Telstra setter mål for 75 prosent 5G-dekning innen juni 2021

5G

Telstras 5G-nettverk har nå utvidet til å allerede dekke en tredjedel av den australske befolkningen med et mål om å utvide til 75 prosent så snart juni neste år.

Telstra administrerende direktør Andy Penn sier 5G vil fortsette å revolusjonere tilkoblingen i Australia.

«Å koble sammen med venner og familie, arbeid, skole og få tilgang til tjenester har alt måtte gjøres digitalt i løpet av COVID-19, og utvinningen vår vil avhenge av å få fart på den digitale økonomien,» sa Penn i en Telstra-blogg.

Penn sier at vi allerede ser 5G-enhetshastigheter rundt det dobbelte av 4G-enheter – og at det bare kommer til å bli raskere med topphastigheter potensielt opptil 10 ganger større enn 4G, og latensen (signalforsinkelse) forbedres med en faktor 10.

«5G vil ta de aktivitetene vi alle har hatt for å plutselig bli vant til å gjøre digitalt under COVID – telehelse, jobbe og studere hjemmefra, e-handel – til et helt nytt nivå,» sier Penn.

«Tenk å kunne være med på møter eller klasserom hjemmefra ved hjelp av virtuell eller utvidet virkelighet.

«Se for deg bærbar teknologi som genererer helsedata i levetid, slik at legen din kan oppdage eventuelle medisinske problemer før du selv vet at du har dem. Se for deg en tilkoblet, sømløs lag-fri opplevelse på tvers av flere enheter og innstillinger, fra hjemmet til bilen din til studiet eller hjemmekontoret.

«Se for deg flåter av autonome droner som kan levere dagligvarer, bøker, rekvisita, uansett hva.

«Tenk å kunne se sporten, en konsert, teateret eller en familie sammenkomst med virtuell eller utvidet virkelighet som skaper en virkelig oppslukende opplevelse.

«5G-brukssaker dukker fremdeles opp, men den vanlige tråden som knytter dem alle sammen er at de fullstendig vil transformere hvordan vi lever, jobber og samhandler.»

Telstra har satt et aggressivt mål for 5G-dekning for 75 prosent av den australske befolkningen innen juni neste år.

Telstra bestemte seg for å føre frem 500 millioner dollar av kapitalutgifter, opprinnelig øremerket andre halvdel av 2021, inn i kalenderåret 2020 for å bidra til å få fart på 5G-utrullingen mens de investerte i den australske økonomien.

”Vi ligger allerede langt foran våre konkurrenter på grunn av økt investering, teknologiledelse og fordi våre konkurrenter historisk har tatt feil valg på sine leverandører av nettverksteknologi fra et sikkerhetsperspektiv. Vi har til hensikt å utvide den ledelsen fordi Australia trenger 5G, ”sa Penn.

På enhetssiden er det nå flere og flere 5G-smarttelefoner for kunder med den neste iPhoneen som også tilbyr 5G-tilkobling for første gang. Mer enn 210 000 5G-tjenester er allerede koblet til Telstra-nettverket, og antallet øker dramatisk når 5G iPhone 12 lanseres senere i år.

Med ekstra hastighet som 5G gir – betyr det også at du vil bruke mer data og bruke dem raskere. Med det for øye, oppdaterte Telstra nylig sine planer med opptil 30 GB ekstra data.

Telstra fjernet også en kundes “5G-skatt” – et planlagt separat gebyr for å kunne få tilgang til Telstra 5G-nettverket. Kvalifiserte kunder vil bli invitert til å gå over til disse nye planene før utgangen av september. Dette betyr kunder som vil motta mer data for samme pris og en forpliktelse fra Telstra til å låse prisene dobbelt så lenge som konkurrentene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *