Elektrisk Tannbørste Test 2022

elektrisk tannbørste test

I vår elektrisk tannbørste test har vi sett på en rekke ulike egenskaper. Lønner det seg å kjøpe en avansert modell med smartegenskaper eller blir tannpussen like bra med en basismodell? Det er lett å bli forvirret. Utvalget av ulike modeller er helt enormt, og det er vanskelig å vite hvilke funksjoner faktisk er nyttige for ditt behov. Derfor har vi også gjort en omfattende og grundig test ved hjelp av et testpanel bestående av ulike profiler og aldersgrupper.

Vi har både sett på hele spekteret fra rimelige basismodeller til de mest avanserte modellene som kan kobles opp mot mobiltelefon. Selv om ekstra funksjoner kan bidra til et høyere terningkast i testene våre, har vi lagt vekt på hvor effektiv rengjøringen skjer. Den viktigste er tross alt at tannbørsten sørger for effektiv tannpuss og forebygging av tannsykdommer. 

Hvilke egenskaper er viktige ved kjøp av elektrisk tannbørste?

 • Pusseteknikk: Modellene i vår elektrisk tannbørste test benytter ulike teknikker for å gjøre tannpussen mest mulig effektiv. Dette inkluderer å oscillere (svinge), vibrere, rotere og pulsere.
 • Brukervennlighet: Enten du ønsker en modell med mange funksjoner eller er fornøyd med en basismodell, er det viktig at tannbørsten er enkel og lettfattelig i daglig bruk.
 • Lydnivå: Lydnivået på tannbørsten kan være en avgjørende faktor. Spesielt dersom badet ligger nærme et soverom og du vil unngå å vekke andre.
 • Smartfunksjoner: I likhet med de fleste andre elektriske enheter i dag så får du elektrisk tannbørste med app-støtte og trådløs forbindelse som kan bidra til en bedre tannpuss.
 • Batterikapasitet: Batterikapasiteten kan variere, og i vår elektrisk tannbørste test har vi sett på hvor mange tannpusser hver enkel modell klarer før den er helt utladet.

Disse gjorde det best i vår elektrisk tannbørste test:

 1. Oral B Pro 3 3000 Cross Action Elektrisk Tannbørste
 2. Philips Sonicare ProtectiveClean Elektrisk Tannbørste
 3. Oral B iO9 Elektrisk Tannbørste
 4. Philips Sonicare Diamond Clean Elektrisk Tannbørste
 5. Philips Sonicare ExperClean Elektrisk Tannbørste
 6. Oral B Smart 5 5900 Elektrisk Tannbørste
 7. Oral B Genius X Elektrisk Tannbørste

I tillegg til disse 7 modellene har vi anbefalt 2 elektriske tannbørster for barn som du kan lese mer om nederst i artikkelen.

Topp 7 elektrisk tannbørste test 2022:

1. Oral B 3000 Pro 3 – Elektrisk Tannbørste best i test

oral-b-3000 elektrisk tannbørste test
868 kr,- | Til butikk

Oral-B 3000 tilhører Pro-serien til Braun som er å beregne som en mellomklasse. Dette plasserer den mellom de rimeligste elektrisk tannbørste modellene i Vitality-serien og de dyrere modellene i Smart-, Genius- og IO-serien. Vi liker Oral-B Pro 3 fordi den gjør det veldig bra på alle de essensielle funksjonene som pusseteknikk og batterikapasitet.

Vær oppmerksom på at Pro 3 3000 modellen ikke skiller seg nevneverdig fra en eldre modell som Oral-B Pro 2 2000, bortsett fra at den har 3 i stedet for 2 pussemoduser. Prisforskjellen er ikke veldig stor, så dersom du har lyst til å spare noen kroner kan vi anbefale å kjøpe Pro 2 som et veldig bra alternativ. Vi har ikke vurdert de forskjellige Oral-B Pro-modellene opp mot hverandre fordi det er veldig få egenskaper som skiller dem.

Rengjøring

I vår elektrisk tannbørste test benyttet vi i hovedsak modusen daglig rengjøring. Vi kunne raskt fastslå at den er veldig effektiv mot plakk og bakteriebelegg. En fordel med Oral-B sitt børstehode i forhold til andre produsenter er at det er forholdsvis lite i størrelse. Slik kommer du enkelt til overalt i munnen. I likhet med de dyrere modellene til Oral-B benytter Pro 3 de samme teknikkene for å pusse tennene ved å kombinere roterende og svingende bevegelser. Så dersom du først og fremst er opptatt av høy kvalitet på tannpussen er dette et utrolig prisgunstig alternativ som gir deg alt du trenger.

Funksjoner

Oral-B Pro 3 fungerer som tidligere nevnt veldig bra når det gjelder basisfunksjonene. I tillegg har den også en rekke nyttige egenskaper som kommer godt med under tannpussen. I vår elektrisk tannbørste test opplevde vi spesielt at den innebygde timeren fungerte veldig intuitivt ved å vibrere hvert 30. sekund. Dermed får du en indikasjon på når det er på tide å gå til neste område i munnen. Slikk sett trenger man ikke å kløne med en timer, men føler vibrasjonene i skaftet på tannbørsten slik at man kan være sikker på å ha pusset lenge nok. Det er også en visuell indikator som blinker når du passer for hardt. Dette er veldig hendig for de som har en tendens til å bruke for mye makt under tannpussen.

Brukervennlighet

Her får du en elektrisk tannbørste som er veldig enkel i bruk og som krever minimalt med vedlikehold. Når du er ferdig med tannpussen setter du enkelt skaftet inn i laderen. Slik er du sikker på at den er fulladet til neste puss. Husk bare å skylle hele tannbørsten inkludert skaftet hver gang for å unngå at det samler seg opp fluorrester i laderen. Laderen er for øvrig vanntett, noe som også er en nødvendighet i bruk på et baderom. Dette er også en tannbørste som fungerer veldig bra når du har den med på reise. I vår elektrisk tannbørste test noterte vi at batteriet rakk til hele 37 tannpusser (2 minutter per puss i daglig rengjøring modus). Slik sett kan vi slå fast at Pro 3 lever opp til forventningene om 2 ukers batterivarighet som er hva produsenten har angitt.

Konklusjon Elektrisk Tannbørste Test

Det er ikke tvil i vår bok om at Oral-B Pro 3 er en veldig verdig vinner av vår elektrisk tannbørste test. Her får du en helt rå elektrisk tannbørste som gjør sakene sine utrolig bra til en relativt rimelig penge. Noen vil kanskje si at man kan like godt kjøpe den billigste modellen i Pro-serien siden det er lite som skiller i form av funksjoner. Men på en annen side er det viktig å huske at dette er en elektrisk tannbørste du vil ha glede av i veldig lang tid. Det skader ikke med stilig design og et par ekstra funksjoner, med tanke på at dette er et produkt du kommer til å benytte flere ganger daglig i årevis. Vi gir et velfortjent terningkast 6 til Oral-B Pro 3 3000!

2. Philips Sonicare 3100 – Elektrisk tannbørste test

Philips Sonicare 3100 elektrisk tannbørste
849 kr,- | Til butikk

På delt førsteplass i vår elektrisk tannbørste test kommer Philips Sonicare 3100. Dette er en direkte konkurrent til testvinneren Oral-B Pro 3 og har en veldig lik prislapp. 3100 versjonen er en basismodell i Philips sin Sonicare serie og gjør det veldig bra på de grunnleggende egenskapene som pusseteknikk og batterikapasitet.

Philips benytter en litt annen pusseteknikk enn Oral-B, så her kommer det litt an på smak og behag hva som passer best. Sonicare 3100 var en tannbørste testpanelet vårt var veldig fornøyd med i daglig bruk. Og for de som ikke er opptatte av å ha de mest avanserte innstillingene er dette en arbeidshest av en elektrisk tannbørste. Dette er en modell som kommer til å holde tennene dine rene i mange år fremover!

Rengjøring

Philips reklamere mye for «sonisk teknologi» i markedsføringen av de elektriske tannbørstene sine. Dette høres veldig imponerende og avansert ut, men det hele koker ned til at børstehodet lager vibrasjoner fra side til side. 31 000 vibrasjoner i minuttet for å være nøyaktig. I vår elektrisk tannbørste test opplevde vi en litt kilende følelse til å begynne med. Likevel kunne vi raskt konstatere at metoden er veldig effektiv når det gjelder å komme godt til langs tannkjøttranden hvor plakk har en tendens til å bygge seg opp. Så selv om det var litt uvant til å begynne med, er det lett å se at dette er en modell som gjør det veldig bra når det gjelder forebygging av skader på tennene.

Funksjoner

Philips Sonicare er som nevnt en basismodell, og blir ikke levert med alt for mange funksjoner. Likevel får du alle egenskapene du trenger for at tannpussen skal skje effektiv med innebygd timer og trykksensor. Tannbørsten gir beskjed om at du har pusset lenge nok ved å lage en pulserende lyd. Dette gjør det enkelt å sørge for at den daglige tannpussen skjer grundig nok. I tråd med gjeldende anbefalinger og i likhet med Oral-B sine elektrisk tannbørste modeller får du beskjed etter 2 minutter ved hjelp av en lang vibrasjon i skaftet. Philips benytter også noe som de kaller for Quadpacer (de liker fancy ord). Dette er mindre vibrasjoner hvert 30.sekund for å minne deg på å pusse et nytt område av tennene.

Brukervennlighet

Det er ikke tvil om at Philips lager veldig elegante og stilrene tannbørster. I vår elektrisk tannbørste test føltes tannbørsteskaftet ergonomisk og lå veldig godt i hånden. Beskjedene du får via vibrasjoner (når du har pusset lenge nok) fungerer også bra. Når det gjelder trykksensoren som gir beskjed når du pusser for hardt skulle vi ønske at den indikerte litt tydeligere. I bråket fra pussingen var det lett å gå glipp av den lille vibrasjonen og lyset som indikerer hard pussing. Andre modeller som Oral-B har et mye større indikasjonslys som sitter nærmere børstehodet som er enklere å se når du jobber for fult med pussingen. Dette er ikke et stort aber, men det er viktig å holde øye med børstetrykket for å forhindre skader på emaljen.

Konklusjon Elektrisk Tannbørste Test

For alle som er opptatt av estetikk og ønsker en stilren elektrisk tannbørste er Philips et utrolig godt valg. Enda viktigere enn dette, vi kan også fastslå at Philips Sonicare er en modell som gjorde det utrolig godt i forhold til effekten av tannpussen. De raske svingningene gjør at plakk og bakterier fjernes mye raskere og mer effektivt sammenliknet med en tradisjonell manuell tannbørste.

Batteriet holder dessuten til hele 85 tannpusser noe som overstiger hva produsenten lover. Dette er derfor en veldig bra modell å ta med seg på reise! Dersom du er på jakt etter en velfungerende rimelig elektrisk tannbørste og ikke er opptatt av de mest avanserte fiksfakseriene når det gjelder smartegenskaper og moduser er Sonicare 3100 et produkt du så absolutt bør vurdere. I sum betyr dette et velfortjent terningkast 6 og delt førsteplass med Oral-B Pro 3 i vår elektrisk tannbørste test.

3. Oral B iO9 – Elektrisk tannbørste test

Oral-B-iO9 elektrisk tannbørste test
2 635 kr,- | Til butikk

IO 9 er toppmodellen fra Oral-B og blir levert med det siste innen teknologi når det gjelder børsteteknikk og smartfunksjoner. Oral-B benytter en helt ny type og mer effektiv motor i IO-serien som lager langt mindre friksjon og dermed er mer stillegående. Ved hjelp av mikrovibrasjoner lager den hele 34 800 bevegelser per minutt, og kan dessuten skilte med så mye som 7 børstemoduser.

Dette er en elektrisk tannbørste som naturligvis har app-støtte som gjør at du får tilgang til en mengde interaktive funksjoner. Dette kan hjelpe deg med å finjustere tannpussen slik at den er mest mulig effektiv. IO 9 blir dessuten levert med en magnetisk lader: Batterikapasiteten på 103 tannpusser er den absolutt beste vi har testet når det gjelder Oral-B sine modeller.

Rengjøring

Det er flott at produktet blir levert med en mengde funksjoner. Men hvordan fungerer rengjøringen? Forhindrer den plakk og forebygger hull i tennene? I vår omfattende elektrisk tannbørste test kunne vi raskt fastslå at dette er en modell som rengjør tennene utrolig effektiv og på en behagelig måte. Ikke bare gjør de superraske mikrovibrasjonene en effektiv jobb med å løse opp og fjerne bakterier og plakk, men den gjør det på en helt utrolig stillegående og elegant måte. Det er lett å skjønne at Oral-B har investert mye i å utvikle motorteknologien. Dessuten kommer IO-serien med en helt ny type børstehoder som gir deg fult utbytte av alle de forskjellige modusene.  

Funksjoner

IO 9 blir levert med hele 7 forskjellige moduser du kan velge mellom:

 • Daglig rengjøring
 • Sensitiv
 • Intensiv
 • Tannkjøttpleie
 • Bleking
 • Tungerengjøring
 • Superfølsom modus

Som du kanskje skjønner vil Oral-B IO elektrisk tannbørste dekke hele spekteret av behov. Her får du maksimalt effekt av tannpussen. Ved hjelp av Bluetooth og app-støtte kan du i tillegg analysere resultatet av tannpussen din i detalj. Du får nøyaktig oversikt over områder du glemte å pusse og områder hvor du pusset for hardt. Et LED-display på skaftet gir deg også løpende tilbakemeldinger i forhold til hvor hardt du pusser og hvor lang tid som gjenstår av tannpussen. Alle tilbakemeldingene og muligheten til å analysere tannpussen i detalj vil for mange virke som en ekstra inspirasjon til å forbedre seg enda mer når det gjelder å perfeksjonere den daglige pussen. Andre vil kanskje ikke ha behov for alle funksjonene, så her kommer det helt an på personlige preferanser.  

Brukervennlighet

Noen vil kanskje mene at IO 9 elektrisk tannbørste er overveldende komplisert å bruke. Vi synes Oral-B har funnet en god balanse mellom avanserte funksjoner og brukervennlighet. Nå er kanskje Tekguide redaksjonen i overkant teknofrelste, men vi synes smartløsningene er gjennomtenkte og gir ekstraverdi. Vi liker de enkle beskjedene man får via LED-displayet i form av smilefjes og andre symboler. Og dersom man ønsker seg en detaljert oversikt kan man benytte den dedikerte appen til å sette seg inn i detaljene. Skaftet føles ergonomisk, den er stillegående og magnetisk lading gjør det enkelt å holde tannbørsten fulladet. Dersom du skulle glemme å lade en dag er dette heller ikke noen krise da batteriet holder i ukesvis.

Konklusjon Elektrisk Tannbørste Test

Det er ikke tvil om at vi ble imponerte over Oral-B IO i vår elektrisk tannbørste test. Dette er en modell som gjør det sylskarpt på absolutt alle områder når det gjelder selve tannpussen, smartfunksjonene, brukervennlighet og batterikapasitet. Dessuten er dette en elektrisk tannbørste som er veldig elegant å se på, og som sitter veldig godt i hånden. Den eneste ulempen her i forhold til mindre avanserte modeller er selvfølgelig prisen som er langt høyere enn de to mellomklasse modellene som gikk av med seieren.

Det er viktig å huske at de spesielle børstehodene også koster mer enn de ordinære børstehodene fra Oral-B. Dermed blir den dyrere i bruk også over tid. På denne måten kommer det helt an på hva slags budsjett du har, og hvilke preferanser du har når det gjelder smartfunksjoner og ekstra moduser. Vi gir Oral-B IO 9 et velfortjent terningkast 5.

4. Philips Sonicare Diamond Clean 9000 – Elektrisk tannbørste test

2 099 kr,- | Til butikk

Dette er en av de mest kostbare modellene i vår elektrisk tannbørste test. Som forventet får du en rekke forskjellige ekstrafunksjoner som oppkobling til mobilapp og flere forskjellige moduser. I likhet med andre elektriske tannbørster fra Philips, benyttes det såkalt sonisk teknologi, dvs. børstehodet lager tusenvis av små vibrasjoner i sekundet som gjør at plakk og bakteriebelegg løser seg opp fra tannoverflaten.

Dette er en komplett elektrisk tannbørste som gjør det veldig bra på de fleste områder. Du får muligheten til å skreddersy tannpussen slik at den kan brukes effektivt for flere typer behov. Enten du ønsker å fokusere på å fjerne misfarging for å få hvitere tenner eller du ønsker en grundig rengjøring av tannkjøtt og jeksler vil du finne en modus som passer perfekt.

Rengjøring

Vi har sans for den soniske teknologien til Philips. Diamond Clean 9000 er en elektrisk tannbørste hvor denne børsteteknikken kommer helt til sin rett. Ved å benytte spesialiserte børstehoder, vil du kunne får ekstra stor effekt på tannpussen. Dersom du f.eks. ønsker å fokusere på fjerning av plakk kan du benytte C3 Premium Plaque Control-børstehodet som utformet for å gi deg mest mulig grundig tannpuss.

Myke fleksible sider og børstehår som bøyer seg etter formen på tennene, gir deg ifølge Philips hele fire ganger større kontaktflate. Dermed når områder som er vanskelige å komme til på en mer effektiv måte. Dersom du har som mål å fjerne misfarging mest mulig effektivt og få et hvitere smil bør du benytte W3 Premium White-børstehodet. Børstehodets tettpakkede børstehår er spesielt utformet for å takle misfarging, og ifølge produsenten er det klinisk bevist at det fjerner opptil 100 % mer misfarging på bare tre dager.

Funksjoner

DiamondClean 9000 leveres med modusene Clean, White+, Gum Health og Deep Clean+ for å oppfylle ulike børstebehov. Clean-modusen brukes til grundig tannpuss hver dag, White+ brukes til å fjerne misfarging, Gum Health gir en skånsom, men effektiv tannpuss av tannkjøttet, og Deep Clean+ gir deg en oppkvikkende og svært grundig tannpuss. Tre intensitetsnivåer gjør at du kan velge mellom en høyere innstilling for å få en grundigere rengjøring og en lavere innstilling til de som har mer sensitive tenner. Innebygde smartsensorer gir deg dessuten beskjed når du bruker for mye kraft. Ved å koble den elektriske tannbørsten din til Sonicare-appen får du en personlig fremgangsrapport som hjelper deg å forbedre tannpussen over tid.

Brukervennlighet

Du får en høy grad av brukervennlighet når du benytter Diamond Clean. Smarte børstehoder sikrer at du bruker riktig modus og intensitet for å få den beste tannpussen. Hvis du for eksempel bruker W3 Premium White-børstehodet, synkroniserer DiamondClean 9000-teknologien børstehodet med tannkjøttmodusen automatisk for å hjelpe deg med å opprettholde et sunt tannkjøtt.  Alle børstehoder slites ut over tid. Du bør derfor følge med for å være sikker på at du fortsatt får en god tannpuss. BrushSync-teknologien til Philips sporer hvor lenge du har brukt børstehodet, og hvor hardt du har børstet. Du får en påminnelse om å skifte børstehode via en indikator på håndtaket og et kort pip varsler deg når det er på tide å bytte.

Konklusjon Elektrisk Tannbørste Test

Som du kanskje skjønner, er det ikke mye å utsette på Philips Diamond Clean. Bortsett fra prisen som er rimelig høy, kunne vi ikke finne nevneverdige negative sider eller irritasjonsmomenter. I vår elektrisk tannbørste test gjorde vi en grundig vurdering av rengjøringsteknikken, og det er ikke tvil om at den soniske metoden fungerer veldig effektivt. Alle funksjonene gjør at dette er en utrolig fleksibel elektrisk tannbørste. Den kan tilpasses de fleste behov, enten du ønsker å fokusere på plakkfjerning eller fjerning av misfarging for å få hvitere tenner. En god kombinasjon av smarte funksjoner, høy grad av brukervennlighet og stor batterikapasitet gjør at vi ender opp med terningkast 5.

5. Philips Sonicare ExpertClean – Elektrisk tannbørste test

Philips Sonicare ExpertClean
2 299 kr,- | Til butikk

Dette er en elektrisk tannbørste som gjør tannpussen effektivt ved hjelp av sonisk rengjøringsteknikk som produserer tusenvis av små vibrasjoner i sekundet. Vibrasjonene gjør at børstehodet fungerer veldig effektivt i forhold til å løse opp belegg på tennene. Slik forebygger du dannelse av plakk og hull i tennene. Kjøper du en Sonicare Expert Clean elektrisk tannbørste får du dessuten en rekke ekstrafunksjoner som kan hjelpe deg å forbedre tannpussen din ytterligere ved å benytte spesialmoduser som f.eks. White+ . Dette gir deg muligheten til å fjerne misfarging på tennene som gir deg varige hvite tenner. I det hele tatt synes vi Sonicare Expert Clean har funnet en god balanse i forhold til pris, funksjoner og brukervennlighet.

Rengjøring

ExpertClean leveres med Clean, White+, Gum Health og Deep Clean+ slik at du kan tilpasse rengjøringen av tennene best mulig. I vår elektrisk tannbørste test benyttet vi det medfølgende G3 Premium Gum Care-børstehodet som er spesielt utformet for å bidra til sunt tannkjøtt. Den lille størrelsen og de målrettede børstehårene for tannkjøttet rengjør skånsomt og effektivt tannkjøttet, der tannkjøttsykdom ofte oppstår. På denne måten kan du effektiv forebygge tannkjøttsykdom og spare penger på dyre tannlegebesøk. Du kan naturligvis benytte andre typer børstehoder som f.eks. C3 Premium Plaque dersom det er viktig for deg å fokusere på plakkfjerning. De forskjellige modusene på tannbørsten og det store utvalget av børstehoder gjør det kanskje uoversiktlig å gjøre det riktige valget, men du kommer raskt inn i hva som passer for deg.

Funksjoner

Philips ExpertClean er en elektrisk tannbørste som tilbyr en god balanse mellom brukervennlighet og ekstrafunksjoner. Dette er en av toppmodellene til Philips. Dette betyr at du i tillegg til standardfunksjoner som trykksensor og påminnelse om pussetid hvert 30. sekund får du tilgang til tre forskjellige moduser og en rekke smartfunksjoner. Dette gjør tannpussen både mer engasjerende og spennende. Sonicare-appen gir deg en grafisk fremstillingen av hvor godt du pusser tennene dine, og du blir dessuten løpende oppdatert med statistikk som viser utviklingen din over tid.

Brukervennlighet

Sonicare-serien er kjent for å være brukervennlig, og ExpertClean er intet unntak. Funksjonene er lette å forstå, og dette er en elektrisk tannbørste som er gøy å bruke. Vi liker spesielt det tydelige displayet på tannbørsteskaftet som viser hvilken modus du benytter. Dette kan ofte kan være mer forvirrende på modeller fra andre produsenter. Dette er også en elektrisk tannbørste som er praktisk når du skal på reise da det følger med et reiseetui som også fungerer som ladestasjon. Ladestasjonen kobler du til strømforsyningen med en universal USB-kabel noe som gjør at du enkelt kan finne et sted å lade den opp uansett hvor du befinner deg i verden.

Konklusjon Elektrisk Tannbørste Test

Dersom du investerer i Philips Expert Clean, bør du tenke nøye gjennom om du vil få nytte av ekstrafunksjoner som app-støtte og ulike moduser. Vi sier ikke at smartfunksjonene ikke er nyttige, men mange ønsker ikke å komplisere tannpussen mer enn nødvendig. Det blir litt på samme måte som med aktivitetsklokker. Noen elsker å sette seg inn i data som antall skritt og kilometer, mens andre bare ønsker å ta seg en løpetur uten unødvendige distraksjoner. Men dersom du er på jakt etter en premium elektrisk tannbørste med smartfunksjoner er dette definitivt et produkt du bør ta med i vurderingen. Vi gir et solid terningkast 5 til Philips ExpertClean!

6. Oral B Smart 5 5900 – Elektrisk tannbørste test

1 799 kr,- | Til butikk

Oral-B Smart 5 5900 Elektrisk Tannbørste er en populær modell fra Braun som blir lever i 2-pakning. Dette er en serie som gir deg den samme kvaliteten som Pro-serien, samtidig som du får ekstra funksjoner som oppkobling til mobiltelefon og app-støtte. Inkludert i pakken er også et reiseetui som holder tannbørsten trygg når du tar den med på ferie eller jobbreise. Smart-serien benytter standardbørstene til Oral-B, og du har et stort utvalg av relativt rimelige refillbørster å velge mellom. Dette inkluderer Cross Action, 3D White, Sensi Ultrathin, Sensitive Clean, Precision Clean, Floss Action, Tri Zone, Dual Clean, Power Tip, Ortho Care. Det store utvalget av ulike børstehoder gjør at du kan tilpasse tannpussen perfekt i forhold til hva som er viktigst for deg.

Rengjøring

Det store utvalget av børstehoder i kombinasjon med de fem modusene gjør at du kan tilrettelegge tannpussen dersom du ønsker å fokusere på f.eks. tannkjøttpleie, sensitiv puss eller hvitgjørende rengjøring. I vår elektrisk tannbørste test testet vi også den avanserte Oral-B appen som du enkelt kobler opp via Bluetooth. Appen gjør at du løpende kan holde øye med tannpussen slik at du kan finjustere teknikken din for å oppnå best mulig pusseresultat.

Mange vil oppleve det som motiverende å se fremgangen fra dag til dag og uke til uke når man kan lese av håndfast statistikk på samme måte som mange liker å benytte skritteller for å måle aktivitetsnivået sitt. For å unngå skader på tannemaljen ved for hard pussing gir tannbørsten beskjed når trykket blir for stort og varsler deg. Børstehodet fungerer veldig effektiv når det gjelder å fjerne plakk og belegg ved å pulsere og rotere tusenvis av ganger i minuttet. Dette gir en frisk renhetsfølelse etter at tannpussen er ferdig.

Funksjoner

Oral B Smart 5 5000 blir levert med følgende moduser:

 • Daglig rengjøring
 • Pro rengjøring
 • Sensitiv
 • Hvitgjørende
 • Tannkjøttpleie

Det store utvalget av moduser i tillegg til smartfunksjonene som gjør at du kan koble tannbørsten opp mot Oral B appen gjør dette til en fullspekket elektrisk tannbørste. Dette vil du få mye glede av så lenge du ikke er redd for å sette deg inn i de ulike funksjonene. Appen gir deg tilbakemeldinger i sanntid for å hjelpe deg med å forbedre børsterutinen din og følge utviklingen. Du kan dessuten følge med på statistikken din når deg gjelder gjennomsnittlig pussetid. En innebygget timer gir deg tilbakemelding hvert 30. sekund som påminnelse på når det er på tide å gå videre i pusserutinen.

Brukervennlighet

Noen vil kanskje hevde at Oral B sine modeller ikke er de mest elegante. Til gjengjeld ligger de godt i hånden takket være gripetak og ergonomisk utforming. I likhet med de andre Oral B modellene i vår elektrisk tannbørste test fungerte de essensielle funksjonene fungerte veldig bra. Den innebygde timeren gir deg tydelige påminnelser om å gå videre i tannpussen og trykksensoren er også veldig nyttig i forhold til å unngå for stor slitasje på emaljen. Selve displayet på tannbørstehodet er veldig enkelt utformet, og vi skulle ønske det hadde vært mulig å se hvilken modus man befinner seg i. For å vite hvilken modus du benytter må du huske rekkefølgen på modusene ellers er det lett å bli forvirret. Vi målte også batterikapasiteten til en del lavere i forhold til andre modeller i testen.

Konklusjon Elektrisk Tannbørste Test

For alle som har lyst på en tannbørste med smartfunksjoner er dette et veldig godt kjøp, og gir mye verdi for pengene. Du får den samme gode kvaliteten på rengjøringen som den superpopulære Pro-serien er kjent for. Samtidig kan du nyte godt av alle mulighetene som app-oppkoblingen gir. Du får også mange av de samme avanserte funksjonene som de dyreste modellene til Oral B. Dette er derfor et veldig godt kjøp i mellomklassen. Det store utvalget av børstehoder i kombinasjon med de ulike modusene støttet av Oral B Smart 5 gjør at dette er en elektrisk tannbørste som kan tilpasses den enkelte bruker slik at man får maksimalt utbytte av tannpussen. Vi gir et solid terningkast 4!

7. Oral B Genius X – Elektrisk tannbørste test

Oral-B-Genius-X
1 222 kr,- | Til butikk

Oral B Genius X er en av tungvekterne i vår elektrisk tannbørste test. Den gjør også en super jobb når det gjelder rengjøring! Dette er en fullspekket elektrisk tannbørste som blir levert med en rekke forskjellige ekstrafunksjoner som app-støtte og hele 6 forskjellige pussemoduser. Vi liker også at produktet blir levert med et veldig smart reiseetui som kan fungere som trådløs lader av både tannbørsten og mobilen din. Etuiet kobler du enkelt opp mot en USB-kontakt, noe som er perfekt når du er ute på reise. I tillegg er Oral-B Genius X utstyrt med bevegelsessensorer og drives av kunstig intelligens. Slik vil den gjenkjenne pussestilen din, slik at den kan veilede deg til de beste pusseresultatene

Rengjøring

Oral B Genius X er laget med tanke på en perfekt personlig tilpasning til hver enkelt bruker. Dette er en hypermoderne tannbørste som gir deg den fantastiske kvaliteten på rengjøringen som Oral B er kjent for samtidig som du får en rekke fremtidsrettede funksjoner.

Denne svært avanserte tannbørsten beskytter ømfintlig tannkjøtt og hjelper til å forebygge fremtidige problemer. Kombinasjonen av den nye og revolusjonerende Gum Guard-teknologien, 360 SmartRing og trykkontroll varsler deg og reduserer hastigheten hvis du pusser for hardt. Dette gir enmer skånsom pusserutine. I vår elektrisk tannbørste test opplevde vi at selve pussingen fungerte veldig effektivt. Mye takket være det avanserte børstehodet som produserer tusenvis av bevegelser for å kunne løse opp og fjerne plakk og belegg på tennene.

Funksjoner

Oral B Genius X ligger helt i topp når det gjelder funksjoner. Her får du hele 6 moduser som gjør at du kan tilpasse pussing perfekt til ditt eget behov:

 • Daglig rengjøring
 • Dyprengjøring
 • Tannkjøttpleie
 • Myk
 • Hvitgjørende
 • Tungrengjøring

På selve tannbørsteskaftet har du tydelige og klare indikatorer som viser hvilken modus du benytter deg av. Oppkoblingen mot mobilapp gjør at pussingen blir engasjerende når du får motiverende tilbakemeldinger på fremgangen din. Via mobilappen kan du følge med på pussetid og et oversiktlig display over hvor godt du har pusset. Dette er et kjempepluss for alle som er usikre på om de pusser riktig. Dermed kan få en konkret tilbakemelding på hvor bra man er på å pusse tenner.

Noen vil kanskje hevde at alle disse ekstrafunksjonene ikke er nødvendige, så her kommer det helt an på personlige preferanser. Det er viktig å huske at selve børstehodet og standard rengjøring funksjon er så å si lik på alle av Oral B sine modeller. Så dersom man ønsker å legge penger i en mer kostbar elektrisk tannbørste bør man også vurdere hvilken nytte man har av ekstrafunksjonene og smartegenskapene. 

Brukervennlighet

Etter å ha testet en rekke modeller i vår elektrisk tannbørste test kan vi fastslå at Oral B Genius X ligger helt på topp når det gjelder brukervennlighet. Vi liker spesielt hvordan selve skaftet er utformet da det gir et veldig godt grep. Samtidig er displayet utformet på en måte som gir tydelige tilbakemeldinger. Dette både når det gjelder hvilke moduser du benytter og om du pusser med for hardt trykk. Oral B har med denne modellen også innsett at det er viktig å tilrettelegge for reiser ved å lage et etui som er med på å heve produktet. Oral B Genius er rett og slett et genialt produkt å ha med seg på reise da du både kan lade det trådløst og benytte en universell USB-kontakt. Appen bidrar også til høy grad av brukervennlighet. Den gir deg hele tiden konkrete tilbakemeldinger på hvordan du kan forbedre pusserutinen.

Konklusjon Elektrisk Tannbørste Test

For de som ønsker seg en hendig elektrisk tannbørste å ha med seg på reise, og som ikke er redd for å benytte mer avanserte smartfunksjoner og moduser, er dette et helt perfekt produkt. Prislappen er selvfølgelig en del høyere også enn andre modeller. Her er det viktig å ta en vurdering på om man faktisk kommer til å benytte alle funksjonene.

I vår elektrisk tannbørste test opplevede vi at Oral B Genius var et veldig morsomt produkt å bruke. Vi satte også pris på evnen til å tilpasse tannpussen ved hjelp av tilbakemeldingene via appen. Dersom man virkelig går inn for å benytte de ekstra funksjonene er dette et produkt som virkelig kan bidra til å heve nivået på tannpussen. Du kan også forebygge tannsykdommer og dermed indirekte redusere tannlegeregningene over tid. Vi gir et solid terningkast 4 til Oral B Genius X!

Hva bør du vurdere når du kjøper en elektrisk tannbørste?

Det kan være mye som frister når det gjelder avanserte smartfunksjoner og moduser på elektriske tannbørster. Til syvende og sist er det viktigste likevel at børsten pusser så effektiv som mulig. I vår elektrisk tannbørste test har vi sett på en rekke forskjellige modeller og har gitt vår vurdering i forhold til teknikken som benyttes. Oral B og Philips benytter seg av ganske forskjellige teknikker, så vi vil anbefale deg å lese testene nøye. Slik får du best mulig oversikt før du gjør ditt neste kjøp. Dersom du har et spesielt behov når det gjelder rengjøringen, f.eks. i forhold til tannkjøttpleie eller ekstra skånsom pussing vil vi anbefale deg å sjekke hvilke moduser som hver enkelt elektrisk tannbørste støtter. Husk at dit personlige pussebehov også kan tilpasses ved å velge riktig refillbørstehode. Valg av modus og børstehode kan derfor gi deg et veldig bra tilpasset pusseresultat.

Elektrisk tannbørste for barn – Anbefalinger

elektrisk tannbørste for barn test

I vår elektrisk tannbørste test har vi også sett nærmere på modeller beregnet på de yngste familiemedlemmene. Fra testene vi gjorde med egne barn er det ikke tvil om at en elektrisk tannbørste kan vike motiverende. Den er rett og slett et hjelpemiddel som bidrar til å gjøre tannpussen både morsommere og lettere. Både Philips og Oral-B tilbyr flere typer elektriske tannbørster for barn. I de neste avsnittene går vi inn på hvilke vurderinger du bør gjøre for å finne den beste barnetannbørsten. Her er to elektriske tannbørster for barn som vi har veldig gode erfaringer med:

Oral-B Junior – Elektrisk tannbørste test for barn

oral_b_junior tannbørste for barn
446 kr,- | Til butikk

Oral-B Junior er en elektrisk tannbørste for barn som benytter standard børstehoder fra Oral-B. Tannpussen skjer på samme effektive måte som modellene for voksne. Intensiteten er litt lavere på antall børstebevegelser per minutt, men er i det store og det hele er egenskapene identiske med basismodellene for de voksne.

En fordel er at tannbørsten automatisk justerer bevegelsene dersom trykket blir for stort. Dette gjør at man effektiv forhindrer skader på emaljen ved for hard tannpuss. Barnet får også beskjed ved hjelp av vibrasjoner når det er på tide å bytte til en ny børstesone. Oral B Junior er intuitiv og brukervennlig, og med veldig positive tilbakemeldinger fra barna i testpanelet gir vi terningkast 6.

Philips Sonicare For Kids – Elektrisk tannbørste test for barn   

649 kr,- | Til butikk

I likhet med Oral-B Junior er Philips Sonicare For Kids en elektrisk tannbørste fikk veldig gode tilbakemeldinger fra barna. Philips sin barnemodell spiller en liten melodi når det er på tide å skifte til et nytt sted å pusse på i munnen. Og ved hjelp av en «kid timer» øker pussetiden gradvis over tid.

De følger også med en rekke klistremerker som gjør at barnet kan lage et personlig utseende på tannbørsteskaftet. Barna i testen syntes det var gøy å kunne lage en personlig stil på tannbørsten. Vær oppmerksom på at børstehodet til Philips har en litt avlang form, og likner mer på et tradisjonelt tannbørste. Dette i motsetning til Oral-B som har et mindre sirkulært børstehode. Alt i alt syntes vi at vi fikk bedre tak innerst i munnen til de yngste barna fordi børstehodet til Oral-B er såpass mye mindre. Vi gir et veldig hederlig terningkast 5 i vår test av Philips Sonicare for Kids.

Hva bør du tenke på når du velger elektrisk tannbørste for barn?

I hvilken alder kan du kjøpe en elektrisk tannbørste til barnet ditt?

Et barn kan begynne å bruke elektrisk tannbørste fra rundt 2 års alderen. Det skal være uten tannkrem, og med tilsyn, selvfølgelig. Mange familier introduserer elektriske tannbørster til barna mellom seks og åtte år. Det er viktig å ikke tvinge barnet på noen måte, da eventuelle dårlige erfaringer med tannpuss kan gi varige negative inntrykk.

elektrisk tannbørste for barn

De fleste tannleger anbefaler at du pusser tennene til barnet til det er minst 6 år. Omtrent samtidig som når de kan knyte sine egne sko. Små barn kan også være for harde mot tennene og potensielt skade tannkjøttet, så det er bedre for foreldre å pusse dem de første årene. Noen yngre barn vil børste tennene selv. Da er det fint å la dem øve seg på egen hånd, men sørg for å følge opp med en skikkelig inspeksjon.

Elektriske tannbørster for barn – Vær oppmerksom på dette

Barn kan bli redde for en elektrisk tannbørste

De vibrerer; de lager lyd; de kan kile og gi en rar følelse på tannkjøttet og tennene. Barn har mer følsomme brekningsreflekser enn voksne designet for å beskytte de mindre luftveiene deres mot blokkering. Som et resultat er alt som kommer inn i et barns munn sannsynligvis mer ubehagelig enn for en voksen. Foreldre bør derfor ha disse tingene i bakhodet når man introduserer en ny tannbørste for barnet – enten det er manuelt eller elektrisk.

Barn trenger veiledning for å pusse riktig

Enten du benytter tradisjonell eller elektrisk tannbørste er det like viktig å veilede barnet ditt når det gjelder riktig pusseteknikk. Lag en litt gøy vri på det, slik at barna får lyst til å pusse tennene fra tidlig alder.

Vær oppmerksom på hvordan barnet ditt puster

Noen barn puster mest gjennom munnen, noe som kan gjøre det vanskelig å puste og pusse samtidig. Av samme grunn kan disse barna også være mer redde for tannlegen. Hvis barnet puster mest gjennom munnen, er det viktig at du gjør tannpussopplevelsen positiv og er forberedt på å introdusere tannpussen mer gradvis for å sikre at barnet ditt ikke blir skremt.

Vent med tannkrem

Barn trenger ikke tannkrem før de er minst 5 år – før den tid kan tannkrem komplisere tannpussen. Barn liker kanskje ikke smaken av tannkrem; den kan være sterk eller smake dårlig; og barn pusser ofte i lengre perioder hvis de gjør det med en «tørr» børste. Statistikk viser at tannkrem forkorter varigheten av tannpussen. I stedet for å prøve å få barna til å pusse i 10-15 sekunder med tannkrem, er det mye bedre å få dem til å pusse i 1-2 minutter uten.

Hvorfor? Faktisk er tannkrem bare 10 prosent av ligningen når det kommer til tannpuss. Faktisk er tiden brukt på tannpussen, kvaliteten på tannbørsten og tannbørstehodet, og barnets evne til å pusse alle områder av tennene og tannkjøttet viktigere enn selve tannkremen.

Yngre barn forstår ofte ikke hele betydningen av tannpuss, og de kan ikke visualisere munnen sin og dermed børste helt uavhengig. Barn mangler også koordineringen når det gjelder riktig børsteteknikk, og slik sett kan en elektrisk tannbørste hjelpe dem å nå flere områder av munnen med mindre innsats.

Størrelse på elektrisk tannbørste

Børstehodet og dets størrelse er viktig for å komme til vanskelige områder, spesielt når det gjelder yngre barn. I vår elektrisk tannbørste test opplevde vi at det mindre børstehodet til Oral-B var å foretrekke for de minste barna.

Kvaliteten på børstehodet

Det anbefales å bytte tannbørstehodet ofte for å sikre at børstene ikke blir slitt og sliter bort emaljen på tennene. Med høykvalitets originale tannbørster bør dette skje minst hver tredje måned, men med uoriginale børster av lavere kvalitet bør utskiftingen skje oftere. Børster kommer i kontakt med tannen, og en børste av billigere materiale slites fort og blir den for skarp, skraper den emaljen.

Elektrisk tannbørste strømkilde

Et barns elektriske tannbørste bør være oppladbar, ikke batteridrevet. Det er ingen grunn til å bekymre deg for å lade elektriske tannbørster, da de er helt trygge og både børsten og ladestasjonen er vanntette.

Sjekk også ut våre andre tester!

Massasjestol test

Massasjestol test banner

Massasjepistol test

Massasjepistol

Romaskin test

Romaskin banner

El sykkel test

El sykkel test Oslo

3D printer test

3D Printer

El sparkesykkel test

El-sparkesykkel test

Badstuovn test

Badstuovn test 2020

Tredemølle test

tredemølle test 2021

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *