffebar? I vår kaffemaskin test dekker vi både helautomatiserte kaffemaskiner og mer manuelle modeller.
  • Hurtighet: Det kan være irriterende å stå og vente på en kaffemaskin som summer og durer «i evigheter» før den endelig er ferdig. De raskeste modellene i testen vår laget kaffen ferdig på godt under ett minutt. De mer langsommere modellene tok opp mot to minutter.
  • Integrert kaffekvern: For å få optimal aroma er det mange kaffeelskere som sverger til nykvernet kaffe som det eneste og beste alternativet. Alle modellene våre i testen har innebygget kvern noe som gir et veldig bra grunnlag for god kaffe.
  • Skumgenerator: En skumgenerator gjør at komprimert luft sprøytes inn i melken slik at det dannes skum. Slik blir smaken blir søtere uten tilsetning av søtningsmidler. Her skiller man mellom automatiske og manuelle dyser.
  • Kapasitet: Ønsker du en mest mulig selvgående maskin som trenger minimalt med vedlikehold? Da kan det lønne seg å se etter en modell med stor kapasitet på vanntanken og kaffebeholderen. Modellene i testen har en kapasitet på opptil 2 liter, og kaffebeholder på opptil 500 gram.

Disse modellen gjorde det best i vår kaffemaskin test:

  1. Siemens EQ.9 s300
  2. SMEG BCC02 10000
  3. DeLonghi Primadonna Soul
  4. Siemens EQ 500
  5. Sage The Barista Pro 9000
  6. DeLonghi ECAM250 Magnifica S Smart
  7. Sage The Barista Express

Nedenfor finner du topp 7 kaffemaskin test 2023:

1.Siemens EQ.9 s300 – Kaffemaskin best i test

kaffemaskin best i test 2023
14 450 kr,- | Til butikk

Siemens EQ.9 s300 – Kaffemaskin best i test 2023

Er du en kaffeelsker? Da kan vi varmt anbefale vinneren av vår kaffemaskin test, Siemens EQ.9 s300. Dette er en kaffemaskin med kvern som gjorde det ekstremt bra på alle testene våre når det gjaldt kaffesmak, brukervennlighet og vedlikehold. Her får du en maskin som blir levert med alle de essensielle funksjonene som kaffekvern og skumgenerator. I tillegg til en rekke avanserte smartfunksjoner som du kan benytte via mobilen eller berøringsdisplayet. Simens EQ.9 S300 er dessuten en veldig stilren og elegant kaffemaskin som kommer til å ta seg godt ut på kjøkkenet.

Kaffesmak og temperatur

Kvaliteten og typen kaffebønner du benytter har kanskje mer betydning enn noe annet når det gjelder selve kaffesmaken. Derfor er det en stor fordel å ha to separate beholdere for kaffebønner slik som Siemens blir levert med. På denne måten kan du f.eks. veksle mellom en mørkebrent type bønner som egner seg godt til espresso og en mildere mellombrent type som egner seg god til cappuccino. Testpanelet var veldig fornøyd med kaffesmaken, både når det gjaldt espresso og cappuccino. Vi syntes også at skummeren fungerte veldig bra når det gjaldt de melkebaserte kaffedrikkene.  

Funksjoner

Med en rekke forskjellige kaffeoppskrifter vil de fleste amatørbaristaer finne en favoritt. Siemens har gjort det veldig enkelt å sette i gang med kaffelagingen, og berøringsdisplayet lar deg raskt og oversiktlig velge mellom de ulike kaffetypene. Siemens s300 er en kaffemaskin som også har en egen rengjøringsfunksjon slik at vedlikeholdet i stor grad blir gjort av seg selv.

Brukervennlighet

En oversiktlig og brukervennlig touch-skjerm gjør denne modellen svært brukervennlig. Vi opplever Siemens s300 som enkel å bruke med en rekke gode funksjoner. Du vil på kort tid kunne lage en velsmakende kaffe. Det tar nemlig ikke mer enn 2 minutter og lage en kaffe med Simens sin s300 kaffemaskin. Det er dessuten praktisk å kunne lage to kopper kaffe samtidig.

Konklusjon: Kaffemaskin test

Dette er en glimrende premium kaffemaskin med kvern som gjør det veldig bra på alle de grunnleggende områdene. Den er elegant å se på, stillegående og viktigst av alt: Den kan lage et stort spekter av nydelige aromatiske kaffedrikker. Dette er en modell som har gjort det veldig skarp i mange kaffemaskin tester i flere land, som f.eks. det svenske forbrukermagasinet Råd & Rön som utnevnte Siemens s300 til best i test. Dette er også en veldig brukervennlig kaffemaskin hvor melken kan forsynes direkte fra melkekartongen eller fra en egen beholder. Ved å ha veksle mellom to forskjellige typer kaffebønner er du sikret et bra resultat for både deg og gjestene dine. Uansett hvilke preferanser de måtte ha når det gjelder kaffesmak. Vi gir et solid og velfortjent terningkast 6 til Melitta Barista i vår kaffemaskin test.

2. SMEG BCC02 – Kaffemaskin test

smeg-bcc02 kaffemaskin test
8 995 kr,- | Til butikk

SMEG BCC02 – Kaffemaskin test

På andreplassen i vår kaffemaskin test kommer SMEG BCC02. Den blir levert i et stilig minimalistisk retro-design. Du kan justere kappetypene ved hjelp av knapper på toppen av kaffemaskinen. SMEG har også en dedikert dampdyse som lar deg skumme melk manuelt når du skal lage melkebaserte kaffedrikker som cappuccino. Dette er en kaffemaskin med kvern som gjorde det ekstremt bra på alt det grunnleggende ved kaffelagingen. Vi kunne raskt konstatere at den laget velsmakende aromatisk kaffedrikker. Spesielt espressoen ble knallgod og gav et skikkelig kick full av komplekse smaker.

Kaffesmak

Testpanelet var veldig fornøyde med kaffesmaken på de espressobaserte kaffedrikkene, og vi syntes også melkeskummingen gav veldig bra resultater. I motsetning til kaffemaskiner som blir levert med automatisk melkeskumming, benytter du et separat rør for å dampe melken til den oppnår den ønskede konsistensen. Dette betyr at du må lage kaffen i to skritt noe som krever ørlite grann mer innsats. Til gjengjeld synes vi at den manuelle melkeskummingen ofte gir bedre smak og tekstur. Du kan ikke velge temperatur på kaffedrikken som på enkelte andre modeller i testen, men vi syntes ikke dette hadde så mye å si for helhetsinntrykket.  

Funksjoner

SMEG BCC02 lar deg lage en rekke kaffedrikker inkludert vanlig svart kaffe, espresso, americano, ristretto kaffe, cappuccinos and latte macchiato. Selv om dette er en modell som ikke blir levert med smartfunksjoner eller berøringsskjerm syntes vi selve kaffelagingen fungerte veldig bra. SMEG sine modeller kan se veldig enkle ut på utsiden. I realiteten har de en rekke avanserte funksjoner som alarmer for å minne deg på at vanntanken og beholderen for kaffebønner er tom. Du kan dessuten justere maskinen etter hvor hardt vannet ditt er der du bor, noe som kan ha innvirkning på kaffesmaken.

Brukervennlighet

I daglig bruk er SMEG veldig enkel. Den er kjapp til å lage ferdig kaffen, og du kan beregne godt under to minutter på hele prosessen fra du begynner til kaffen er ferdig. Du kan enkelt justere kaffedysen slik at kan benytte kaffekopper i forskjellige størrelser. Damprøret for melkeskummingen lar seg også enkelt justere slik at du finner den rette vinkelen. SMEG er dessuten veldig lett å rengjøre, og lydnivået er blant de lavere i vår kaffemaskin test. Her får du en kaffemaskin som passer perfekt for alle som ønsker seg nydelige velsmakende kaffedrikker, men som ikke bryr seg om «unødvendig dill dall» når det gjelder smartfunksjoner og berøringsdisplay. Dette er dessuten en veldig kompakt og stilig designet kaffemaskin som vil passe inn på de fleste kjøkken.

Konklusjon: Kaffemaskin test

SMEG BC002 henvender seg til en målgruppe som er opptatt av kaffesmak og setter pris enkle løsninger som ikke kompliserer kaffelagingen. Dette er et minimalistisk produkt som fungerer veldig bra i det daglige og som alle er i stand til å bruke. Her er det ikke nødvendig med teknisk aftenskole for å sette seg inn i superavanserte funksjoner, men du kommer i stedet raskt i gang ved å benytte intuitive knapper uten at du trenger å ta stilling til kompliserende valg. Vi har ingenting å innvende på smaksopplevelsen og syntes det var befriende herlig å teste en maskin som ikke blir levert med en masse ekstrafunksjoner. Av den grunn gir vi SMEG BC002 terningkast 6 i vår kaffemaskin test.

3. DeLonghi Primadonna Soul – Kaffemaskin test

delonghi kaffemaskin test
12 014 kr,- | Til butikk

DeLonghi Primadonna Soul – Kaffemaskin test

DeLonghi er en av de største produsentene av kaffemaskiner på verdensbasis. De har lenge vært kjent for å produsere noen av de beste kaffemaskinene med kvern. Testpanelet var ikke helt sikre på hva modellnavnet Primadonna skulle indikere, bortsett fra at det kanskje henspiller på Brad Pitt som er den ledende frontfiguren i reklamekampanjene. Spøk til side, vi er mest opptatt av nydelig aromatisk kaffesmak. På dette området er det ikke tvil om at denne DeLonghi modellen leverer så det suser. Både når det gjelder kraftige espressodrikker og mildere melkebasert kaffe som cappuccino og latte.

Kaffesmak

DeLonghi overlater ikke mye til tilfeldigheten når det gjelder å lage den perfekte koppen kaffe. I vår kaffemaskin test prøvde vi ut en rekke forskjellige typer kaffe, og det er nesten ingen grenser for hvor mange valg du har ved å benytte berøringsdisplayet. Utvalget inkluderer klassikere som espresso, lungo, latte, cappuccino, macchiato og cortado. Den kan også lage te. Utslagsgivende for den gode kaffesmaken er at dette er en maskin som automatisk justeres ut i fra hvilken type kaffebønner du benytter. Testpanelet vår var enstemmig fornøyd med den aromatiske espressosmaken. Vi syntes den hadde en perfekt balanse med god aroma, komplekse smaker og dessuten riktig temperatur og farge. Dette er kort og godt en kaffemaskin med kvern som virkelig imponerer.

Funksjoner

Noen vil kanskje hevde at DeLonghi Primadonna har inkludert for mange høyteknologiske funksjoner som egentlig ikke er nødvendig for å lage en god kopp kaffe. Man trenger selvfølgelig ikke benytte alle smartfunksjonene som mobilappen gir muligheter for. Men dersom man skulle ønske å perfeksjonere kaffedrikken kan du være sikker på at dette er en kaffemaskin lar deg gjøre nettopp det. Her kan du lagre nøyaktige personlige innstillinger slik at du kan lage en perfekt kopp kaffe tilpasset hver person i husholdningen. Vi må også berømme det automatiske melkesystemet kalt «De’Longhi LatteCrema System». Dette er en funksjon som automatisk produserer et perfekt fløyelsaktig melkeskum når du lager cappuccino.    

Brukervennlighet

Dersom du ikke enda har gnidd søvnen ut av øynene når du våkner om morgenen, så er det såre enkelt å lage kaffe med DeLonghi Primadonna Soul. Alt du trenger å gjøre er å trykke på favorittkaffen din så gjør maskinen resten. Akkurat som på profesjonelle kaffemaskiner som du finner på hoteller osv. får du opp bilder av de forskjellige kaffetypene. Slik sett trenger du ikke trenger å bekymre deg over kompliserte valg (dersom du ikke ønsker å finjustere innstillingene ytterligere). Dette er også en modell som blir levert med et automatisk rengjøringsprogram. Dermed slipper du den kjedelige jobben med å måtte vaske i kriker og kroker på regelmessig basis for å få maskinen ren.

Konklusjon: Kaffemaskin test

Dette er den dyreste modellen i vår kaffemaskin test, så vi hadde også veldig store forventninger til DeLonghi Primadonna Soul. Testpanelet var enstemmig i at dette er en modell som leverer nok ekstrafunksjoner til å forsvare den ekstra prisen. Og når det gjelder de grunnleggende egenskapene som kaffesmak, melkeskummer, brukervennlighet og rengjøring får den også full score. Siden dette er en såpass kostbar modell, bør du likevel ta en vurdering på hvor mye du kommer til å benytte de avanserte smartfunksjonene. Dersom du ser etter en avansert premium kaffemaskin med kvern som lager utrolig god kaffe er dette en modell som vi varmt kan anbefale. Vi gir terningkast 5 til DeLonghi Primadonna som den mest fullspekkede modellen i vår kaffemaskin test.

4. Siemens EQ 500 – Kaffemaskin Test

Siemens-EQ-500 kaffemaskin test
10 402 kr,- | Til butikk

Siemens EQ 500 – Kaffemaskin Test

Selv om Siemens EQ kan vike litt klumpete ved første øyekast, oppdaget vi raskt at dette er en kaffemaskin med kvern som er veldig enkel i bruk. Et stort og tydelig berøringsdisplay viser bilder av de mest populære kaffedrikkene. Med et enkelt klikk på favorittkaffen din så er kaffen ferdig på rundt 2 minutter. Dette er en helautomatisk kaffemaskin med kvern, noe som betyr at du får en egen beholder for melken slik at kaffedrikker som cappuccino lages uten at du trenger å lage melkeskummet med en separat dyse. Siemens EQ blir også levert med en 1,7 liters vanntank som holder lenge, og som dessuten har barnelås noe som er hendig hvis du har nysgjerrige småtasser løpende rundt i huset.

Kaffesmak

I vår kaffemaskin test gikk vi gjennom de mest populære kaffedrikkene som espresso, cappuccino, latte macchiato og americano. Simenes EQ benytter en keramisk kaffekvern som sammenliknet med stålkverner holder seg skarpere over tid, noe som også gjør behovet mindre for vedlikehold. Testpanelet var enstemmig i at kaffen gav en fyldig aroma uten å lage bitter ettersmak. EQ 500 gjorde det spesielt bra på de sterkeste kaffedrikkene som dobbel espresso. Siemens benytter en teknologi som de kaller for iAroma hvor de forskjellige elementene som nivået på kaffekverningen, vanntrykket og temperaturen blir automatisk justert i forhold til den individuelle kaffedrikken du lager.

Funksjoner

Siemens HQ 500 gjør det veldig bra på de grunnleggende funksjonene når det gjelder den effektive kaffekvernen og systemet for melketilgangen. Displayet er oversiktlig og enkelt å benytte, så her er det lett å se at Siemens har kopiert over mange av egenskapene som de benytter i profesjonelle kaffemaskiner for bedrifter, hoteller osv. Du kan selvfølgelig også gjøre en rekke finjusteringer slik at du over tid kan teste deg frem til den perfekte kaffen som passer deg best. Du kan for øvrig både benytte ferdigmalt kaffe og kaffebønner, og du finner separate beholdere for hver type.

Brukervennlighet

Brukervennlighet er et område hvor HQ 500 scorer høyt på grunn av den enkle betjeningen. Siemens har dessuten laget et veldig bra helautomatisert system for rengjøring, ved at maskinen setter i gang en selvrenseprosess når den ikke er i bruk. Spesielt når det gjelder melketilgangen fungerer dette veldig bra ved at systemet blir renset etter hver kopp ved hjelp av damp. På denne måten bygger det seg ikke opp melkerester over tid, og du kan nyte kaffekoppen din uten bekymringer når det gjelder hygiene. Det at du kan lage to kopper kaffe samtidig gjør at du også sparer mye tid.    

Konklusjon: Kaffemaskin test

Siemens HQ er en kaffemaskin med kvern som oser av tysk presisjon og grundighet. Når man tar kaffekvernen i bruk legger man fort merket til de gjennomtenkte tekniske løsningene. Et godt eksempel på dette er den keramiske kaffekvernen som benytter iAroma systemet. Det skal sies at dette ikke er den raskeste modellen i vår kaffemaskin test. Du kan regne med at det tar opptil 2 minutter å lage en kopp kaffe, noe som er nesten et minutt lenger enn de raskeste modellene i testen. Men når det gjelder grundighet, kaffesmak og brukervennlighet er dette en kaffemaskin som scorer veldig høyt. Vi ender opp med et solid terningkast 5 for Siemens HQ 500.

5. Sage The Barista Pro – Kaffemaskin Test

Sage-The-Barista-Pro
6 799 kr,- | Til butikk

Sage The Barista Pro – Kaffemaskin Test

Sage The Barista Pro er en premium kaffemaskin med kvern som ligger i det øvre prissjiktet i testen vår. Ved første øyekast ser man raskt at dette er en kaffemaskin som mener alvor. Utsiden er utformet i klassisk metallchassis og med tradisjonelle knapper og brytere. I motsetning til de helautomatiske modellene i vår kaffemaskin test er dette en modell som lar deg tre rett inn i rollen som barista ved å lage kaffen på manuell måte. På akkurat samme måte som kaffen blir tilberedt på kaffebar.

Selv om dette er en modell som har vært på markedet en stund, mangler det heller ikke på funksjoner som valg av kaffetype, temperatur og kvernegrad. Det er også et enkelt LCD display som viser deg all essensiell informasjon slik at du har full kontroll på kaffen du lager. En fordel er dessuten at du selv kan velge om du ønsker å benytte en automatisk funksjon eller velge manuell modus og som en ekte barista skumme melken separat.

Kaffesmak

Sage The Barista Pro imponerte testpanelet vårt ved å lage nydelig aromatisk kaffe. Både smaken og teksturen på kaffen er dessuten veldig konsistent. Spesielt når det gjelder de melkebaserte kaffedrikkene som cappuccino og cafe latte. Det er selvfølgelig også en stor fordel at du kan skreddersy kaffen din i forhold til styrke, kvernegrad, størrelse og temperatur. Slik får du en perfekt tilpasset personlig kaffeopplevelse. Det fantes heller ikke noe snev av bitter ettersmak. Vi kunne dermed fastslå at Sage Barista Pro gir en kaffesmak med fyldig aroma basert på en god balanse når det gjelder ekstraksjon av smaksstoffene i kaffen.

Funksjoner

Dette er en kaffemaskin med kvern som kan fungere helautomatisk ved at du kun behøver å velge kaffetypen du ønsker. Maskinen gjør resten av innstillingene automatisk. Alternativt kan du tre inn i rollen som profesjonell barista og lage kaffen på en mer manuell måte. Dette kan du gjøre ved å justere de individuelle innstillingene og benytte melkedysen for å skumme melken separat. Ja, kanskje du til og med vil prøve deg på å lage noen kunstverk i melkeskummet på cappuccinoen! Og ved hjelp av LCD-skjermen kan du følge fremgangen i kaffeprosessen slik at du hele tiden har full oversikt over hva kaffemaskinen holder på med.

Brukervennlighet

The Barista Pro var ekstremt rask på å lage kaffen klar. Faktisk brukte den godt under et minutt som er under halvparten av tiden det tok for andre modeller i testen å lage samme type kaffedrikk. Sage benytteren en teknologi som de kaller for ThermoJet, noe som skal gi en optimal bryggetemperatur på tre sekunder. Slik kommer du veldig raskt i gang med selve kaffelagingen. Når det gjelder innstillinger er dette en kaffemaskin som passer de fleste enten du ønsker å lage kaffen på enklest mulig vis eller liker å finjustere innstillingene. Vanntanken på 2 liter holder til mange kopper før du trenger å fylle på. Du får dessuten beskjed via en indikator når det er på tide å rengjøre maskinen.

Konklusjon: Kaffemaskin test

Vi kan konkludere med at Barista Pro er en modell som gjorde det ypperlig på de aller fleste områdene i vår kaffetest. Den utmerket seg spesielt på hurtighet ved å lage kaffen klar på rekordtid. Det stilige klassiske designet og det enkle displayet treffer målgruppen som er på jakt etter en kaffemaskin med kvern i høy kvalitet uten for mye «høyteknologisk dill dall» som diverse smartfunksjoner, Wifi-støtte og berøringsdisplay. Til tross for at prislappen er høy er dette en kaffemaskin som kommer til å gi deg veldig mye glede i form av nydelig aromatisk kaffe i mange år. Vi gir et velfortjent terningkast fem til Sage The Barista Pro.

6. DeLonghi ECAM250 Magnifica S – Kaffemaskin Test

DeLonghi-ECAM250
3 260 kr,- | Til butikk

DeLonghi ECAM250 Magnifica S Smart – Kaffemaskin Test

Ikke bli lurt av ordet Smart som benyttes i produktnavnet; denne kaffemaskinen har ikke innebygget Wifi-forbindelse eller app-støtte, selv om den er smart på mange andre måter i form av måten den brygger selve kaffen. Dersom du ser etter en DeLonghi kaffemaskin med støtte for mobilapp sjekk vår anmeldelse av Primadonna Soul ovenfor. Dette er en klassisk type kaffemaskin med kvern som blir levert med tradisjonelle brytere og knapper for å lage kaffen, i motsetning til mer hypermoderne varianter som ofte benytter berøringsdisplay. Denne kaffemaskinen gir deg dessuten tilgang til en rekke automatiske funksjoner. Selv om det kan se litt komplisert ut ved første øyekast er du aldri lenger enn et enkelt trykk på en knapp for å lage favorittkaffen din.

Kaffesmak

Testpanelet vårt nikket anerkjennende til den gode kaffesmaken, og det er tydelig at DeLonghi har funnet en god balanse når det gjelder intensitet og aroma. Smaksstoffene blir effektivt presset ut av kaffen. Maskinen kverner kaffen for hver gang du lager deg en ny kopp, og den nykvernede kaffen er selvfølgelig med på å gjøre kaffesmaken optimal. Melkeforsyningen fungerer også veldig bra, og vi syntes den separate dysen som benyttes for å dampe melken lagde spesielt fyldig skum og var lett å bruke. Dersom du er på jakt etter en kaffemaskin med kvern som lager perfekt cappuccino skal du lete lenge etter en bedre modell enn dette.

Funksjoner

DeLonghi Magnifica S gir deg muligheten til å velge tre helautomatiserte kaffedrikker som du kan lage ved å trykke på de dedikerte knappene; espresso, espresso x 2 og lungo. Den kan også koke vann for te, og du kan kontrollere dampdysen manuelt for å lage perfekt melkeskum når du lager cappuccino. Dette er derfor en kaffemaskin med kvern som har litt færre funksjoner enn mange av de mer avanserte modellene i testen. Her er det også viktig å ta med i betraktning at prisen er under halvparten sammenliknet med f.eks. DeLonghi Primadonna.

Brukervennlighet

I vår kaffemaskin test sjekket vi hvordan rengjøringen fungerte. Det å holde en kaffemaskin ren kan fort kan bli til et irritasjonsmoment dersom kaffe- og melkerester får lov til å bygge seg opp over tid. Dampen som benyttes gjør at det innvendige systemet er selvrensende, og det er lett å rengjøre de resterende delene manuelt. Maskinen har et innebygget vannfilter for å filtrere bort urenheter. Det er dessuten en indikator som forteller deg når det er på tide å avkalke vannbeholderen. Ellers er kaffemaskinen intuitiv og enkel i bruk, selv om den krever litt mer innsats sammenlignet med toppmodellen i vår kaffemaskin test.

Konklusjon: Kaffemaskin test

DeLonghi Magnifica S er en kaffemaskin med kvern som gjør det veldig bra. Spesielt når det gjelder cappuccino på grunn av den effektive dampdysen som benyttes for å skumme melken. Med denne kaffemaskin i hus er du sikret nydelig aromatisk kaffe basert på nykvernede kaffebønner helt på høyde med hva du får servert av en ekte barista på kaffebar. Dette er  likevel en modell som ikke har det samme store utvalget i form av funksjoner som mer avanserte modeller. Til gjengjeld gjør den det veldig bra på basisfunksjonene. Tross alt er det kaffesmaken som er det viktigste til slutt. Dette er en kaffemaskin som kommer til å spre mye kaffeglede, og vi ender derfor på et solid terningkast 4 i vår kaffemaskin test.

7. Sage The Barista Express – Kaffemaskin Test

Sage-The-Barista-Express
5 990 kr,- | Til butikk

Sage The Barista Express – Kaffemaskin Test

Sage The Barista Express er en kaffemaskin med kvern som er den rimeligste modellen i Barista-serien til Sage. Denne serien inkluderer også Barista Pro som vi har vurdert ovenfor. I likhet med Pro-versjonen til Sage er det viktig å være oppmerksom på at dette er en modell som appellerer til alle som ønsker å ta full kontroll over kaffelagingen. Dersom du liker kaffemaskiner i klassisk stil laget i metall med skikkelige brytere og knapper i stedet for hypermoderne varianter med smartfunksjoner og fargedisplay, er det en kaffemaskin du virkelig kommer til å like.

Kaffesmak

Selv om dette er en manuell type kaffemaskin med kvern, har den en rekke funksjoner som gjør at du raskt og effektivt lager veldig god kaffe. Kaffen kvernes rett opp i dampmunnstykket slik at du enkelt kan dosere riktig mengde kaffe i forhold til kaffetypen du lager. Dersom du ønsker å lage melkebasert kaffe benytter du den separate dampdysen som gir deg full kontroll på hvor mye melkeskum du ønsker i kaffedrikker som cappuccino. Testpanelet likte veldig godt espressoen da vi syntes den gav en fløyelsaktig aroma med komplekse smaker uten noe som helst tegn til bitter ettersmak.

Funksjoner

The Barista Express er både enkel og intuitiv i daglig bruk. Den krever likevel litt mer innsats enn en helautomatisert modell, men dermed får du også følelsen av full kontroll under hele prosessen. Måten du lager kaffen på er nøyaktig den samme som den du ser den profesjonelle baristaen benytte på kaffebar. En tøff trykkmåler som likner på et speedometer viser deg damptrykket, slik at du hele tiden har god oversikt. En indikator gir deg beskjed når det er på tide med rengjøring. Siden dette er en mer manuell modell må du også regne med å bruke litt mer tid på vask i forhold til de helautomatiserte modellene. 

Brukervennlighet

Graden av brukervennlighet kommer helt an på om du har et ønske om å lage kaffen på egenhånd manuelt eller om du helst vil automatisere så mye som mulig av prosessen. En manuell kaffemaskin med kvern er likevel ikke det rette valget for alle. For de som har sansen for mekanikken og prosessen med å lage kaffe så vil dette være et virkelig godt kjøp. Du får like god kaffesmak som de mer avanserte modellene. Samtidig betaler du mye mindre sammenlignet med moderne modeller med det siste innen høyteknologi.

Konklusjon: Kaffemaskin test

Dette er en glimrende premium kaffemaskin med kvern som ikke har glemt røttene sine og som lar deg lage nydelig aromatisk kaffe på «gamlemåten». Vi synes dette også er en av de mest elegante modellene i testen i klassisk stil, som de fleste vil stolt ha fremme på kjøkkenbenken. Dette er en kaffemaskin som oser av kvalitet. Dersom du er opptatt av kvalitetskaffe med nydelig aroma og ikke er redd for å eksperimentere med manuelle innstillinger er dette en modell som vi varmt kan anbefale. Sage Barista Express ender dermed opp med terningkast 4 i kaffemaskin test.

Hva du bør vurdere når du kjøper en kaffemaskin?

Dersom du ser etter en bra kaffemaskin med kvern kan det være greit å gjøre en vurdering på hvilke egenskaper som er viktigst for deg. I vår kaffemaskin test har vi sett på en rekke forskjellige modeller. Fra hypermoderne kaffemaskiner hvor alt du trenger å gjøre er å trykke på en enkelt knapp for å lage favorittkaffen din til mer manuelle modeller for de som ikke er redd for å hoppe inn i barista-rollen.

Hvilken type kaffemaskin bør jeg velge?

Det kan være forvirrende å finne frem i jungelen av forskjellige kaffemaskiner. Derfor har vi har laget en liten oversikt for å gjøre det lettere for deg å finne en modell som passer perfekt for ditt behov. De tre hovedkategoriene av kaffemaskiner består av:

Kapselmaskiner

Kapselmaskiner har blitt en folkefavoritt da de er billige i innkjøp, gir god kaffesmak, er enkle i bruk og krever minimalt med vedlikehold. Kjente merker innen denne kategorien inkluderer Nespresso, Tassimo og Dolce Gusto. Du finner et bredt spekter av kapselmaskiner fra de mest enkle til mer avanserte modeller som lar deg lagre favorittinnstillingene dine, eller lar deg styre maskinen via mobilapp. Det er også stor forskjell fra produsent til produsent når det gjelder hvilke kaffetyper og smaker som tilbys. Det lønner seg å sjekke utvalget av kapsler før man låser seg til et bestemt merke.

kapselmaskiner

Fordeler med kapselmaskiner

Ulemper med kapselmaskiner

Kaffemaskin med kvern  

Dersom du er litt over gjennomsnittet opptatt av god kaffe vil en kaffemaskin med kvern gi deg mye glede. Dette er maskiner som gir deg både i pose og sekk. Du får brukervennligheten til kapselmaskinene og den gode smaken som du får fra de manuelle espressomaskinene. Ulempen er at de kan være kostbare i innkjøp. Denne typen kaffemaskiner blir likevel rimeligere i bruk over tid da de baserer seg på kverning av kaffebønner og ikke fordyrende kapsler.

kafffemaskin_kvern

Stor variasjon i pris

Når det gjelder prisen varierer den helt enormt med enkelte modeller som overstiger 20 000 kroner. Selv om du betaler en liten formue for en kaffemaskin betyr ikke dette at du er garantert den beste kaffesmaken. I vår kaffemaskin test har vi avdekket flere rimelige modeller som fint klarer å hamle opp med avanserte kaffemaskiner som koster mer enn det dobbelte. Ofte betaler du ekstra for funksjoner som berøringsdisplay og smartfunksjoner via mobilapp. Dette er egenskaper som har marginal betydning for kaffesmaken. Populære merker innen denne kategorier inkluderer DeLonghi, Melitta, Siemens, Krups og Sage.

Kaffemaskin med kvern: Fordeler

Kaffemaskin med kvern: Ulemper

Espressomaskiner (kaffemaskiner uten innebygget kvern)

En espressomaskin benytter malt espressokaffe, og passer for deg som er opptatt av å ha full kontroll på kaffebryggingen. Dette er en type kaffemaskin som gir en god balanse mellom investeringskostnaden og de løpende kostnadene. Espressomaskiner ligger vanligvis mye lavere i pris sammenlignet med kaffemaskiner med kvern, samtidig som de er billigere i drift enn kapselmaskinene da espressokaffe er rimeligere enn kapsler. De fleste espressomaskiner blir levert med et dampmunnstykke og en separat dyse for å skumme melken. Dette er samme metode som profesjonelle kaffemaskiner slik du sikkert har sett i bruk på kaffebarer.

Perfekt for gryende baristaer

Selv om du finner espressomaskiner med avanserte funksjoner vil ikke denne kategorien ha like stor grad av automatisering som kaffemaskiner med kvern. Dermed må du også belage deg på å gjøre en liten innsats for å få den perfekte kaffesmaken. På plussiden er prislappen mye lavere og du vil kunne oppnå en kaffesmak helt på høyde med mer avanserte kaffemaskiner. Og dersom du har lyst på nykvernet kaffe kan du naturligvis kjøpe en separat kaffekvern som det finnes mange utgaver av. Når det gjelder produsenter innen denne kategorien vil vi nok si at DeLonghi har det største utvalget, tett fulgt av merker som Sage, Miele, Jura, Ariete, Philips og Siemens.

Espressomaskiner: Fordeler

Kaffemaskin med kvern: Ulemper

Sjekk også ut våre andre tester!

Massasjestol test

Massasjestol test banner

Massasjepistol test

Massasjepistol

Romaskin test

Romaskin banner

El sykkel test

El sykkel test Oslo

3D printer test

3D Printer

El sparkesykkel test

El-sparkesykkel test

Badstuovn test

Badstuovn test 2020

Tredemølle test

tredemølle test 2021

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *