Elektrisk Peis Test 2022

elektrisk peis test

Går man noen tiår tilbake ble elektrisk peis ansett som urealistiske billigprodukter som havnet i samme kategori som kitschy lavalamper. Skrur man tiden frem til 2022 har det skjedd en enorm utvikling. Nå har elektrisk peis blitt trendy selv blant de mest interiørbevisste. Hva har skjedd? I vår store elektrisk peis test tar vi for oss de beste modellene på det norske markedet. Vi går også gjennom teknologien som benyttes, og viser hva som skiller de beste modellene fra de enkleste modellene. Vi går gjennom alle avveiningene for å gjøre et godt kjøp og viser deg hvordan du kan sikre deg den perfekte elektriske peisen: På denne måten kan nyte godt av peiskos og god stemning på kveldene uten alle ulempene som kommer med tradisjonelle peiser.

Hvilke egenskaper er viktige ved kjøp av elektrisk peis?

 • Type: I vår elektrisk peis test har vi sett på en rekke ulike typer peiser som vegghengte modeller, frittstående, innsatsmodeller og kaminer.
 • Effekt: Varmeeffekten varierer i stor grad fra modell til modell. Her kommer det helt an på hvor viktig oppvarmingen er for deg.
 • Utseende: Det finnes elektriske peiser i alle slags fasonger og materialer. Sjansen er stor for at du finner en peis som passer godt inn sammen med resten av interiøret.
 • Dimensjoner: Det gjelder å ta nøyaktige mål før du velger riktig modell, spesielt med tanke på dybdemålet når det gjelder innsatsmodeller.
 • Flammeteknologi: Det kommer stadig mer og mer realistiske peiser på markedet. Dette gjør det nesten umulig å se at flammene ikke kommer fra en tradisjonell peis. I vår elektrisk peis test går vi nærmere inn på teknologien som benyttes i hver enkelt modell.

Disse gjorde det best i vår elektrisk peis test:

 1. Faber e-MatriX 800/500 ST Elektrisk Peis
 2. Dimplex Moorefield Elektrisk Peis
 3. Faber Prism Elektrisk Peis
 4. NorFlame Elektrisk Peis
 5. Clas Ohlson Elektrisk Peis

Nedenfor finner du topp 5 elektrisk peis test 2022:

1. Faber e-MatriX 800/500 ST – Elektrisk peis best i test

Faber e-MatriX-800 500-ST
90 160 kr,- | Til butikk

Faber har som en av de mest prestisjetunge produsentene av elektrisk peis utviklet en helt enestående serie kalt e-MatriX. Dette er modeller som gir innsyn fra flere sider og kan benyttes som romdeler innebygget i vegg. Slik får du en helt fantastisk visuell effekt, og monteringen kan skreddersys til å passe perfekt til boligen din. Ved hjelp av moderne flammeteknologi i 3D får man et fullstendig realistisk inntrykk av levende ild. Dette er noe som bare er nødt til å skape hyggelig stemning og peiskos på kveldene! Dersom du har et romslig budsjett og er opptatt av moderne interiør og design er e-MatriX definitivt en type elektrisk peis du bør se nærmere på.

Type Elektrisk Peis

Dette er en elektrisk peis som må monteres ved hjelp av en peiskasse som bygges rundt selve produktet. Dersom du er kyndig på området kan du gjøre monteringen selv ved å kjøpe en såkalt peiskassepakke som kommer i tillegg til prisen for selve peisen. Alternativt kan du selvfølgelig benytte en håndverker for å gjøre hele monteringsjobben, og kun kjøpe selve peisinnsatsen. Fordelen med en peisinnsats med innsyn fra flere sider er at du kan nyte opplevelsen av peisflammene i to forskjellige rom. Samtidig får du en mer transparent og åpnere romfølelse med mer innsyn, noe som er veldig moderne og populært når det gjelder moderne interiørløsninger.

Varmeeffekt

En elektrisk peis kan bidra med god varme og oppvarming. Det er likevel viktig å huske at dette som regel ikke vil holde som hovedkilde for oppvarmingen i et norsk hjem om vinteren. Derfor er det gunstig at man enkelt kan justere varmeeffekten på forskjellige nivåer. Romtemperaturen kan dermed holdes stabil ved hjelp av den innebygde termostaten. For de fleste er nok det visuelle utrykket det viktigste med en elektrisk peis innen denne kategorien, og du kan slå varmen helt av om du skulle ønske.

Flammeteknologi

Det er ikke mange år siden elektrisk peis ble sett ned på som billige kopier som man kunne se var falske på lang avstand. Dette er ikke lenger tilfelle med kvalitetsprodukter som levert av ledende produsenter som Faber. For å skape mest mulig naturtro peisstemning har Faber utviklet en unik teknologi. Her benyttes det en kombinasjon av LED-lys og vanndamp for å iscenesette rødglødende vedkubber, flammer og røyk. Resultatet er en imponerende 3D modell som gir en veldig realistisk kopi av et ekte vedfyrt ildsted. Ja, man får nøyaktig den samme gode peisstemningen og trivselen som med en vedfyrt peis! Hovedforskjellen er at man ved å benytte en elektrisk peis slipper sot, røyk og vedlikehold som kommer med de tradisjonelle peisene.

Konklusjon Elektrisk Peis Test

For alle som er opptatt av estetikk og design representerer Fabers e-MatriX serie en fantastisk mulighet til å heve nivået på interiøret enda noen ekstra hakk. Ved å dele rom ved hjelp av en avansert elektrisk peis som dette oppnår man mer innsyn og større romfølelse. Samtidig sørger man for magisk stemning på kveldene. De vakre dansende flammene gjør at man blir trollbundet og garantert ikke kommer til å angre på investeringen. Vi var derfor aldri i tvil om at Faber e-Matrix fortjener terningkast 6 og status som testvinner i vår elektrisk peis test.

2. Dimplex Moorefield – Elektrisk Peis Test

Dimplex Moorefield elektrisk peis test
18 000 kr,- | Til butikk

Dimplex (en del av samme selskap som Faber) er en nederlandsk produsent som er kjent for å lage elektrisk peis i høy kvalitet og med veldig realistiske flammer. Teknologien kaller de for Optimyst, og ved å benytte en kombinasjon av LED-lys og vanndamp klarer de å lage en perfekt 3D illusjon av levende flammer som danser bak glassoverflaten. Vedkubbene er også veldig realistiske. Her blir det så å si umulig for gjestene dine å gjette at de faktisk har å gjøre med en elektrisk peis.

Type Elektrisk Peis

Dimplex Moorefield er en stilren frittstående elektrisk peis som likner perfekt på en klassisk peis i stein. Den er naturligvis beregnet på å stå inntil en vegg gjerne som et midtpunkt i en stue, på samme måte som en klassisk peis fra en 1800-talls byleilighet. Det minimalistiske designet gjør at dette er en elektrisk peis som passer inn i de fleste forskjellige interiører, enten du liker en litt mer gammeldags stil eller sverger til moderne møbler. Dette er en perfekt løsning for deg som har lyst på en tradisjonell peis, men som ikke har pipe.

Varmeeffekt

Dette er en elektrisk peis som effektivt sprer varmen i rommet ved hjelp av en 2000 watt varmevifte. Effekten kan stilles inn på enten 1000 W eller 2000 W og peisen blir levert med fjernkontroll som gjør det enkelt å gjøre stille den inn. Dimplex Moorefield har også innebygget termostatkontroll slik at du slipper å tenke på manuelle innstillinger for å regulere temperaturen. Du kan dessuten benytte Optimyst og se flammeeffekten uten å slå på varmen. Dette passer bra når du ikke ha behov for ekstra varme og vil spare strøm.

Flammeteknologi

Dimplex er en del av Glen Dimplex Group som er en av verdens ledende produsenter av elektrisk peis med over 70 år i bransjen. De har investert mye i Optimyst-teknologien som gjør at flammene blir utrolig realistiske. Ved å benytte ultrasonisk vanndamp ser røyken og flammene helt naturlig ut i kombinasjon med effekten fra halogen lampene. Optimyst flammen kan reguleres helt uavhengig av selve varmeelementet, og du kan benytte fjernkontrollen til å styre intensiteten på flammene. Resultatet er en helt realistisk 3D illusjon som er helt overlegen andre billigere og mindre avanserte modeller på markedet.

Konklusjon Elektrisk Peis Test

Dimplex kommer fiks ferdig rett ut av boksen, og det er veldig enkelt å sette den opp. Det eneste du trenger å gjøre er å plassere den inntil en vegg, sette i stikkontakten og slå den på. Her trenger du ikke bekymre deg over avtrekk til pipe eller sot og skitt som følger med tradisjonelle peiser. Den er helt vedlikeholdsfri, og ved hjelp av den enkle fjernkontrollen har du full kontroll over de få innstillingene.

Det minimalistiske designet gjør at den vil passe elegant inn i de aller fleste interiører. Siden den er frittstående er den dessuten veldig enkel å flytte dersom du skifter mening og ønsker å ha den stående et nytt sted. Den største fordelen er likevel den helt utrolig realistiske ilden som innbyr til koselig peiskos på mørke kvelder foran flammene. Vi gir et vel fortjent terningkast 5 til Dimplex Moorefield i vår elektrisk peis test 2022.

3. Faber Prism – Elektrisk Peis Test

faber-prism-elektrisk-peis
11 728 kr,- | Til butikk

Faber er en del av samme selskap som Dimplex, og kan vise til over 70 års erfaring med elektrisk peis. De var en av de første produsentene av realistiske peiser på 80-tallet og har siden den tid stadig utviklet Optiflame-teknologien til å bli mer og mer naturtro i forhold til å illustrere flammer. En innebygget elektrisk peis i vegg har som fordel at du sparer mye plass i forhold til frittstående modeller. Dessuten ser det utrolig elegant ut med en skreddersydd innebygget peis, noe som har blitt et veldig populært element som en del av et stilrent designet interiør. Når det gjelder funksjoner kan du gjøre en rekke forskjellige innstillinger som å velge farge på flammene og styre lysstyrke. 

Type Elektrisk Peis

Dette er en elektrisk peisinnsats beregnet på installasjon i vegg, noe som gjør at du bør ha en plan i forhold til hvor den skal plasseres. Avtal gjerne med håndverker og elektriker på forhånd slik at alt er klart før du gjør kjøpet. Produktet blir dessuten levert med en omfattende bruksanvisning som i detalj går igjennom installasjonsprosessen. Selv om dette er en type peis som krever mer arbeid enn f.eks. en frittstående elektrisk peis vil du kunne se frem til et fantastisk innbydende visuelt utrykk som du kommer til å ha glede av i mange år.

Varmeeffekt

Effekten på Faber Prism kan stilles inn på 550 watt eller 1100 watt. Du får heldigvis også automatisk termostatstyring slik at du effektivt vil kunne unngå å gjøre altfor mange manuelle innstilliger for å holde jevn temperatur. Her er det viktig å huske at en elektrisk peis ikke er beregnet som hovedkilde for oppvarming av norske boliger på vinterstid. Varmen må heller ses på som en del av helhetsuttrykket av å føle effekten av peisen som mest mulig realistisk sammenliknet med en peis som benytter gass eller ved. Slik sett er det veldig bra å ha muligheten til å slå varmen helt av for å spare strøm. Flammene kan naturligvis være påslått slik at du kan beholde den gode peisstemningen uten å bruke unødvendig med strøm.

Flammeteknologi

Optiflame er en type teknologi som Faber har brukt over 40 år på å utvikle. Her må vi si at vi virkelig ble imponerte i forhold til hvor naturtro denne elektriske peisen er i forhold til mange av de billigere modellene i testen. Ved å benytte roterende speil i kombinasjon med LED-lys gir Optiflame veldig flott visuelt utrykk veldig likt en tradisjonell gasspeis. Du kan dessuten justere fargene på flammespillet slik at du kan få den perfekte stemningen i rommet. Her klarer Faber å iscenesette illusjonen av et ildsted som er så nær en ekte peis som det går an å komme.

Konklusjon Elektrisk Peis Test

Vi ble veldig imponerte over Faber Prism i vår elektrisk peis test. Dette er et produkt som kan anbefales for alle som ønsker en elegant interiørmessig løsning som sparer plass og som gir et flott designuttrykk. Optiflame teknologien er helt unik, og ved første øyekast er det så og si umulig å skjønne at dette er en elektrisk peis. Den gir den koselige peiskos stemningen som vi alle elsker. Samtidig slipper man sot og vedlikehold som kommer med en vedfyrt eller gassdrevet peis. Automatisk termostatkontroll gjør at du ikke benytter unødvendig strøm i forhold til oppvarming, og dersom du har en mer effektiv oppvarmingskilde kan du enkelt slå varmen helt (uten å slå av flammene). Dette er i det hele tatt et veldig fleksibelt produkt som vil kunne tilpasses de aller fleste typer boliger. Terningkast 5 er vel fortjent!

4. NorFlame – Elektrisk Peis Test

NorFlame Elektrisk Peis Test
3 690 kr,- | Til butikk

NorFlame Elektrisk Peis har et klassisk utseende som vil appellere til mange. Den har dessuten en hyggelig prislapp i forhold til andre mer profilerte merker i vår elektrisk peis test. Dette er en frittstående type elektrisk peis som kommer så å si ferdig i pakningen, slik at du slipper å tenke på tidkrevende installasjon. Det stilrene utseendet gjør dette til en allsidig type elektrisk peis som vil passe godt inn i mange forskjellige typer rom og interiører. Den kommer dessuten med en rekke funksjoner som automatisk timer og medfølgende fjernkontroll.

Type Elektrisk Peis

NorFlame elektrisk peis med klassisk design er frittstående, noe som gir full fleksibilitet i forhold til hvor du ønsker å plassere den. Den er i underkant av en meter bred, og vil passe godt inn i de fleste typer rom. Bruksanvisningen er veldig enkel å følge, og du kommer raskt i gang med den. En stor fordel er den medfølgende fjernkontrollen som gjør at du kan lene deg tilbake i sofaen og styre intensiteten på varmen. Peisen har også en timer og kan stilles inn til å gå av innen 0,5 til 4 timer, og vil slå seg automatisk av når den blir overopphetet. Du kan dessuten stille inn lysstyrken på peisen, noe som er veldig hendig da lyset bør justeres i forhold til bruk på kvelden og dagtid.

Varmeeffekt

Du kan velge mellom to effekter i forhold til varmeeffekten: Steg1, 750 watt og Steg 2, 1500 watt. NorFlame Elektrisk Peis blir ikke levert med automatisk termostatkontroll. Slik sett er du avhengig av å holde et øye med den for å holde romtemperaturen jevn. Den slår seg likevel automatisk av ved overoppheting som er en fordel. Du kan dessuten benytte den innebygde timeren slik at den automatisk slår seg av etter ønsket tidsrom.

Flammeteknologi

I forhold til teknologi benytter NorFlame Elektrisk Peis en noe enklere metode når det gjelder å illustrere flammene sammenliknet med f.eks. Dimplex og Faber. I stedet for å benytte damp i kombinasjon med halogen-lys, bruker NorFlame LED-lys som lager fargede flammeformer i bakgrunnen av vedkubbene for å illustrere en ekte ild. Effekten er ikke full så effektiv som toppmodellene i testen, men her er det viktig å huske på at dette også er en helt annen prisklasse. Sammenliknet man NorFlame Elektrisk Peis med f.eks. Dimplex Moorefield, er NorFlame hele fem ganger billigere så her er det viktig å vurdere helheten.

Konklusjon Elektrisk Peis Test

Alt i alt synes vi NorFlame Elektrisk Peis har gjort en veldig bra jobb med denne rimelige elektriske peisen. Vi ender derfor opp med et hederlig terningkast 5. Her får du en modell i mellomklassen som lager realistiske flammer sett fra avstand, selv om den ikke er like realistisk som toppmodellene som benytter damp for å illustrere flammene. Den blir dessuten levert med fjernkontroll som enkelt lar deg gjøre de ulike manuelle innstillingene. Automatisk termostatstyring av temperaturen hadde vært en fordel, og vi skulle også sett at man kunne slå varmen helt av uten slå av flammene. Mange kjøper tross alt elektrisk peis på grunn av estetiske grunner for å lage peiskos. De fleste vil velge mer energieffektive måter som hovedkilde for oppvarmingen.

5. Clas Ohlson – Elektrisk Peis Test

Clas-Ohlson Elektrisk Peis Test
1 699 kr,- | Til butikk

Clas Ohlson er kjent for å tilby prisgunstige og solide varer, og “Elektrisk Peis” fra den svenske butikkgiganten er intet unntak. Til godt under 2000 kroner får du en elektrisk peiskamin med tradisjonelt utseende i metall og glass. Peisen blir ikke levert med fjernkontroll, men du styrer enheten enkelt ved hjelp av tre knapper på baksiden: to knapper styrer varmen og en knapp skrur peisen på. Om du bare skrur på peisen, men ikke skrur på varmen så vil kun flammeeffekten aktiveres. Dette er en stor fordel dersom du er interessert i å spare strøm og benytter en annen kilde til hovedoppvarming.

Type Elektrisk Peis

Denne modellen fra Clas Ohlson er en frittstående type elektrisk peis som gir høy grad av fleksibilitet i forhold til plassering. I likhet med andre elektriske varmeovner bør du likevel huske å holde god avstand (minimum 50 centimeter) i forhold til brennbare gjenstander. Siden varmeelementet er avhengig av luftgjennomstrømning, er det også viktig å ha en viss avstand til veggen bak slik at du ikke blokkerer luftinntaket. Peiskaminen kommer ferdigmontert i pakningen, og du trenger heller ikke å montere den fast slik at selve installasjonen kan gjøres i en fei. Dette er et veldig gunstig produkt for alle som ikke har muligheten til å benytte en tradisjonell vedfyrt kamin. Her er det bare å finne et egnet sted å plassere den, sette stikkontakten i strømuttaket og vips så har du en flott kamin som vil øke trivselsfaktoren betraktelig.

Varmeeffekt

Varmeeffekten kan stilles inn på enten 1000 watt eller 2000 watt ved hjelp av en bryter på baksiden av peisen, og du kan dessuten justere termostaten slik at romtemperaturen kan holdes stabil uten at du trenger å gjøre manuelle justeringer. Clas Ohlson har dessuten utstyrt denne peismodellen med overopphetingsvern og veltesikring som gjør den veldig sikker i bruk. De fleste vil sette pris på fleksibiliteten i forhold til å velge varmeeffekt, og mange vil nok også velge å slå varmeelementet helt av dersom man allerede benytter en mer effektiv varmekilde.

Flammeteknologi

Clas Ohlson går ikke dypt inn på hvilken type teknologi som benyttes i forhold til å illustrere flammene, men vi kan fastslå at effekten av de rødglødende vedkubbene er god stemning og høy trivsel. Ved å benytte en kombinasjon av roterende speil og fargede LED-lys danser flammene lekent bak de rødglødende vedkubbene og gir en realistisk opplevelse. Du vil nok finne enda mer realistiske modeller på markedet, men i forhold til prisen synes vi «Elektrisk Peis» fra Clas Ohlson gir et veldig solid helhetsinntrykk.

Konklusjon Elektrisk Peis Test

Selv om dette ikke er den mest avanserte peisen i vår elektrisk peis test gir vi den tommel opp for Clas Ohlson Elektrisk Peis. Mye  på grunn av solid konstruksjon i metall og glass, realistiske flammer og funksjonell betjening. Du får dessuten 2 års garanti som standard, noe som gir deg sikkerheten du trenger. I kjent Clas Ohlson stil får du et basisprodukt som gjør jobben veldig bra, selv om vi skulle ønske den hadde blitt levert med fjernkontroll og hadde hatt litt flere manuelle innstillinger som f.eks. justering av lydnivå og lysstyrke på flammene. Alt tatt i betraktning gir vi et solid terningkast 4 til Elektrisk Peis fra Clas Ohlson.

Hva du bør vurdere når du kjøper en elektrisk peis?

Hvilke typer elektrisk peis finnes det?

Det finnes fire hovedtyper elektrisk peis:

 • Vegghengt elektrisk peis: Monteres på veggen – akkurat som en TV
 • Peisinnsats: Elektrisk peis som plasseres i en innebygd ramme i vegg
 • Klassisk elektrisk peis: De tradisjonelle peisene karakteristiske for 1800-talls byleiligheter
 • Frittstående modeller: Peiser som enkelt kan flyttes rundt i hjemmet

1.      Vegghengt elektrisk peis

vegghengt peis

Denne typen peis er ofte sett installert i leiligheter hvor det ikke er mye plass. De krever minimal installasjon, og da er ikke pipe, avtrekk og ventilasjon nødvendig. De er perfekte for leiligheter fordi de er enkle å montere og av samme grunn enkle å demontere. Dette gjør at veggpeisen enkelt kan tas med ved flytting.

De kan monteres på veggen – akkurat som et maleri eller en flatskjerm-TV. Beslag for oppheng følger med, samt nødvendige skruer slik at peisen kan monteres og monteres på få minutter. Alt du trenger er en skrutrekker og et par hender, og vips så er peisen klar.

Installasjonen krever derfor ingen autorisert fagmann, og kan gjøres på egenhånd, med mindre peisen åpenbart er for tung. Bare følg de enkle instruksjonene i bruksanvisningen, heng peisen på braketten og plugg den inn i stikkontakten.

2.      Innebygd peisinnsats

innebygd peisinnsats

En innebygget elektrisk peis har et mer elegant utseende fordi de ofte går i ett med veggen og dermed ikke henger ut. Ofte kan bakskapet være synlig på en vanlig vegghengt peis, mens dette er en peis som skyves inn i en ramme i veggen. Det skapes et minimalistisk og stilrent interiør, som er veldig moderne for tiden. Peisinnsatser ligner ofte mer på moderne gasspeiser enn vedfyrte peiser.

Installasjonen av en innebygd elektrisk peis er mer kompleks, da det må lages en konstruksjon i veggen. Du trenger heldigvis ikke tenke på pipe og avtrekk som med gasspeis og vedovn, men bare selve veggstrukturen. Dersom det er et eksisterende hull, må størrelsen tilpasses ildstedet eller omvendt.

Det vil kreve en del snekkerkunnskaper for å utarbeide en slik konstruksjon. Men for mange kan det fortsatt være en gjør-det-selv-oppgave. LED-peisinnsatser brukes også ofte som innsatser i en eksisterende peis.

3.      Klassisk elektrisk peis

klassisk elektrisk peis

De er store, de er klassiske og de er utrolig elegante. De store tradisjonelle mantlene slik vi kjenner dem fra 1800-talls byleiligheter. Dette er store peiser hvor det er satt inn en LED-peisinnsats med vakker flammeeffekt. Selve peisrammen er typisk tilgjengelig i flere forskjellige farger eller materialer. Flere modeller finnes også med ulike typer elektriske innsatser – for eksempel en standardløsning til en budsjettvennlig pris, samt en profesjonell 3D-peis. Peisen er ikke bare en peis, men vil danne et møbel i hjemmet.

4.      Frittstående elektrisk peis

frittstående elektrisk peis

En frittstående elektrisk peis er typisk tilgjengelige som selvstendige enheter eller som en ferdigmontert enhet i et møbel. Det kan for eksempel være som en elektrisk peis i en TV-benk. Det er en god løsning for leiligheter, fordi det skaper en helt spesiell hygge og da kan peisen tas med ved flytting.

Fordeler med en elektrisk peis

Hvor mye varmer egentlig en elektrisk peis?

Spørsmålet mange ønsker svaret på er: «Hvor mange kvadratmeter kommer min kommende elektriske peis til å varme opp?» Vi har ikke det eksakte svaret fordi oppvarmingen er enormt forskjellig fra peis til peis og fra hjem til hjem. Det utgjør en stor forskjell om huset ditt er fra 1930-tallet eller det er en ny konstruksjon som lever opp til de nye 2022-kravene.

Vanligvis anbefales ikke en elektrisk peis som primær varmekilde, men mer som en koselig og sekundær varme. Den monteres oftest som et supplement til gulvvarme, hvor peisen kan bidra kjapt med sonevarme. Nettopp denne sonevarmen eller strålevarmen, som vi også kaller det, er verdt å merke seg. En elektrisk peis vil primært varme opp i området hvor peisen er montert. Varmen kommer direkte fra den integrerte varmeren, og leder varmen ut i rommet på best mulig måte. En peisovn er derimot preget av konveksjonsoppvarming, hvor varmen fordeles i hele boligen.

Hvis du monterer din elektriske peis strategisk riktig, kan du heve temperaturen betraktelig og umiddelbart, rett ved siden av favorittstedet hvor du sitter mest. Varmemessig kan den elektriske peisen sammenlignes med en tradisjonell elektrisk radiator, som også gir strålevarme.

Er flammen til en elektrisk peis ekte?

Flammen er ikke ekte, men den nyeste teknologien på feltet har gjort at flammene ser mye mer realistiske ut enn tidligere. Flammen i en elektrisk peis skapes av LED-lys samt et speilelement, som roterer og reflekterer lyset i peisen. Moderne teknologi får flammen til å se utrolig ekte ut. Vi understreker imidlertid igjen at flammen ikke er ekte og dermed ikke varm.

Mange elektriske peiser har flere flammeeffekter, og noen ser ut til å være mer realistiske enn andre. På hvert enkelt produkt beskrives flammefargene som inngår i det vakre elektriske flammespillet. Dette er en type elektrisk peis som kalles flerfargepeis, og kan skape et veldig moderne uttrykk. Fargen på flammene kan endres til en helt annen nyanse med et enkelt klikk på fjernkontrollen.

Elektrisk peis og sikkerhet

flamme elektrisk peis

Elektriske peiser skaper ikke ekte flammer, og holder seg også kjølige på utsiden. Dette gjelder også når den elektriske peisen er i bruk. Det er kun i området rundt uttaket for varmeelementet at peisen blir varm. Derfor er denne typen ildsteder veldig trygge å bruke, og må betegnes som den tryggeste varianten av ildsteder.

Sagt på en annen måte: En elektrisk peis er perfekt for familier med små barn og kjæledyr! Skulle et barn eller kjæledyr uventet stikke fingrene eller nesen for langt frem, vil ingen skade oppstå da flammen er fraværende og helt ufarlig.

Krever en elektrisk peis avtrekk og pipe?

typer elektrisk ovn

Avtrekk og pipe er ikke nødvendig hvis du installerer en elektrisk peis. En av de store fordelene for deg (og resten av verden for den saks skyld) er at peisen ikke produserer giftige stoffer, røykgass eller lignende. Det krever dermed verken pipe eller avtrekk i rommet.

Dette er nettopp fordi en elektrisk peis ikke skaper ekte ild og som et resultat av dette produserer den heller ikke røyk, sot og aske. Dette gjør elektrisk peis til et veldig miljøvennlig alternativ. Installasjonskostnadene reduseres også betraktelig når det ikke er behov for å installere pipe eller avtrekk.

Hvis du er opptatt av inneklimaet og luftkvaliteten i hjemmet ditt, bør den elektrisk peis være ditt foretrukne valg. En elektrisk peis vil ha minimal innvirkning på inneklimaet ditt.

Generelt er de lave installasjonskostnadene, så vel som miljøaspektet, noen av tingene som trekkes frem som positivt ved kjøp av en elektrisk peis. Det er imidlertid mange andre fordeler som du kan lese mer om i avsnittet nedenfor.

Hvorfor velge en elektrisk peis?

elektrisk peis test

Med en elektrisk peis kan du enkelt og raskt lage en fantastisk stemningsfull atmosfære med peiskos – helt uten fare. Effekten kommer fra elektriske lyspærene som gjør du helt unngår de skadelige røykpartiklene som oppstår fra en tradisjonell vedfyrt eller gassdrevet peis.

Fordelen med en elektrisk peis er at den kan brukes både dekorativt, men også som en mindre varmekilde. Peisen vil imidlertid aldri bli så varm at den kan forårsake alvorlige brannskader. En elektrisk peis er derfor også det sikreste alternativet.

En elektrisk peis passer for den som ønsker å samle familien til peiskos, og samtidig ønsker friheten til å forlate rommet mens peisen er tent uten å være bekymret for brannskader. Så len deg tilbake uten bekymringer og nyt det spektakulære flammebildet med bare et enkelt trykk på fjernkontrollen.

Sjekk også ut våre andre tester!

Massasjestol test

Massasjestol test banner

Massasjepistol test

Massasjepistol

Romaskin test

Romaskin banner

El sykkel test

El sykkel test Oslo

3D printer test

3D Printer

El sparkesykkel test

El-sparkesykkel test

Badstuovn test

Badstuovn test 2020

Tredemølle test

tredemølle test 2021

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *