Aircondition best i test 2024

aircondition-test

I vår aircondition test har vi sett på flyttbare modeller med enkel montering i prisklassen 3 000 til 7 000 kroner. Ingenting er bedre enn solfylte sommerdager når man er på ferie og koser seg på uterestaurant eller på stranda. Stekende varme innendørs derimot er noe de færreste ønsker seg. I en tid hvor temperaturene stiger er det flere og flere som ser verdien i å investere i et portabelt klimaanlegg. Vi har foretatt grundige tester av 7 populære aircondition modeller som du kan lese mer om i avsnittene nedenfor:

Hvilke egenskaper er viktige ved kjøp av aircondition?

 • Type aircondition: Portable aircondition modeller passer bra for de som ønsker enkel installasjon og høy effekt på avkjølingen til en rimelig penge.
 • Maks kapasitet: Det er viktig å sjekke hvor stor romstørrelse du trenger å avkjøle slik at du finner en modell har stor nok kapasitet.
 • Viftehastighet: Hastigheten og spjeldet på viften har mye å si for hvor effektivt den avkjølte luften spres rundt i rommet.
 • Fjernkontroll: Mange aircondition modeller blir levert med fjernkontroll eller smartfunksjoner via mobilen som gir deg enkel tilgang til innstillingene.
 • Lydnivå: Ingen liker bråkete vifter, spesielt når man skal sove. I vår aircondition test har vi sjekket lydnivået på de ulike modellene.
 • Moduser: Det kan være verdt å sjekke hvilke ulike moduser produktet blir levert med. Avkjøling, vifte, avfukting, automodus og tidsur er standard på de fleste modeller.
 • Justerbart spjeld: Justerbare spjeld som svinger automatisk kan bidra til at kaldluften blir mer effektivt jevnt fordelt over hele arealet.
 • Montering: For å få best mulig effekt er du avhengig av at avtrekksrøret passer perfekt i vindusåpningen slik at ikke for mye varmluft trekker inn i rommet.

Disse gjorde det best i vår aircondition test:  

 1. Haus & Luft V20 Portable – Aircondition best i test
 2. Sandstrøm portabel aircondition SAC10C22E
 3. Wood’s Air Conditioner Cortina Silent 12K
 4. De’Longhi Pinguino PAC EM90
 5. Wilfa Sval Mini Aircondition
 6. Electrolux Well P7 portabel aircondition WP71-265WT
 7. Anslut Klimaanlegg 2300 W

Nedenfor finner du topp 7 i vår aircondition test 2024:

1. Haus & Luft V20 Portable – Aircondition

V20-Portabel-aircondition-side test
5 999 kr,- | Til butikk

Haus & Luft V20 Portable – Aircondition best i test

Haus & Luft V20 Portable er vinner av Tekguide Aircondition test 2024. Rent designmessig skiller den seg ikke så mye ut, men når det gjelder egenskaper imponerer den på de fleste områder. På oversiden finner du et hendig berøringsdisplay som enkelt lar deg endre på innstillinger som viftehastighet og timer. I likhet med de andre modellene i vår aircondition test er dette en portabel modell. Dette betyr at du relativt enkelt kan flytte den med deg fra rom til rom, alt ettersom hvor behovet for avkjøling er størst.

Kapasitet:

Når det gjelder kapasitet dekker Haus & Luft V20 Portable romstørrelser opp til 42 m² med en kjøleeffekt på 12 000 BTU/t. Dette er en kapasitet som bør holde for de fleste typer rom og boliger. Du har dessuten en høy grad av fleksibilitet ved at du kan rulle den fra rom til rom, f.eks. fra stue til soverom når du skal legge deg. I testen vår har vi sett at Haus & Luft V20 Portable raskt og effektivt kjøler ned luften i rommet. En av testene vi benytter er å se hvor lang tid det tar å kjøle ned rommet til 10 grader celsius. Haus & Luft V20 var særdeles rask på avkjølingen, noe som i stor grad bidro til at den ble vinneren av vår aircondition test.

Brukervennlighet:

Haus & Luft V20 Portable er veldig enkel å komme i gang med. Instruksjonene er oversiktlige, og berøringsdisplayet har intuitive ikoner. Her trenger du derfor ikke å klø deg i hodet over innviklede menyer. Dette er dessuten en portabel modell med håndtak og hjul som enkelt kan trilles fra rom til rom. Når du ligger i senga eller på sofaen og ikke gidder å reise deg opp, kan du enkelt forandre innstillinger via fjernkontrollen. En stor fordel med V20 Portable er dessuten at den er så stillegående. Vi målte støynivået til 60,6 dB i den stillegående nattmodusen og 63,5 på maks viftehastighet. Til sammenlikning vil en rolig samtale være på rundt 60dB.

Funksjoner:

Denne Haus & Luft modellen blir levert med 3 moduser. I tillegg til standard avkjøling vil den kunne fungere som en vanlig vifte og den kan dessuten benyttes til å avfukte luften. Du kan velge mellom tre viftehastigheter: 1) Maksimum 2) Medium og 3) Minimum. Når du benytter den på minimum, vil lufthastigheten og støynivået være på det laveste. Når du kjører den på maks viftehastighet lager den en del mer støy, men til gjengjeld avkjøler du luften raskere. Du kan også velge automodus, slik at du ikke trenger å gjøre manuelle justeringer av viftehastigheten. Sist, men ikke minst er dette en aircondition modell med innebygget timer. Timeren kan stilles inn slik at du starter avkjølingen med en viss forsinkelse, eller slår seg av etter en viss tid.

Konklusjon:

I likhet med flere andre forbrukernettsteder ble vi imponerte over kapasiteten samtidig som lydnivået var forbausende lavt. Helt rå avkjøling i kombinasjon med enkel betjening, automatisk spjeld og en stillegående motor gjør dette til en klar vinner. I vår aircondition test opplevde vi dessuten at V20 Portable fordelte den avkjølte luften veldig effektivt. Temperaturen i rommet falt på rekordtid ved bruk av maks viftehastighet, og deretter holdt den seg stabil på den laveste hastigheten. Høy grad av effektivitet gjør den derfor til en energieffektiv modell, noe som kommer godt med når strømprisen er høy. Haus & Luft V20 Portable får terningkast seks i vår aircondition test og står frem som en velfortjent best i test vinner.

2. Sandstrøm SAC10C22E – Aircondition

sandstrøm aircondition
4995 kr,- | Til butikk

Sandstrøm SAC10C22E – Aircondition test 

Sandstrøm er Elkjøp/Lefdal sitt eget merke, og et populært alternativ når det gjelder portable aircondition modeller. Det finnes flere ulike typer Sandstrøm aircondition modeller på markedet, og SAC10C22E er den dyreste modellen. Vi testet også den billigere modellen SAC05C19E, men denne nådde ikke opp til topp 7 på grunn av lav kapasitet. Det kan for øvrig være vanskelig å holde de ulike Sandstrøm modellene fra hverandre på grunn av de kryptiske produktnavnene. På dette området er det et stort potensiale for å forbedre markedsføringen for å si det mildt. Uansett, dette er en aircondition modell som vil appellere til veldig mange med stor kapasitet og alle funksjonene du kan forvente av et moderne portabelt klimaanlegg.  

Kapasitet:

Når det gjelder kapasiteten på Sandstrøm SAC10C22E får man en kjølekapasitet på hele 10 000 Btu/t, noe som er helt i toppsjiktet. I vår aircondition test har vi sett at mange av modellene med denne kapasiteten dekker rom opp mot 30 m². Denne Sandstrøm modellen anbefaler rom på maks 20 m², men vi kunne ikke merke noen vesentlig forskjell i forhold til andre modeller med samme kapasitet. Det er grunn til å tro at Elkjøp/Sandstrøm har vær mer konservative når de har estimert 20 m² som maksareal. I testen vår opplevde vi at avkjølingen skjedde raskt og effektivt på maksimalt viftehastighet, uten at støynivået var altfor høyt.

Brukervennlighet:

Dette er en aircondition modell som du kommer raskt i gang med, og det er enkelt å følge det oversiktlige instruksjonsheftet. Berøringsdisplayet på toppen av Sandstrøm SAC10C22E er dessuten enkelt og greit å sette seg inn i. I forhold til testvinneren Haus & Luft V20 Portable virker designet litt billigere i utformingen, men funksjonaliteten er veldig lik. Med bærehåndtak og hjul kan du lett flytte apparatet fra rom til rom ettersom hvor behovet for avkjøling er størst. Sandstrøm SAC10C22E blir også levert med en praktisk fjernkontroll slik at du kan betjene apparatet på behagelig vis fra sofakroken. Lydnivået målte vi til maksimalt 62dB som er det samme som er oppgitt av produsenten.

Funksjoner:

Når det gjelder funksjoner han du benytte tidsur på 24 timer, roterende viftevinkel, tre viftehastigheter og en hendig avfuktingsfunksjon. Produktet blir dessuten levert med et 3 meter langt avtrekksrør som sørger for at den varme luften forsvinner ut av huset. Den høyeste viftehastigheten fungerer effektivt når du kommer hjem til et glohett hus og har behov for avkjøling så raskt som mulig. I vår aircondition test sjekket vi hvor raskt hver modell reduserte temperaturen med 10 grader, og SAC10C22E viste seg å gjøre jobben kjapt og effektivt. Nattmodusen benytter selvfølgelig den laveste viftehastigheten, noe som gjør dette til en stillegående modell med en jevn lav dur.

Konklusjon:

Sandstrøm SAC10C22E er utformet i et litt kjedelig standard aircondition-design, men ikke la synet bedra. I vår aircondition test leverte Sandstrøm varene, både når det gjelder brukervennlighet, ytelse og støynivå. Her trenger du ikke være redd for å smelte bort på glohete sommerdager! Den nedkjølte luften fordeles effektivt rundt i rommet ved hjelp av spjeldet som automatisk svinger opp og ned. Dessuten gjør automodusen at viftehastigheten automatisk justeres av seg selv, noe som også bidrar til et lavere energiforbruk. Vi var strålende fornøyde med testresultatene, og derfor er det også en glede å gi terningkast fem til Sandstrøm SAC10C22E.

3. Wood’s Air Cortina Silent – Aircondition test 

Wood’s-Air-Cortina-Silent
5499 kr,- | Til butikk

Wood’s Air Cortina Silent – Aircondition test 

Det ligger i navnet. Wood’s Air Conditioner Cortina Silent gir oss forhåpninger om en musestille modell som knapt kan høres. Dette er noe vi naturligvis har sjekket nøye i vår aircondition test. Kapasiteten på 12K BTu/t er også det høyeste nivået i testen, så her er alt duket for knallgode testresultater. På toppen av det hele har vi å gjøre med en aircondition modell i knallflott design. Med stilrene linjer og stilige detaljer skiller Cortina Silent seg positivt ut i forhold til mange andre modeller i mer kjedelig standard design. I vår aircondition test har vi tatt en nøye vurdering av de ulike egenskapene til denne portable aircondition modellen.

Kapasitet:

Når det gjelder kapasitet kunne vi raskt konkludere med at Wood’s Cortina Silent holder hva den lover. Den store kapasiteten på 12 000 BTu/t kommer til sin rett når du har å gjøre med store rom og høye temperaturer. I vår aircondition test kjølte vi raskt og effektivt ned temperaturen fra 28 grader til 18 grader på rekordtid. Temperaturen sank raskere enn noen annen modell i testen, mye takket være den kraftige viften i kombinasjon med kjøleelementet. Avtrekksrøret er dessuten enkelt og praktisk å plassere i vindusåpningen uten at varmluften siger inn i rommet.

Brukervennlighet:

Det er veldig praktisk og portabel aircondition modell. Wood’s Cortina Silent har ingen håndtak på sidene, men den har fire hjul som gjør den enkel å trille fra rom til rom. Fjernkontroll og styring via mobilapp gjør det enkelt å styre avkjølingen uansett hvor du måtte befinne deg. Og selve displayet er dessuten oversiktlig med en stor LCD-skjerm og tydelige ikoner som indikerer de ulike valgene. Selv om Wood’s Cortina Silent lover å være stillegående ble vi litt skuffet når vi målte lydnivået til 64,6dB. Dette er litt høyere enn hva produsenten selv angir (64dB), og litt over gjennomsnittet sammenliknet med de andre modellene vi har testet.  

Funksjoner:

Det mangler ikke på funksjoner når det gjelder Wood’s Cortina Silent. Her får du alle standardfunksjonene som er vanlige, inkludert 3 viftehastigheter, tidsur, avfukting, viftefunksjon, fjernkontroll og naturligvis kjøling. I tillegg får du også muligheten til oppkobling mot mobil. På denne måten kan du enkelt benytte WiFi til å styre avkjølingen fra appen eller via stemmestyring. Det innebygde tidsuret gjør det enkelt å programmere enheten til å starte på et gitt tidspunkt, eller slå seg av etter en viss tid. Du kan benytte en egen nattmodus for å redusere støynivået når du sover.

Konklusjon:

Selv om vi ble litt skuffet over støynivået, er det tross alt kjølingen som er den viktigste egenskapen. I vår aircondition test opplevde vi at temperaturen gikk raskt ned takket være den kraftige kapasiteten på 12 000 BTu/t. Det automatiske spjeldet svinger opp og ned slik at kaldluften blir jevnt fordelt. Her tikker gradene raskt nedover på termometeret, og det tok ikke lang tid før vi oppnådde en svalere temperatur. Wood’s Cortina Silent skiller seg dessuten litt ut fra konkurrenten i testen da den har et flott design. Den er praktisk og brukervennlig konstruert med både smartfunksjon, fjernkontroll og en stor og tydelig LCD-skjerm. Som konklusjon gir vi derfor et velfortjent terningkast fem i vår aircondition test.

4. De’Longhi Pinguino PAC EM90 – Aircondition test

4799 kr,- | Til butikk

De’Longhi Pinguino PAC EM90 – Aircondition test 

De’Longhi Pinguino PAC EM90 er en populær aircondition modell som har det meste av funksjoner. Her har vi å gjøre med et portabelt klimaanlegg som du kan trille fra rom til rom ettersom behovet melder seg. I tillegg til å være praktisk, har Pinguino en kraftig ytelse på 9 800 BTu/t som vi har gjort en grundig test av i vår aircondition test. Når det gjelder utformingen er den designet i samme standard stil som de fleste andre aircondition modeller utformet som en «hvit plastboks» med et berøringsdisplay på oversiden. Du får også med fjernkontroll som lar deg styre alle de viktigste funksjonene som tidsuret, viftehastighet og modus.

Kapasitet:

Det er ingenting å si på kapasiteten til Pinguino PAC EM90. I vår aircondition test klarte vi å oppnå lav temperatur på kort tid ved å benytte den høyeste viftehastigheten. Deretter slo vi på automodusen, noe som gjorde at temperaturen holdt seg stabil uten at vi trengte å gjøre manuelle endringer. Automodusen gjør at du ikke benytter mer elektrisitet enn du strengt tatt behøver for å holde lufttemperaturen på samme nivå. Når det gjelder avkjølingskapasitet ligger modellene i vår aircondition test på mellom 5 000 BTu/t og 12 000 BTu/t. Pinguino yter 9 800 BTu/t, noe som derfor er i det øvre sjiktet i forhold til konkurrenten i testen.

Brukervennlighet:

Når det gjelder betjeningen er det lekende lett å benytte Pinguino PAC EM90. I vår aircondition test benyttet vi både fjernkontrollen og berøringsdisplayet, og begge deler fungerer veldig bra. Du velger enkelt viftehastighet, stillemodus, avfukting og timer. Den eneste innsigelsen vi har når det gjelder brukervennlighet er at denne modellen er litt stor og klumpete. Vekten på 30 kg gjør den tung å hanskes med, men til gjengjeld har den fire hjul som gjør at du enkelt kan trille den med deg på jevne overflater. Avtrekksrøret er dessuten praktisk konstruert, noe som gjør at du raskt får montert det på en optimal måte i vindusåpningen.

Funksjoner:

Når det gjelder funksjoner kan Pinguino PAC EM90 skilte med alle standardfunksjonene som er vanlige på denne typen produkter. Den tilbyr riktignok ikke oppkobling via Wifi og mobiltelefon, men vi opplevde ikke dette som noe stort savn. Det innebygde tidsuret gjør at du enkelt kan programmere den til å slå seg av eller på, noe som er praktisk i forhold til å spare strøm. Du kan også benytte avfukting funksjonen når luften føles klam og fuktig, noe som gir et mer behagelig inneklima.

Konklusjon:

I det store og det hele var vi strålende fornøyde med Pinguino PAC EM90. Her får du et klimaanlegg med stor avkjølingskapasitet som er enkelt å betjene og som operer med relativt lavt støynivå. Den er litt stor og tung å hanskes med, men til gjengjeld kan du trille den rundt på hjulene. Kjølingsevnen er tross alt det viktigste, og på dette punktet leverte den strålende resultater. Temperaturen i rommet sankt raskt ned til 18 grader og automodusen gjorde en god jobb. I vår aircondition test kan vi derfor konkludere med at dette er en modell vi kan anbefale, og ender med å gi den terningkast fem.

5. Wilfa Sval Mini – Aircondition test 

Wilfa Sval Mini Aircondition
5499 kr,- | Til butikk

Wilfa Sval Mini – Aircondition test 

Med sitt kompakte design skiller Wilfa Sval Mini seg fra de andre modellene i testen. I kjent Wilfa kvalitet får du her et praktisk produkt som er mye mindre klumpete enn de fleste andre hvite «plastbokser» vi har testet. Den hendige størrelsen er helt klart et stort pluss, men tross alt er det kjølingen som er det viktigste. Med mål om å oppnå et svalt og godt inneklima har vi tatt Wilfa Sval Mini med på en rekke tester for å sjekke hvor effektiv den er.

Kapasitet:

Når det gjelder kapasitet ligger Wilfa Sval på et litt lavere nivå enn toppmodellene i testen. Det kan derfor anbefales å benytte denne modellen på litt lavere romstørrelser enn f.eks. modeller som V20 Portable og Wood’s Cortina Silent. Når dette er sagt var erfaringen i vår aircondition test at avkjølingen skjedde veldig raskt og effektivt. Fra å gå fra temperaturer på tett oppunder 30 grader klarte vi å senke temperaturen til 18 grader på under en time. Selv om Wilfa Sval er beskjeden av utseende er dette en aldri så liten råtass vi har å gjøre med!

Brukervennlighet:

Når det gjelder brukervennlighet får du tilgang til et stort og tydelig LCD display som du lett kan lese av på god avstand. Fjernkontrollen fungerer også bra med en oversiktlig skjerm og tilgang til de samme funksjonene som på selve enheten. Det at størrelsen og vekten er relativt lav teller positivt når det gjelder å flytte den fra rom til rom (mange av konkurrentene er mye mer klumpete). Lydnivået målte vi til 62,5 grader noe som gjør den gjennomsnittlig lavmælt. Montering og installasjon skjer lekende lett når det gjelder avløpsrøret som plasseres i vindussprekken.

Funksjoner:

Wilfa Sval Mini blir lever med tidsur som lar deg stille inn tidspunkt for når apparatet skal slå seg av eller på. Dette er hendig og gjør at man kan spare elektrisitet. Du får dessuten tilgang på en autofunksjonen som gjør at maskinen automatisk justerer intensiteten på kompressoren og viftehastigheten. På denne måten kan du holde en jevn temperatur over tid uten å gjøre nevneverdige manuelle justeringer. Du kan også velge å benytte avfuktingsfunksjonen når du ønsker å redusere luftfuktigheten. Stillemodusen er praktisk når du vil unngå å bli forstyrret av duringen.

Konklusjon:

Wilfa Sval Mini leverer varene sine når det gjelder kjøleeffekten til tross for den kompakte størrelsen. Den avkjølte luften spres effektivt ut i rommet, og du kan benytte et justerbart spjeld for å styre vinkelen på luftstrømmen. Du får alle funksjonene som kan forventes av en aircondition modell i denne prisklassen, inkludert tidsur, timer, stillemodus og 3 viftehastigheter. Vi gir derfor et hederlig terningkast fire til Wilfa Sval Mini i vår aircondition test. 

6. Electrolux Well P7 – Aircondition test 

6390 kr,- | Til butikk

Electrolux Well P7 – Aircondition test 

Electrolux Well P7 er en flytbar aircondition modell i et spennende design. Dette er en modell med stor kapasitet for avkjøling og dekker ifølge produsenten romstørrelser helt opp mot 40 m². Well P7 er dessuten velutstyrt med oppkobling via mobil og stemmestyring. Dermed blir du i stand til å styre avkjølingen hvor du enn måtte befinne deg. I vår aircondition test har vi foretatt en rekke tester for å sjekke hvor effektiv den faktisk er når det gjelder å senke temperaturen. En av testene består i å sjekke tiden det tar å senke temperaturen i rommet med 10 grader.

Kapasitet:

Ifølge produsenten vil Well P7 være i stand til å avkjøle et areal på hele 40 m². Dette er et dobbelt så stort areal som f.eks. Sandstrøm SAC10C22E som har den samme kapasiteten på 9 000 BTu/t. Det er derfor kanskje ikke så overraskende at vi opplevde at Electrolux Well P7 hadde store problemer med å kjøle ned arealer på rundt 40 m². Etter fem timer med avkjølingen på maks styrke gikk temperaturen bare ned med 4 grader. Maskinen klarte til slutt å senke temperaturen med 10 grader, men det tok mye lenger tid sammenliknet med andre modeller i testen.

Brukervennlighet:

Electrolux Well P7 kan ved første øyekast se ut som en slank og kompakt stilrent aircondition modell. Den har riktignok et flott design, men størrelsesmessig har den en høyde på nesten en meter. Dette er ikke nødvendigvis et stort aber, men viktig å være klar over før man går til innkjøp. Installasjonen av avtrekksrøret var dessuten litt mer kronglete enn på andre modeller. Likevel scorer denne Electrolux-modellen bra på brukervennlighet pga. oversiktlig fjernkontroll og smartfunksjoner. Stillemodusen fungerer også bra, og vi målte lydnivået til litt under 61dB som er kavere enn hva som er oppgitt av produsenten.

Funksjoner:

Når det gjelder funksjoner får du tilgang til kjøling, avfukting og tre viftehastigheter slik som de andre modellene i testen. I tillegg kan Electrolux Well P7 brukes til oppvarming, noe som gjør at den kan benyttes året rundt til alle årstider. For nordiske forbrukere gir dette god merverdi da den korte sommeren begrenser bruken av et standard klimaanlegg. Oppkobling via WiFi og smartfunksjoner gir stort sett tilgang til de samme funksjonene som ved å benytte fjernkontrollen og displayet. Dette er kort og godt den mest velutstyrte modellen i testen!

Konklusjon:

I vår aircondition test har vi sett at Electrolux Well P7 er et fullspekket produkt med stilig design og solid kapasitet. Det er viktig å være klar over den store størrelsen på nesten en meter og vekten på 45 kilo, noe som gjør den slitsom å flytte fra etasje til etasje. Lydnivået overrasker derimot positivt og er noe lavere enn hva som er angitt av produsenten. Dersom du trenger stor kapasitet, liker designet og har en relativt fast plass for enheten kan dette være et bra valg. Vi ender opp med å gi Well P7 et hederlig terningkast 4 i vår aircondition test.  

7. Anslut Klimaanlegg – Aircondition test 

ansult klimaanlegg
3499 kr,- | Til butikk

Anslut Klimaanlegg – Aircondition test 

Til tross for at dette er den billigste modellen i testen, lover den godt både når det gjelder avkjølingskapasitet og funksjoner.  Anslut Klimaanlegg 2300 W blir levert i et stilrent design med manuelt justerbare spjeld som gjør at du kan styre luftstrømmen dit du vil. I vår aircondition test har vi bl.a. sjekket hvor raskt Anslut er i stand til å senke temperaturen med 10 grader i forhold til romstørrelsen oppgitt av produsenten. Vi har også sett på brukervennlighet, spesielt i forhold til montering av avtrekksrøret i vinduet.

Kapasitet:

Kapasiteten på 8 000 BTu/t er ikke langt unna modeller som koster dobbelt så mye. Det anbefalte maksarealet er riktignok bare på 16 m², noe som er betraktelig lavere enn mange av toppmodellene som ofte klarer 30 m² eller mer. I vår aircondition test erfarte vi at avkjølingen fungerte veldig raskt og effektivt på mindre romstørrelser i tråd med hva som er oppgitt av produsenten. Her bør man derfor ta en vurdering i forhold til hvor stor kapasitet man egentlig trenger. For mindre rom kan Anslut absolutt være et veldig bra alternativ. Skal du dekke overflater på over 20 m² hadde vi valgt en annen modell.

Brukervennlighet:

Anslut er en aircondition som det i utgangspunktet bør være lekende lett å komme raskt i gang med. Det medfølger en fleksibel 150 cm-slange, tetningslist samt vindusbeslag. Enheten kobles enkelt til med jordet støpsel. Et vanlig problem med Anslut er dessverre at vindussettet ikke passer til standard norske vinduer. Modellen vi testet hadde utstyr tilpasset skyvevinder, en type vindu som er vanlig i USA og Storbritannia. For å starte maskinen kan du enten benytte fjernkontrollen eller berøringsdisplayet. Begge deler er utstyrt med en oversiktlig LCD-skjerm som gjør at du enkelt kan følge med på hvilken funksjon som er valgt. Dette er dessuten en lettvekter som bare veier 25 kilo, og med bærehåndtak og hjul er den lett å flytte rundt i boligen.

Funksjoner:

Når det gjelder funksjoner får du tilgang til de tre hovedmodusene kjøling, avfukting og vifte. Dette er helt på linje med de andre modellene i testen. Anslut blir også levert med automodus som gjør at kompressor og vifte justeres i forhold til temperaturen. Tidsuret kan stilles inn for å slå apparatet enten av eller på, noe som kan være en bra måte å spare strøm på. Du får også en stillegående nattmodus som bidrar til å senke lydnivået. Avhengig av hvor nærme sengen apparatet befinner seg, vil nok mange oppleve at lydnivået blir for høyt til å ha den på hele natten.

Konklusjon:

Anslut er i utgangspunktet en solid aircondition maskin som gir mye verdi for pengene. Her bør man likevel ta med i vurderingen at utsalgsprisen har blitt satt opp med 1 000 kroner etter at den vant best i test hos tek.no. Et vanlig problem er dessuten at vindussettet ikke passer til norske vinduer, så husk å sjekke dette nøye før du går til innkjøp. Til tross for noen ulemper vil dette fortsatt være et interessant produkt for mange, og vi ender på terningkast 4 i vår aircondition test.

Hva du bør vurdere når du kjøper aircondition?

Vi har tatt en nærmere kikk på hvilke egenskaper du bør være mest oppmerksom på når du skal kjøpe portabel aircondition.

aircondition test

Sjekk også ut våre andre tester!

Massasjestol test

Massasjestol test banner

Massasjepistol test

Massasjepistol

Romaskin test

Romaskin banner

El sykkel test

El sykkel test Oslo

3D printer test

3D Printer

El sparkesykkel test

El-sparkesykkel test

Badstuovn test

Badstuovn test 2020

Tredemølle test

tredemølle test 2021

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *