DJI Mavic Air 2 anmeldelse – liten, men kapabel drone som gir fantastiske resultater

DJI har nok en gang bevist hvorfor de er den fremste drone produsenten med utgivelsen av Mavic Air 2. Den har et enda bedre kamera så vel som lengre flytid og større rekkevidde.

Mavic Air 2, som de andre Mavic-dronene, er en nedfellbar modell, så den er ganske liten i brettet stilling. Den er like liten som en vannflaske slik at den er en perfekt følgesvenn for din neste ferie eller biltur.

Det er overraskende lite og lett. Vi skal være ærlige, vi trodde ikke den skulle takle vinden. Spesielt på kysten der vi liker å fly dronene våre.

Men du, der hadde vi feil.

På en rimelig vind dag på de østlige strendene i Sydney tok vi Mavic Air 2 opp i luften. Den taklet vinden så bra at det man ikke merket vinden i det hele tatt. Den slanke aerodynamiske formen kommer virkelig til spill her. Kroppen til Mavic Air 2 er faktisk ganske liten, så ikke mye av et mål for vinden.

Mavic 2 drone - Bildet
Mavic 2 drone – Bildet

Videoene og bildene gjenspeiler dronens utholdenhet og klistringskraft. Dette skyldes også kameraets utrolige tre-aksede (tilt, roll, pan) gimbal som fortsetter å forbløffe oss. De var så glatte og tydelige som du forventer på en klar rolig dag.

Mavic 2 drone
Mavic 2 drone
Installering av Mavic drone

Å installere dronen er enkelt – bare match de rette propellene med de rette motorene. Disse er identifisert med enten et svart eller sølvmerke. Sølvrekvisittene går på de to sølvmotorene og de to svarte rekvisittene på de svarte motorene.

DJI Mavic 2 drone
DJI Mavic 2 drone

Opprinnelig trakk vi ut pakken med seks svarte rekvisitter som kommer med Fly More-kombinasjonsversjonen av Mavic Air 2. Vi trodde alle var de samme.

Men da vi ikke kunne ta av den første gangen, tok vi en nærmere titt. Vi fant ut at vi overså et halvt dusin sølvrekvisitter i bunnen av boksen. Rookie-mistake.

For første gangs flygere, vil funksjoner som å unngå hindringer gjennom sensorene foran og bak gi deg ekstra ro i sinnet. Det er ingen sensorer på toppen eller på siden, så du må fortsatt holde øye med mens du stiger opp og beveger deg sidelengs.

Drone test

Hovedsensorene er fremdeles ekstremt nyttige og vil hjelpe deg til nesten alt i mens du flyr. DJI Mavic Air 2 er veldig enkel å fly, slik at du kan ta flotte bilder og videoer. Den medfølgende kontrolleren har også hatt en redesign og er litt større og lettere å gripe og bruke. 

Koble Mavic drone til din smarttelefon

Den har et klipp øverst som enkelt kan sikre smarttelefonen din. Med to innebygde kabler – Lyn og USB-C – for å koble til en iPhone eller nyere Android-smarttelefon. Det er en ekstra microUSB-kabel inkludert i tilfelle du har en eldre Android-enhet.

Tommelstokkene, som kan lagres i basen til kontrolleren. Den kan skrus på plass på få sekunder og du er klar til å fly. Brukere er også pålagt å laste ned den nye DJI Fly-appen som har blitt oppdatert. Den har et litt annet utseende som gjør det lettere å få tilgang til kamera-kontrollene og lettere å se batterinivået.

Bildet tatt med DJI Mavic Air 2 drone test
1080p drone kamera

Appen lar deg også enkelt redigere videoene dine, opptil 1080p, på enheten også og med noen imponerende resultater, slik at du enkelt kan dele til sosiale medier eller med venner.

DJI Fly tilbyr også en snarvei til Quickshots, disse forhåndsinnstilte flymodusene som Dronies, Rocket, Circle og Helix. Disse setter Mavic Air på en forhåndsprogrammert bane og gir et profesjonelt utseende til dine bilder / videoer.

Når det er snakk om minne, har Mavic Air 2 8 GB intern lagring og et microSD-kortspor, slik at du kan utvide minnet slik at det passer til flere videoer og bilder under flyturen.

Bildet tatt med DJI Mavic Air 2

Den innebygde 8 GB er veldig nyttig, spesielt hvis du skal opp for å fly og glemmer et microSD-kort, som vi har gjort, slik at du fremdeles kan bruke det onboard-minnet til å fange videoene og bildene dine.

Stjernen i showet til DJI Mavic Air 2 er kamerasystemet som er forbedret med nye funksjoner som fotografier med lite lys. Som på en smarttelefon kan den håndtere flotte bilder i lite lys og også gjenkjennne diverse scener slik at den kan gjenkjenne blå himmel, skyer, gress, snø og mye mer. Den optimaliser også bildet på en imponerende måte.

Drone Pris

Mavic Air 2s kamera har en halv tommer sensor og er i stand til å fotografere 4K med opptil 60 bilder per sekund, så vel som opptil 48 megapiksler.Kameraet har også forbedret HDR (høyt dynamisk område) for å legge til litt mer trøkk, spesielt i de lysere og mørkere områdene av bildet.

DJI Mavic Air 2 er tilgjengelig nå og er priset til 12 400 kr,- med Fly More Combo (som legger til en skulderveske og to ekstra batterier) er prien 17 000 kr,-.

Etter vår vurdering synes vi det er verdt å bruke de ekstra 4000 kronene for Fly More Combo for å få de ekstra batteriene og vesken som lett kan passe til dronen, fjernkontrollen, ekstra batteriene og mye mer.

KONKLUSJON

DJI Mavic Air 2 er en av de mest dyktige dronene i sin klasse, og til tross for sin mindre størrelse og vekt, takler alle forhold og fremdeles gir fremragende resultater med fantastiske 4K-videoer og bilder. Enten du er en nybegynner eller en erfaren dronepilot, er DJI Mavic Air 2 et godt valg å ta til himmelen.

Bildet tatt med DJI Mavic Air 2

LES OGSÅ: Sony avduker det etterlengtede Alpha 7S III

Sony kamera
Sony kamera
This entry was posted in drone and tagged .

Kommentarer

  1. Pingback: El-sparkesykkel test i Oslo - Tekguide

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *