Barnevogn Test 2024

barnevogn test best i test

I vår barnevogn test har et panel bestående av småbarnsforeldre testet en rekke av de mest populære barnevognene på markedet. Testpanelet har gjort en grundig test av kjøreegenskapene på ulike underlag som grusveier, ulendt skogsterreng og brosteinskanter i urbane strøk. Vi har også sett på hvordan barnevognene er å ha med på reise, inn og ut av drosjer og i stressende situasjoner på flyplassen. Resultatet er en oversikt over de 8 beste barnevognene som du kan lese om i avsnittene nedenfor.

Hvilke egenskaper er viktige ved kjøp av barnevogn?

 • Type barnevogn: Ser du etter en enkel og kompakt reisevogn? Eller kanskje en mer robust sportsvogn med fjæring for terrengbruk?
 • Seter: Feste for babybag og bilsete gjør at du får maksimalt utbytte av barnevognen i mange ulike situasjoner.
 • Størrelse: Størrelsen har utrolig mye å si når man benytter barnevognen på reisefot, så det lønner seg å sjekke dimensjonene.
 • Fjæring og hjul: Kjører du barnevognen mye på ulendt terreng kan det være en fordel å se etter en barnevogn med luftfylte hjul med fjæring.   
 • Sammenleggbar: De fleste barnevogner er sammenleggbare, men ikke alle er like praktiske å folde sammen.
 • Aldersgruppe: For å få maksimalt utbytte av barnevognen kan det lønne seg å se etter en modell som varer fra fødselen til 4-5 års alderen.
 • Vekt: Det hjelper ikke så mye at barnevognen er kompakt hvis den er blytung å løfte over i bagasjerommet.
 • Kurv: En stor handlekurv under barnevognen er en kjempefordel når man er på handletur og skal ha med seg varene hjem.

Disse gjorde det best i vår barnevogn test:  

 1. Bellino Di Lusso
 2. Baby Jogger City Mini GT
 3. Cybex Balios S Lux 3in1
 4. Bugaboo Bee 6
 5. Emmaljunga NXT60
 6. Nuna Mixx Next
 7. Britax Smile 3
 8. Stokke Xplory X

Nedenfor finner du topp 8 i vår barnevogn test 2022:

1. Bellino Di Lusso – Barnevogn best i test

Barnevogn best i test bellino svart
14 999 kr,- | Til butikk

Bellino Di Lusso – Barnevogn best i test

Er du på utkikk etter en barnevogn som kombinerer stil, funksjonalitet og komfort? Bellino Di Lusso barnevogn er en eksklusiv modell som skiller seg ut i mengden. Med sitt elegante design og førsteklasses materialer er den en perfekt følgesvenn for deg og barnet ditt. Di Lusso er en luksuriøs barnevogn som har blitt kåret til testvinner i vår omfattende barnevognstest. Med sitt sofistikerte design og imponerende egenskaper leverer denne barnevognen på alle områder. Les videre for å oppdage hvorfor Bellino Di Lusso er den ultimate vinneren som stakk av med førsteplassen i vår test.

Design og kvalitet:

Bellino Di Lusso barnevogn imponerer med sitt elegante og moderne design. Barnevognens ramme er laget av robuste materialer som gir den soliditet og stabilitet. Den er tilgjengelig i ulike farger og finisher, slik at du kan finne den som passer din personlige stil. Hver detalj er nøye gjennomtenkt, fra de myke og komfortable polstringene til de elegante håndtakene og det justerbare kalesje med luftehull i mesh som gir optimal beskyttelse mot solen. Med et solid chassis og bruk av førsteklasses materialer sikrer denne barnevognen langvarig bruk og optimal komfort for både babyen og foreldrene. Den er en perfekt kombinasjon av estetikk og praktisk design.

Komfort og brukervennlighet:

Bellino Di Lusso gir barnet ditt en førsteklasses opplevelse av komfort. Den romslige og godt polstrede sitteenheten sørger for en behagelig plass å sitte eller ligge i. Setet kan enkelt justeres i forskjellige posisjoner, slik at barnet kan hvile eller sove i en ergonomisk riktig stilling. I tillegg har barnevognen en justerbar fotstøtte som kan tilpasses etter barnets behov. De solide og fjærende hjulene gir en jevn og behagelig kjøretur, selv på ujevne underlag.

Brukervennligheten til Bellino Di Lusso er enestående. Setet kan enkelt justeres i forskjellige posisjoner for å tilpasse seg barnets behov, enten det er for å sitte oppreist eller ta en lur. Med en smart og intuitiv foldemekanisme kan barnevognen enkelt klappes sammen og settes opp igjen med minimal innsats. Dette gjør den ideell for foreldre som er på farten og trenger en rask og enkel løsning. I tillegg er den lett å navigere takket være de svingbare forhjulene som kan låses etter behov. Med et praktisk oppbevaringsrom under setet har du god plass til å oppbevare nødvendigheter som bleier, flasker og leker.

Tilbehør: 

Bellino Di Lusso barnevogn kommer med en rekke tilleggsutstyr som myggnett, regntrekk og solskjerming for å sikre at barnet ditt er beskyttet i enhver situasjon. Enten du trenger en praktisk stelleveske, en beskyttende regntrekk eller en justerbar kalesje, har Bellino Di Lusso alt du trenger for å gjøre barnevognopplevelsen enda bedre. I tillegg kommer Bellino Di Lusso med en unik funksjon som gjør den helt formidabel i skandinavisk klima og terreng – den leveres med to sett hjul. Du får et sett hjul som er ideelle for vinterføre og tøffere terreng, og et annet sett hjul som er perfekte for flat asfalt og sommerføre. Denne fleksibiliteten gjør at du enkelt kan tilpasse hjulene etter hvilket terreng du beveger deg i. 

Konklusjon:

Bellino Di Lusso barnevogn har bevist seg som den ultimate vinneren i vår barnevogn test. Med sitt fantastiske design, førsteklasses kvalitet, enestående komfort og overlegne brukervennlighet har den imponert oss på alle områder. Denne barnevognen kombinerer stil, funksjonalitet og pålitelighet på en unik måte. Enten du tar turen i byen, på landeveien eller i skogen, vil Bellino Di Lusso være den perfekte følgesvennen for deg og barnet ditt. Den er tilgjengelig i ulike farger og finisher, slik at du kan finne den som passer din personlige stil. Alt i alt er dette en robust barnevogn at god kvalitet og vi har derfor valgt å gi Bellino Di Lusso terningkast 6.

2. Bugaboo Fox 5 – Barnevogn test

Bugaboo test barnevogn
14 999 kr,- | Til butikk

Bugaboo Fox 5 – Barnevogn test

Er du på utkikk etter en barnevogn som kombinerer stil, funksjonalitet og komfort? Bugaboo Fox 5 barnevogn er en eksklusiv modell som har gjort seg bemerket. Med sitt sofistikerte design og førsteklasses materialer er den en perfekt følgesvenn for deg og barnet ditt. Fox 5 har blitt hedret med en imponerende andre plass i vår omfattende barnevogn test. Med sitt moderne utseende og imponerende egenskaper leverer denne barnevognen på alle områder. Bugaboo Fox 5 er et perfekt valg for foreldre som ønsker en pålitelig og allsidig barnevogn.

Design og kvalitet:

Design og kvalitet: Bugaboo Fox 5 barnevogn imponerer med sitt stilige og moderne design. Den er konstruert med nøye utvalgte materialer av høy kvalitet som gir den en solid og robust konstruksjon. Med et bredt spekter av farger og designvalg kan du tilpasse Bugaboo Fox 5 etter din personlige stil og preferanser. Med fokus på detaljer, inkludert polstrede seter, ergonomiske håndtak og en justerbar kalesje med ventilasjon, har Bugaboo Fox 5 et sofistikert utseende som skiller seg ut. Denne barnevognen kombinerer både estetikk og funksjonalitet på en imponerende måte.

Komfort og brukervennlighet:

Bugaboo Fox 5 gir barnet ditt en førsteklasses opplevelse av komfort. Den romslige og godt polstrede sitteenheten sørger for en behagelig plass å sitte eller ligge i. Setet kan enkelt justeres i forskjellige posisjoner, slik at barnet kan hvile eller sove i en ergonomisk riktig stilling. Barnevognen er utstyrt med en justerbar fotstøtte som kan tilpasses etter barnets behov. De solide og fjærende hjulene gir en jevn og behagelig kjøretur, selv på ujevne underlag.

Brukervennlighet er en styrke ved Bugaboo Fox 5. Setet kan enkelt justeres i forskjellige posisjoner for å tilpasse seg barnets behov, enten det er for å sitte oppreist eller ta en lur. Barnevognen har en intuitiv foldemekanisme som gjør det enkelt å klapse den sammen og sette den opp igjen. Dette er spesielt nyttig for aktive foreldre som er på farten og trenger en rask og enkel løsning. Med svingbare forhjul som kan låses etter behov, kan du enkelt navigere gjennom trange gater og svinger. Bugaboo Fox 5 har også et romslig oppbevaringsrom under setet, slik at du har god plass til å oppbevare nødvendigheter som bleier, flasker og leker.

Konklusjon:

Selv om Bugaboo Fox 5 kom på andreplass i vår barnevognstest, er det absolutt en imponerende barnevogn som leverer på alle områder. Med sitt sofistikerte design, førsteklasses kvalitet og enestående komfort er det ikke overraskende at denne modellen havnet så høyt på listen. Likevel følte vi at det gjerne skulle følgt med mer tilbehør når man først kjøper en barnevogn i denne prisklassen. Hjulene var også noe glatte på vinterføre, men vi kan likevel si at Bugaboo Fox 5 er en barnevogn som kombinerer stil, funksjonalitet og brukervennlighet på en imponerende måte. Uansett om du tar turen i byen eller utforsker naturen, vil Bugaboo Fox 5 være en pålitelig følgesvenn for deg og barnet ditt.

4349 kr,- | Til butikk

Baby Jogger City Mini GT – Barnevogn best i test

Er du på jakt etter en barnevogn som egner seg både til reise og røft terreng? Baby Jogger City Mini GT er en sportsvogn som både kan brukes på ujevne skogsveier og på reisefot. Den er kompakt nok til å ta med på flyreiser, og kan enkelt slås sammen ved hjelp en hånd. Du får dessuten både bilsete og babybag som ekstra tilbehør, noe som gjør at den kan benyttes allerede fra fødselen. Den har dessuten 3 hjul, noe som gjør den utrolig manøvrerbar i ulendt terreng. En stor skjerm og et sete som kan lenes bakover tilnærmet horisontalt gjør den også komfortabel for barn å sove i.

Bruksområder:

Dersom du er av den sporty typen og ofte tar med barna på tur i skog og mark er Baby Jogger Mini GT en barnevogn som gir deg mye glede for pengene. I vår barnevogn test tok testpanelet vårt den med på turer i ulikt terreng fra grusveier til ujevne skogsstier. Tilbakemeldingene var veldig gode nesten uansett overflate. Selv om det finnes modeller på markedet som tåler enda mer røft terreng, er det få som klarer å kombinere det med kompakt størrelse. Dette er en sportsvogn som du fint kan ta med deg på byturer og som lett får plass på busser og trikker. Ved å kjøpe ekstrautstyr som babybag vil du få veldig stort utbytte allerede fra fødselen. Dersom du ofte reiser med fly og leier bil på ferie anbefaler vi å kjøpe bilsete som ekstrautstyr. Bilsetet monteres enkelt på barnevognen og regnes som en enkelt enhet hos flyselskapene, slik at du ikke betaler noe ekstra.

Brukervennlighet:

Det enkle er ofte det beste, og for å folde sammen Baby Jogger City Mini GT drar du ganske enkelt i et håndtak som gjør at barnevognen automatisk klapper sammen. Dette er utrolig praktisk dersom du reiser alene med barnet, og må klappe sammen barnevognen med en hånd med barnet på den andre armen. Hjulene kan dessuten enkelt tas av for å få plass i ekstra trange bagasjerom. Setet på barnevognen lener du enkelt bakover ved å justere en rem på baksiden, og bremsen aktiverer du via en klaff på siden av håndtaket. Du kan også justere håndtaket slik at det passer perfekt til høyden din, slik at du slipper å trille vognen med bøyd rygg.

Tilbehør: 

Baby Jogger produserer sine egne bilseter som er veldig praktiske å montere på barnevognen. Du får med et separat understell som du fester til bilsetet med ISOfix som gjør det enkelt å løfte setet ut og inn av bilen. Ved hjelp av adaptere kan du også benytte bilseter fra andre produsenter. Det er utrolig praktisk å kunne montere bilsete til barnevognen slik at du slipper å bære det med deg på reise. Babybagen er litt mindre enn på duovogner, men den er mer enn stor nok for de fleste babyer frem til 12 måneder. Ved å bruke babybag får babyen en myk og god madrass å sove på, og skjermen gir god skygge.

Konklusjon:

Testpanelet vårt var enstemmig i sin konklusjon om at Baby Jogger City Mini GT er en fantastisk sportsvogn som egner seg til de fleste typer terreng. Den enkle, men geniale klappemekanismen gjør at det kun tar et par sekunder å slå sammen vogna uten at du trenger å knote med innviklede mekanismer. De 3 solide hjulene gjør den enkel å manøvrere enten du er på bytur eller skogstur, og den passer også godt til vinterføre på snø.

Selve setet er godt polstrer slik at barnet sitter trygt og lunt, og setet er enkelt å legge ned når det er på tide å ta seg en blund. Dette er kanskje ikke barnevogna med det mest innovative designet, men den passer ypperlig for norske forhold og er utrolig praktisk. Det blir terningkast fem til Baby Jogger City Mini GT som vi utroper til 3 plassen av vår barnevogn test.

4. Emmaljunga NXT60 – Barnevogn test

Emmaljunga barnevogn test
11995 kr,- | Til butikk

Emmaljunga NXT60 – Barnevogn test 

Emmaljunga NXT60 er en praktisk barnevogn som passer perfekt for storbyliv med sin komfortable manøvrering og kompakte størrelse. Den tradisjonsrike svenske barnevognprodusenten Emmaljunga har med NXT60 designet en veldig praktisk barnevogn som testpanelet vårt ble imponert over. Ved å teste den på ulike underlag og i ulike situasjoner fikk vi raskt et inntrykk av hva den er god på. Vi tok bl.a. NXT60 med på reise for å sjekke hvor praktisk den er å slå sammen i stressende situasjoner på flyplasser og i taxier. Les mer om inntrykkene våre i de neste avsnittene.

Bruksområder:

Emmaljunga kan skilte med å være verdens eldste barnevognprodusent fortsatt i drift. Erfaringen gjør at de har utviklet smarte løsninger som gjør livet enklere for småbarnsforeldre. Selv om dette er en barnevogn som først og fremst er beregnet på jevne overflater kan den lett benyttes på grus og snø. De store luftfylte bakhjulene og dempingen i chassiset gjør dette til en behagelig barnevogn både for barnet og foreldrene. Barnevognen er enkel å klappe sammen, og den er ikke tyngre enn at man kan løfte den med en hånd opp i bagasjerommet på bilen med barnet på den andre armen.

Brukervennlighet:

Emmaljunga NXT60 blir levert i to modeller kalt ERGO og FLAT. Forskjellen ligger i hvordan standard setet er bygget opp. Som det ligger i navnet vil du med NXT60 FLAT kunne senke setet helt flatt. Dette gir en optimal sovestilling for yngre barn og babyer. NXT60 ERGO kan ikke slås helt ned i horisontal stilling, men har en mer ergonomisk sittestilling. Dette er en fordel når barnet blir sittende lenge i vogna på lange turer. Uansett hvilken modell du velger er det kompakte og lette chassiset det samme, og er enkelt å klappe sammen. Lengden på håndtaket lar seg dessuten enkelt justere, slik at man kan tilpasse lengden til den som triller.

Tilbehør:  

Emmaljunga NXT60 blir levert med babybag i tillegg til standardsete. Du kan også benytte bilsete på Emmaljunga sine barnevogner. Bilsetene som tilbys er ikke egenproduserte så du er avhengig av å kjøpe adaptere som passer til andre produsenter. Adapterne er relativt dyre i innkjøp og det er dessuten enkelt å glemme dem igjen, så dette er ikke helt optimalt. Mange vil uansett velge å benytte et separat fastmontert bilsete. Både standardsetet og babybagen har solide skjermer som effektivt skygger for barnet og gjør at det kan sove uforstyrret. Emmaljunga tilbyr også en rekke typer ekstrautstyr som ekstra varmende kjørepose og fottrekk. Dette passer perfekt for kalde norske vinterdager!

Konklusjon:

Testpanelet vårt bestående av barnefamilier endte opp med et veldig bra helhetsinntrykk av Emmaljunga NXT60. Her får man en kompakt kvalitetsvogn i stilig design som kan benyttes i de fleste situasjoner. Selv om dette er en barnevogn mest beregnet på bymessige strøk, kan den også fint benyttes på litt mer ulendt terreng. Det er en glede å trille barnevognen rundt i byen, og dessuten sitter barnet veldig godt og komfortabelt. Vi testet ERGO utgaven som gir veldig god støtte til rygg med god polstring og demping. Dette er en stor fordel ved lange turer. Emmaljunga NXT60 ender derfor opp med et velfortjent terningkast 5 i vår banevogn test.

4. Cybex Balios S Lux 3in1 – Barnevogn test

9999 kr,- | Til butikk

Cybex Balios S Lux – Barnevogn test

Cybex Balios S Lux 3in1 er en allsidig barnevogn som kan benyttes fra fødselen. Dette takket være at setet som kan lenes helt bakover og medfølgende babybag. Du vil dessuten kunne ha glede av den i mange år da den tåler en maksvekt på hele 22 kg, noe som bør holde for en fireåring. Dette er en oppdatert modell som blir levert med både bilsete og babybag. Slik sett får du fullt utbytte av den når du er på reisefot. Reisesystemet gjør det dessuten enkelt å ta med seg barnevognen på flyreiser. Den lar seg enkelt klappe sammen med en hånd.

Bruksområder

Dersom du er på jakt etter en kompakt barnevogn som både kan brukes i hverdagen og på reise, kan vi så absolutt anbefale Cybex Balios S Lux 3in1. Dette er en duovogn som egner seg til å trilles på relativt røft terreng som grus og brostein. Hjulene er skumfylte og har fjæring noe som gjør opplevelsen behagelig for både barnet og den som triller vognen. Reisesystemet gjør dette til en glimrende barnevogn å ha med seg på flyreiser. Bilsetet er spesielt praktisk når man kommer frem til flyplassen og kan benytte eget bilsete i leiebilen.

Brukervennlighet:

Brukervennlighet er et område hvor Cybex Balios S Lux 3in1 scorer høyt i vår bok. Ikke bare er den enkel å trille på de fleste typer overflater, men den er også veldig enkel å klappe sammen. Dersom du er på reise alene, kan du enkelt klappe sammen barnevognen med en hånd uten å måtte spørre andre om hjelp. Setet lar seg også justere veldig enkelt og det går på 1-2-3 å bytte til babybag eller bilsete. Handlekurven er også veldig praktisk med god tilgang og kapasitet for shoppingturen. Den føles dessuten veldig sikker og trygg samtidig som den er romslig og behagelig for barnet.

Tilbehør:

Det ligger i produktnavnet: Cybex Balios S Lux 3in1 har tre hovedfunksjoner. Den blir levert med et standardsete hvor ryggen kan justeres helt ned i vannrett stilling. Dette gjør den anvendbar for babyer uten å måtte ty til babybagen. Standardsetet har dessuten lang hette som gir god skygge ved sterk sol og når barnet skal sove. Fotstøtten er også praktisk, men vil kunne bli litt kort for større barn. Bilsetet lar seg enkelt koble på barnevognen ved behov, slik at du slipper å dra på et separat bilsete når du er på reise. Bilsetemodellen er Cybex Aton B2 I-Size bilstol som ble ADAC testvinner i 2022 innen nyfødtkategorien. Dette gir effektiv reisesikkerhet for babyen opp til 24 måneder. Babybagen Cot S Bag gir ekstra god komfort for nyfødte med myk og dempende skummadrass og stor skjerm for beskyttelse mot solen. Her kan du være sikker på at babyen vil sove trygt og godt.

Konklusjon:

Kombinasjonen av veldig god brukervennlighet, mange bruksområder og et stort utvalg seter gjør dette til en av favorittene i vår barnevogn test. Her får du en kvalitetsbarnevogn som er komfortabel og trygg å bruke i hverdagen. Samtidig er reisesystemet praktisk å ha med seg på tur. Barnevognen føles komfortabel å trille, og barnet er alltid sikret på optimal måte. Den er enkel å folde sammen når du reiser alene, og bilsetet er veldig pratkisk konstruert. Dette er dessuten en duovogn som kan benyttes i mange år etter hvert som barnet vokser. Vi gir et velfortjent terningkast fem til Cybex Balios S Lux 3in1 i vår banevogn test.

5. Bugaboo Bee 6 – Barnevogn test  

7900 kr,- | Til butikk

Bugaboo Bee 6 – Barnevogn test 

Bugaboo er kjent for å produsere stilige barnevogner perfekt for urbane strøk. I vår barnevogn test har vi gjort en grundig gjennomkjøring av Bugaboo Bee 6 ved å teste den på ulike overflater og i ulike situasjoner. Dette er en såkalt duovogn som gjør at du kan benytte både babybag og bilsete som enkelt klikkes på plass. Barnevognen kan enkelt klappes sammen med en hånd, og vekten på 10 kg er ganske gjennomsnittlig. Dette er dessuten en barnevogn som kan benyttes allerede fra fødselen til barnet veier maksimalt 22kg. Slik sett er dette den eneste barnevognen du trenger å kjøpe for barnet.

Bruksområder:

Selv om Bugaboo Bee 6 er en veldig stabil barnevogn, er det viktig å være klar over at dette er en barnevogn som best egner seg for jevne overflater. Med lav vekt og kompakt størrelse egner denne barnevognen seg derfor perfekt for urbane strøk. Med Bee 6 er det utrolig enkelt å manøvrere seg gjennom gater, butikker, busser og trikker uten at barnevognen setter seg fast. Når du trenger å gjøre justeringer er det lett å lene setet tilbake og skyve frem skjermen når barnet skal sove. Dette er dessuten en veldig stilig barnevogn med et flott design.

Brukervennlighet:

Selv om vi brukte litt tid på å skjønne hvordan vi skulle klappe sammen barnevognen, gikk det raskt så fort vi kom inn i det. Det reklameres med at den er sammenleggbar med en hånd, men to hender er å foretrekke. Dette er ellers en veldig praktisk barnevogn som er utrolig enkelt å ha med seg på både shoppingtur i byen og på reise. Bugaboo Bee 6 blir også levert med en praktisk handlekurv under barnevognen. Kurven tåler en vekt på opp til 4 kg. Dette er en barnevogn som ikke bare er stilig av utseende, men som også er veldig brukervennlig.

Tilbehør:  

I vår barnevogn test har vi sett nærmere på de ulike setene som du kan benytte. Dette er en modell som du kan benytte til et såkalt 3 i 1 reisesystem i kombinasjon med bilsete og babybag. Standardsetet lar seg lene helt tilbake i horisontal posisjon. Dette gjør den anvendbar for babyer fra fødselen. I vår barnevogn test opplevde vi at standardsetet gav litt lite støtte, så vi vil anbefale å benytte babybag for barn under 1 år. Babybagen har en myk og dempende madrass som gjør at babyen sover trygt og godt. Muligheten til å feste på bilsete er utrolig praktisk. Spesielt når man reiser med fly og slipper å dra på et separat sete i tillegg til barnevognen.

Konklusjon:

Kombinasjonen av et moderne urbant utseende og enkel manøvrering gjør dette til en sterk konkurrent i vår barnevogn test. Det eneste minuset er at den er litt knotete å klappe den sammen. Dette er først og fremt en barnevogn som passer perfekt for byturer. Med sin korte lengde får du enkelt plass til den på buss, trikk og bane uten bekymringer. Vi gir et velfortjent terningkast 5 til Bugaboo Bee 6 i vår barnevogn test.

6. Nuna Mixx Next – Barnevogn test 

Nuna-Mixx-Next
9495 kr,- | Til butikk

Nuna Mixx Next – Barnevogn test 

Nuna Mixx Next er en barnevogn som har gått sin seiersgang i tester på forbrukernettsteder som Which, ADAC og Red Dot. Dette er en utrolig bra allrounder som gjør det bra på de fleste områder. Enten det gjelder brukervennlighet på reise eller på skogstur i ulendt terreng gjør den det veldig bra. Den har også en stor handlekurv som er lett tilgjengelig. Selve setet er godt polstret, og barnet sitter lunt og trygt. Du kan også snu setet slik at du får øyekontakt med barnet, noe som er en stor fordel når det gjelder yngre barn. Du kan også legge setet helt ned i horisontal stilling, slik at babyen kan ligge helt flatt.

Bruksområder:

Testpanelet bestående av småbarnsforeldre testet barnevognen på en rekke forskjellige underlag som grus, gress og brostein. De store bakhjulene med fjærdemping gjør dette til en barnevogn som takler røffe forhold bra, og det er enkelt å vippe den opp og ned fortau. Selv om den er mest beregnet for jevne underlag går det helt fint å benytte den på grus og ujevne underlag som brostein. Barnet sitter godt i det polstrede setet og chassiset absorberer dumper og hindringer. Da setet lar seg lene helt tilbake kan du benytte det for nyfødte, men vi vil nok anbefale å gå til innkjøp av en Nuna babybag for maksimal komfort.

Brukervennlighet:

Selv om du trenger å bruke to hender for å klappe sammen Nuna Mixx Next er selve mekanismen enkel å sette seg inn i. Vekten på 13 kg er gjennomsnittlig for denne typen barnevogner, og den er kompakt nok til å kunne benyttes på reiser, selv om den kan være ganske tung å bære med seg opp trapper og på offentlig transport. Du kan justere ryggstøtten med en hånd og du kan velge mellom fem forskjellige posisjoner. Selve setet er stabilt og lunt, men kan være i minste laget for eldre barn som har på seg store vinterplagg.

Tilbehør:  

I likhet med de fleste andre modeller i testen kan du kjøpe babybag og bilsete som ekstrautstyr. Babybagen har en ekstra myk madrass som i kombinasjon med den store skjermen gjør at babyen ligger komfortabelt og beskyttet fra omgivelsene. Vi anbefaler bilsetet Nuna Pipa Next som har fått 4 stjerner av ADAC når den benyttes i kombinasjon med underdelen som festes til ISOfix. Bilsetet er enkelt å ta ut og inn av bilen, og festes lett til barnevognen. Når du er på flyreise er det spesielt praktisk å ha et bilsete som passer til barnevognen, slik at du ikke trenger å bære på bilsetet separat.

Konklusjon:

Det er ikke tvil om at Nuna Mixx Next gjorde et veldig bra inntrykk på testpanelet. Her får du en praktisk barnevogn som kan brukes i byen så vel som på skogsturer. I vår barnevogn test opplevde vi at Nuna Mixx er enkel å ha med både på reise. Den er spesielt praktisk i kombinasjon med det kompatible bilsetet. Barnet sitter også komfortabelt i et godt polstret sete, og de store bakhjulene med fjæring absorberer de fleste hindringene med glans. Vi kan derfor varmt anbefale Nuna Mixx Next, og ender på terningkast 4 i vår barnevogn test.

7. Britax Smile 3 – Barnevogn test 

Britax-Smile-3
9890 kr,- | Til butikk

Britax Smile 3 – Barnevogn test 

Dersom du ser etter en prisgunstig allrounder, er Britax Smile 3 en barnevogn du bør ta med i vurderingen. Setet er plassert høyt, noe som gir god oversikt for barnet og god kontakt med foreldrene. Ryggstøtten kan felles helt ned i horisontal stilling som gjør at den trygt kan benyttes for selv de minste babyene. Med en maksvekt på 22 kg er dette en barnevogn som du garantert vil kunne benytte helt til barnet går lei av å sitte i vogna. Vårt testpanel bestående av småbarnsforeldre har sett nærmere på hvilke egenskaper du bør være oppmerksom på før du går til innkjøp av Britax Smile 3.

Bruksområder:

De store luftfylte hjulene med fjæring gjør dette til en barnevogn som takler en rekke typer underlag som grus og snø med glans. Selv om den ser ut som en typisk urban barnevogn, kan den derfor lett benyttes i mer landlige omgivelser og røft underlag. Setet kan vendes bakover, noe som er en stor fordel med små barn som ofte krever mer oppmerksomhet av foreldrene. En stor handlekurv som rommer hele 7 kg er den største i testen vår, og veldig praktisk når man skal hjem med tunge handleposer. Du kan dessuten velge mellom en rekke forskjellige reisesystemer. Dette gjør at den egner seg godt til å ha med seg på flyreiser og bilturer.

Brukervennlighet:

Når det gjelder brukervennlighet er Britax Smile 3 veldig enkel å klappe sammen, og den kan enkelt lagres i stående posisjon. De luftfylte hjulene med fjæring gjør den til en fryd å trille rundt. Den er dessuten veldig komfortabel og lun for barnet. Grus og ujevnheter blir effektivt absorbert, og den gode polstringen på setet gjør at barna i testen stortrivdes i barnevognen. Det at barnet sitter såpass høyt i vognen gjør at man ikke trenger å bøye seg så langt ned, noe som er veldig praktisk. Den store handlekurven gjør dette til en perfekt modell å ha med på shopping. Den er dessuten lekende lett å manøvrere med de roterende forhjulene.

Tilbehør:

Når det gjelder tilbehør kan du velge mellom å kjøpe den enkeltstående barnevognen med standardsete, eller en pakkeløsning som inkluderer babybag og bilsete. Bilsetet blir levert med et understell som festes ISOfix-festene i bilen slik at du enkelt kan klikke på bilsetet uten å måtte knote unødvendig lenge. Bilsetet festes på enkelt vis til barnevognen, slik at du kan ta det med deg på reise uten å måtte bære det med deg separat. Solskjermen er også lang nok til å gi god skygge for barnet noe som er en stor fordel når barnet skal sove.

Konklusjon:

Britax Smile 3 scorer høyt på en rekke områder i vår barnevogn test. Testpanelet vårt hadde stor sans for den effektive dempingen fra de luftfylte hjulene. Dette kommer både kom barn og foreldre til gode. Den store kapasiteten på handlekurven er også utrolig praktisk og utgjør en stor fordel når det gjelder å gjøre handleturen enklere. Dette er en barnevogn som det er lett å bli glad i. Det er nok mange som vil være fornøyde med dette som den eneste barnevognen fra fødsel til 3-4 års alderen. Vi gir et velfortjent terningkast 4 og tommel opp for Britax Smile 3 i vår barnevogn test.

8. Stokke Xplory X – Barnevogn test 

10999 kr,- | Til butikk

Stokke Xplory X – Barnevogn test 

Den norske produsenten Stokke står for den stiligste barnevognen i testen. Med sitt unike design har Xplory X en rekke egenskaper som gjør den både bedre og verre enn tilsvarende duovogner. Her får du en utrolig kompakt barnevogn som er enkel å manøvrere på trange plasser. I vår barnevogn test har vi tatt en nøye vurdering av de ulike egenskapene, både når det gjelder terreng, komfort og brukervennlighet. Barnet sitter dessuten høyt noe som gir god kontakt med foreldrene som er utrolig viktig for babyer og de yngste barna. Les mer om erfaringene våre i de neste avsnittene.

Bruksområder:

Med en ganske stiv prislapp er det ikke tvil om at Stokke Xplory X er luksusvarianten i testen. Den er ikke like praktisk i ulike situasjoner som mange av de andre modellene i testen, men den gjør det veldig bra på det den er god på. Dette er en fantastisk barnevogn å ha med seg på bytur, på kjøpesentre, cafe og alle andre steder med jevn overflate. Dersom du er på jakt etter en vogn som passer bedre for ulendt terreng som grus og snø vil vi heller anbefale testvinneren fra Baby Jogger. Barnet sitter høyt og får med seg alt som skjer, og på cafe er den genial; bare snu setet og vips så har du en fantastisk barnestol.

Brukervennlighet:

Det er en sann glede å trille rundt på Stokke Xplory X. Du får veldig god kontakt med barnet da det sitter så høyt. Barnevognen er også veldig stabil slik at du ikke trenger å bekymre deg for at den skal velte. Kombinasjonen av stabilitet og god kontakt med barnet er noe av det som gjør at denne Stokke vogna er helt unik. På den andre siden scorer den ikke så høyt når det gjelder å klappe den sammen. Det tar tid å folde den sammen og den føles også tung å løfte. Det blir også veldig humpete på røft terreng, så vi anbefaler å bruke den på jevne overflater.

Tilbehør: 

Til tross for den stive prisen får du ikke ekstrautstyr som babybag og bilsete inkludert i prisen. Dette kan naturligvis kjøpes separat. Stokke produserer egne bilseter, men du kan benytte kompatible seter fra produsenter som BeSafe, Cybex og Maxi Cosi. Bilsete gjør at du får ekstra utbytte av vogna når du skal ut på tur, selv om dette ikke nødvendigvis er den beste reisevogna. Babybagen Stokke Xplory X Carry Cot er behagelig og lun for babyer å sove i. Den blir levert med utside av hard plast samtidig som den er mykt polstret innvendig som gir en behagelig og trygg opplevelse for barnet.

Konklusjon:

Dersom du er på jakt etter en flott barnevogn primært til urbane strøk er Stokke Xplory X et fantastisk godt valg. Dette er en kjempebra barnevogn for familier som bor sentralt i bykjerner som ikke har stort behov for å ta den med seg i bil eller i ulendt terreng. Du får veldig god kontakt med barnet da det sitter høyt i vogna, og det stabile understellet sørger for at den er lett å manøvrere. Den passer kjempebra for shoppingturer og cafebesøk, og har handlekurv. Her får du en urban luksufølelse hvor stil går litt på bekostning av funksjonalitet. Likevel; ytelsen er skyhøy på det den er beregnet på. Vi gir terningkast 4 til Stokke Xplory X.

Hva bør du vurdere når du skal kjøpe barnevogn?

Vi har tatt en nærmere kikk på hvilke egenskaper du bør være mest oppmerksom på når du skal kjøpe barnevogn.

barnevogn test norge tekguide

Hvilke typer barnevogner finnes det på markedet?

De viktigste typene barnevogner består av:

 1. Duovogner
 2. Kombivogner
 3. Sportsvogner
 4. Reisevogner
 5. Løpevogner
 6. Bagvogner

I tillegg vil du finne betegnelser som sittevogn, paraplytrille, terrengvogn, trille, sykkelvogn og søskenvogn. I oversikten nedenfor går vi nærmere inn på hver enkelt type barnevogn.

Det er lett å bli forvirret over det enorme utvalget av barnevogner. For nybakte foreldre er barnevognen kanskje den viktigste investeringen, så det lønner seg å bruke litt tid på å sette seg inn i de viktigste produkttypene. Tross alt kommer mange til å bruke barnevognen på daglig basis i årveis, trillende hundrevis av kilometer på forskjellige typer terreng, opp kanter, ned bakker, på snø og is, i butikker og på trange busser. Det er virkelig mye å tenkte på når det gjelder valg av barnevogn, og det er lett å forstå at mange blir forvirret.

Heldigvis finnes det mange veldig bra allround modeller å velge mellom, spesielt innen kategorien duovogner og kombivogner. Man trenger derfor ikke å kjøpe flere barnevogner for å dekke ulike behov som tur i byen, flyreiser og bruk i terrenget. Det kan likevel være en fordel å velge en barnevogn som er god på det du har mest behov for. Bruker du barnevognen mest på kjøpesentre og i byen kan det lønne seg å velge en kompakt type vogn med små hjul. Bruker du den til å løpe med langs grusveier er en større modell med 3 hjul ofte å foretrekke.

1. Duovogner

Duovogner er den mest populære kategorien barnevogner, og i testen vår finner du flere duovogn modeller. Betegnelsen duo kommer av at du kan bruke barnevognen på to forskjellige måter: Fra fødselen fester du en babybag til vognen og når barnet vokser seg eldre bytter du til sittesete. I tillegg til babybagen og sittesetet vil du på de fleste modeller kunne feste et bilsete til duovognen. Slik sett burde kategorien kanskje døpes om til triovogn.

duo barnevogn test

Her er det viktigste tilbehøret du får til duovogn:

Babybag

Fra fødselen kan du feste en babybag til duovognen (også kalt liggesete eller vognbag), slik at barnet ligger komfortabelt og trygt på en flat madrass. Babybagen har også en stor beskyttende skjerm som skygger og verner barnet når det sover.

Utsiden av babybagen er som regel laget av et hardt skall av plast eller nylon, mens innsiden bør være lun og myk med polstring som demper for støt og bevegelser fra vognen.

Sittesete

Det tar ikke mer enn 3-4 måneder før babyen er i stand til å sitte oppreist, og da er det fint å kunne bytte til et sittesete. Sittesetene kan også regulere ryggen slik at du kan lene den godt bakover.

På mange barnevogn modeller kan du også lene setet helt bakover horisontalt, noe som gjør at du også kan benytte den fra fødselen. Sittesetet bør være godt polstret slik at barnet sitter godt beskyttet derom du benytter det for babyer.

barnevogn test

Bilsete

De fleste barnevognprodusenter tilbyr også bilseter som kan festes til duovognen. Når bilsete er en del av pakkeløsningen blir det ofte betegnet som et 3 i 1 reisesystem.

Det er en stor fordel å kunne feste bilsetet til barnevognen når du er på reisefot da det sparer deg for å bære det med deg separat. Dette sparer deg for mye slit når du står på flyplassen med hendene fulle av bagasje.

Fordeler med duovogner:

 • De er gode allroundere: Mange av duovognene i vår barnevogn test kan benyttes både i byen og på grusvei. Samtidig er de kompakte nok til å kunne tas med på reise. Med en god duovogn slipper du derfor å kjøpe inn flere typer barnevogner for forskjellig bruk som terrengvogn og reisevogn.
 • Godt egnet for nyfødte: Nybakte foreldre er naturlig nok fokusert på maksimal komfort for den nyfødte. I de første månedene er det viktig med en stor og trygg babybag hvor barnet ligger komfortabelt på en flat madrass. Duovogner er kjente for å bli levert med store og solide babybager som gir god beskyttelse.
 • God kontakt med barnet: For de yngste barna er det viktig å ha øyekontakt med foreldrene, og derfor er det viktig at sittesetet kan vendes bakover mot foreldrene. Når barnet blir eldre, er det fint å kunne vende setet forover for å gi barnet mest mulig oversikt. Duovogner gir maksimal fleksibilitet ved å kunne vende setet begge veier.
 • Bra for shoppingturer: Duovogner kjennetegnes ved å være kompakte og korte nok til å kunne benyttes på buss og trikk. De har som regel også en stor kurv under setet. Kurven er til veldig god hjelp når du er på shoppingtur eller på dagstur med familien.
 • Sammenleggbare: En duovogn kan foldes sammen slik at den kan plasseres i bagasjerommet på bilen eller kan sendes som innsjekket bagasje på flyplassen. Mange duovogner kan likevel være ganske tunge og klumpete i sammenklappet tilstand. Sjekk målene for å være sikker på at vogna faktisk passer til bagasjerommet på bilen din.

Ulemper med duovogner:

 • Trangt for eldre barn: Da mange duovogner er konstruert for å være mest mulig kompakte til bruk i byen, kan setet bli litt for kort for eldre barn. Selv om produsenten oppgir at barnevognen er godkjent for barn opp til 4 år, vil man kunne oppleve at større barn vil sitte ukomfortabelt over lenger tid.
 • Høy vekt: Duovogner veier ofte rundt 13-14 kg noe som fort kan bli tungt når man er på tur med barnet på egen hånd. Når man skal balansere barnet på den ene armen og løfte barnevognen med den andre armen er det en fordel å ha en lett barnevogn.
 • Høyt plassert sete: Mange duovogner har setet høyt plassert for å gi god oversikt og kontakt med barnet i de første månedene. Dette kan fort bli en ulempe når barnet blir eldre og du blir nødt til å løfte det opp i vognen. Se derfor etter en barnevogn som er enkelt for barn å krabbe opp i på egen hånd fra 2-års alderen.
 • Kompliserte å slå sammen: På grunn av at de fleste duovogner er konstruerte for å dekke en rekke forskjellige behov, kan mekanismen for å slå i sammen vognen være komplisert. Når man står på farten og man er stresset over at barnet skriker er fint med en barnevogn som er enkel å slå sammen. I vår barnevogn test har vi notert om vognen lar seg slå sammen med en hånd eller ikke.

2. Kombivogner

barnevogn tekguide best i test

En kombivogn kan i likhet med en duovogn benyttes fra fødselen til barnet er 4-5 år gammel. Den består av to komponenter (derav navnet): 1) et sittesete som er fastmontert i rammen på vogna og 2) En babybag som plasseres over selve sittedelen.

Hva er forskjellen mellom kombivogn og duovogn?

En kombivogn er i utgangspunktet en sportsvogn med setet fastmontert i selve rammen på vogna. Babybagen festes deretter ovenpå setet. På en duovogn kan de ulike setene tas av og på ved behov, de er ikke fastmontert. Betegnelsene kombivogner og duovogner brukes likevel om hverandre av både nettsteder og produsenter. Ofte kan man finne den samme modellen beskrevet som både duovogn og kombivogn.

Fordeler med kombivogner

Solid bygget: Da selve setet er fastmontert til rammen på barnevognen er en kombivogn veldig stabil i forhold til en duovogn som er avhengig avtagbare fester for å ta av/på setet. I likhet med en sportsvogn gjør dette at en kombivogn ofte har et dypere sete hvor barnet sitter bedre når det blir eldre.

Enklere konstruksjon: Da kombivogner er primært bygget som en sportsvogn er konstruksjonen enklere, noe som gjør den enkel å klappe sammen.

Enkel håndtering: Babybagen er enkel å ta av/på og lett å bære med seg, noe som er en stor fordel når man f.eks. bærer med seg babyen opp trapper.

God kjøreopplevelse: Chassiset til en kombivogn er bra på å absorbere støt og slag, noe som gir en bedre opplevelse for både barn og foreldre.

Ulemper med kombivogner

Mindre kompakt: Duovogner er ofte bygget for å være mest mulig kompakte til bruk i byen, på kjøpesentre og på busser. Kombivogner er ofte lengre i størrelse, og kan være litt vanskeligere å manøvrere der det er trangt.

Mindre fleksibel: Sammenliknet med duovogner har kombivogner mindre tilbehør å velge mellom når det f.eks. gjelder ulike typer bilseter som festes via adapter.

Liten babybag: Babybagen er som regel litt mindre enn på duovogn. På den annen side veier ofte babybagen litt mindre. Her kommer det helt an på hva man foretrekker, hvor stort babyen er og hvor mye man faktisk benytter babybagen.

Mindre utvalg: Det er en god del mindre utvalg av rene kombivogner sammenliknet med duovogner som er den mest populære kategorien på markedet.

3. Sportsvogner

sports barnevogn

En sportsvogn er en barnevogn med fastmontert sete i rammen på vogna. Den er vanligvis ikke beregnet på nyfødte og har mindre fleksibilitet da setet ikke kan flyttes eller vendes. Det finnes mange varianter innen denne kategorien som også inkluderer såkalte paraplytriller og sittevogner. Her er spennet stort fra de enkleste paraplytrillene som man kan få for rundt tusenlappen til mer avanserte sittevogner som koster godt over 5 000 kroner.

Fordeler med sportsvogn

Stabil og solid: En sportsvogn er mer strømlinjeformet og ensrettet i forhold til hva den skal brukes til. Da setet er fastmontert til chassiset sitter barnet gjerne lunt og dypt i forhold til duovogner. Sportsvogner gir derfor en stabil og sikker kjøreopplevelse for både barnet og foreldrene.

Enkel å klappe sammen: De klassiske trillene fra Chicco er gode eksempler på hvor enkelt det kan gjøres å klappe sammen en barnevogn. Ved hjelp av en enkelt bevegelse slår man sammen sportsvogna, noe som gjør den enkel å hanskes med når man er på reisefot.

Ulemper med sportsvogn

Dekker ikke alle behov: Kjøper du en sportsvogn vil du mest sannsynlig måtte kjøpe en annen barnevogn i tillegg da den ikke passer for babyer. Dette er hovedgrunnen til at mange velger duovogn, for å slippe å kjøpe flere spesialiserte barnevogner.

Mindre fleksibilitet: En sportsvogn kan oppleves som for stor for små barn og for liten for store barn. Tilbehør og justeringer er ofte enklere enn på duovogner, slik at det blir mindre muligheter for å tilpasse setet til barn av ulike størrelser.

4. Reisevogner

reisevogn bugaboo

For de som ofte er på reisefot kan en mer spesialisert reisevogn være å foretrekke. Reisevogner er konstruerte for å være mest mulig lette og kompakte på reisen. Bugaboo Butterfly er et eksempel på en klassisk reisevogn som kan benyttes som håndbagasje på flyet. Leier man bil i utlandet er det veldig praktisk å ha en liten reisevogn slik at man får plass til koffertene. Hjulene på en reisevogn er ofte mye mindre enn på større typer barnevogner, og gir derfor også mye mindre demping.

Fordeler med reisevogn

Lav vekt: Reisevogner veier ofte rundt 5 – 7 kg. Dette er godt under halvparten av hva du må regne med når det gjelder duovogn, kombivogn eller sportsvogn.

Kompakthet: Mange reisevogner er så kompakte at de kan benyttes som håndbagasje på flyet. Dessuten tar de veldig liten plass i bagasjerommet på bilen.  

Ulemper med reisevogn

Lite demping: Selv om komforten for barnet kan være veldig bra på jevne overflater, blir det fort ukomfortabelt på grus og ujevne overflater på grunn av de små hjulene med liten demping.

Mindre polstring: Materialet på setet er ofte laget av et tynt nylonmateriale med mindre polstring enn andre større barnevogner. Barnet sitter derfor litt mindre lunt enn i større vogner.

5. Løpevogner

sports barnevogn test

Løpevogner er en type sportsvogner med store hjul beregnet for joggeturer på asfalt, grusveier og ujevne overflater. Hjulene er mer å sammenlikne med oppblåsbare sykkelhjul og gir veldig god demping. Løpevogner har 3 hjul, noe som gjør det enkelt å manøvrere i skog og mark. Forhjulet er svingbart, men kan også festes når terrenget er ekstra ulendt. Du får en sikkerhetsstropp som festes rundt håndleddet for å unngå at barnevognen ruller fra deg hvis du faller.

Fordeler med løpevogn

God demping: En løpevogn gir en beste dempingen av alle kategoriene. Med store luftfylte hjul og fjærdemping kan du ta med barnet ut i skog og mark uten at det føles ukomfortabelt.

Enkel å styre: En løpevogn er enkel å styre uten at du trenger å gjøre mange justeringer. 3 hjul passer perfekt når du løper i høy fart og enkelt kan vippe opp vogna for å skifte retning.

Ulemper med løpevogn

Stor størrelse: En løpevogn passer best for deg som har enkel tilgang til skog og mark for løpeturer. Selv om mange løpevogner kan klappes sammen er de tunge og store av størrelse, og trenger stor plass for oppbevaring.

Lite fleksibilitet: En løpevogn passer ikke for babyer, og har ikke samme fleksibilitet som duovognene når det gjelder å bytte mellom forskjellige seter.

6. Bagvogner

bagvogn

En bagvogn eller liggevogn er den klassiske typen barnevogn som du sikkert har sett på gamle familiebilder. Dette er en type barnevogn som er 100% konstruert for å være mest mulig komfortabel for babyer i de første månedene av livet. Hjulene er store, og chassiset gir stor grad av demping som gjøre den behagelig å trille på jevne overflater. Innsiden er lun med myk polstring. Favoritten til de kongelige i Storbritannia er Silver Cross som blir betegnet som «Rolls Royce» når det gjelder klassiske barnevogner.

Fordeler med bagvogn

Baby favoritt: En bagvogn gir maksimal komfort og beskyttelse for babyer. Her får den unge poden en luksusopplevelse fra første stund.

Design: Vintagestil er populært, og ingen kan nekte for at en klassisk barnevogn som dette er stilig å se på.

Ulemper med bagvogn

Lite for pengene: Brukstiden vil vanligvis kun være fra 4 til 6 måneder før du må skifte til en annen barnevogn hvor barnet kan sitte.

Upraktisk: En bagvogn er upraktisk å ha med seg på reise, veier mye, og tar stor plass når det gjelder oppbevaring.

Sjekk også ut våre andre tester!

Massasjestol test

Massasjestol test banner

Massasjepistol test

Massasjepistol

Romaskin test

Romaskin banner

El sykkel test

El sykkel test Oslo

3D printer test

3D Printer

El sparkesykkel test

El-sparkesykkel test

Badstuovn test

Badstuovn test 2020

Tredemølle test

tredemølle test 2021

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *