Apple iPhone X anmeldelse – et dristig og innovativt skritt inn i fremtiden

iPhone X ny iPhone

Interessen rundt iPhone X kunne ikke være større, og vi mimrer tilbake til tiden da vi ventet på ankomst til den aller første iPhone modellen. Det er den slags forventning vi hadde om denne enheten.

Og iPhone X skuffer absolutt ikke. Det er en massiv oppgang fra hva vi vanligvis får fra en iPhone. Til å begynne med, er hjemmeknappen som har vært en innretning på enheten i 10 år, borte.

Og på sin plass, har de fått en forbedret blendende 5,8-tommers Super Retina iPhone X Oled skjerm. Det går kant til kant og er en av de beste skjermene vi noen gang har sett på et Apple-produkt.

Vi har testet iPhone X over en lengere periode , og vi kan allerede si at det er en av de beste smarttelefonene vi noensinne har brukt.

iPhone X Design

Apple er på toppen av spillet når det gjaldt å designe iPhone X.

Skjermen og det bakre glassfeltet er slått sammen med kirurgisk rustfritt stål som gir enheten en merkbar glans.

iPhone-X-design
iPhone-X-design

Det vi først og fremst ble imponert over var størrelsen på iPhone X.

Den har en 5,8-tommers skjerm, men er mye mindre enn iPhone 8 Plus og ikke mye større enn iPhone 8.

Størrelsen er akkurat passe og er et utmerket mellomgrunnlag for brukere som mente den større iPhone-en var for stor, men ønsket mer enn en 4,7-tommers iPhone.

INGEN HJEMKNAPP

Ordtaket sier: du vet ikke hva du har før du mister det. Det er definitivt ikke tilfelle med hjemmeknappen.

Ja, vi hadde 10 år på å bruke den hjemmeknappen, men det tok bare minutter å venne seg til å ikke ha den.

IPhone X er ganske intuitiv og det er ikke vanskelig å lære å navigere i systemet uten de fysiske knappene vi har vært avhengige av i et tiår

Et enkelt sveip opp fra bunnen av skjermen er bevegelsen du trenger for å komme tilbake til startskjermen. Å feie ned fra høyre side av toppen avslører kontrollsenteret, feie ned fra venstre side av skjermen, og du har varslingene dine.

iPhone X bruker også den største sideknappen for å tilkalle Siri (du kan fremdeles si Hei Siri uten å berøre enheten) og også for å aktivere Apple Pay.

Vi måtte også finne ut hvordan vi kunne slå av telefonen. Vanligvis gir et langt trykk på sidetasten muligheten til å slå av.

FACE-ID

Da iPhone X mistet hjemmeknappen, mistet den også Touch ID, så det er ingen måte å bruke fingeravtrykket lenger.

I stedet har vi Face ID og vi kan med god samvittighetl fortelle deg at det er bedre og raskere enn Touch ID.

Å sette opp Face ID tok et minutt, og vi måtte bare tegne en sirkel med nesen, med tanke på iPhone X foran kameraet TrueDepth, slik at det kunne se ansiktet vårt godt og etablere mer enn 30 000 anerkjennelsespunkter.

Og det fungerer veldig raskt. Da vi skulle låse opp Phone X og swipet opp med fingeren fra bunnen av skjermen – hadde den allerede gjenkjent ansiktet vårt og låst opp telefonen.

iPhone X kamera

Apple har igjen imponert oss med det nye kameraet.

På bakpanelet er to 12 megapiksler kameraer med dobbel bildestabilisering.

iPhone-X-kamera
iPhone-X-kamera

iPhone X har også et nytt fargefilter med dypere piksler sammen med en forbedret bildesignalprosessor.

Resultatet er fantastiske bilder med ekte farger og enorme resultater i lite lys.

Den har en ny firemanns-LED True Tone-blits for å beholde lyset selv i forgrunnen og bakgrunnen til bildene dine.

En av favorittfunksjonene våre er Portrettmodus som lar deg ta utmerket dybde av feltbilder.

iPhone X har også funksjon, Portrait Lighting som bruker dybdekartlegging for å vise deg de forskjellige effektene av belysningsmodus..

Dette kan ha en dramatisk effekt på bildet. Og den store forbedringen er det faktum at protrett modus også er tilgjenlig gjennom iPhone X-frontkameraet.

iPhone X selfie kamera
iPhone X selfie kamera

Nå kan dine selfies se bedre og mer profesjonelle ut enn noensinne.

iPhone X opptreden

IPhone X drives av Apples A11 Bionic-prosessor. Den har en seks-kjerne CPU som kan delegere ytelse og effektivitet bedre enn noen gang før. Det å åpne apper, flytte mellom oppgaver og se på innhold var like glatt som silke og lynraskt.

Det er også en nevral motor som gir telefonen et nivå av kunstig intelligens for å lære og forbedre seg. Den kan gjenkjenne menneskers ansikter, steder og objekter, og gir også den nye Face ID-funksjonen. Ikke rart det er så raskt.

ANDRE FUNKSJONER

I likhet med iPhone 8 har iPhone X trådløs lading som også fungerer når enheten er inne i etui. Og kundene vil gjerne vite at iPhone X også er vannavstøtende. Den er mikroskopisk forseglet, så du er trygg mot vann og støv.

iPhone X
iPhone X

iPhone X batteri

En annen stor hake for iPhone X er batteriet. For vår gjennomgang fikk vi mer enn 24 timers bruk på en enkelt ladning. 24 timer etter lading til 100 prosent hadde vi faktisk fortsatt 22 prosent igjen på batteriet.

Og dette var med full bruk med wi-fi og Bluetooth-kjøring og e-post, samtaler, lytting til musikk og lydbøker og bruk av sosiale medier og et bredt spekter av apper.

Konklusjon

Apple har absolutt truffet en homerun med iPhone X. Det er et dristig steg inn i fremtiden – en reise kunder vil synes er uimotståelig.

Etter 10 år med å produsere utmerkede iPhones, har Apple vist at det fremdeles kan skape et innovativt og ferskt produkt som vil sjokkere brukere.

Les også: El sparkesykkel best i test!

Elektrisk sparkesykkel for voksne
Elektrisk sparkesykkel for voksne


Kommentarer

  1. Pingback: Bose Soundsport Free øreplugger - Tekguide.no har gitt sin vurdering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *